МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 663
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Аз това открих и споделих -някой друг беше писал ,че ги има и потърсих .
  Да се похваля -след един провален хляб на отложен старт с поправки се получи хляб с вкус от селска фурна  Grinning
 Събудих се точно като премина на цикъл печене и какво виждам - в единят край хубаво топче тесто / ама невтасало / и на другия трохи Grinning
 Спрях програмата и таман да мацна тестото в коша ... си рекох :"Защо ли да не пробвам да го оправя" - пуснах на месене / на макарони Grinning / . После пък ми хрумна да го сложа на програма експресен хляб . Като беше втасало -нещо не ми хареса формата ,а и изтървах точно момента да вадя бъркалки . Та пак я спрях аз и премесих и оформих с ръка . Машината си беше топла /точно беше започнало да се затопля казанчето за да пече и оставих са втаса /изключих я / . После си опекох на печене .
 Очаквания нямах никакви за хляба ,ама си е добре изпечен . Не е кисел и по нищо не личи ,че е бил сгрешен -даже има характерната по -плътна кора -горна като от селските фурни /на село имаше такава до преди 10г /.
Странното в случая е как маята не се е активирала и тестото не е превтасало в топката или поне да беше втасало . 
  Мислех ,че няма да втаса после и си беше чист експеримент .

# 541
  • София/Варна
Аз съм с тоя големия Унолд и съм много доволна. Пека основно малки хлебчета, голямото казанче го ползвам за замесване на теста основно. Взех го от немския Амазон нейде около Великден.
В София от тази марка съм виждала по-малък модел, в ХИТ (има отделно магазинче за техника непосредствено преди да влезеш в същинския супер маркет)

Покритието не е точно тефлоново и е доста издръжливо. За разлика от Мулинекса ми, семената и захарта не могат да го надерат.

# 542
KayRenn може ли линк да видя твоя модел ?

# 543
  • София/Варна
Като този, който беше показан малко по-горе - Унолд

# 544
Капацитета му е 1800г нали? Това е машината с най - голям ,който съм виждала досега.
А потребитеската програма сама си й задаваш операциите и време ли !?
 Разгледах сайта и има машина UNOLD в наличност друг модел http://puremall.bg/Hlebopekarna-Unold-Backmeisterr-top-edition-6 … 1-2-kg-Quantanium 

# 545
  • София
А виждали ли сте в България да се продават машини с падащи бъркалки /след заместването на тестото да "хлътват", за да не остават в изпеченото вече тесто дупчици/?

# 546
На Кенууд нали е такава или се лъжа !?

# 547
  • София
А виждали ли сте в България да се продават машини с падащи бъркалки /след заместването на тестото да "хлътват", за да не остават в изпеченото вече тесто дупчици/?

Да, Кенууд. Не е точно хлътване а по-скоро полягане Peace.

http://www.technomarket.bg/products/09075823/kenwood-bm-450

# 548
  • София/Варна
Капацитета му е 1800г нали? Това е машината с най - голям ,който съм виждала досега.
А потребитеската програма сама си й задаваш операциите и време ли !?
 Разгледах сайта и има машина UNOLD в наличност друг модел http://puremall.bg/Hlebopekarna-Unold-Backmeisterr-top-edition-6 … 1-2-kg-Quantanium 

Да, капацитетът е 1800, досега не съм го стигала (не се и напъвам де). Като дойде козуначено време може и да се престраша да бъркам тестото там Simple Smile
Този другия модел има повечко глезотийки, но лично на мен ми е ОК и без тях Simple Smile Важно ми е спокойно да избухам 1кг брашно, 1/2л вода и да ми забърка без затруднения тестото за пица (или питка).

В сравнение с Мулинекса, който имах (OW2000), тази машинка премесва много по-добре (структурата на хляба е различна), а и не се налага да ѝ лепя фолио на капака, за да изпича горната коричка.

Бтв, все се каня да пусна снимка на хлебчетата печени в нея, но рядко оцелява някое до фото сесия Wink

# 549

Моята е Electrolux и е с такава бъркалка.

# 550
# 551
# 552
  • София
 Бонго, що загуби дар слово бре Mr. Green!?

# 553
просто тук не мога да си трия постовете. осакатен съм  Laughing
 в други теми нямам проблем.

# 554
Язък ,чак мен ме хвана яд Grinning
 Трий моите тогава Grinning

Общи условия

Активация на акаунт