Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Мъхче от 1г и 4месеца всяка божа вечер ритуала е един и същ, баня, мляко в кревата, преди беше кърмене на спалнята де, и заспиване. Още в 18:30-19 първо правят една разходка с баща й, когато не е на работа, да може да се доизмори в квартала. После се играе на реди рингове и тем подобни игри, за да не се превъзбуди случайно, не че не се ядосва, когато ги обърка и не може да ги сложи, и полза никаква. На обяд винаги е едно и също, първо разходка сутрин, после обядва, и ляга в кревата с водичка и биберон. На обяд много рядко ми е правила проблеми със заспиването, но пък спи по много малко. Но вечер е кошмар, не е на тъмно, на нощна лапма е, да не се плаши, вече идея си нямам какво друго мога да направя. Вечер не стига, че трудно заспива, ами и често се буди с хленчене/рев. Поне откакто почнах да давам сиропа за сън престана да си играе през нощта, че това ме довършваше.

# 541
  • София
Мисти, сега прочетох в моята книга - наръчник за отглеждане на деца главата за съня и ето накратко какво пише за случаи като твоя:

1. Цикълът на съня е 45 мин. и нормално бебетата и децата се събуждат, промрънкват и заспиват отново. Някои бебета обаче се стряскат и скачат, не искат да заспят повече. Препоръката е майката да засича времето и да отива при детето в този момент, да го погалва, потупва по гръбчето леко или само да държи ръката си допряна в телцето му. У нас Е. се събужда редовно, поглежда дали има някого в стаята и пак си заспива. Ако само промрънква или издава т.н.плач - мантра, не е необходимо майката да се втурва веднага при детето, но не трябва и да се оставя да плаче повече от 6-7 мин, защото тогава се разрушава доверието на детето в майката.

2. Именно разрушената връзка на доверие между детето и майката е втората посочена причина за неспокойния сън. Ако е оставяна да плаче по-дълго време сама или е била игнорирана, възможно е да се страхува от изоставяне и това да стряска съня й. Не казвам, че ти така си правила, само преписвам какво пише в книгата Simple Smile

3. Най-често краткият сън - около 45 мин. означава, че детето си е легнало преуморено. Необходимо е да се слага да спи малко по-рано. Препоръчва се въвеждане на почасов режим на ежедневните дейности, както и един и същи ритуал преди запиване. Препоръчван час на вечерно заспиване - 19:30- 20:00. Има цитирано проучване, в което става ясно, че децата слагани да лягат в 20 и в 21 се събуждат по едно и също време сутрин.

При мен добър ефект имаше промяната на положението на креватчетата, тъй че може и това да опиташ. Моите спят в отделна стая, което също спомогна за това да се научат да се унасят самостоятелно. Много хора в една стая спят по-неспокойно и взаимните шумове ги разбуждат. Пиенето на вода нощно време според мен разсънва, а и създава лош навик, но това си е мое мнение и не е научно обосновано, а по-скоро логическо Simple Smile Вечерно време ние много стриктно пазим тишина и тъмнина, защото събудят ли се веднъж, после няма заспиване.

Другото, което е споменато в книгата е, че е хубаво да започнеш въвеждането на промените със заспиването (ако решиш да правиш такива) от дневния сън, защото той е ключът към здравото нощно спане.

Засега не се сещам какво друго, но ще продължавам да ви мисля.   

# 542
Мисти, силно се надявам да намерите вашия начин  Hug
А аз мога да кажа, че просто има хора, които трудно заспиват. Винаги съм се чудила на хората, които лягат и до 2-3-5 минути са заспали. На мен ми трябва поне половин час и откакто се помня винаги съм била така. Какво ли не съм опитвала, не мога да се отпусна и да заспя. И най-лошото е, че голямото дете прилича на мен. На всяко 30-40 минутно приспиване съм си мислела, че искам някой от тези автори на книги да дойде да я научи да заспи. Е с второто видях, че това приспиването не е кой знае какво. Той ляга и заспива. Само че който не е имал като първото, не може изобщо да осъзнае за какво става въпрос.
Сега е сравнително голяма, още си е бебе де, но поне се научи да лежи кротко. Онзи ден лягаме тримата за обедния сън (обикновено такава грешка не правя, но в свекитата няма как да ги разделя). Кирил става, катери се по мен, мрънка, пак става, тъкмо задреме и тя го събуди. Накрая заспа. След което с голямото прочтохме една книжка. Тя "прочете" още една. Взе си първата да я разглежда и аз съм заспала. След 20ина минути се събудих, тя още беше будна.

# 543
Джине,мерси  bouquetдобре сме,караме я по течението,едно и също като всички мъници...програма кръговрат.
Ани,хич не остава време душицо за тук,иначе си чета от таблета и телефона ,но не мога да се логна от тях,не знам що тъй.Дава ми все,че имам грешка, а от компито ме пуска.
Дейзи  bouquet
Мисти,моята Таня беше същото диване като твоята щура и не спяща Вики.Като те чета и ми причернява.Спеше с триста зора по 40 мин на ден и вечер ако ще и в 12 да я сложа пак трудно заспиваше.Като поотрасна и взе да разбира,даже взе да ми води политика :А, сега къде ще ходим/примерно се прибираме лятото от някое кръчме,където е щуряла яко./Не искаше да се прибираме,само и само да не я слагам да спи.Сега понеже правя разни чайчета на Марти и установих,че от маточината доста му се  приспива.Бях чела ,че действа успокоително и наистина при нас се усеща.Пробвай я ако ги пие.

# 544
Причината явно е 1. Но се събужда през около 1 час. Снощи става в 12,1,2,3, всеки път ходя до креватчето, галя по главата давам биберон и тя заспива, в 4ч обаче звъни на ММ телефона за първа смяна в коридора.  #Cussing out буди се, викам си ще и сменя памперса, да ама тя мокра до ушите, оказа се, че по някое време се наакала, сменям пижамата, разсънвам я естествено. Оставям я в кревата тя с биберона тропа по таблата, спи ако можеш, в 5:30 от преумора реве, вземам я при мен, пак реве, не иска вода. Викам ММ по бейбифона, да стане да направи АМ, щото само за това се сетих, принципно не давам от седмица вече, а ме е страх да стана, да не падне от спалнята. Малко мрънкане, що пък е толкова малко това мляко, но заспа. Таткото не спи при нас, щото хърка и да не я буди. Слагам я в 21, но се успива/ме зависи как дойде поне един час. През деня просто я слагам и тя си заспива за цели 50 мин  Sad не знам какво да променям на дневният сън. Няма нещо, което да не съм изпълнила по ритуалите. Тези дето пишат книгите, да дойдат да видят, че има деца, които явно не обичат да спят. За мое съжаление, моето е от тях. Сестра ми имаше същият проблем и с двамата, аз не вярвах, докато не ми дойде до главата.

# 545
  • varna
Мъхи, има нещо вярно, защото ние всяка вечер ядем в към 7.30-8 и после се приспиваме, та най-късно в 9-9.30 е заспала, съответно си спи добре нощем, мрънка понякога или се хили дори, но сутрин 8-8.30 твърдо си ставаме. Затова днес направо ме уби, понеже в 9.30 се събуждам аз, а тя още спи  Shocked

# 546
Коледна доза от Бавария

# 547
Пине - миналата година нали бяхме в Германия зимата. Коледните базари наистина са прекрасни и е едно много хубаво настроението:) Завладява и създава настроение. Ти започна ли да правиш коледните сладки? Искам да направя нещо такова  обаче миналата година пробвах с този въпросен айсинг или каквото е там - купих си специално бои и всички необходими материали, но не се получи. Със сигурност има трикчета - изгледах всякакви видеа в нета, но пак не стане. Ти с какъв шприц ги правиш? Според мен оттам дойде при мен грешката. Тази година ще се пробвам отново.
Иначе съм правила с фондан, но не са така ефектни.

Аз днес мислех да я водя на запалването на елхата в София, но ще стигнем само до лекарката Sad

Неспането при децата - аз отново давам моята рецепта - ако детето заспи на ръце. Взима се едно одеало, подлага му се под главата, взима се на ръце и се приспива. Когато се премества в леглото се слага така, че затопленото одеалце да е отново под главичката. Така се заблуждава, че спи все още в мама Simple Smile При Емито работи.

Взех коледен подарък за нашите - книга изкуството да бъдем баба и дядо. Дано да се хареса. Давам го като идея, защото аз много се чудех - те си имат всякакви уреди и глупости.

# 548
Жалина, аз за втори път ти отговарям, че никога не съм правила коледни сладки!  Laughing
Иначе тази украса става най- фино с корнет от паус - фунийка се прави и се отрязва връхчето, съвсем мъничка дупчица да стане. Стискаш и така. Срещат се и много фини накрайници, но рядко, основно професионални. Трябва да е метален, не пластмасов, за да има изразен, фин рисунък.

Съчувствам за температурата снощи, пожелавам бързо оздравяване!

# 549
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Абе Мисти да не би тази разходка преди сън да и идва в повечко на Вики? ThinkingВ едно съм сигурна обаче преуморена е и затова съня и е неспокоен и трудно заспива.Обаче как може да се промени идея си нямам.......всяко дете си е различно.Дано да намериш лека,че това си е мъчение и за двете Hug.Кирил вече не спи в количката за мое щастие.Вечер след като се приберем го къпя,яде,чета книжки или пея песни и в кревата.Тогава започва да се закача и да се крие с одеялото,за да му казвам "бау" и се смее.Но не повече от 5 минути и после спирам да му обръщам внимание,че ако прекалим и не може да заспи.
Руми какво беше това пица? Thinking
С подаръците аз съм готова на всички само не и с моето дете  ooooh!.Много ми сложно.Играчките не са му интересни и се чудя какво да е.Идеи?
На сестра му на мм ги пуснахме по рано,за да стигнат навреме.Вчера ми се обади,че са пристигнали  Mr. Green.До Германия за 3 дни  Thinking това никога не е било.

# 550
Голям карък днес, след поредната разправия с ММ, реши като никога да помогне с нещо, като измие чиниите, и след 5мин вика свърши водата. Как ще свърши, аз не съм ползвала за нищо?! Поглеждам аз под мивката, бойлера се развалил. Тръгвам да отварям секцията да търся гаранцията, в момента в който отварям падат снимките от секцията/върху нея са и се чупят, всичко в стъкла  ooooh! няма да пипна нищо повече днес, да не потроша къщата.
Фотосесията на Виктория мина, успахме се след снощните истории, жената се обърка накъде да върти светлината, че това не се спря, добре че видя едно одеало и реши да се завива с него, та я сложихме на земята върху одеалото, та да миряса за малко да поиграе с играчки/шишарки и т.н. инвентар. В петък трябва да идем да си вземем снимките. На финалната права уж последно да направим семейна снимка, тая като ревна, че сме и прекъснали играта, а отвън някакви други хора и то цялата рода дошли да правят сесия на тяхното дете, дават зор, абе лудница. Май семейна снимка не направихме, не помня вече  newsm78
ПС от 10 месеца сме с този бойлер, и още тогава му казах на ММ да отдели водата на кухнята, че ако стане нещо с бойлера трябва да спира водата на цялото жилище. Е познайте дали я отдели  ooooh!

# 551
Мисти ,вземи сготви утре едно пиле курбан  Mr. Green Шегувам се ,дано да е миналата черната серия ! Съчувствам ти за Вики ! Аз преживявам подобно нещо + кърмачески неволи ,но неми се занимава аудиторията тук.То е кърмене ,то е глезене ,то от едната гърда ,пък от другата ,пък се дупи ,пък става....Около час ми отнема приспиването ,но съм се примирила.Лягаме ,гася лампата и си гледам тв ,ако ще да спи  Tired

# 552
Мисти, щом няма нищо фатално, не го мисли. Поне не много  Laughing
.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 20:35 от Niki1

# 553
Данче не мога да я оставя да си зяпа тв цяла нощ. Днес реших да променя нещо по идея на Руми, намалих вечерната разходка, да не се преуморява. И оставих една любима мечка в кревата да си я гушка. Да видим дали ще има ефект  Praynig То ми е ясно, че ще ставам пак 5 пъти най-малко, но това успиване от 21 до 00ч ми идва малко в повече, то е рев, истерии ужас просто. Дано окончателно мина периода с нощните игри, че и това не ми е вариант.
Ники като каза да й вземете нещо, така днес като ми домъкна ботушите нашта, решила да се обува и да излиза, само като ги видях на дивана и ми прилоша. Взех ги аз, ами то рев, то тръшкане  ooooh! оттук насетне май така ще е. Обяснявах аз защо не се носят на дивана, пък да видим до утре дали нещо е схванала.
Утре ще идва майстор сутринта, да отдели водата на кухнята, че да се носи бойлера на ремонт. Що трябва все да стане беля, че моя да се стресне и да свърши работа за 24ч  Thinking все чака да опре "яйцето до дупето".
Днес на фотосесията Виктория изобщо не обърна внимание на елхата. Дано и в къщи е така, че като приключим историята с бойлера ще украсяваме и ние елхата.

# 554
Мисти и адашката си слага нашите обувки и се опитва да ходи с тях. Ако иска да излиза на вън ни носи якето и нейните си обувки.

Общи условия

Активация на акаунт