МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 680
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
набУре (Мунчо) , станахме момичета  hahaha

Благодаря ви момичета за отговора.

Нема се пуашиш, Бонго! Явно ни броят за комшии от левия бряг на реката  Mr. Green Joy.

Здравейте,какво мислите за тази хлебопекарна http://www.technomarket.bg/products/09128003/moulinex-ow-6118?

По каква причина се спря на нея? Имам същия модел и вервай ми, след почти две години експлоатация и доста четене по форумите, не бих я купил отново. Имам и друга машина с цена половината от цената на Мулинекса, та мога да сравнявам евтино и скъпо.

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 18:12 от Mунчо

# 526
Здравейте,какво мислите за тази хлебопекарна http://www.technomarket.bg/products/09128003/moulinex-ow-6118?

По каква причина се спря на нея? Имам същия модел и вервай ми, след почти две години експлоатация и доста четене по форумите, не бих я купил отново. Имам и друга машина с цена половината от цената на Мулинекса, та мога да сравнявам евтино и скъпо.
[/quote]
Хареса ми това че може да прави 1,5кг хляб за разлика от другите.А ти имаш ли някакви оплаквания от твоята.

# 527
  • на Мелмак
И аз има голям Мулинекс , хляб 1.5кг не съм правила , не ми е трябвал , но съм си доволна от машинката , работи си чудесно - 2 г.
Нямам опит с по- евтина , но тази си е чудесна !

# 528
Мунчо един въпрос и не го приемай като заяждане -
 Защо преди време ме нахока и ме убеди колко е читав Мулинекса и сега си противоречиш.
  Моля също да споделиш какви точно проби правиш с различните брашна.
  Моят съвет е максимален обем на казанчето е голям плюс . Като сдаде багажа моята машина непременно си купувам с максимално голямо казанче.
  Скоро месих тесто с около кг брашно и то хвърчеше като в мелница и беше се посипало вътре при реотана.  Пише ли обем 1250 г -не очаквайте да ви опече 1250 г -особено ако е бухнал хляб / може да го стържете от капака ,че и до реотана да стигне / За козунак пък е абсурд .
   Моята машина съм я взела точна и поради  замесването -на по -голямо количество тесто / имам здравословен проблем и за мен месенето е свързано с болка . Мога да меся и меся от 20г почти /
   Машината ми е Силвъркрест и не съм фен на никоя марка - за мен е важно качеството .

# 529
  • София
 Ако причината за избор е големия грамаж на хляба, тогава наистина само при тази марка и модел има такъв грамаж. Говоря за марки и модели налични на НАШИЯ пазар а не поръчани от ибей или амазон. Иначе от странство можеш да си поръчаш най-различни чудесии Simple Smile. Аз също купих Мулинекса отчасти заради големия грамаж, но не на хляб а на евентуалните козунаци правени изцяло в него.  Другата ми машина е Мидеа, но тази фирма вече не прави хлебопекарни. За половината от цената на Мулинекса имам по-добро покритие на казанчето и бъркалките, осветление на камерата, 15 вместо 7 минути памет при спиране на тока и най-важното - експертна програма за настройка на собствени времена в отделните етапи на хлебоприготвянето. Максималното тегло на продуктите е 1350гр. Та единственото предимство на този Мулинекс комай остава възможността за изпичането на багетите в самата машина.

# 530
Има ли машина с терморегулатор или да показна на колко градуса пече .
  Вече установих ,че при програма да обикновен хляб -кората си е винаги бяла.
 Затова ще продължавам да си бъда с програма 8 / Млечен хляб / и 2 / пухкав / френски се води при други модели/ .
 Сега очаквам мнение за Кенууд и като цяло коя марка хлебопекарни  е  с най-добри показатели.
  Мунчо ,Мидеата има вградено осветление ли ?
А кои са недостатъците на Мидеа например ?
 Доколкото съм чувала за други уреди тази марка не е много добра - съдомиялни например .Нещо като среден клас се води .

# 531
  • София
 Да, Мидеата има лампа, която се включва от бутон на таблото и след известно време угасва сама. Така можеш да следиш нещата без да ти се налага постоянно да вдигаш капака като при Мулинекса. Единствения "недостатък" на Мидеата е, че никога не може да направи дебели кори. Винаги са приятно хрупкави и тънки. Мулинекса може да ти "оформи" и половинсантиметрова кора hahaha. Най-добри показатели от това, което се продаваше на нашия пазар имаха Панасониците, но май вече не са налични.  Иначе, интересни са машинките на Унолд, Бревил и Зожируши, но могат да се купят само от странство Peace. Между другото Панасоник е с някакво покритие на бъркалките и казанчето, което се води по-безопасно от тефлоновото. И трите посочени от мен марки също не са с тефлоново покритие, поне доколкото съм запознат.

# 532
Унолд, доколкото ми е известно, още се продават у нас. Скъпички са, но според мен са уникално добри хлебопекарни и с две ръце ги препоръчвам спрямо стандартните марки и модели.
Плюс, че действително не са с тефлон.

# 533
Тогава Мидеата е моята машина -аз обичам точно такава коричка хрупкава и тънка.
 Тез дебели кори не ги искам . /Децата умират за тях /
Има UNOLD BACKMEISTER в България ,не бях чувала за тях .
 Даже е с капацитет до 1800г .Лелееее.
 Благодаря на Мунчо  за изчерпателният отговор ,ако моята не ми беше нова веднага бих си купила тази.
 http://puremall.bg/Hlebopekarna-Unold-Backmeisterr-Extra-68511-7 … -quantanium-Byala
 Но за такъв голям грамаж -мощността не е ли ниска - 700W !?
Има 2 вида бъркалки
ииии сега видях  Joy Няма наличност

# 534
Унолд има в немския амазон на доста прилична цена - около 80 евро беше стигнала по едно време. Аз й се бях наточила преди да се сдобия със Силвъркрест.
Ако някой ден ме изостави моята машинка и реша да инвестирам, ще си взема такава или Панасоник.

# 535
  • София
Унолд има в немския амазон на доста прилична цена - около 80 евро беше стигнала по едно време. Аз й се бях наточила преди да се сдобия със Силвъркрест.
Ако някой ден ме изостави моята машинка и реша да инвестирам, ще си взема такава или Панасоник.

Най-интересното е, че във Франция - родината на Мулинекс, поголовно хвалят Панасоник и никой даже  не споменава Мулинекс като някаква алтернатива #Crazy!?

# 536
  • София
Много Благодаря за помоща  bouquet

Моята машина ще ми я заменят с нова Simple Smile
Стискайте палци новата да е ОК, макар че имам съмнения Laughing

# 537
  • София
Има UNOLD BACKMEISTER в България ,не бях чувала за тях .

Откъде може да се купи? Какво ще рече QuanTanium незалепващо покритие?

И още едно питане - ако някой има бъркалки с по-светлосиво покритие, в сравнение с нормалното тефлоново покритие на контейнера, нека каже - това също ли е тефлон, как се държи при печене /идеята ми е, като пека хляб, да не стоя до машината, да чакам момента за изваждане на бъркалките/.

# 538
Прочети до край поста ми и виж на линка Grinning

# 539
  • София
Прочети до край поста ми и виж на линка Grinning
Имах предвид реален магазин.

Общи условия

Активация на акаунт