Отговори
# 75
  • София
Добро утро   food010

копчелино гледай свеки да не докопа нашия форум, че ако зачете как я солим тук ще стане страшно , нема ти говорят един месец сигурно  Joy
и все забравям да те питам за това желязо - защо не гледаш да даваш коприва и подобни храни с желязо. Копривата ако не се лъжа имаше доста желязо и моя поне много я харесва.

sunny:*kiss ние сме горе доло така :
към 8-9 ч каша
към 13-14ч зел пюре (зависи кога стане, защото ние редовно спим от 12 до 14ч)
към 17-18 плодове или грис с плодове или кисел или друго но винаги е с плод.
към 20-21ч кърма
През нощта имаме нормално 2 кърмения, но това нормалното е рядко , тъй че по често е няколко кърмения.
Също така и през деня между храненията се кърмим по малко . Денем имаме 2 кърмения.
Вода много рядко пием. Сокове не пием. На нас кърмата ни са течностите.

Хубав ден от нас. Днес май пак ще е хубаво времето и ние ще миткаме на горе на доло

# 76
Добро утро, момичета  Hug
Кисче Heart Eyes благодаря за кафенцето.
Ето го нашият хранителен режим:
08.30-09.00 попарка със сиренце и масло /или кус-кус или попарка с АМ и бисквитки/
12.00-12.30 месно или зеленчуково пюре
около 14.00 /или когато е буден/ давам малко настъргана ябълка или круша - суров плод/ -давам го не за наяждане, а за да свикне със суровите плодове
16.00-16.30 каша или гриз
18.00-18.30 плодово пюре /понякога добавям и малко бисквитки/
20.30-21.00 АМ
Дано да съм ти била полезна Hug
Копченце Heart Eyes благодаря ти за мнението за колата Hug А за твоите свекър и свекърва направо не знам какво да кажа newsm78 ooooh!
Защо за Бога им е нужно това?! Наистина се опитвам да намеря логика и за съжаление не я намирам!
Дали не искат да те изкарат най-черната пред мъжа ти? Защо да му звънели да го притесняват?  Thinking
Аз това бих си помислила, ако свекървата или свекъра се обадят на мъжа ми за да му "докладват" нещо Crossing Arms и защо по дяволите те са обидени newsm78 не трябва ли ти да си обидената?
За компетентността й - много се замислям вече #2gunfire
Гери Heart Eyes благодаря за съвета, точно така мисля да направя. Мисля да им кажа /на гостите на кръщенето/, че не искам подаръци и с /извинение/ излишни боклуци Naughty
Кой колкото има на сърце да сложи парите в плик и да му купим колата Hug
Еми момичета, хайде и аз да ви почерпя по едно кафенце, че още не съм пила, а моето току-що стана

# 77
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, мацки  Hug

Копче, ама наистина е меко казано неприятно случващото се ... То, не че който поиска не може да го направи, дори и бегло познат на теб човек, ако ти знае ника може да следи писанията ти тук ..., но ... м'а му стара ... човек има нужда от лично пространство и чувство за анонимност ...

Нашият режим:

Скрит текст:
6 - 100-120-тина мл. АМ
9 - попара (изяжда около 120-150 гр.)
11 - 100-120-тина мл. АМ
14 - зеленчуково/месно пюре (изяжда около 120-150 гр.)
16 - 100-120-тина мл. АМ
18 - 100 гр. плодово пюре или каша (изяжда около 120-150 гр.)
20 - 100-120-тина мл. АМ
... знам, че са много храненията ..., ама тя си добави още едно АМ след обяд ... преди седмица го нямаше в менюто ни Simple Smile

Аз повече "разнообразие" в закуската НЯМА да вкарвам  Crossing Arms Преди 2 дни ми направи фиаско с амаранта ... и после целия ден ме гледаше подозрително ... Вчера сутринта си изяде с такъв кеф попарата Simple Smile Днес реших да й дам елда ... е няма такъв рев ... нищичко не хапна и заспа милата уморена от яд, че няма попара ...

# 78
Добро утро и от нас!  Hug

Копчелинка, няма как да не започна с теб - искрено ти съчувствам за случващото се, тоя път много се вживях, само като те прочетох и подпалих моторетката.  #Cussing out Да те питам културно - тези хора работа нямат ли? Ама сериозно... Тва направо е меко казано нагло, а на мен ми се струва и преднамерено. Не искам да вкарвам излишна драма, ама наистина го приех навътре тоя път... Според мен ще е добре да говориш с мъжа си колкото се може по-скоро, за да изпревариш тяхната версия. Мисля, че е негова работа да им свие малко сармите.

Съни, ето нашият режим  Heart Eyes

Скрит текст:
7.30-8.30 180 мл. АМ (6 л.)
11.00-12.00 Каша/попара с масло и сирене/кус-кус
14.00-15.00 Зеленчуково пюре (3 пъти седмично с месо, веднъж риба и веднъж жълтък)
18.00-20.00 Плодово пюре с 1-2 л. АМ
20.00-23.00 180 мл. АМ (6 л.)

Малко са големи диапазоните в часовете, защото малката спи различно и затова. Simple Smile

Hug Hug Hug

# 79
Доброутро, мафия!   bouquet
Кръстева, месри за кафето  Heart Eyes
Феичка  Hug много се радвам за хубавите новини   Hands Clap Да е жив и здрав Вилито и ти да си добре, това се иска Simple Smile А обувчиците Clarks ли са?  Rolling Eyes Понеже аз за тях съм чувала добри отзиви. Даже съм хвърлила око на едни в продавалника на много приемлива цена - чисто нови
Безобидничка и аз като теб, смятам да не експериментирам повече със закуската, понеже едва се научихме да ядем попарата. И пак не със желание, просто свикна, че ще не ще, трябва да я яде.
Съни, нашия режим е следния:
Скрит текст:
05-06ч - АМ (към 150мл)
11ч. - попара (изяжда около 100-тина грама, другото аз Grinning)
15-16ч. - зеленчук/месо или плодово пюре/каша (тук варираме, за да има разнообразие)
21-21:30 - АМ (150мл, грубо)
Понякога, между храненията в 16 и 21 давам настъграна ябълка или пасиран банан (сурови).
През нощта имаме поне още 1 хранене към 1:30ч или 2:30ч.
Ние имаме малко на брой хранения,  но режима си го прави той. Храня според нуждите. Опитвах да го храня по-често - ама не. Ми, както иска. Имаме само 2 хранения с твърда храна, защото вода или сокове НЕ пием, за това му оставям повече хранения с АМ, поне от млякото да взема течности.
Та, Sahasrara, не се притеснявай за интервалите на храненията, ние ядем през 4-5-6 часа  Peace
Taчи за пъпките от лигите - шамана ми рече - розова вода. От аптеката - струва стотинки. И ние много се плюнчехме така, ама вече не. Та, пъпките с едно памученце мацваш с розова водица, бързо изветрява и няма опасност да я изяде. Пък и да я близне, не е страшно, то вода от рози. А, забравих да кажа - малко я разреждаш! Аз примерно капвах малко в капачката, капвам 3-4 капки вода, да избледнее и клепам с памуче.
Копче, не, не си мисли, че кака ти Мечева ш'та подмине  Sunglasses Няма да коментирам извратеността на коментираните особи, ясно ни е вече ТЯ колко е ку-ку, сега ни стана ясно, че и ТОЙ е ку-ку. Та, викам, моме, време е да си поговорите с ТМ сериозно, да си хващате чукалата и да си намерите скромно жилище, за вас 3-мката. Излишен "антураж" не ви требе!
Скрит текст:
Знам, че ТМ ще е против, как така ще се отдели от полата на мама?!  Shocked Тук е твоята роля - постави ребром въпроса, ТИ НЕ СИ престъпник на пробация, за да бъдеш следена, шпионирана, разследвана и прочие. Това не е правилно. Не е нормално. Не е подтикнато от рационална мисъл. И в края на краищата, ако той е свикнал, мама да му е кукловод, ми и ти си имаш мама! И е хубаво и той да е наясно с това, ако ме разбираш Naughty Повече акъли няма да давам, защото аз съм малко краен човек, та... нали. Но само ще спомена, че каквито и разговори, просто разговори да водите с ТМ, или със свекърското сем-во, резултат няма да има, докато няма "ответен удар" Grinning  Защото, за тях, ти си даденост. И те приемат като такава. Защото са тесногръди. Защото са с манталитет и мислене на подчинените на овчар. Разбра ми мисълта, предполагам.  Hug
Изказах се. Отиваме да ядем попара. После обличаме ескимоса и отиваме за изследванията. Стискайте палци, да нямаме бактерии  Praynig
Убичам вА!  Hug

# 80
Мечева Heart Eyes стискаме, стискаме Praynig и ний тЪ убичъми  Hug

# 81
Мечева, добре, че си ти, шта разцелувам!  Heart Eyes Не мисля, че си крайна, аз мисля ТОЧНО като теб за Копчелинка, ама не ми беше удобно да раздавам съвети, та ти си ме отменила.  Hug
Скрит текст:
Копчелино, не знам какви са ви отношенията и възможностите, затова не смея да съветвам, но най-добре ще е наистина да се отделите, майка ми ми е казвала, че и те с баща ми и куп други двойки са били пред раздяла САМО заради родителите на мъжа, не допускайте да създавате конфликти помежду си заради родителите. Но когато единият си трае, а другият страда и търпи всичко, това неминуемо се случва рано или късно. Дано си ме разбрала правилно.
Стискаме палци за бактериите!  Hug

# 82
Добро утро

Съни относно режима
Скрит текст:
8:30 попара/каша
10:30 кърмене
12:30 месно-зеленчуково пюре*
15:00 кърмене**
16:00 плод или жълтък с КМ
19:00 каша/кус кус/КМ бисквити
20:30 кърмене
02:00 кърмене***
05:00 кърмене

*аз давам месо всеки ден, един път в седмицата риба; в последно време като не ще да яде гледам поне месото да пробутам отделно
**кърменията през деня са и за приспиване, аз я кърмя в поза люлка, много рядко легнали
***през нощта понякога това кърмене го проспива, но за сметка на това към 22-23 часа понякога пак се буди и се кърмим
като количество 50-80 гр в последно време, но пие вода около 50 мл сигурно и изцеден сок от портокал или ябълка към 100 мл

Аз се отказах да давам плодови пюрета - давам суров плод и тя гризи колкото и е интересно Simple Smile, кисели и грис не искаше, пак трябва да я пробвам тия дни.

Мерси, че ме мислите Simple Smile сори че ви натоварвам с моите проблеми
Мечева, Сахасрара, разговорът с ММ сме го водили
Скрит текст:
Той иска да се махне повече и от мен, само дето в момента сме в изчаквателна позиция, та ще трябва да се търпи. То те ако не са наясно, той много добре знае, че ако ми кипне си взимам детето и си се прибирам, от където съм дошла и няма сила, която да ме спре. Той няма да го направи, а те ако пробват, има кой и с танк, ако трпбва да ме вземе. Аз вече окончателно се отказвам да общувам с тия хора. ММ вчера толкова беше ядосан на майка си, че каза че повече не иска да говори с нея, да му предава информацията си в писмен вид  hahaha Те, понеже са от позицията на силните и на хората с възможности, ни мислят още за деца и че могат да се налагат и да командорят както си иска, ама не са познали.  Crossing Arms

Hug Praynig стискам палци на всички шаманите само хубави новини да имат, ние ще се стягаме за кафе-разходка-брънч Simple Smile

# 83
Съни Кис, направо ми направи деня с това за змията  Mr. Green И аз най-обичам да съм змия  Laughing Аз от месеци само легнала кърмя, а то и в тази поза малкия най-много кротува, иначе почва да ми се катери тялото  Crazy

Ние режим нЕмаме. На поискване сме за всичко  Laughing Не, че  от 8 месеца не се опитвам да му направя, но чИвека има друго мнение. Но горе-долу сутрин яде попара, на обяд зеленчуково/месно пюре, следобяд плодово с лъжица зърнена каша, а вечер се опитвам да пробутам няколко лъжички каша.
Вие колко често давате жълтък и месо в седмицата. Прочетох из друга тема, че една майка дава през ден зеленчуково пюре с цял жълтък и през ден месно и направо  Shocked И всеки ден бисквити и кис. мляко със захар  Shocked Shocked

Ох, малкия се опитва да се катери по стола и ще тупне яко , а преди малко се затисна на вратата ooooh!

# 84
Thea, като те чета, то и ние сме на поискване, кажи-речи, с тия диапазони. Simple Smile Някой път ядем кашата в 10.30 сутринта, друг път - в 13.00, та и нашето е силно казано режим. Simple Smile
Копчелино, последният ти пост ме зарадва много, много се радвам, че ТМ е със здрав разум и ги поставя на място непослушните. Simple Smile

# 85
Момичета, в голяяяяяма издънка съм - ГО-ЛЯ-МА ooooh!
Ми утре ни е 1вата годишнина от сватбата, а аз нали УЖ много щях да се подготвям.... та се подготвих накрая - забравих Shocked
Дайте идеи за бързо изпълнение за утре вечер за изненада?
Реших да сме в нас и поканих кръстниците, но ги строих нищо да не казват Rolling Eyes
 ooooh! много съм тъпа, ейййййй, МНО-ГО! ooooh!

# 86
Момичета, в голяяяяяма издънка съм - ГО-ЛЯ-МА ooooh!
Ми утре ни е 1вата годишнина от сватбата, а аз нали УЖ много щях да се подготвям.... та се подготвих накрая - забравих Shocked
Дайте идеи за бързо изпълнение за утре вечер за изненада?
Реших да сме в нас и поканих кръстниците, но ги строих нищо да не казват Rolling Eyes
 ooooh! много съм тъпа, ейййййй, МНО-ГО! ooooh!

Сватя, първата годишнина се нарича "памучна сватба", така че можеш да избереш нещо закачливо за подарък на мъжлето. А може и да не е закачливо - някой хубав памучен шал например. Иначе може пак да избереш да отидете някъде някой уикенд, просто да е по-натам. Simple Smile

# 87
  • NE
Четох по диагонал за което ще се поправя малко по-късно.
Вилито днес става на 9 месеца и буквално ми спря тока. Добре, че снощи не вися постоянно отгоре ми, та успях да се наспа. Вече съм първенец за 4 часа съм свежарка. Laughing
Междувременно ми пуши главата със заминаването ни другата седмица за Трявна и Търново. Crazy Надявам се да се наредят нещата, че леко съм забравила да си взема магистърската диплома от ... 3 години.  Whistling
Мечева Точно Clarks. Аз също намерих в продавалника много нови модели и честно казано оттам ще взема. И ние сме за 18 номер. Това е модела,който харесах за вкъщи.
Кръстева Едно секси бельо след вечерята и няма гък да чуеш години наред. Peace
Теа Аз давам през няколко дни месо, жълтък още не съм въвеждала. Тъкмо приключвам пустият глутен. Толкова много пюрета ми отказва, че вече съм в ужас. Сучем като при вас - на поискване, буквално.
Съни Една приятелка кърмеше само легнала. Аз го научих дивачето в поза люлка и рядко сменяме модела. Crazy Грубо това е нашият режим :
Скрит текст:
7-8 1часа кърма
9-10 часа кърма
12 часа каша/пюре
13-15 часа кърма
17 часа плодове пюре
18 часа кърма
20 часа кърма
24 часа кърма
2 часа  кърма
4 часа кърма
6 кърма

Викат ме  Crazy

# 88
  • София
Здравейте!
Алекс от няколко дни усилено репетира за певец, пее, вика с все сила, чудо е.
Когато прочетох как се хранят повечето бебоци се поуспокоих. Струваше ми се, че Алекс не яде много, но то май повечето бебоци на кърма са така. Аз го кърма в поза люлка, в повечето случай заспива.
Храни се долу горе така:
Скрит текст:
6 часа - кърма
10 часа - кърма
12:30 часа - зеленчуково пюре -190гр
14:30 часа - кърма
19 часа - каша с плод или плодово пюре -100гр
20:30 часа - кърма
00 часа - кърма
04 часа - кърма
Вечерното кърмене е приблизително, защото заради зъбните драми ми се  е будел и през половин час.
Кръстева, твоето още не  е никаква издънка, аз третата годишнина от нашата сватба направо я забравих и когато ММ ми подарява подаръка ми идваше да се гръмна от срам. Embarassed
Хубав ден!

# 89
  • София
ей ма пак и мен.
днес страхотно време и до 4 седяхме навън.
Шантавото ми пюре с алабаш беше мнооого харесано. От отдавна не ми беше така отварял устата и като се забавя ми подвикваше да не се мотам Simple Smile.  Та го снимах и ще го постна на снимката Simple Smile.

Flower Fairy честита ви месечинка  baloni

Аз кърмя лодка и легнала.
Аз утре ще си взема домашни пресни яйца и ще започна въвеждането на жълтъка. Чудя се през ден ли да го давам  newsm78. Кажете как и по колко вие давахте.

И друго да питам. Тук в София има плуване за бебета. Малко късно се сетих, че беше хубаво да е преди 6 месец , че сега вече му се е изгубил инстикта, но пак се замислям дали да водя Влади на това плуване. Според мен ще е добре за него . Вие как мислите.

хубава вечер  Hug.
Ние ще сме малко на гости та съм успалла дребния малко тук, че да издържи после, защото го чака яко мачкане.

Общи условия

Активация на акаунт