МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 667
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
galq4, не са на вятъра дадени парите. Пробвай с винта на терморегулатора - отвий го с 1 оборот.

# 511
  • София
galq4, не са на вятъра дадени парите. Пробвай с винта на терморегулатора - отвий го с 1 оборот.

Грешно указание! Отвие ли го ще стане още по-страшно.

# 512
Редактирам се, да не пиша пак. При положение, че на средния грамаж ми лепи горе, да пробвам ли изобщо най-големия? Не че очаквам от вас да гледате на боб дали ще стане, или не  hahaha , но като по-опитни..
при положение ,че ти лепне тестото в капака за мен най-вероятната причина е ,че не си следиш тестото. то се надува повече от 2 пъти защото ти се надяваш  програмата да свърши работата, но тя не може да прецени кога тестото е превтасало.  за това ако го следиш ще прецениш кога точно тестото си е удвоило обема , ще прекъснеш програмата (ако се наложи) и ще пуснеш на програма печене.
друго за което се сещам е , че може би маята ти е в повече.  намали я с малко. възможно е и солта да ти е малко , а тя "спъва" леко маята.

# 513
  • Варна

Грешно указание! Отвие ли го ще стане още по-страшно.

Ами аз така направих и имаше подобрение ...

# 514
Проблема ми е , че дори на най-слабата степен за печене, хлябът се препича. Освен това прозорчето за наблюдение и екрана за програмите се запотяват по време на работа.
Моля да споделите опит от какво може да е? Дали има фабричен дефект.
според мен запотяването на прозорчето не е дефект. нормално е когато тестото се меси и втасва да се отделя влага , която полепва по стъклото. това че полепва , а не излиза извън капака говори ,че капака уплътнява добре когато е затворен.
с препичането опитай както са ти казали , но не с цял оборот , а с половин. ако не върши работа после върни цял оборот - пак е половин спрямо първоначалното положение , но е в другата посока.по метода на отхвърлянето ако болта ти е стегнат  ти може само да го отвиваш. отвии половин оборот и пробвай .  ако болта ти е хлабав тогава може да въртиш и в двете посоки.  Laughing едва след това може да се съмняваш за дефект.

# 515
Между другото имам въпрос за хляб с тегло 0.900гр какво количество брашно и какво вода да сложа.Ако може да ми дадете съвети.
ако тези 900 гр са написаните на машината това означава ,че 900 гр са всичките продукти , които се слагат в казанчето - течност, брашно , мая , сол, захар , олио и др.  от тези продукти ти ще получиш 7-800 или друг грамаж готов хляб (не съм измервал никога готовия хляб).
вместо да ти даваме индивидуално съвети съвсем спокойно може да ги прочетеш от първа страница на темата. ако имаш неизвестни - питай.  Laughing

# 516
  • София
Май пропускате основното - тази рапидка, която въртите, не е част от термостата а обикновен крепежен елемент. Казано по-подробно, ако развиете винта влошавате контакта на термостата с ламаринената стена на камерата, като така той започва да изключва по-късно и съответно се повишава температурата на изпичане. Със завиването на винта и съответното притискане на термостата към стената на камерата, се подобрява контакта и така термостата започва да изключва навреме. Вие си направете извода в каква посока трябва да се върти Peace.

# 517
ако термостата е с биметална пластина с отвиване на винтчето пластинката ще се доближава до казанчето и би трябвало да изключва по-рано. а ако се завива пластинката ще се отдалечава от стената , съответно ще изключва по-късно.

# 518
  • София
Бонго, всеки термостат в такива уреди е с биметална пластина. Ако има винт за регулиране, той определено не е изведен през стената на камерата, за да го врътка всеки "сръчко" Hug.

# 519
все още не съм видял какъв е принципа на терморегулатора на моята машина , но си спомням ,че някой са споделяли ,че с отвиване са се оправили нещата. други пък със завиване. даже и по руски сайтове това съм го чел. преди 3-4 год. и тук това беше обсъждано.
при мен винтчето е затегнато и ако някога се наложи да правя експерименти избора ми е само да го отвивам.  Laughing

# 520
  • София
Много Ви Благодаря!
Това ще го погледна, но като за начало отправих запитване към Техномаркет онлайн, защото от там я купих.
Да видим какво ще свършат те и тогава ще действаме сами Simple Smile

Относно изпотяването не ме притеснява толкова това на прозорчето на капака, колкото това на дисплея.

# 521
Благодаря ви момичета за отговора.Долу-горе разбрах.Почти всиччко съм изчела напред в темите.

# 522
Здравейте,какво мислите за тази хлебопекарна http://www.technomarket.bg/products/09128003/moulinex-ow-6118?

# 523
набУре (Мунчо) , станахме момичета  hahaha

Благодаря ви момичета за отговора.

# 524
Сайта е бг мама ,все пак Grinning

Общи условия

Активация на акаунт