МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 582
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 314
Камиче, какво съдържа готовата смес  на Техра?

# 16
  • София
  • Мнения: 3 034
 Я, трябва пак да се записваме Mr. Green. Едно половин, днешно, типово хлебче с грис и черен сусам.

# 17
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
  Animal Snail
Последния ми опит за хляб с песто и маслини нещо не се получи  Thinking. Явно тези две добавки заедно не се отразяват добре на процеса на втасване и изпичане...

# 18
  • София
  • Мнения: 3 034
  Animal Snail
Последния ми опит за хляб с песто и маслини нещо не се получи  Thinking. Явно тези две добавки заедно не се отразяват добре на процеса на втасване и изпичане...

Ако си пресолила системата  е нормално да не втаса качествено. Сол от сиренето + сол от маслините +  сол от рецептата и ....

# 19
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
.... и солена тухличка Wink

# 20
  • Перник
  • Мнения: 5 055


За да не е просто запис, да споделя, че най-после ми се случи и в лидълската пекарна хлябът да опре в капака. Сложих малко повече брашно, и прясна мая  Wink

На програмата за пухкав хляб винаги ми опираше в капака хляба. Това, когато сложа лъжичка и половина суха мая. Намалих на една лъжичка и сега не опира... Но аз и не искам да стига до капака де, остава бяло петно отгоре и не ми харесва Simple Smile

Не че държа да опира в капака, но с Мулинекса често се случваше. Иначе и аз слагам по 1 лъжичка суха мая.

# 21
  • София
  • Мнения: 3 034
Момичета, ето ви една груба подсказка:
повече захар - по-висок хляб и обратното
повече сол - по-нисък хляб и обратното
Това при едно и също количество на маята  Peace.

# 22
  • Мнения: 312
Привет,момичета и момчета!
От скоро имам хлебопекарна  Gorenje BM1200BK  и правих няколко пъти хляб,но все не е както трябва,отгоре си е бял, вътре не добре изпечен,а настройвам за препечена кора.Моля,ако има някой с такава да сподели къде бъркам.Предварително благодаря.

# 23
  • Мнения: X
Каква рецепта ползваш ,на коя програма!?

# 24
  • Мнения: 738
Камиче, какво съдържа готовата смес  на Техра?

70% пшеница на 30% ръж, суха мая, суха ръжена закваска, брашно от ечемичен малц...
Хубав хляб става, но не е чисто ръжен, естествено.

# 25
  • Мнения: 312
Каква рецепта ползваш ,на коя програма!?
Рецептата е за френски бял хляб от книжката на програма BASIC .

# 26
  • Мнения: X
Ако желаеш да ти напиша моята -винаги успешна такава.

# 27
  • Мнения: 312
Ще съм много благодарна!  bouquet

# 28
  • Мнения: 7 779
една находка от вчера - Кауфланд - Дружба 2 - София . пак попаднах на мелница Велико Търново.някой го беше отделил , но аз го щракнах да си попълня колекцията  hahaha
в интерес на истината на другите марки не видях такива находки.
обърнете внимание на текста (върху плика) в червено  #2gunfire



# 29
  • Мнения: X
Ще съм много благодарна!  bouquet
Написах на лични  Simple Smile
 
 Интересно ми е Бонго защо усилено купуваш марка  брашно ,което знаеш от опит ,че не е хубаво  ми е странно. И как все на теб се случва .
  Единственото брашно с червейче беше от CBA/тяхната марка/   и не повторих .
 Днес си купих от местната мелница страхотно брашно ,скоро не бях попадала на толкова фино и без бучици ,даже е излишно да се пресява. /Аз си го сея по 3 пъти /луд умора нема Grinning /.

Общи условия

Активация на акаунт