Отговори
# 585
ЙО, български майки Peace мноо яко тва, МамиКъти
Дуче, много гадно звучи това за срастването, дано не продължава и да се разминете с оперативни намеси  bouquet
Безобидничка, нашия шаман на частно рече, че сега имало точно коклюшоподобна кашлица при малките като усложнение при грип, пазете се, че лоша работа, настръхвам до последния косъм като чуя за болно детенце Hug
Как ли са Стели и детенце? дано всичко е наред и ги изпишат вече  Praynig
Копче, все по някое време май се примиряват с помпичката, явно усещат че ги облекчава newsm78
При нас среднощните купони преди заспиване са вече ежедневни, ама го оставям да му паднат батериите и сам да пожелае да спи, видя ли прозявки и търкане на очичките, го нарамвам на циц и приспивам Crazy
сега ми виси по крачола и бръмчи Heart Eyes

# 586
  • Бурса
Здравейте български майки и от мен Simple Smile

Исках да отговарям на доста постове ама те останаха назад та колкото се сетя Simple Smile

Дуче най-важното е че ти си се успокоила, така и детенце ще е спокойничко.

Копче ние си мъкнем булсата, където и да се местим. Имаме си и тук БГ тв, така си ни става по-уютно. Аз не че гледам много през деня, че малката се лепва на тв и го изключвам, ама поне вечер таткото като си е вкъщи заглеждам малко.

Мусето да смъква Гери таз температура. Като се върнете от ДК пиши как е малката.

За сисите, абе мойте са някакъв феномен. Хич не се уголемиха по време на бременеенето, ходех си със същите сутиени, и сега пак са ми същите, въпреки че кърмя вече девети месец. Само като се пълнят с мляко малко уголемяват размера ама пак не преливат от цицодръжката Simple Smile Абе късметлийка съм май  Wink

Тачи дай някоя идея за закуските като те е погнал кулинарния ентусиазъм Simple Smile Аз да ви кажа съм станала много чевръста в кухнята. Понеже така и така готвя по два пъти на ден (ММ едно и също ядене два пъти не яде, а си се прибира за обяд. Което ми напомня да кажа на мъжките майки, недейте си свиква така дЯцата, че ще им се видят в чудо жените хаха, аз докато свикна в началото ми беше зор като се има предвид че яйца не можех да си опържа, а сега елате ме вижте...). Та Тачи аз ти се радвам на рецептите от време на време дето пускаш тука, че да има разнообразие. И кажи ако може бабата как свикна детенце да пие вода, че при нас още е зор.

Другото дето щях да ви питам, абе чета ви давате на бебчовците солети, бисквити, банани сами да ядат ама не ви ли е страх. Аз давам ама само от моята ръка и все се притеснявам. Веднъж и дадох коричка хляб, ми тя като отхапа едно парче голямо, чакам я да го изплюе ама цък и накрая се задави, че я слагах на коляно и я тупках да го изплюе. От тогава ме е страх нещо  newsm12

Айде изписах се, извинете ме  Wink
Хубав ден на всички  Hug

# 587
и мен ме е страх да давам непасирана храна, какво остава за парченца, или пък самичко да си гризка Naughty тц, здраво ме е шубе, сигурно като нареди всички зъбаци тогаз  - да направи сефте на някоя пържола ooooh! знам, че трябва към 9-ти-10-ти месец да се дава по едро смляна храна, за да не се омързеливи детето и да се научи само да гълта, а иначе си имат дъвката.елен рефлекс още на 6мес. и ако не се поддържа дъвченето като процес, ще го забравят. Обаче реалността при нас е друга и не знам как ще го преодолея.
И ние не пием вода. Чеше си венците с биберона на шишето (най-му харесва на МАМ шишенцето за 6+мес.) и като пусне водичка при стискането, се задавя - явно не очаква  Grinning

# 588
Хелоу и от мен български майки  Laughing

Дуче Стискам палци срастването да спре и да няма нужда от манипулации   bouquet  Hug
Безобидна Каката да се оправя и дано не се прехвърли на Диди   Hug
Мусе Бързо смъквайте гадната Т  Hug

За обличането Ние сме по боди с дълъг ръкав, долнище, чорапки и търлички домашно производство от моята мама Simple Smile Горе долу температурата навсякъде е 24-25 градуса и хубавото е че там където имаме плочки( коридор, кухня и баня ) имаме подово отопление ( ММ прави парно и водопровод и в нас е нагласил хубаво навсякъде да ни е топличко Simple Smile ) Спиме с пижамка като на Безобидничка и тънко одеялце Simple Smile

Календарите Ще ги правя в едно фото тук при нас. Правят страхотни неща на много сносни цени, та трябва само да се наконтим да идем да ни щракнат и готово Simple Smile

За сисите Малко съм разочаровона, защото в пубертета нямах, после ми станаха стегнати по-големички, абе хубави си бяха, но помпата за 9 месеца им е взела всичко. Ама какво да се прави, да е жива и здрава Йоанка, те си отидоха в нейна чест  Joy

Хубав ден от нас Simple Smile

# 589
Мамииии, здравейте! Simple Smile

Бързам да ви се похваля - имаме си зъбче!  newsm44 Вече се бях отказала да вярвам, че ще ни поникнат, ама на - днес една бяла точица се подаде. Елефтерия, вие как сте със зъбките?

Днес имаме и "успех" с гърнето - слагам малката тая сутрин, тя става, слагам пак, тя се изправя, поиграхме си така няколко пъти и накрая стана и се изпишка на мокета.  Joy Joy Joy Ей голяма работа значи. Simple Smile

Прегръщам всички болни бебчета и майчетата им!  Hug

Отивам да готвя, че ние с ММ постим, ама бебето не.  Naughty  Heart Eyes

# 590
  • София
привет банда  Hug.

Моя днес ме побърква. Нали му е месечинка и трябва да ми скъса нервите. Ни иска да яде, ни да спи, само мрънка и реве. Ще го дам и аз на някоя циганка пък да го видя тогава какви претенций ще има  Crossing Arms

telly  моя може да не яде много, но пък яде вече много едро. Плодовете му ги давам на парчета, солети , бисквити си яде сам. Вчера пак ми се лигавеше и му дадох едно голямо парче варен геврек, беше доста твърд. Смука, дъвчи, доде бяхме 1 час на вън и си го изяде. Много ми е добре така като ми замрънка и не знае какво иска и му дам коричка хляб или геврек и поне 30 минути съм мир и спокойствие. Нямам проблем с давене.

duceto много ви  Hug и двечките и да се оправяте.

museto86 да се оправя бързо адашката  Hug
И всички болнички да се оправяте.

Тази седмица е изложението Бебе маниа в Експото. От петък до неделя, мисля че беше.

лек ден бг мамита  Wink

# 591
Здравейте, български майки  Grinning

Аз давам и бисквити, и солети, и банани, даже и пържола. До сега не ми се е давила, гризе ги, примлясква и преглъща. А и като и дам да яде нещо и я сложа в стола, си осигурявам някоя друга минутка, в която не пълзи след мен и не ме дърпа за крачолите  Grinning

Вода от шише не пие. Пробвах я с различни - не става работата, само ги дъвче. Затова сега и давам да пие от чашка и понякога от обикновено шише. Много й харесва, ама не защото много пие вода, ами защото прави smile3534 с водата. Чат пат преглъща и по някоя друга капка вода. В началото, като започнха да й давам водата, такива физиономии правеше все едно й давам най-голямата гадост на света. Супер  отвратена физиономия  Laughing

Съни, и на мен тези колички на Cosatto много, ама много ми харесват. Много са свежи, ама и цената им една хубава...  ooooh!

Тачи, и аз ще се възползвам от твоите идеи за бебешки закуски, че го караме само на една попара. И то я изядем, я не  Simple Smile

Това намаление в Хиполенда още го мисля дали да ходя до там. Голяма гъчканица. Миналата година една приятелка е чакала 3 часа на касата  #Crazy

Днеска времето е отврат и ще си стои вкъщи. Сега отивам да мисля какво да сготвя на ММ, че като си дойде направо пита какво има Йедене  Naughty

# 592
Sahasrara, честито ви зъбче Hug Ние още нямаме никакви наченки Cry Одеве пак и рових в устата и...йок зъбче Sad

Дуче, радвам се, че си спокойна вече Hug Дано не се наложи операция, но и да се наложи няма да се притесняваш. Ще опитам да те успокоя, ако дойде такъв момент

Скрит текст:
Искам да споделя колко много съм доволна от детско отделение в Пирогов. Предвид какви са всички лекари, от там останах много, безумно, адски доволна. Когато баткото ни беше на 2г се наложи да оперираме херния. Няма да навлизам в подробности, но ми казаха, че операцията е 15-20мин, а него ми го докараха след 2 часа. След операцията доктора дойде и ми обясни, че е имало усложнения. Срастване на хернията с тестиса. Борили са се да спасят тестиса, за да не намалява шанса малкия да си има поколение, защото е имало вероятност да се наложи отстраняване на единия тестис. Е, спасиха тестиса, спасиха ми детето, а сега, 8 години по-късно не си личи къде е опериран Heart Eyes Скоро спорихме с баща му дали е от ляво или от дясно, събухме детето, гледахме и не намерихме разреза Grinning Господ здраве да му дава на д-р Георгиев  omm Да не говорим, че се бихме с една торба с почерпка и не пожела да я вземе и това си е ooooh! Дадох и нея на сестрите, няма да си я връщам ся Naughty ММ пробва 200лв в пликче да му набута ама пак...греда! Баси човека ви казвам

В последствие срещнах моя позната анестезиоложка там. Споделих колко съм доволна и тя каза, че децата си ги гледат, проблема е с тия, дето обслужват големите, иначе за децата се раздават.

Със Стели какво ли става Confused хайде да се появява вече и да каже, че всичко е наред Praynig

# 593
Хай, гърлс newsm53
Нямах време сутринта да пиша
Скрит текст:
Ей така, да не ставам банална с моите обяснения Grinning
Станах в 7,30 -до 8,30 бягане в парка, закуска на малкия, после кафенце, после ходихме за латексова боя за хола и накрая на лукойла за билетчета златната 7ца и... познайте от 3 билетчета 18лв печалба, ама купихме още билетчета и вече няма нищо  Laughing
Дученце  Heart Eyes радвам се, че писа и че си се успокоила малко  Hug
Свате Heart Eyes честито ви зъбче  newsm44
Стаси  Heart Eyes и аз я чакам да се отчете  Praynig
Тачи Heart Eyes и аз така приготям грисчето ама само с пресни плодове /банан, ябълка, круша/ без да са пюрирани, а на рендето
Гери Heart Eyes честита ви месечинка Hug
Елинор Heart Eyes браво, смела майка си и това ми харесва Hug аз още не смея да му давам така да си гризка, все аз му държа бисквитката и той ръбка, амааааа то това става много рядко  Whistling но вече не му пасирам гладко, особено попарата сутрин само му я намачквам с вилица, пюретата му ги пасирам много леко, колкото да не са цели парчета и толкова, трябва да се учи да дъвче, шот моя е мързел Naughty Laughing
Тели Heart Eyes и моя мъж беше научен така  ooooh! закуска, обяд и вечеря не трябва да се повтарят Shocked КО?! НЕ!!!
Много бързо влезе в час, че аз не съм слугиня, ами жена и сега закуската си е закуска /и то само от време на време като ме хванат мераците иначе по задължение ТЦ, обяда и вечерята, ако се наложи се ядът и 2 дена  Naughty ааааа, ма ха, особено сега като съм на хранителен режим и трябва да готвя по 16 пъти на ден - направо пълен абсурд  Crossing Arms Та така, като заживях с него /в началото се наложи да живеем със свек. докато оправяхме апартамента/ и така... по 100 яденета, 1 ден - ОК, 2 ден - ОК ама на 3тия ден - я една голяма бака боб /все пак 4 човека бяхме/ и ела да видиш - обядва, вечеря и на другия ден пак обядва  hahaha хааааааа

# 594
Момичета, искам да ви напомня, че все още събирам снимки за колажа на следващата
Коледна тема, който ще е на тема "Татко и февруарче"!
Също така започна гласуването за заглавие на следващата тема, все още се приемат предложения, които може да ми изпращате на л.с.!

/mammaKyti/

# 595
Хилоу

Дуче много  Hug дано сраственето се оправи и да не ви оперират, успех със сиропа  Hug

Сахсрара Честито зъбче  Party всичките да ви излизат без проблеми Simple Smile

Днес обядът беше голям успеж  hahaha hahaha hahaha hahaha Ко НЕЕЕЕ?!!!!!
Час и половина по часовник за 55 гр картоф с морков лук и пиле, ама беше бая гъсто, така че тва са си 100 гр ако им сложа вода  Joy и то пробутване със сок, кашкавал и авокадо  Crazy

За водата - изобщо не пиеше, после започна от чашка и сега сме на сламка, много се кефи и всичко пропи от сламка, сам пусто мляко не ще - ни кърма, ни АМ...поне не повече от две глътки, така му се мръщи все едно е отрова.

А сега съм я сложила сама в кошарата и си играе нещо, май затишие пред буря.

Горкото дете днес едва го приспах преди обед, защото кашлям и тя тамън се унесе и аз се разбухам и милото така се стряска, че се опитва да се покатери по мен. Да видим сега как ще съм...

# 596
  • София
Йо български майки  Hug
За протокола на Мечева - тази вечер почти спах Simple Smile. Алекс се буди само 2-3 пъти. Днес се чувствам като човек. Вече няма спиране - всичко се проверява и овършава цялата къща. Алекс не яде много и домашни пюрета, не само купени, а за каши да не говоря - 3-4 лъжички само.
И аз се замислям дали да не направя календари за роднините, добра идея е.
Вие търсите разнообразие на закуските - ние не закусваме, моят човек само цока сутрин и не мога да го накарам да яде друго.
И Алекс още няма зъбиии.
Днес правих бисквити (няма да споделям рецепта - станаха бетон  Joy), та още ще се пробва докато успея с рецепта Simple Smile.

telly, аз също давам на Алекс да яде сам - краставица примерно и когато отхапе голямо парченце му го вадя от устата, но като цяло го следя какво прави.
И аз искам да разбера как се научават малките да пият вода - моя пие понякога по 10 мл и това е.

Sahasrara, честито зъбче!
Весел ден!

# 597
Здравейте, банда!
Няколко дни си имах компания вкъщи и ви изпуснах...голямо писане пада...тъъъкмо ми останат няколко поста да се включа и аз по темите ииии айде пак + 20 нови поста...не че се оплаквам...но не мога да ви насмогна. Иначе пък както сме си по цял ден сами с диването, малко компания ми идва много добре, но пък вас ви изпускам...ама нищо, ще се връщам да чета, че имам има няма 4-5 страници за четене и после ще се включа по-адекватно.  Hug

# 598
Аз се чудя дали с кърменето не е някъв порочен кръг - то не яде много, аз я докърмвам от страх да не е гладно, пък то не яде защото я кърмя  newsm78
Ама според теориите нали кърмата след два часа се храносмила, така че трябва да огладнява все пак   ooooh!
Аз си мислех да започна да я кърмя за закуска и след това чак за следобеден сън, ама ще й дам шанс до края на месеца да прояде  Rolling Eyes

# 599
Копчелино, нещо подобно си мисля и аз тези дни. Само че аз след хранене не й давам да цока. През деня я кърмя само като й се приспи. И то горе долу става хранене на два часа. Повече от 100 гр не изяжда каквото и да е било и то само ако й хареса. Яде само определени неща, другите само като ги помирише, отказва да яде. Сутрин едвам пробутвам попара с един сухар. И Ева, като нинЖата на Ируканджи, яде едно пюре може да го яде три дена. Икономични деца...

Мама Къти, благодаря ти! Hug Колко съм смела не знам... от детето се водя.

Общи условия

Активация на акаунт