Отговори
# 600
Момичета, влязох само да ви пожелая лека нощ.
Трябва да се ореантирам и да си лягам по-рано, че сутрин в 7.00 ще ми е много трудно  Laughing
Та... сладки   Sleeping и спокойна нощ на всички мами и бебоци smile3524  sleepuu Sleeping

# 601
Здравейте,мами и бебоци:)
пак съм назад,но моля за прошка newsm03 Дано не ме забравите съвсем като се включвам рядко.
Ние днес бяхме на консултация-7500гр,68см, зъби нЕма.Но важното е ,че и хрипове няма,бях се притеснила за леката кашлица от няколко дни.ЯВно пак е от лигавенето заради пустия зъбоник,който не се знае до кога ще продължи-до коледа,до кръщенето или до абитуренската newsm78
Много исках да се включа за картичките,но пощата ми е далече.Отгоре на всичко и няма място,където да продават хубави картички около нас Confused явно са решили,че няма търсене,знам ли.Иначе идеята е хубава,малко назад във времето-не е лошо.Та за това-на приятелите ми във фейса ще пратя виртуални,все е нещо.Дано никой не се засегне
Нашия татко не е очарован от идеята за снимка на темата,а и не ми се занимава с него по този повод.Едва го навих да вземем пак котка #Cussing outМоята нали си отиде и ми е много жал още...Да не натоварвам никой тук с отрицателни емоции
Връщам се да ви чета,още съм на 39страница,а видях,че вече е 41ва
чао за сега Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 602
  • NE
Еленор И аз стигнах до умозаключението, че кърменето и пюрета не са съвместими. Мойто диваче откакто бяхме по пътищата и нямах възможност да го кърмя постоянно и изведнъж прояде, пу-пу. Е количеството е 80-100 гр. максимум за обяд, но той не яде много, но за сметка на това доста често. Ми ако продължим така и на толкова ще съм хепи.

Сахрара Честито зъбче. Ние оставаме все така беззъби.

Копче Аз час и половина не храня, веднага или отваря или затваря уста.

Тачи Мерси за рецептата.

Нели И аз на пожар го тъпках с едни илачи защото се давеше, а то защото лигите бяха в излишък.
Съжалявам за котето. Гуш Hug

Дуче Важното е че имаш компетентно мнение, но дано не се стига до операция. Явно и при момиченцата има нещо като ефекта от забелването при момченцата.

ММ не знае, че ще е част от новият ни колаж, но айде няма нужда и това да знае.

# 603
  • Varna
Здравейте мацки! Хайде да се включа сега спокойно, че днес пиша рецептата за гриса и шефа влезе-обаче се покрих, хахаха!
Сега като се загледате баш протоколчика Мечева се губи! Мечевааааааааааааааааааааа, къде си бе душа, кой ш`на отмята?
ДученцеHug Hug от мен и зетя, и е хубаво, че си чула компетентно мнение, и да се надяваме, че няма да се стигне до оперативна намеса. Целувки от нас за Бобчето.
За водата- трябва да ви кажа, че Боби както не пиеше и капка сега си удря 20-30 мл на ден, което смятам за супер постижение- евала й на бабата- всичко става с постоянство- сега добрите страни не ги отричам. Просто долу горе на час му навира шишето и той май вече от мерак да не я обиди взе че пропи. Обаче хубавото е, че и при мен пие- та извода е- ПОСТОЯНСТВО. И инат- без отказ. Иначе шишето ни е съвсем нормално- от най-евтините и с обикновена биба.
За закуските- аз май като се замислих- само 1-2 пъти яде попара, останалото е нещо различно. Напр. 1. кус-кус/ взела съм на Плазмон най-ситните перлички- пише Forellini и нямат нужда от пасирване- поне за Бобо де/ . Бързо се сваряват, изцеждам ги през цедка и добавям масло и сирене.  2. КМ с една бисквита/ повече за аромат/ и сухар- Боби реве за още. 3. сварени овесени ядки с масло и сиренце или с плод и малко КМ- единия път ги пасирах, а после така ги дадох и мина номера- взела съм финни. 4. спагетки със сиренце- когато ви останат от вашата вечеря просто претопляте, пасирате и слагате сирене и масло. Не знам дали ви казах, но на безмлечна каша като добавих малко масло още докато бърках, стана мнооого яко- тя една гладка, блестяща и по добра на вкус. Аз правя и попара с АМ- АМ и сухари, и масло. Тия дни мисля юфка да пробвам, но с тез първи смени няма кога да я направя, че да видя как ще се получи- на баткото съм правила де, но тук да си уцеля пропорциите/ обаче тази юфка дето е от препечени кори/ . Иначе и аз се старая да пазя от сол и захар, но не се получава винаги- ми айде яжте пюре от дюля без малко захар, ми то толкова кисело, че не се близва. Та си викам пък мамите на ромчетата много ти гледат сол ли има или захар. И съм решила- без да се замислям много, колкото мога ще се старая,но не като идея фикс. Е, само пържола не съм му дала, ама не щото мисля, че не е редно, ами защото за нас ги приготвям с доста подправки и не мисля, че мога да му дам. Но ако ми припадне по-хубаво месце- ще му дам. Само обаче нищо че ядем КМ, засега мисля да си запазя АМ да давам вечер- и без това пие само тогава.
Ох, изв, пак написах много, но така е, като през деня не ми се получава-  Joy Joy Joy.
А иначе за снимката с таткото- ММ даже сам ми напомни и тази вечер позира, но утре ще я пратя, явно иска да ви се похвали Боби колко мнооого прилича на него.
Хайде толкова от мен! Лека нощ на мами и бебочета!

# 604
# 605
Здравейте пак.Ние ходихме на ДК и сме 74см.и 9.400кг.Всичкото хубаво само че гърлото е червено и от там и Т. ooooh! Личната каза че е смесено зъби с вирус...каката и тя нещо се опитва да кашля и ще се гръмна  Tired.Изписаха ни изопринозин на сироп и освен че е много скъпо се надявам силно да помогне,ако не подейства до петък ще пием антибиотик.Ами влязох само да ви кажа...сега лека нощ и дано поспим

# 606
Хайде пак аз, виждам, че имам съмишленици в кърменето и да се дообесня - аз през деня я кърмя за приспиване повече, пада й се час след и около два часа преди следващото хранене.  newsm78 та затова се чудя защо яде толкова. То при нея положението е следното - няма любимо нещо, всичко посреща с полуотворена уста. Ако влезне си го яде, ама като по задължение и като й писне почва да върти глава и да се сърди. Като махна храната и лигавника, започва да си ръкопляска и да говори нещо и аз реших че това е поведение на наяло се дете  Joy
А иначе аз повечето плодпве й ги давам да си ги гризка, ако има по-голямо парче или й го махам или сама го плюе. Днес яде и домат. Ама гледам да са по-меки нещата. Бисквитки на плазмон също яде, ама аз като й давам. А пък хлебче, ако й дам сама го бута в устата. Чудо дете, да знаете  newsm78
Тъй, изнаписах се,
Сладки сънища Heart Eyes

# 607
Мдаам, и аз имам тези размисли оносно кърменето и отказа да се храни с твърда храна. Подобно на Наталито и наш фъстък яде с полуотворена уста твърдата храна, 5-6 лъжички, макс 10, като след всяка проверява какво съм набутала, а накрая като му писне почва да мрънка здраво и да се върти, и махам лигавника. Гледам първо да кърмя, и някъде половин или цял час след това да храня, но като ми откаже да се храни с твърдата храна и не го мъча. Свалям от стола и пак кърмене. Понякога ми се дърпа и от кърмене - приемам тогава, че м е по-интересно да играе или си е намерил нова занимавка и затова. После сам си долазва при мене и ме дърпа за крачолите или се гушка. Та така де, все още се уча да разчитам знаци и кога налучкам - добре, кога не - рев и дърпане докато случа тотото Mr. Green Кога ли ще си каже какво му е на душичката newsm78

В този ред на мисли, за говоренето де, нищичко не продумва - само разни бръмченета и джвввввввв през венците придружено с обилно плюнчене. Разни ва, еее, ей, яаай и такива. Няма мамама, няма тати, баба и тем подобни.  ooooh!

# 608
Копчелино моята схема през деня с кърменето е следната:
към 7.00 кърма
, 10.00 закуска попара или друго
12.30 месно/зел. пюре 100 гр и го кърмя за приспиване
16.00 ч. плодово пюре, кисел, грис или др
20.00 ч. каша и го дохранвам пак за приспиване.
Но пък той си яде всичко.Понякога се разсейва и аз си мисля, че се е ноял, но продължавам да давам и той си хапва.А пусна ли бейбитв много бързо минава яденето:)

# 609
леле,мамиииии,то не било 38стр.ами 36та,няма изчитане
е,успях най-после де ooooh! Whistling
Е,защо са всичките тези притеснения за килограми и форми като знаете,че има кой да помогне,а!!!!!
Шегувам се,разбира се,ясно е,че повечето мами не са от Варна....На съгражданките мога да си предложа услугите ако искат,ако не-може и със съвет само  Hug
Сахасрара,то е ясно ,че йогата не топи килограми,хубаво е,че си и фен.Аз съм много за философията и начина на живот,към който кара хората да се стремят/друг е въпроса доколко е приложим при нашите "демократични и комерсиални"ценности/ .Та защо не пробваш нещо аеробно,където има повече движение?Иначе сериозно,аз съм за поддържаните жени,не си мислете,че мъжете не ви забелязват....правят се само да не влизат във спорове ако кажат,че нещо не ви е ок...Къти,успех и само напред Hug
Флауър,мерси за гуша,котката беше на 19г,и аз си поревах в болницата срам не срам,евтаназирах я.Какво да се прави все пак съм се грижила за нея като за свое дете.Слава богу ,хората бяха любезни и казаха,че щом до тази възраст е живяла съм направила каквото трябва/ами успокоиха ме малко все пак/.Та сега викам на ММ-ще вземем мъжко,да има още 1мъж у дома Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
аз ще правя чаши за коледни подаръци ,може и календари.Ще видя. Флауър,Пиксел предлагат добри услуги,в центъра на града е.Има и магически чаши-стоплят се и се появява снимката на съкровището SunglassesИ моята насадена роднина-свекървата -не заслужава подарък,но ако се размекна до празниците все ще я огрее нещо #2gunfire
Дуче,и на моята педито каза ,че има малко срастване,но после щяла да го израсте.Нямаме за сега проблеми с бактерии и прочие,надявам се да не се стига до операции и тем подобни.Мисля по-нататък да я питам пак как стоят нещата.Ще се консултирам и с други доктори да чуя още мнения
ами....май това е,и аз съм на работа утре и ще ви пожелая лека нощ
болните да оздравяват,много  Hug Hug Hugна всички

# 610
  • София
аз се включвам пак май за да затворя форума Simple Smile.
Моето диване дивя до 23 часа и доде се оправя и аз и ей го пак стана никое време  ooooh!.

Копчелино аз преди време открих един лек с мед и канела за кашлицата и много ми помага. На 3супени лъжици мед слагаш 1/2 чаена лъжичка канела. Аз го правя с 6 сл мед и 1чл канела и ако ми остане си го ползвам за друг път. Затопляш леко меда на водна пара, слагаш канелата да се разтвори хубаво и после хапваш по 1-2л 3 пъти на ден. Може и повече първия ден за да те успокой, после намаляваш. Мен това много ми действа и ме пресича с кашлицата.

За кърмата и пюретата и аз съм съгласна, че не става така както казват. Значи на всякъде пише кърмиш и след час даваш пюре. Е да ама не , при нас не става номера. Дам ли кърма първо и ми отиде пюрето. За това аз давам пюрето и после след час някъде предлагам кърма. Моя цоцва винаги поне малко. При нас голям зор беше да яде пюрето, защото ревеше и ми дърпаше блузата и си искаше млякото нали. Но с времето свикна, че е пюрето първо и после е цоцкането.
При по ящните деца може и да се получава другата схема, но при нас не става.
Моя както не е много ящен, а и аз му давам 3 пюрета денем и вместо да бутам вода, предлагам кърма. Хем за течности, хем да цока. Та вода почти не давам. Влача си шишето с вода , но само си го разнасяме на горе на доло.

Аз от миналата седмица така смело му дадох хляб и си го яде детето много добре. Чупя му по твърда коричка и умира от кеф. Не ми дава да му бъркам в устата. Ако е по голямо парче си го смуча и джвака с предните 5 зъба  Simple Smile и така. Тук и другите майки като видяха как си яде дадоха и на техните и ни едно не се задави. Пробвайте, оказа се че много ги кефи да джвакат хляб.

айде лека и спокойна нощ бг мами мафия  Hug

# 611
  • NE
Добро утро!

Скрит текст:

Гери, Копче, Бизи, Еленор Много си приличат детИтата ни по отношение на храната. За моето разбрах, че няма сила да го накара да яде ако не иска. Изчаквам примерно час след последното кърмене и предлагам. Ако хареса яде, ако не оставям и пробвам със закуска следобяд. Той самият сам си близва и показва как ще го играем хорото, в това отношение е много хитър и съм му свикнала.
Напоследък обаче забелязвам, че не го засища кърмата както преди и се изнервя и да виси постоянно на циците и предпочита някое пюре. Надявам се да е нов етап, че тъкмо успях да въведа две хранения. Сега много се обвинявам, че не изчаках 6 месеца да има за да захранвам, а зорлем почнах няколко пъти още през 4-тия месец. Педката обаче си призна, че кърмените деца са злояди в повечето случаи. ooooh!
Пасирам обаче всичко, че и мен като Бизи ме е страх да не се задави. Коричка съм предлагала, но нямаше особен интерес с тези отворени венци. Crazy
Може и да не се катери по мен все още, но пък за сметка на това дърпа кабелите на всичко що докопа и вчера изкърти от дюбелите тръбите под радиатора на парното. ooooh! Голяма сила, голямо нЯщо. Crazy
Утре ще му купя от Хиполенда куку. Joy Само че се чудя какво. Не искам да е свирищо или като люлка, а дюс. Харесала съм два модела - NUK или BambinoMio. Rolling Eyes

# 612
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, мацки  Hug

Моята кифла с кеф яде ... юфка за закуска Simple Smile

И да кажа за мамите на момчета ... От моята снаха и нейния опит - купувайте гърнета, на които предната част е по-голяма, защото в последствие опишкват всичко. Като показаното от Фейчка на НУК например Simple Smile

Лек ден!

# 613
  • София
добро утро  Hug

Flower Fairy мерси за кафенцето .
И според мен вече кърмата не ги засища добре и за това и моя прояде преди време. Сега пак нещо ми се мръщи, но според мен е от зъбите.

Безобидничке как е средната мома. Кашля ли още  Hug
И я кажи как я правиш тази юфка Simple Smile

Ние снощи за първи път се престрашихме да се пуснем от мама. НЕ е правил крачки нали, но седи прав самичък , КАто видя как седи самичък без да го държа и започна един такъв да се радва Simple Smile.

Хубав ден мамита  Hug

# 614
  • NE
Безобидничка Наклони везните за гърне.  Grinning Hug
Гери Напредвате, браво. Hug Ние не се изправяме още, а ако го пусна изправен пада по дупА,обаче се научи пък да пази главата. Баба му изпада в ужас, но ако го пазя никак няма да му помогна.

Общи условия

Активация на акаунт