Отговори
# 615
Добро утро!
Бързо грабвам да изпия едно кафе, докато домашните любимци спят още. Grinning
Flower Fairy, направо са 1:1. И Ева наскоро почна да похапва по-така. Ама почти едно и също яде. Много неща не й харесват. Аз пък се чудя дали, ако бях почнала да я захранвам около 4 месец, нямаше по-лесно да приема новите храни.
Но се радвам, че яде нещо, защото имам ужасен пример с едно друго бебе, което отказваше абсолютно всичко, дори и когато кърмата почна да не го засища. Голям ад изживяха родителите му.
Гърне имаме най-обикновено. Седи на него без много възражения.
А, и кабелите са й най-любими Wink
Гери, браво на вас.
Мойта мома не смее, като я държа, дори още с едната ръка да се пусне. Иначе по цял ден гледа къде да се докопа и да се изправи.
Почти Безобидна ме подсети, че имам юфка от баба ми. Сега ще направя за закуска, а пък да видим дали ще се хареса на госпожицата Grinning

Докато се разпиша Ева се събуди, даже и разучи как се сменят програмите на ТВ-то без дистанционно. При Гала говориха за пюре от пъщърнак, явно хич не й хареса темата на Ева и набързо смени програмата. Ставам, докато не му се случи нещо друго на телевизора.

Хубав ден, български мами  Hug

# 616
Добро утро момичета Rolling Eyes то... ни за добър ден, ни за добро утро -голямо спане голямо чудо - не съм си чула и алармата за сутрешното бягане.
Да кажа на всички, които имат желание, в техномаркет има кростренажор за 179лв -може и на изплащане.
Аз след малко отивам да се сдобия с такъв, понеже зълва ми вчера си е купила, а май няма да ми стане номера с бягането, че мъжа ми от другата седмица почва работа и сутрин като тръгне е тъмно, вечер като се върне е тъмно... няма как да ходя в парка ooooh!
Благодаря ви за идеята за юфката Hug свекървата все ми предлага една от 1 месец и аз не я искам, ама не се сетих, че детето ще папка.
Иначе днес закусвахме кус-кус със сиренце.
Гери Heart Eyes - така хубаво си го описала това с коричката, че днес ще дам на Мони Hug

# 617
  • NE
Гери Мерси и от мен, изядохме цяла коричка. Shocked

# 618
Добро утро!  Flutter
Къти-жалко,че си далеч и няма как да ти подаря моя кростренажор,който в момента използвам за закачалка!  Joy Иначе е  много хубав-с голяма тежест,т.е. щади ставите,ама няма кой да го върти!  smile3534
Бизи-и моята сладуранка не проронва и дума,само бръмчи някакви странни комбинации от букви и това е!  Laughing
За кърменето и останалата храна аз процедирам така-през нощта ясно,че се кърмим няколко пъти,сутрин с попарата не давам кърма,на обяд давам след З/М пюре(тя обикновено изяжда 100 гр.от него),после пак кърмя след плодовото пюре(понякога изчаквам 20 мин,но не винаги),към 18 ч.само  каша и към 20 ч. кърма за приспиване.
Зарибихте ме с тези календари и май ще поръчам и аз-има оферти в Грабо!  Peace

# 619
Хилоу, български майки Simple Smile
да приключа с темата за кърмените злояди бебета - на мен ми излезхана с теорията, че е станала злояда, защото не съм я почнала от 4 мес. със сокчета. Ама тя сега сокове пие, та това според мен са пълни глупости. Нали уж през кърмата опитват каквото ние ядем. Проблемът при нас е че я захраних много рано и ще в 5-6 мес я мъчих да яде повече отколкото май искаше - тогава прекарвахме по час и нещо да яде едно пюре и тогава ядеше повече от колкото сега, а ако ме бяха оставили на мира, самото дете си показа на 5,5 мес. че е готово за захранване. Ама айде, минало заминало, ще се помъча още сигурно 9 мес и накрая като почне сама да яде ще прояде, дай Боже. Ако не баба й ще я тъпче с витамини докато не прояде.

Щях да ви се оплаквам от свеки, ама то вче няма смисъл.
Та хубав ден, тук е едно примамливо слънце, ама духа вятър и пак ще сме под домашен арест  Cry

Heart Eyes

# 620
Здравейте БГ майки Hug

Копче, твойта свекърва както винаги търси под вола теле. Мойта девойка е захранена на 5-6м и да чукам на дърво си яде детето. На обяд по цяло бурканче си хапва. Баткото го почнах на 2 месеца със сокчета, демек по схема от старата школа и ми беше доста злояд. Давах добавки за апетит и какво ли не, но без ефект. Прояде към 5-6г, когато започна интензивно да тренира футбол. Та няма значение кога си захранила и кога си дала сокове. Ящно ли си е детето - такова ще си е, ако си е злоядо нищо не можеш да направиш.
А кърмата определено се отразява на приема на твърда храна. Поне мойта дрисла, за да яде като хората, то трябва да е гладна. А докато се кърмехме нямахме такива моменти. Нали уж на поискване и твърдата храна ни беше само да пробваме на какъв радиус от столчето за хранене ще успеем да омажем всичко като направим така smile3534

Аз да ви кажа, имам проблем с амаранта и коноата. Като дам такова нещо и после се издриска, събирам топченца от дупето един час, всичко става в зрънца около нея ooooh! При вас така ли е или само ние не го смиламе това Thinking

# 621
Добър деееен  bouquet
Обаче г-жа Ируканджи затвърждава съствията и не ми аресва таз работа newsm78 и други маминки Елефтерия, Стели, Теа и още ама ми се губят именца също ми липсват, моля да се разпишат га имат време де, а дано всичко е наред Hug
Ние заспахме баш по обед, вместо преди обед и пюренцето ми ще си почака... Whistling
Сега постнах една питанка в темата за захранването по-специално за плодовите пюрета - разбрах, че късното даване на плодовото пюренце през деня (щото при нас се случва понякога да е около 17.30-18ч) заради сладостта да пречи на заспиването и съня на детето през нощта. Та ще видя какво ще отговорят по-опитните мами и ще споделя. А и също разбрах, че преди ритуалите за заспиване за през нощта (къпане, хранене, приспиване) трябва да има поне 4 часа без сън и игрите на детето да не са супервъзбуждащи и да нямало прекалено силни звуци. Та реших да пробвам - поне това с 4-те часа разлика, два дни си заспива вечер. Държа и да поогладнее хубаво, та да може да се унесе и заспи. Иначе цокне, дремне в ръцете ми и УРА smile3544

Ааа, разписа се мама Елефтерия Hug два пъти давах аз киноа, ама не съм събирала съчмичките Grinning ама аз така я сварих, че направо се развари и после пък и пасираааах, та то нямаше и помен от зрънцата Joy

# 622
  • NE
Бизи Честита ви 9-та месечинка.  bouquet

# 623
Благодаря, Флауърче Hug
Ама съм заплееес  smile3555
Честита 9-та месечинка на Теа, иначе я търся що не пише ooooh! Да сте здравички и палавички Heart Eyes

Ето бързи отговори на бързите ми питанки:

Лук, праз - около 10-ти месец.

Телешко месо - около 9-ти месец някъде. Четвъртото месо след заек, пуйка и пиле.

Плодовете няма как да пречат на съня на бебето, освен ако не му причиняват колики. Ако стомахът не реагира, нямат отношение към съня.

# 624
Здравейте, маминки  Hug
Много се е изписало, малко е останало да се изписва  Mr. Green
Благодаря ви за стиснатите палчета и за подкрепата!  Hug Hug

Честити месечинки на Бизи  Heart Eyes и Теаааа  Heart Eyes Да са живи и здрави Борис и Валери и много да ви радват и слушат   ura dance  ura

Ние си имаме още едно зъбчее tooth До няколко дни чакам и 2-рото горно да избие. И пак изби с кръв и то бая  newsm78
Сега съм дала и аз една коричка хляб и си ръфа и се смее. И е зяпнала в телевизора някакво детско филмче, та за това пиша. Иначе не се отлепя от мене и вече реве във всеки и иска майкЯ си. Кво и стана изведнъж, не знам.Та няма да мога да се включа по всички теми, които сте обсъдили  Thinking
Феичке и на мен ми харесва гърнето на Нук, което си показала Simple Smile
Мечева, къде се губиш, душа? Всичко наред ли е при вас?  Praynig Hug
Нели Н, дано да не се стига до операция и при вас. Наистина много неприятно.Ако искаш координатите на тази доцентка мога да ти дам, за следваща консултация по проблема.  Peace Hug
За килограмите и сисите... Почти си върнах старите килограми, но коремче си имам още, а не мога да правя коремни преси, понеже съм си с прекрасни болки в кръста още от 1ви месец бременност.Сисите ми се нацепиха и на мен, но не са увиснали (нищо, че качих 22кг  Embarassed ). Още 3-4 кила и си скачам в старите гащииии  newsm68 newsm44

... Пинчерът открадна от ръката на Боряна коричката хляб...и избяга  smile3512

# 625
Елефтерия-аз вчера дадох амарант за първи път,варих го около 30 мин. и после го пасирах леко,обаче не стана много гладък и днес акото беше на зрънца!  hahaha
Честита месечинка на всички!   bouquet
Дуче-честито зъбче!На нас тези горните все се канят да избият,но уви...Нямам търпение вече,че да видим дали ще ни спадне температурата!  Thinking

# 626
Хелоу и от мен!
Дуче, опасен пинчер имате  Laughing Бобче подгони ли го диването крадливо  Laughing
Бизи, честити 9 месеца на и Борис! Да са здрави и да ни слушат, с другото ще се оправим. Още сутринта се сетих за вас, че и вие сте "рожденици". И аз давам плодовото пюре към 17-18 часа.
Честита месечинка на патерици и на Влади на Гери. И аз като нея редовно давам хляб, геврече, но вече не ги иска много, преди месец бяха актуални. Сега обича оризови или царевични "бисквити".
Феичке, ние в Бг взехме куку на Нук. И тук такова ще взема. Досега не е вършил нищо в него, но се чудя дали лесно ще се изсипва съдържанието  Thinking
Дуче, сега трябва ли да правите нещо за това срастване? Казаха ли кога ще се оправи? Предстявам си как си се притеснила с тези бактерии все.... Вие да не бяхте при свеки, а? Тя беше ли изчистила да не лапне детето някой косъм  Mr. Green
А Валери насилствено лежи до мен като го приспивам. Преграждам му пътя да не ходи насам-натам и почне ли да се катери по леглото, да играе го връщам на мястото му постоянно, така докато не му писне CrazyНо няма как, трябва да се научи и то до 2-3 месеца. Да нацелуваш моята любимка и да е пазиш от пинчера  Laughing А за "залепването" до мама е период, ще мине.

На мен тези дни ми е много сдухано. Малкия ме нерви, не спи, удря ме, времето е едно сиво, аз в свободното си време чета специализирана литература и времето все не стига. Мрън, мрън, мрън.
Не знам какво му става, но все иска да ме удря с главата. Днес със всичка сила ми се стовари с глава върху носа. Полудявам. В къщи никой не гледа кеч, но защо го влече не знам.
Вашите малчовци как го хапват този кус-кус /българския, тестения/ не знам. Аз давах, но като се пасира става едно лепкаво тестено и не иска...само "нормалния" кускус ядем. Макаронени изделия яде /и ние също/ само пълнозърнести. А вечер хич не мога да измисля какво да му давам да хапва. Зърнени каши не иска

# 627
Юхуууу, как сте български майки Mr. Green /казах на мъжа ми, че изцепката му е вече за "добър ден" в нашата тема, той не ми вярва hahaha/
Аз се сдобих с ето Това и съм много щастлива.
Кисче  Heart Eyes използвай го по предназначение, не го подарявай Hug но все пак благодаря  Hug
Честити месеинки на Бизи и Теа   bouquet
Теа Heart Eyes просто не пасирай кус-куса. Бебешкия кус-кус / аз взимамна Плазмон 4+/ няма нужда от пасиране  Peace
Дученце  Heart Eyes честито ви зъбчееееееее Hug

Мечева  Heart Eyes добре де, вече видя, че не можем без теб Ила си моля те Hug
Ама де се дяна това момиче Thinking Мечева знаеш, че прощавам само важни /сексуални/ отсъствия Naughty

# 628
Привет, мами!
Честити зъбки и честити месечинки на бебоците!   bouquet
Тука съм, споко. Чета ви, ама имам скръбна вест.  Cry
Лаптопа ми трагично се спомина. В агонизиращи мъки, след 7 години вярна служба.  Naughty Трудно, трудно го преживявам. Ама хубуу, че има Минка (таблета) че да ви хвърлям по едно око. Ама писането ми е трудно, щото малкото натиска, и излизат само глупости. Та, за сега, само ще ви чета, тук-там може и да напиша някоя буква. Другата седмица, като преведат на ММ заплатата, ще имам нов лаптоп  smile3508 Не ни мислете иначе, добре сме Simple Smile
Aбе, всъщност не знам и аз. От едно известно време наса, шинобито ми сяда в креватчето си, и клатейки се напред назад, постоянно блъска тиквата в стените на кревата. После заспива. Ми как няма да спи, то той си "бие" упойка от толкова шибане на таа глава...  newsm78 Направо не знам как не е изпаднал в безсъзнание вече. Шиба таа тиква ви казвам, и са хили...  newsm78 Тря са консултирам със шамана по тоя повод май.  Rolling Eyes
Флауърче нашето куку е точно това на NUK, което си постнала. Аааадски съм доволна. С него точно постигаме успехите. Имаме и обикновено, НО моя съвет е, като изстрадала майка, да търсиш такова с по-малка дупка. Понеже на нас дупИто ни е мънинкичко, а в другото куку му пропада цялото дупе на дъното, вирва краката и се почва един рев. Та, това на NUK на нас ни върши чудесна работа, точно защото самия отвор отгоре е по-малък като диаметър, но пък е по-дълбоко. Та, с двете ръце съм ЗА него  Peace Седи си стабилен на него, без да пропада. До сега не сме опишкали нищо наоколо, само вътре си пикаме Grinning
Теа, лесно се изсипва, нищо по-различно от останалите кукута Simple Smile  Peace
Дени, много се радвам за Бубуата, не знам дали казах. Хубаво е, че на бъбреците нищо няма. Това срастване ще го израсте, действай както ти е казала баш-шаманката, тя е умна жена. А за сиропа, стискам ти палци, вие поне да го приемате успешно. Аз горе-долу успявам на пробутвам около половината от дозата, която трябва да приема. Останалото е по лигавника, дрехите и изобщо навсякъде наоколо. Една вечер успях да пробутам и цялата доза в шишето с вечерното мляко, ама се усети  Rolling Eyes И повече номера не мина.  Thinking
Гери, ще пробвам и аз с коричка хляб. До сега не съм давала.
Като чета, че има и други злояди деца и да ви кажа, малко се поуспокоявам, че не сме само ние проклетия на яденето. Ама, се надявам да го израсте с времето и това.
Та, така. Тва май е всичко, което имах да кажа.
А, забравих едно от най-важните неща Grinning
Еlefteria, сваоу - сън сънувах!  Joy
Скрит текст:
Присънва ми се, значи, че мойто шиноби е голяма нинЖа станала. Ама голям мъж ви казвам, убаф, убаф, кат майка си Grinning И студентин. И приказваме си 'начи, и ми вика, че имал си гадже. Ми мноо хубуу викам, то си ти е време....  Набори били...  Peace в медицинския учила...   Party Викторка била....  Shocked Викам, ми хубуу, маме, да сте живи и здрави. Ми то, вика, хубуу, ма техните не ме харесват...  ooooh! Ай сиктир, викам, как нема та аресват бе, виж къф си снажен левент, умен, от добро семейство... И той един отчаян, ми вика, ми ето ти майка й на телефона, разбери се с нея.  Shocked Вземам аз алото, викам, абе госпожа, какво не му харесвате на моя син? А? А?! И отсреща чувам само: "Абе, Мечева, ти ли си бе?" Мигам на парцали, викам аз съм. Тая па госпожа, от къде ме познава, не знам, ма съм курназ. И отсреща чувам само, "А така! Сватята била на телефона!" (явно на някой друг обясняваше случващото се) Аууу, викам, намерихме са, туй-онуй, разлафихме, съборихме стената одма! Хубуу, викам, ма кво не му 'аресваш на зетя си! Нал шги женим сме са разбрали? А?! И сватята вика, не че не го одобряваме, много си е добро момчето, ма с тия татуировки, на адвокат не прилича! Кой ще иде при него? Каква кариера ще създаде? Как ще се оправят с Викторка? А?" (При което аз разбирам и какво учи сина ми... От де тоз акъл за Право да учи... не знам още) И продължава сватята - "И пуши!" Аууу, голям грях, викам си... ся с тва пушене, никой път не мой да стане адвокат...  Rolling Eyes Ми то и аз викам, не приличам на счетоводител, ама нА! И общо взето, май се разбрахме, да ги оставим младите на мира. Пък каквото сабя покаже. Но ясно си спомням, желанието ти да споделим от илачите на ба'а Пена  при първа възможност за личен контакт. Naughty  Joy
Та, такива работи. Не знам каква тъмна част от подсъзнанието ми се прояви оназ вече, че таквизи работи засънувах...  newsm78 Но пък после много се смях  hahaha Май да спирам да се радвам на бебешки снимки преди лягане Grinning
В обобщение - сваоу, да ги немаме тия!  Crossing Arms  Hug
Като посрасне, пращам ти го в София студент, па тя съдбата си знай работата Grinning  Hug
Уф, не съм добре напоседък, чисто ментално. Май съм са повредила при спасяването на нинЖата, като си изтрясках главата в леглото...  newsm78
Айде, изписах се. За сега предимно ще ви чета, ама вече знаете защо.  Peace
Хубав ден, мами!  Hug

# 629
Момичета, привет!   bouquet

Честити месечинки на бебчетата и честито зъбче на Борянка!  Heart Eyes

Елефтерия, амаранта ти ли го правиш? Нашата ЛЛ каза да даваме само готов, точно защото е приготвен по някакъв си начин, дето ние може и да не успеем, та може и от това да е. В тоя ред на мисли, благодарности на Копчелино, че ме светна кое е пюрето с амарант - вегетарианско меню на Hipp.  Hug

Къти, честита придобивка!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт