МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 53 195
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Момичета помогнете ми в избора на хлебопекарна.
за къде си без момците , а ?  hahaha
От собствен опит знам ,че и 100 програми да има хлебопекарната пак ще си използваме 3-4. останалото е рекламен пълнеж.
казвано е многократно ,че тези с 2 бъркалки са за по-голямо количество тесто. да успеят да замесят 1.500 - 600  гр. общ продукт.  което не означава ,че няма да се справят и с 7-800 гр.  докато тези с 1 бъркалка ,предназначени до 1000 гр  трудно , да не кажа невъзможно е да се справят с 1600 гр.  отделно от това дори и да се справят, тестото не може да се изпече наведнъж поради по-малкият размер на казанчето.
друго - когато говорим за мощност на машината трябва да се сравняват равностойни уреди - в случая  само уреди с 1 бъркалка  и само уреди с 2 бъркалки.  изключвам  от уредите с 2 бъркалки модела на Мулинекс който е и с 2 реотана , както и уреди използващи вентилация. очевидно е ,че те ще са по-мощни заради наличието на втори реотан и на вентилатор. не съм им сравнявал характеристиките , но сметките така показват.
щом ти е дошъл момента (незнам  кой)  действай  Joy

# 256
Ако приготвянето на хляб ти стане хоби, с комбинация от програмата за месене и  програмата за печене ще можеш да твориш чудеса Wink.
и ръчички требе за това.  особено да бъдат без маникюр за да не разкъсват тестото. hahaha

# 257
Искам да попитам на вас случва ли се,
като извадите казанчето, отдолу, където се върти,да има нещо като машинно масло, черно?
Отскоро взе да се образува, как да се избегне?
Ами почиствам го, но преди не се е образувало.

# 258
  • София
Искам да попитам на вас случва ли се,
като извадите казанчето, отдолу, където се върти,да има нещо като машинно масло, черно?
Отскоро взе да се образува, как да се избегне?
Ами почиствам го, но преди не се е образувало.

Ако ползваш това казанче повече от година е нормално, но не е приятно. Показва, че скоро ще ти се наложи покупка на ново.

# 259
Благодаря за мненията.Накрая ще отида и ще си взема каквото си харесвам. Като цяло не сме по хляба в нас.Един хляб от магазина го ядем 7 дни в най добрия случай.В другия го даваме на едно кученце ако не може да се справим с него. И поне като ядем рядко хляб ни се иска ние да си го правим така ,че хлебопекарната на тефал или тази на moulinex само ,че не този вариант а този който се води най продаван с 15 програми .Една между тях двете ще е.Просто ми се искаше да чуя конкретно мнения за тези две хлебопекарни .

# 260
  • Варна
Здравейте.Мога ли да заменя мерителната лъжичка ,чашка и кукичката на хлебопекарна силвър крест с нещо друго и много ли са важни те-без тях може ли ?

# 261
  • София
Здравейте.Мога ли да заменя мерителната лъжичка ,чашка и кукичката на хлебопекарна силвър крест с нещо друго и много ли са важни те-без тях може ли ?

Мерителните прибори можеш да замениш с кухненска везна. Кукичката е за вадене на бъркалките, когато останат в хляба. Можеш да я замениш само с друга подходяща кукичка. Обаче ако имаш възможност да вадиш бъркалките след последното премесване ще можеш да се оправяш и без кукичка.

# 262
Като цяло не сме по хляба в нас.Един хляб от магазина го ядем 7 дни в най добрия случай.

Абе и ние не бяхме, ама да видиш сега как му налитаме... още повече като от седмица само си меся тестото в машината и пека питка във фурната - за една вечер отива цялата, а количеството й е за 1 кг. хляб.  Blush
От снощи пак не остана и сега вече пуснах хляб, изцяло в машината, че иначе не се търпи да се яде по толкова.  Crazy

# 263
Днес се сдобих с ето тази хлебопекарна Мулинекс ,с приставка за багети http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/moulinex/ow6101-home … uette-p144318680/
Взехме я изгодно от 329 на 225 лв
Обаче се чудя що няма мерителни лъжица или чашка

# 264
за това е намалена де. за 100 лв  по-ниско от цената ще си купиш липсите , дори и една везна ще може да си позволиш  Laughing

пп. все пак прочети какво включва комплекта.  ако не са включени мерителните уреди значи всичко е наред.

# 265
за това е намалена де. за 100 лв  по-ниско от цената ще си купиш липсите , дори и една везна ще може да си позволиш  Laughing

пп. все пак прочети какво включва комплекта.  ако не са включени мерителните уреди значи всичко е наред.

Не бе Бонго,днес нали е щастлив петък ,тя он лайн е намалена,не защото и липсва нещо
В емаг е на същата цена с намалението
Аз електронна везна си имам

Поправям се,всичко си имала ,ММ се майтапи с мен

# 266
Мерителната  чаша се заменя с мерителна кана от магазин за домашни потреби - аз ползвам чашата само за измерване на течността /може и бебешко шише да се ползва ,ако нямаш везна ./
 Машината ми е Силвър Крест и е закупена есента /сегашната промоция /не успях да си купя везна и почти не ми е нужна нагодих си рецепта и меря с чаша /чаена от 200мл и на око /.
  Мерителната лъжичка е 1 супена и 1 чаена - без проблем може и без нея или може да ползваш такава от сиропи или антибиотици .
  Кукичката за тези месеци съм я ползвала 2 пъти . Намаслявам бъркалките преди да започне да работи , слагам повечко олио в сместта /така хляба е и по -вкусен/ и като си изпече не го вадя веднага -изчаквам 10-15мин. винаги /ако не си махнала бъркалките при ваденето на хляба няма проблем и се отделят сами.
  Ама аз почти винаги съм ги отстранила ,щото все се мотая около нея  Joy
.Един хляб от магазина го ядем 7 дни в най добрия случай.В другия го даваме на едно кученце ако не може да се справим с него.
 Ние също не ядем много хляб ,но този няма нищо общо с купения и се изяжда по -бързо.
    Плюс е ,че знаеш какво ядеш и сам си регулираш солта в него ,няма набухватели и тям подобни екстри. И пълнозърнестият хляб е пълнозърнест /освен ако брашното дето купуваме не е и то менте /.

# 267
Fortuna ,нали на този модел е написано като екстра "УНИКАЛНА СИСТЕМА „KNEADER” ЗА ЛЕСНО ИЗВАЖДАНЕ НА ХЛЯБА БЕЗ СЛЕДИ ОТ МЕСЕЩИЯТ ЕЛЕМЕНТ" ,как така ти остава бъркалката в хляба!?
"ВГРАДЕН ВЕНТИЛАТОР ЗА ПО-РАВНОМЕРНО ИЗПИЧАНЕ И ХРУПКАВА КОРИЧКА" ,това ми се струва удачно . Но като цяло лидълската за цената си е идеална за мен. /Има си и минуси ,но е на 1/4 от цената на тази. /
 Например интересно ми е колко струва казанчето + бъркалките ,ако трябва да се закупят допълнително и дали лесно се намират?

Ако извадя веднага хляба след свършване на програмата, бъркалката остава в казанчето и няма следи от нея в хляба (или поне не е толкова голяма). Но аз обикновено пускам хляб на отложен старт, готов е в 6 часа(за да пестя ел.енергия  Mr. Green), ставам в 7ч. и като извадя хляба, бъркалката остава в него, 2-3 от филиите са със следи от бъркалката. За нас това не е проблем.  Peace Не знам колко струват казанче и бъркалка, но ме увериха, че ги има при дистрибуторите.

Моята машина е произведена в Китай (както много други неща) за KENWOOD UK.
Коричката е равномерно изпечена.
п.п. Купихме по-скъпа машина, защото не сме толкова богати да купуваме евтино, а и няколкото по-евтини неща, които сме си купили са ни късали нервите после.  Peace

# 268
Fortuna,права си ,многократно съм се убедила ,че евтиното излиза по скъпо.
Ние снощи разглеждахме хлебопекарни,и попаднахме на тази с багетите и мъжа ми провери в ютуб какви клипчета има за тази и каза ,това е нашата машина.Като се позамислих ,прав е като ще е гарга да е рошава  Mr. Green.Сега ММ  пече  багети .Ще видя какви ги е свършил като се прибера  Mr. Green

# 269
  • София
Fortuna,права си ,многократно съм се убедила ,че евтиното излиза по скъпо.
Ние снощи разглеждахме хлебопекарни,и попаднахме на тази с багетите и мъжа ми провери в ютуб какви клипчета има за тази и каза ,това е нашата машина.Като се позамислих ,прав е като ще е гарга да е рошава  Mr. Green.Сега ММ  пече  багети .Ще видя какви ги е свършил като се прибера  Mr. Green

Купи един хляб на прибиране за всеки случай Joy.

Общи условия

Активация на акаунт