МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 677
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: X
Какъв модел е машината ти ?Може ли рецептата ? На коя програма  я пече?
Чудесно изглежда. С горчив шоколад ли го прави?

# 496
  • Мнения: X
Излъгала съм ,че е френски Simple Smile
Виенски е хляба   Laughing по рецепта . Както и да е .Машината ни е ето тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/825911/P11130417/Hlebopeka … na-TEFAL-PF310138 .
Прилагам снимка с рецептата мисля ,че се вижда достатъчно ясно :
Скрит текст:

# 497
  • Мнения: X
  bouquet / Благодаря   bouquet
 Коя е програма 6 при теб ?
При мен  тесто  Joy  -няма как да изпека хляб .
  Шоколадов чипс ли сложи ? От къде го купуваш ? /Май само в Кауфланд съм виждала преди време /

# 498
  • Мнения: X
Програма е за сладък хляб при мен.Сложих парченца шоколад натрошени.Два големи общо 160 грама .

# 499
  • Мнения: X
Натурален или млечен е при теб?
 Днес видях ,че брашното на промоция в Кауфланд е за баници.
 Вчера търсих в един наш супермаркет брашно за баница на Софиямел и нямаше /това за козунак също липсваше /
 Програмата за сладък хляб при мен е 4.
  Рецептата пък е доста странна -
  Шоколадов хляб
Скрит текст:
400мл прясно мляко
100гр.обезмаслена извара  / ей това ми е странното първо /
1,5 ч.л. сол /  таз сол е много /
1,5 ч.л захар / много малко захар /
600гр .пшенично пълнозърнесто брашно  / брашното е пълнозърнесто -хляба ще е като тухличка  -няма и грам бяло брашно /
10суп .лъж. какао   / това какао е супер много според мен /
100г настърган млечен шоколад
1пак суха мая / явно е цяло пакетче заради какаото и брашното - е може и да стане  -ама тази пък извара в хляба !? /
   
   Твоята рецепта си е съвсем нормална и ще я пробвам.
Скрит текст:
Ако някой пробва брашното от Кауфланд за баница моля да ми напише мнение на лични ,ако е възможно

   Със шоколадов чипс мисля ,че вкуса ще е различен -той не се смесва с тестото.
 

# 500
  • София
  • Мнения: 2 183
ЗДравейте,
от скоро съм горд собственик на машина за хляб - Мулинекс, който е и за багети, модел 6101.
С два реотана е.
Проблема ми е , че дори на най-слабата степен за печене, хлябът се препича. Освен това прозорчето за наблюдение и екрана за програмите се запотяват по време на работа.
Моля да споделите опит от какво може да е? Дали има фабричен дефект.

Преди тази машина имах по обикновенна и тези проблеми ги нямах, та мога да направя сравнение за изпичането.

# 501
  • Мнения: 69
В"Била"няма на "Млин". Но ще следя по другите магазини и ще си взема.

# 502
  • Мнения: X
  това брашно беше ми купил ММ от Пени преди близо месец .
 Пише тип 500 - тъмно е като типово ,сивее , стои слепено на бучки и парчета . Въобще не ми хареса ,то аз хляб и не посмях да правя - само веднъж добавих около чаша към Кастело /хляба си стана ,но то беше малка част от основното брашно - Кастело беше от евтиното и изглежда 2 по -добре на вид /.
 
Скрит текст:
Така и не получих отговор за пробите на Млин от Мунчо? Интересно ми е как ги прави и с каква цел .
  Аз просто правя хляб и толкова ,чак пък проби от няколко вида брашна и да чакам да втасат малко пресилено ми прозвуча  newsm78

# 503
  • Мнения: 107
Вчера успешно направих по рецептата от книжката френски хляб със шоколад има страхотен вкус.Стана много приятен .Не е много сладък притеснявах се ,че ще е ужасно сладък , но не .Приятно сладък е Simple Smile
ако може да пуснеш рецептата Simple Smile

# 504
  • Варна
  • Мнения: 241
ЗДравейте,
от скоро съм горд собственик на машина за хляб - Мулинекс, който е и за багети, модел 6101.
С два реотана е.
Проблема ми е , че дори на най-слабата степен за печене, хлябът се препича. Освен това прозорчето за наблюдение и екрана за програмите се запотяват по време на работа.
Моля да споделите опит от какво може да е? Дали има фабричен дефект.

Преди тази машина имах по обикновенна и тези проблеми ги нямах, та мога да направя сравнение за изпичането.

Имам същата машина и същите проблеми  Laughing Така, че не знам дали е фабричен дефект или машината си е такава. В предната тема обсъждахме препичането и Бонго предложи да се разхлаби леко болтчето на терморегулатора. Аз го направих и като, че ли имаше известен ефект, но не мога да го разхлабя още защото направо ще го отвия  Mr. Green
Майка ми и свекърва ми също са с Мулинекс 6-та серия, но по-стари модели и нямат този проблем, дори пускат допичане на хляба за 10 минути.
Прозорчето не ми се запотява, но аз така или иначе не виждам през него, което ми е много странно  newsm78 . На мои познати  моделът е 6118 и като погледнах през прозорчето всичко си се вижда вътре  Laughing
Аз като искам да видя какво се случва- отварям. И без това през прозорчето не мога да пипна тестото  Grinning.
Относно препичането, ако ти се занимава занеси си я в гаранционния сервиз и да ти нагласят терморегулатора.

# 505
  • Мнения: 107
Здравейте!Ако има някой с машина Sapir с две бъркалки моля да пише.Между другото имам въпрос за хляб с тегло 0.900гр какво количество брашно и какво вода да сложа.Ако може да ми дадете съвети.Аз правя един основен,но има в рецептата кисело мляко и яйце.Може ли просто да ги пропусна?Иначе съм доволна от машината.Много добре меси.Аз я имам от 6 месеца.Обаче искам,ако има някой такава да сподели рецептите си.

# 506
  • София
  • Мнения: 2 183
ЗДравейте,
от скоро съм горд собственик на машина за хляб - Мулинекс, който е и за багети, модел 6101.
С два реотана е.
Проблема ми е , че дори на най-слабата степен за печене, хлябът се препича. Освен това прозорчето за наблюдение и екрана за програмите се запотяват по време на работа.
Моля да споделите опит от какво може да е? Дали има фабричен дефект.

Преди тази машина имах по обикновенна и тези проблеми ги нямах, та мога да направя сравнение за изпичането.

Имам същата машина и същите проблеми  Laughing Така, че не знам дали е фабричен дефект или машината си е такава. В предната тема обсъждахме препичането и Бонго предложи да се разхлаби леко болтчето на терморегулатора. Аз го направих и като, че ли имаше известен ефект, но не мога да го разхлабя още защото направо ще го отвия  Mr. Green
Майка ми и свекърва ми също са с Мулинекс 6-та серия, но по-стари модели и нямат този проблем, дори пускат допичане на хляба за 10 минути.
Прозорчето не ми се запотява, но аз така или иначе не виждам през него, което ми е много странно  newsm78 . На мои познати  моделът е 6118 и като погледнах през прозорчето всичко си се вижда вътре  Laughing
Аз като искам да видя какво се случва- отварям. И без това през прозорчето не мога да пипна тестото  Grinning.
Относно препичането, ако ти се занимава занеси си я в гаранционния сервиз и да ти нагласят терморегулатора.
Много Благодаря!
Жалко, че дадох толкова пари на вятъра.

# 507
  • Мнения: X
Мунчо май беше с Мулинекс ,да сподели опит.
 Светлана същото количество мляко и яйце заместваш с вода . Аз на 300мл течност слагам 4 чаени чаши брашно / понякога + 1/2 - зависи от брашното / + 50 мл олио / може и 70/ ,1 суп. лъж ,сол и 1 суп лъж. захар  ,1/4 кубче мая / или 1/2 пакетче мая за хляб на Йоткер   - не работя със суха мая и само тази съм ползвала 2-3 пъти ,има и една турска ли беше от 11г -та при нея не знам как се дели/ .
  Аз меся обикновено с айрян и без яйце  -100мл кисело мляко + 200 мл вода. Пека на програма Млечен или Пухкав /Френски / хляб /.
 

# 508
  • Мнения: 5 737
И преди съм писала - с пълнозърнестото брашно на Файн фууд хлябовете ми стават много вкусни. Мъфини, курабии съм правила с него - чудни стават, даже някой път ми идва както са на тесто да ги ям. И бялото им ползваме - нямаме забележки - правила съм хляб, кифлички и стават. Само за козунаците ползвам София мел - специалното им за целта.

# 509
  • София
  • Мнения: 3 035
 На моя Мулинекс се запотява прозорчето докато меси и втасва. При започване на изпичането всичко изсъхва. Не знам дали запотяването е нормално, защото никой не се е оплаквал от него и по чуждите сайтове. За намаляване на препичането има два лесни и един труден вариант Simple Smile. Първо може да се опита достягане на винта, който държи термостата. Случайно може да е леко хлабав. Ако е стегнат до край, може да се направи опит с послъгване на машината, но това е валидно само ако правиш хляб с грамаж различен от най-малкия възможен. Казано по-простичко, когато си забъркала продукти за 1кг хляб, задаваш за тегло 0.75кг. Така намаляваш времето за печене с около 5 минути. Освен това е важно и кога вадиш казанчето с хляба от самата машина. По-добре е да го вадиш веднага и да го оставяш навън да охлади 10-тина минути, след което да изтръскаш хляба. Така избягваш доизпичането от нагретия въздух в машината след края на програмата. И накрая ако нищо не помага, нарамваш машината и потегляш към сервиза(това е трудния начин) Peace.

Общи условия

Активация на акаунт