МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 573
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Интересно ми е Бонго защо усилено купуваш марка  брашно ,което знаеш от опит ,че не е хубаво  ми е странно. И как все на теб се случва .
аз усилено казвам ,че не съм го купил , а само съм го снимал.  Laughing
и защо само на мен да се случва ? просто разглеждам внимателно  какво има. поне външно може да се направи това. разглеждах брашната в Билла и Карфур , но в Кауфланда попаднах на находката.

# 31
Аз съм много приятно изненадана от брашно Мелко Simple Smile Бях взела цял стек от него (от Кауфланд Mr. Green) и се чудех какво ще го правя, ако не е хубаво, но то излезе по-добро и от София Мел Simple Smile И даже няма животни в него  Laughing

# 32
не е читаво - да го знаеш от мен  Laughing

# 33
не е читаво - да го знаеш от мен  Laughing

Аааа, аз точно от теб съм чела, че има разни неща в него и мина през нечовешка проверка преди да го пусна в пекарната  Laughing Обаче като го купувах ми направи впечатление, че имаше няколко партиди от него...Взех от това, което беше с годност до юни 2015, иначе имаше и такова, което беше до декември 2014, до януари 2015...та може да съм нацелила това, което още не са успели да налазят

# 34
 Вчера си купих това брашно и съм много очарована. Преди да имам машината  съм го ползвала /не точно този вид ,с по-високо пепелно съдържание беше / ,рядко съм имала проблем с брашно.
  При ръчно месене си имах една моя си рецепта /не бих я нарекла точно така ,защото варира/ и се оказа ,че и за хлебопекарна е подходяща.

# 35
  • София
Вчера с прискърбие установих, че явно и правенето на кекс и кексоподобни сладкиши изцяло в хлебопекарната, се отразява негативно на уплътненията около осите в казанчето. За себе си реших, че хлебопекарната вече ще приготвя само хляб и козунак.

# 36
  • Sofia
Кекса не разваля уплътненията, а сладкото.

# 37
Кое по-точно? Пече на по-висока температура? Многото захар? По-лепкаво е?

# 38
Някой правил ли е царевичен хляб?
Вчера направих такъв 50% бяло пшеничено брашно и 50% царевично.
Стана сбит и жълт.  Mr. Green Честно казано, вкусът не ми хареса и се чудя дали мога да прибавям по 2-3 с.л. от царевичното брашно към другите /сега ползвам пълнозърнесто и бяло/???

Едно време съм купувала от бул. Христо Ботев царевични питки и се изяждаха на един път  Heart Eyes , бяха много вкусни, но хлябът не ми беше с този вкус  newsm78

# 39
  • Sofia
Вчера направих такъв 50% бяло пшеничено брашно и 50% царевично.
Стана сбит и жълт.
Царевичното брашно тябва да  е не повече от 200 гр.или 1/3, останалото да е бяло брашно за да може да бухне и втаса добре. Царевичното брашно няма глутен и не втасва.

Някой да е правил памук погача? http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html Олиото не е ли доста?

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 15:48 от Ani Ka

# 40
много са правили  Laughing
както често го казвам  на първа страница (май беше в блога) от темата е описано подробно как се прави такъв хляб , как се "трошат кокалите" на цар.брашно.

# 41
  • София
......
Някой да е правил памук погача? Олиото не е ли доста?

Не, не е .

# 42
  • Sofia
Вчера правих тази пита за Архангелов ден http://recepti-bg.com/index.php/Рецепти-Тестени/Питки/Рангелова-пита.html замесих я в хлебопекарната естествено
Докато стигне до снимки, вече беше разчупена и изядена Simple Smile

# 43
Като се отвори линка излиза начална страница и няма рецепта на пита.

# 44
след линка има продължение. отиваш в рецепти , избираш Тестени- питки и хлябове и най-отдолу е питката на Рангелова
http://recepti-bg.com/index.php/Рецепти-Тестени/Питки/Рангелова-пита.html

Общи условия

Активация на акаунт