Отговори
# 90
Гери, аз започнах с жълтъка веднъж седмично, но съм много консервативна, така че не знам дали съм добър пример.

# 91
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
guerry, давах жълтък по 2 пъти по около 1/4, че и по-малко предните 2 седмици ... Тази ... забравих  Embarassed

# 92
  • София
а между другото намерих хубави бисквитки без хазар на органикс и интересна каша с киноа и ванилия. Взех ги от балев био ако някой като мен се вманиачава да е без захар.

НЕзнам безобидничка и другите как давате киноа и елда, че децата не ги искат, но моя много добре си ги хапва. Днес в шантавото ми пюре имаше амарант и си го яде с огромен кеф. Според мен е хубаво да намерите начин да им давате тези неща, че са много полезни.

# 93
Гери, много, ама много ти благодаря! Аз съм от вманиачените и съм ти изключително признателна за споделеното!  Hug

# 94
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
guerry, ами аз пробвах за закуска амарант и после елда ... Кисна, варя, пасирам с масло и сирене ... остават парченца, а и моята от една седмица ги иска полутечни нещата, та се давчи, стиска уста ... хапва 10-тина лъжички и сме до там ...

# 95
  • Varna
Момичета, здравейте! Айде най-накрая да се включа, че от 1 час ета!~ Благодаря за съветите, и май ще послушам Мечева- ще пробвам с розова вода- и ще мирише момчета на розииииииииии.  Joy Joy Joy
Ние успяхме да се разходим 1 час навън и такава мъгла падна, че едвам се прибрахме. Но човека е добре- даже си дремна малко.
И аз като Кръстева спирам да се хваля с Боби- дето викам че спи, а- нощес купон от 4 до 5 и той в 5 заспа, ама аз трябваше да ставам вече. Така де, само ще споменавам какво му готвя, защото с искрени извинения към всички вас и към Кръстева най-вече- хубава идея за снимките и рецептите, ама не ми остава време да стигна до там. Така че, ако нещо интересно готвя- ще споделям тук- без снимка, че и компа ми цикли яко и снимките се качват ужасно бавно.  
Нашия режим е такъв
8,30- попара със сирене, попара с АМ, кус-кус, каша,
11,30- з/м пюре, или разните там мои измишльотини- елда, качамак, доматена супа,
16,00- каша, грис, кисел, кисело мляко с бисквити- без захар, всичко с плод или плодово пюре
19,30- АМ
Жълтък аз вече въведох- започнах с трохички, после 1/4, но през ден, а сега вече давам, ако има пресни яйца.
Това засега

# 96
Момичета, да ви кажа ... за София обаче ... Много често водя средната (от 2 години поне по веднъж в месеца ... преди да се роди дребната) на "Концерти на възглавници" ... Много е интересно - децата (има и много бебета) са на възглавници, дават им музикални инструменти, бели листи и моливи ... Слушат музика, танцуват, рисуват ... След концертите се запознават с изпълнителите, снимат се ... Адски е забавно ... Пиша, защото открих, че такава инициатива започва и Операта:
цък ... Не знам доколко сте склонни да опитвате такива неща, но е релаксиращо за мамите, а поучително и забавно за децата ...

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 19:28 от Почти безобидн@

# 97
Добър вечер, момичета Hug
Готова съм за утре Laughing за нула време се организирах, ама що трябваше на тагадък да става Rolling Eyes
Купих хубаво памучно бельо /тениска и боксерки + чорапи/, поръчах торта, напазарувах и.... остана само да намеря от къде да купя в тоя пуст Ямбол бутилка хубаво шампанско Hug
Момичета, простете ми невежеството, но какво е арамант newsm78

# 98
  • София
Цитат
Момичета, простете ми невежеството, но какво е арамант newsm78
Като цяло е по-дребен от киноата и три пъти по-евтин, но по нищо не отстъпва на много полезните й хранителни вещества. В тях има всички аминокиселини и успешно се използват като заместител на месото.
ето линк за амарант:
http://www.kukuriak.com/amarant/

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 21:08 от princessd

# 99
здравейте,мами Simple Smile
пак изтървах влака,докато се включа и 6-7страници изписани...АМИ ха да ни е честита новата тема/то май само за мен е нова/Благодарности на Кръстева и поздравления за колажа!!! Не ми е ясно още как да направя снимка на малката в банята,тя прави джакузи с краката и ни изкъпва първи.С хавлията стои много кратко,ще пробвам да я снимам,ако не стане-ще мине темата и без нас Wink
Копчелино,свекървата и свекъра ти са лауреати,признала съм ги отдавна.Конкуренти са на моите,друг път ще пиша за техните изцепки,че ще отидат 3 страници сигурно. Заради свекървата веднъж почти стигнахме до развод ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!добре,че ми минаха криминалните намерения,че иначе не знам #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
И да се похваля-от 2седмици сме на детска кухня.Е,започнахме с фалстарт малко ,но...една супа от броколи,която се оказа доста коликообразуваща/нещо не бяха сварили зеленчука май/и така -малко проблеми имаше,но за кратко,слава богу.Иначе не мога да се оплача,храната е вкусна,сериозно-всеки ден я опитвам,проверявам я щателно за някоя по-едра частица/понякога пасирам/ и за някой нехранителен елемент/знае ли човек/.Малката си хапва с апетит,особено десертите
ето нашия режим:
8-8.30ч - Внимавайте сега-240мл/да,толкова са/ АМ-изпива ги и реве за още #Crazy
11.30-12.30ч 180-200гр супа/от кухнята каквато е без бобови и броколи,разбира се/
15.16ч -150-200гр грис/млечен крем/овесена или друга каша с пасиран пресен плод
18.30-19ч -170-180гр зеленчуково пюре/от кухнята или готово
21.30ч /около този час/ -отново 240мл!!! АМ
веднъж само дадох попара към 10ч пробно,малко гъста я направих,т.е се престарах със сиренето и маслото,но я ядеше,дадох и половината да не и стане тежко. Смятам да и давам вече всеки ден към 10ч попара или малко каша-много харесва на Слънчо млечните. Та така-както виждате -добре си хапва моята Ева,нищо че на 8мес бяхме точно 7кг!!! Явно и тя е с право черво,ака по 3пъти на ден,понякога 4,а ако има запек-1-2 пъти/това се случва от повече ориз или картофи/.
Иначе смяната на памперса я извършваме все още на повивалника,слава богу,няма проблем.Е,яде си чорапите през това време,дърпа се и се случва да си вкара ръката в акото #Cussing out Но като пусна бейби ТВ нещата се оправят
Хубава вечер от нас  bouquet

# 100
  • Бурса
Гери за жълтъка на мен педката ми каза в дните, когато не давам месо първите три пъти в зеленчуковото пюре да сложа по 1/8 жълтък, следващите 3 пъти по 1/4, после по половин и така до цял. Ама аз мисля по-дълго да здържа на половин, че Теди и без това яде по 60-100 грама, то половината ще е жълтък ако слагам цял.

Ние тия дни май нещо сменяме режима. По принцип ми спеше 3 пъти твърдо през деня а тук последните дни само по два, като измества часовете по-късно и храненията се променят, че и плодовете нещо не ги иска. Малко съм в шаш ама да видим как ще се регулират нещата. Ааа и да добавя заспива към 23-23:30, че и по- късно crazyeyes: та незнам, какви ще ги къдрим. Сега уж я накърмих и заспа ама много не и вярвам, че ще е за дълго Simple Smile

Лека и спокойна нощ на всички Hug

# 101
  • София
guerry, ами аз пробвах за закуска амарант и после елда ... Кисна, варя, пасирам с масло и сирене ... остават парченца, а и моята от една седмица ги иска полутечни нещата, та се давчи, стиска уста ... хапва 10-тина лъжички и сме до там ...

ми аз лично не ги давам така чисти , тъй като имат специфичен вкус, който на дали на някое дете ще се хареса.
Амаранта и киноата до сега съм ги давала в зеленчукови пюрета, ползвам ги вместо ориз. Елдата различно - или от нея слагам в зеленчуково пюре или ако е десерт я давам с пресен плод като съотношението е 50 на 50 елда плод.
Ако ти се занимава пробвай да слагаш в попрата по малко и в зел пюрета, защото казват че са супер полезни.
Днес една от майките на кухнята имаше зел пюре с елда и извара и малкото доста си го хареса.
Също така намирам брашно от елда , знам че има и от елда, от другите не съм срещала. С брашното е много по лесно, защото направо си правиш твоя си каша и можеш да я смесиш и с друга каша.
А и аз винаги ги варя повечко за да ми се пасира хубаво, на мен ми стават идеално пасирани , на каша. А за гъстотата ти можеш да си ги правиш колкото искаш течни.

# 102
  • Англия
Гери, ако имаш възможност, обезателно води детенцето на плуване. Няма значение на каква възраст почвате, ако има добър инструктор може да наваксате с пропуснатото. Тук в Англия не познавам майка, която да не води бебето на плуване, виждала съм бебенца на месец. Аз лично не я потапям, страх ме и това е  Blush . но въпреки това е голяма забава. Само провери дали басейнът е подходящ за дребосъци, водата да е достатъчно топла и чиста. Бебенцата много по-бързо губят топлина и затова сесии по-дълги от 20-тина минути не са препоръчителни. И ако може таткото да е с тебе ще е най-добре, хем да ти помага, хем да прави снимки.

# 103
  • NE
Гери Цял експерт си станала. Аз също почнах като теб с плодовете и имам успех. Само, че пак ми отказва понякога въобще да яде. Хубаво, че имам кърма, че тогава ще я закъсаме.
Тели И аз започнах да забелязвам промяна на режима. Спи до обяд и после чак до вечерта ми спира тока. Поне не се разнасяме до полунощ, че лятото го правише и беше наистина кошмар.

Някой има ли впечатления от проходилката на Hauck?

# 104
Добро утро!   bouquet
Много ви благодаря за споделените режими на хранене-както  и подозирах-един с един няма еднакъв!  Mr. Green Да са ни живи и здрави и да папкат,пък не е важно кога и какво!  Laughing По мои наблюдения ние сме от най-цоцкащите (големи ядове ще бера с отбиването,ама карай!!!). Тази нощ се опитах да и пробутам кърма с шише-изпи колосалните 10 мл!  Joy
Момичета,почерпете се виртуално-днес съпругът ми има имен ден!  Heart Eyes Честито на всички именици-да са ни живи и здрави!http://www.blitz.bg/news/article/301416

Общи условия

Активация на акаунт