Отговори
# 120
  • София
Кръстева честита ви годишнина. Дано се обичате така силно още 100 години   loveuuu. Весело изкарване на празника

Sahasrara и аз ги гледах тези сухари, но в тях има сол, а тя е май още по вредна от захарта.

duceto много  Hug и дано всичко мине бързо. 

Thea не намирам Sad, съдрах се да търся сухари , в които няма захар и сол. Ако няма захара, имат сол  ooooh!.
А за цениет тук няма да коментирам, не мога да разбера как ги правят тези цени. Взех малко бисквитки аз за да видя малчо ще ги яде ли като са без захар и после ще видя да ги търся по Амазон или др евентуално. Между другото малчо много хареса бисквитките.
Скрит текст:

Ние днес за първи път пробвахме ДК . Тук при нас има няколко частни и една от тях е за от 6 до 11 месеца. Но за съжаление съм супер разочарована. Няма такава гадост. Първо тъй нареченото пюре което днес беше с пуешко е само подобие на пюре. Беше някакво си желе, което като затоплих леко стана една водниста история, която с лъжица не може да се яде. Сложих сухар иначе нямаше ядене. За мен това си беше едно нишесте с некви си там овкусявания . Сори но не съм съгласна да си тъпча детето с нишесте. Десерта въобще не го дадох- състава му беше сухо мляко, захар и нишесте. Като го опитах паднах колко е сладко. Как може да сложат толкова много захар и нищо полезно вътре. И за утре бях поръчала, но като го гледам и то ще иде на кофата.
Сори че толкова изписах, но съм потресена как може да се дава нещо подобно за малки деца.
Скрит текст:
ако някой го интересува кухнята е Беборани

айде хубава и лека вечер от мен  Hug

# 121
Ох, мойто заспа, разгеле  ooooh!
Гери и аз останах с такова впечатление, че ако няма захар в сухара, то ще има сол. И обратното. И все пак, по-малкото зло е захарта. Успокоявам се с факта, че в родилното още ни караха да даваме на бебетата глюкоза, което си е 5% захарен разтвор. Та, явно не е убийствено вредно Grinning Виж, солта е друга бира. За това аз давам Голдис кухари, нищо, че имат сол, тя е много минимално количество, която реално не мисля че може да навреди. Разнообразявам с едни на ETI без сол, някоя от мамите беше питала за тях. Тогава останах разочарована, че в тях пък има захар... Но минато на втора мисъл, по-добрия вариант. А нинЖата усети, че са по-сладки и ги хареса повече  newsm78 Ай кажете, дали са глупави, а? Grinning
Аз пък за кухня изобщо не мисля. И тук има 2 частни и държавна. Чувам противоречиви отзиви и за 3-те. Та, смятам че е по-добре аз да си го тъпча с разни буламачи, отколкото и да плащам за тях и пак да не ги ядем... Ама като е злоядо, да няма пък да си хвърля детето, я Simple Smile Ше си кльопаме тиква, морков и картоф докато не станем оранжеви и те така те.  hahaha
Ся, за нещо специално влязох да напиша, ама се разсеях със сухарите и забравих. А специално за това се домъкнах... Ай кажете, лесно ли ми е?  newsm78 Не стига, че от месеци ходя като ударен самолет и гледам като преяла с гъби, ами ся и в главата ми е кухина...
Ма шса опрайме. Чух, че само първите 100 години било така, после ти минава...  Rolling Eyes
Хайде, лека, мека и спокойна.  Hug
А, Копче, а тъй! Покажи им как сА лЮтим българките! Grinning  Hug

За това аз давам Голдис кухари, нищо, че имат сол, тя е много минимално количество, която реално не мисля че може да навреди.
Ох, ни моа! ШуМръ от собствената си глупост!  Joy Joy hahaha

# 122
  • Varna
gerry, сори мила, че не ви се получава с кухнята. Аз си мислех, че вече навсякъде са оправени нещата с детското хранене, но явно има още какво да се желае-ми остава варианта ти да си му готвиш. Аз съм по принуда на ДК- просто честно да ви кажа, трудно намирам време и мозък за 5 манджи на ден- 3 за Боби и 2 за нас, но поне във Варна ДК става за ядене, щом и Nelly е доволна. А пюрето тук си е пюре- аз докато взимах кухня всичко опитвах, вкусно е, то ако не беше изобщо нямаше да го дам на Боби. А, да ви кажа, видях в dm амарант и накрая на месеца на заплата се хвърляме- ма много ситно това нещо, хайде сега, който го готви да дава рецептата.   Joy Аа, и друго, намерих каша на Слънчо със спелта- аз нали съм фен на техните каши, та и такава открих. И друго- бях взела пак на Слънчо зеленчукова каша, ей тъй, за всеки случай, ако нещо се случи и забия с манджите- т.е. да не мога да оставя нищо на Боби за ядене. Обаче едва тази вечер се наложи да я отворя, щото човека вече реши, че иска вечеря- става за ядене, мойто Бобче  изяде.
duceto, миличка, стискам палци и всичко със снахата да е наред. Иначе задната хрема оправия няма- докато се наволи. Баткото като беше бебе го водих на тогавашните години/ дето само при педи се ходеше/ на специалист Уши, нос, гърло- капахме капки като за голям човек и не минаваше пуста му и хрема. Израства се, но може би до 3 години пролет и есен задължително със сополки.
Момичета, и нещо извън темата
Скрит текст:
- Тази вечер си казах всичко на ММ, каквото ми тежи- или ще става мъж и баща на детето, или ще си остава син на майка си - да избира, защото аз не ви казах, но тя като ми гледа детето и вече ми превзе и кватирата- нарежда си нещата ми както на нея й е удобно, а оня ден чух по бебефона от едната стая в другата, че прави изречения нещо откога не съм си сменяла чаршафите. Ееееееееееееееее, тва вече преля чашата. Та тази вечер такъв скандал му заформих с ултиматум или става човек, или си хващам пътя и с децата обратно на Ловеч. Дано малко се стресне, че не се трае вече- аз на квартира избягах от нея, и пак няма угодия- ама като ми гледа детето, нема нужда да ми се навира под завивките. Ай сиктир.
Изв, мноооого дълго стана, обаче още ме държи.
Лека нощ и спокойни бебоци!
Специално за Мечева се редактирам/ тва новото не моА го изпиша/ обаче ние простосмъртните си храним децата със сухари, ама явно по София има и некви други манджи, наречени кухари. Аз си мислех, че те не са за деца, а за кухи лейки кат нас. Ох, изв обаче малко ми вдигна тонуса, че досега хем виках, хем ревах- от всичко по много. Важното е, че на Димитко му харесват кухарите.

# 123
  • София
г-жата  Irukandji сори че те разсеях така  Joy. а дано си събереш мислите скоро Simple Smile, Хапни 2 сухара и може да се сетиш  Grinning
Аз бях така като никнеха първите зъби, ходех и аз като ударен самолет. Слава богу че тези от втория комплект сега излизат по леко.

За сухарите иначе за сега само май тези със спелтата са чисти- нямат ни захар, ни сол.

ta4i74 кухнята я пробвах за да имам разнообразие, но с тази няма да го бъде. По натам ще пробваме другите и държавната, дано те дават пюрета или манджи , а не подобни желета.

Изчезвам вече да спя, че пак стана никое време
лека и мека  Hug

# 124
Гери, май не всички видове са със сол, ние поне имаме едни с ръж, дето нямат сол.  newsm78

# 125
Добро утро, мами!

Ние тая сутрин май ще пропуснем попарата - глад мори народа и не изтърпя, та тикнах шишето. Ама нищо, после ше яде, няма кде да иде Grinning
Taчи, и останалите, викайте ми ама както си искате, аз си знам, че става дума за мен и ще се припозная Grinning Много кофти със свекито се получава, ама нямаш голям избор, като няма кой да гледа Боби.  Rolling Eyes Хубаво си предупредила мъжа си, или ше става мъж, или да си ходи при мама и тва е. Няма средно положение.
Скрит текст:
А лошото при породата свекърва/свекър е, че си мислят, че като отидат в дома на децата си, са си у тях. Е да, ама не. Те са на гости, и е хубаво да им се напомня. Всички са минали през тоя етап, и ние включително. От време на време улавям още позиви за самообслужване у дома, но светкавично попарвам мераците, нали съм отровна Grinning Ta има неща, които трябва да се напомнят периодично, за да не се самозабравят персоните-натрапници. Пък и ти си търпелива жена, явно, но предпалагам пак поради факта, че нямаш избор. Познай как съм й дала чантичката и съм я пратила за гъби, ако чуя подобен коментар. Пък и не, че те плаша, ама само със заплахи не става. В смисъл, в един момент свикват ти на думите и не ги приемат присърце. И аз съм го правила. Е, на много по-ранен етап, разбира се, още нямахме дете, не бяхме женени, ама това, че вече не е така, не променя факта, че и аз/ти/тя сме хора. И не сме изпаднали от небето, а и ние имаме близки, на които да разчитаме, та не мой на уплаши свекърва Grinning Пак се разписах, ама теите за свекърви са ми любими  Joy
Колкото до кухарите, мдаа, приема трябва да започне от рано, че да станеш истински кух. Grinning Grinning Eто, мойта майка например явно също е започнала да ме храни с кухари в ранна възраст. Резултата е на лице вече - една голяма, завършена куха лейка  hahaha
Кръстева, ставай и идвай да разказваш за снощи! Има ли джиджи-биджи или са наляхте и заспахте? Grinning Grinning Grinning
Elefteria също да се яви за оперативка. Кви са тия самоотлъчки, а, сватя? Grinning  Hug Дойди, да кажеш за Викито, как е що е, ти как си, що си. Баткото, таткото, растат ли бегониите, мушкато имаш ли?  Rolling Eyes И така. Абе изобщо, всичко ни интересува.  Joy
Безобидна, бързо на отчет и ти. Дидито хапва ли, кво правят госпожите от градината? Момите как са? Ти как си? Кафе пи ли днес? Какво ще готвиш за вечеря? Абе, всичко, всичко да си изпеете трябва Grinning
Феята и тя да идва. Да каже за Вили. Яли ли сте, спали ли сте? Поръчахте ли обущетата? Дойдоха ли, харесаха ли му? Кво стана с дървата. Щитовидната как е? Абе, и ти всичко по точки да докладваш Grinning
Дученце вие как сте? Как е Бобче? Мина ли ти паниката? Нема се шашкаш, всичко ще е наред. Simple Smile
Sahasrara, Гери, Нелитата, как са дребусите? А вие мушкато имате ли? А бегонии? А чаршафите сменихте ли?  Joy  Joy Joy
Адската мома и принцесата ги няма също. Айде на оперативката! Нема ми са спотайвате така по ъглите! Grinning Бързо на отчет. Децата как са? Спаха ли, ядоха ли? Зъби морят ли ви? Имате ли якенца, шапки, шалове? А лятото компоти затваряхте ли?
Теа, Тели и Мъника. Айде, дружина! Кафето изстина, докато дойдете. Отчета, както е споменат и за другите мами - по точки. Grinning Aз статистика водя, кво си мислите! Ааа ма ха! Grinning
И така. Чакам ви за рапорт. Аз мушкато немам. Имах неква папрат, ама малкото я ошмули. Та, сега иам саксия. Ма е много хубава. С пръст. И един стърчащ чеп вътре. Ма мой да са възроди.  newsm78 Миналата година имах и едно "спящо" цвете. И зимата заспа. Вечен сън. И ни са събуди повече.  newsm78 Ма кой да знай, че не са поливало... Което ще рече, имам 2 сакси. Едната с пръст, другата със без пръст. Тая сутрин ма е ударила една Ботаника... Ша ида да копна в градинката пред блока 2 стръка магданоз, да ми мине мерака.
Хубав ден, мами. Аз май да ида да си пия хапчетата вече...  rotfImao

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 09:10 от г-жа Irukandji

# 126
Г-жа Ируканджи-няма да го приема лично,че не бях повикана на оперативка,ама аз да си кажа-цветя вкъщи не гледам,защото ги уморявам или от много поливане или от суша!  Joy
Дучето-надявам се всичко да е наред,стискам палци!  hug
Кръстева-ама аз забравих да ти честитя годишнината,да сте все така щастливи още мноооого години!  Heart Eyes
Тачи-само така,всичко трябва да е ясно! Ама тези свекърви много си позволяват май!Моята е много властна,ама се съобразява,когато е на моя територия!  Laughing
За бисквитките-във Вис Виталис съм виждала тази марка Органикс-ще взема да се разходя днес и да купя!  Simple Smile

П.П. Г-жа Ируканджи ми звучи като име от индийски сериал!   Mr. Green

# 127
Въй!  smile3538 Съни, изпуснах те! Ама съвсем без да искам!  Praynig Прости на грешната ми душа. Ся за извинение, цял живот щи викам Здрасти!  omm
Ама ти си добричка и сама идваш на отчет, браво, браво  Hug
Ох, значи станахме две некадърни цветарки Grinning Като изключим факта, нали, че и не обичам цветя.
Може и да ти звучи, аме не е Grinning Ама пък, като не гледам за малката ви булка, поне на име да го докарам Grinning Meне ми явучи японско, ама тва са подробности. Важното е да не те стига, че лошо Grinning Има 'ора - мрът, от среща с Ируканджито Grinning E, повечето от болки само... Ама историята има записани и 2 реални случая на смърт от такваз медузка. Ся защо се впускам в подробности, да ме пита човек.  newsm78 Как да е. Останалите - по ред на номерата да се явяват. Иначе със Сънито ше изпием кафето! И за останалите - ядец.  Joy Joy Joy

# 128
Добро утро, момичета Hug
Днес мисля цяяяяял ден да се излежавам, много ми е мързеливо, но понеже не съм пила още кафе, ето да го споделя с вас

Честит имен ден на всички, които са празнували вчера  bouquet
Благодаря ви и аз за пожеланията Heart Eyes
Мечева  Heart Eyes ей, медузке, какъв е тоя шантав ник, опасна си ей  Crazy Hug
Стискам силни палци за изследванията на Димитко Praynig дано нищо лошо не достига нашите февруарчета Praynig
Иначе за "голата мусака" той иска не иска почти всяка вечер си получава порцията  Blush та за това търсих други варианти. Е разбира се после си получи 2на порция мусака newsm44
За детската кухня - аз нямам намерение да го записвам, директно го пропускам този момент. Не ми отнема повече от 40мин да му приготвя пюрето за 2 дена /зеленчуково и плодово/, а и ми е приятно да гледам как си изяжда всичко, което му приготвям с любов и желание Heart Eyes
За сухарите - аз използвам тези но не се хвърлям в размисли да чета от кое колко съдържа -все пак ги виждам и в бебешките магазини Peace
Edit: Ей, момичета забравих да се похваля - имаме си 3то зъбче /две от долу и едно от горе/ ама... вчера отидохме да капарираме една секция за хола и малкия се разкриви, а мъжа ми го гушна както все едно да спи и вика "а, ми той има зъб от горе" и аз както плащах, пуснах паритя "я, я, я" и гледам - ми той "дърт" зъб както се изказа мъжа ми Shocked Grinning та... имаме си и зъб и .... секция  Flutter
Ох скоро ще сме готови - терасата е почти готова, остана още една ръка боядисване и почваме хола, но той няма много работа предполагам за седмица трябва да се готови  newsm68 newsm44 newsm17

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 10:06 от Кръстева

# 129
A, така. Кръстева - отметната.
Аз след поривите на любопитство и ботаника, съм изпаднала в сантиленталности. Прегледах на 2 на 3 снимки стари на малкото. И си дадох сметка, колко бързо растат децата. Все едно вчера го родих, малък корнишон, а сега вече е човече с характер и емоции Simple Smile
За справка
Скрит текст:
Вече все по-малко ми дава да го гушкам. Бяга, бута ме. Гаднярче.  Crossing Arms Ей го нА, как ще се изнижат годинките, и ще си говорим кой каква снаха/зет има, и колко ни са хапчетата на месеца, плюс какви малки пенсии вземаме. Ще си обсъждаме на воля лидълското кисело мляко на промоция и как бананите са станали по 30 стотинки. Тревоги като пампи, режим, хранения и Ако няма да са ни на дневен ред. А ще коментираме ходи ли му на агнето риган, алармира ли вече простатата на мъжа ви и прочие неща от ежедневието. Току се появи някоя нова и модерна плетка за елече на внуци, която да коментираме разпалено. Simple Smile Колко ли ще е студена зимата и какви ли "екзотични" болежки да очакваме за новия "сезон". Искрено си го пожелавам. Да си ги говорим тези неща. След години. И все така да се обичаме, и да сме заедно. Такива ми ти работи. Сега отивам да правя попара, щото още нямам 30 години и нинЖата ми е още невръстно шиноби... Grinning Grinning
Edit: сантиЛенталности... Трябва май да си направите по един "Речник на Мечевите думи и изрази"...  hahaha

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 10:44 от г-жа Irukandji

# 130
Мечева Heart Eyes разкошен рошко Heart Eyes
Даде идея за следващия колаж на Коледната тема /предполагам ще е време за Коледни размисли и страсти/ - колажа може да е със снимки от новородено и пораснало февруарче newsm78 И ще се подготвят две снимки на бебче - какво ще кажете?
Иначе дай Боже да сме все така заедно, прекрасна групичка сме си сформирали Heart Eyes

# 131
  • София
Здравейте!
Спане при нас нямааа. Няма и кьорав зъб. Преди заспиваше към 20:30-21 часа и до към 00часа спеше и от там се почваше през час два. Сега се буди и в 22 и 23 часа и пак така през час -два, пълна лудница. Събужда се и веднага се изправя по решетката на леглото, преди поне се случваше някой път да се излъже да заспи помрънквайки само. На обяд трудно изяжда цяло пюре, а аз досега настоявах. Вечер кашата много трудно я изяжда, пак по мое настояване и упорство ( а настоявам, защото си мислех, че така ще е по-сит и няма да се буди през час #Cussing out), но вече няма да го мъча, защото с каша и без каша се буди нощем. Другото, което ме побърква, е че е залепен само за мен. Когато го гледа вчера сутринта ММ, Алекс си стои спокоен и си играе с играчките, но когато види мен - все едно вижда майка си Simple Smile - веднага иска да го взема.
За свекървите ви съчувствам, много неприятно. Моята също понякога много ме дразни и ми прави някакви вбесяващи подмятания, но се успокоявам, че не живеем заедно.
г-жа Irukandji, много си забавна, винаги ми оправяш настроението с коментарите си! Шапки и якета имаме, само трябва да си купим шал и ръкавички Simple Smile, а за компотите - свекърва ми ги затваря.
Иначе аз имам и мушкато, едно хилаво, но аз се славя с колекция от унищожени цветя, даже имам няколко уморени кактуса  Blush.
Весел ден  Hug

# 132
Браво на вас! И аз вече не мъча за ядене. Ако ще да яде. Нали наддава добре. Няма да си хабя нервите, я. Да не са ми за един ден Grinning
Kaктус и на мен ми беше първото свете. Даже аз си го купих, пухкав кактус един. Много як. Пухкав, ма да не си мислите, че нямаше бодли. Имаше. Ама под пуха Grinning Скрита лимонка го играеша Grinning Ама и той геройски загина. А уж, не искали поливане...  newsm78  Rolling Eyes А папрата, или там каквото беше, ми бе подарено от сестра ми. Не знам защо реши, че искам да имам китка. Устиска месец-два. Мъжа ми я поливаше, щото ми няма доверие за цветарка. Та, донякъде съм благодарна на малкото, че го ошмули тоя бурен.  Thinking Само ми заемаше място. Пък и имам правдоподобно управдание, като пита сестрата къде е китката  Peace
Шапка една купих аз, ей тъй, не че много ми хареса, ама да има какво да мятаме "през борда" като излезем на разходка. Днеска съм ви подвепа под отчет, та, ще чакам още, да се появят и другите мами. Мнооого ми е кеф, тъй да си лежа, малкото да кротува и да ви наглеждам кой кога приижда  Twisted Evil Нали, график правя, ведомости водя. Отговорна задача. Да е жив и здрав шинобито ми, дето изкара Минка (таблета) от архивирания шкаф Grinning Сега, ем си лЕжим, ем си пишем. Ако и малкото заспи - виждам как съм постигнала душевен катарзис! Grinning

# 133
Ей ме на, МечеваHug Строих се и се преброих - мирно, равнис, всичко! Grinning Много ти е сладко момченцето, да знаеш! Simple Smile

Много ми харесва идеята на Кръстева за следващия колаж. Simple Smile

Отиваме да пием кафенце с мъжлето и ви пращаме много усмивки!  Heart Eyes

# 134
Ха, добър ден! Чета, че за цветя си говорите. По-голяма цветарка от мен нЕма. Аз цветя не гледам, те мене гледат  Laughing Няма цвете, което да не съм уморила. Само мъжа ми се грижи за цветята, аз не се бъркам  Grinning

Sahasrara, добре че пак постна тези сухари. Щях да те питам от къде ги купуваш, намират ли се в по-големите търговски вериги. Аз взех подобни и като се приберем в бг ще търся от тези, които си показала, макар че имат повечко сол в сравнение с тези, които аз ползвам. Но лично за мен захар няма място в храната на детето, сол - да, но в допустимите рамки.
Гери, те тези бисквити златни ще са  Rolling Eyes Мисля, че много спекулират с детските стоки. Аз повечето неща ги купувам от био или диетични щандове, по-евтини са. Може да провериш в дм дали има подобни, по-изгодни.

Ако имах време сама щях да му приготвям тези изделия, тъй като си ползвам само хималайска сол, сурова захар и пълнозърнести продукти, но с това диване времето е мит.
Apropos, като споменавам тези продукти се сещам,че в зоя.бг видях, че ги продават насипни, по-изгодни, в това число и амарант, елда, брашно от лимец, кускус и т.н.

Дуче, как е Бобче? Ако има задна хрема при стичане на носен секрет се дразни гърлото. Но на тази възраст май само Проспан може и физ. разтвор. Дано се оправи бързо душичката!
Мечева, Митето е голям сладкиш. Наистина лети времето  Sad Но в целия ти пост за нас като дъртофели, виждам и нещо положително - банани по 30 стотинки  Laughing

Аз от вчера съм много отпаднала, май ще настивам  Confused Днес ще правя зеленчукови пюрета за седмицата, снощи направих плодови. В една тавичка сложих да се пекат с вода тиква на тънки парченца, ябълки, круши, сини сливи. После ги комбинирам според настроение и пасирам.
Аз ще подпирам дивана да не падне докато и малкото диване спи Hug

Общи условия

Активация на акаунт