Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Е, Бемолче, добре, че попита ти!

еее, Мъхче недей така. Аз те прочетох за задачките- закачките, но вече бях пуснала поста и реших, че си разбрала.

# 406
  • София
Ники, аз с добър тон го написах, на шега Simple Smile Не бих се засегнала от подобни дреболии.   bouquet

ПП. Джине, честита кола! Дано никога вече не се чувствате "като сардини" Grinning Да ви вози до хубави дестинации!

# 407
Радвам се  Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 22:14 от Niki1

# 408
Нещо не мога да се включа адекватно, извинявам се Simple Smile

Но ще ви разкажа колко е култува Емилия Simple Smile С което искам да поставя началото на нова мисъл - разкажете забавните неща, които правят децата Simple Smile

Та днес в магазина й дадох един портокал за да седи мирна в количката. Пазарувам си аз и на касата я виждам какви ги е свършила - направила си дупка в кората и си завира пръста вътре и си го ближе после. Та това е нов начин за пиене на сок от портокали Simple Smile

# 409
Каква кола са ви подарили, бе, Джинке? Аз реших, че бебешка newsm78

Днес съм с ум бръснач....

Изобщо не разбрах какво си казаха Мъхи и Ники.

Искам да купя музикална лампа, ама да прожектира и часа, да показва и Т, при това да е смешно евтина... Може би още такава няма открита, няма открита... Или е само за бебета, т.е. без часовник? Във ФБ доста хора бяха писали, че имат и че ги ползват много активно, ама на мен не ми се дават пари за маркови, за евтините пък коментарите в Амазон са обезкуражаващи. Дайте акъл!

# 410
  • varna
Оф, Мисти, какво става не знам - тоя рак все по-често при млади се явява Sad Дано й се размине на жената, мой близък още се бори, ама поне върви на подобрение, дай боже.
Мойта щерка ще става водолаз явно - днес 4 пъти съм я преобличала, 2 пъти си направи езеро от купичката на Брена, а единия път как е стигнала до банята не я знам, ама беше докопала кофата и канчето с вода, дето я къпем с тях, и познайте... Направо откачих, всичко мокро, тя замръзнала, другата й половина дрехи още се сушат, идилия.
Аз обичам Коледа и украсите, и много ми е жал, че тая година нищо няма да има, защото този разрушител 100% ще докопа всичко. Дано за догодина да е готова Simple Smile

# 411
Хера, ние за това си взехме едни много симпатични играчки от слама. Бяхме си донесли същите от Прага, сега си взехме една кутия от Лидъл и ще украсявам с такива.Обаче елхата ще е истинска, няма начин. Иначе аз пластмасови играчки не търпя - или стъклени, или дърво нещо, плат, керамика, но пластмасовите псевдо-стъклени топки направо ми бъркат на здравето. Не търпя и изкуствени елхи/борчета. То вярно, че е грехота и да се реже живо дръвче, само за да ти направи кефа за няма и десет дни, ама... та така. Ще украсявам истинска елха със сламени играчки и ще стискам палци диването да не попилее всичко.
Тази година елхата ще изглежда така:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 18:54 от gemavar

# 412
Бемол, аз съм насреща ако искаш да те откажа от тази пластмасова електроника  Laughing

Не се бях замисляла за сламени играчки, Гемавар, великолепна елха.

# 413
Пу,пу,Джине,пепел ти на устата!Не искам!Искам момче! Laughing

# 414
След като вчера ви се похвалих, че малкия спи по цяла нощ то тази нощ я изкарахме в рев и неспане. Сутринта така ми се спеше, че с мъка стигнах до работата. Явно е настинал, защото като го взех от сестра ми, защото тя го гледа днес и видях, че има температура. Утре пак ще ходим на лекар то се е видяло. Освен при ЛЛ утре съм на ФМ в София  и силно се надявам да ме зарадват с новината, че чакаме момиче Simple Smile

# 415
Ники, тя си заспива нормално вече, слава богу в 21ч, но става в 22:30 и аз лягам до нея, правя се на заспала, но тя си играе, бърка ми в очите и ушите да ме събуди, ако не обърна внимание взема възглавницата, гушка я, завива я, става скача по кревата, ако кажа лягай веднага, ляга за 10сек и пак става и така до 1-1:30, направо ме побърква това чудо. Не светвам лампи, спи си на нощна лампа, даже се чудя, дали ако не я вдигна да се доизмори в другата стая няма да е по-добре. А силно се съмнявам, че ако я сложа в 19ч ще спи, това просто е абсурд. Дано като при твоите е период, който просто продължава засега много дълго и вземе да го израсте. То като се сетя и на миналата НГ ни ги правеше тези номера, та май много дълъг период ще излезе  newsm78
За яденето и аз престанах да я гоня с лъжицата, а махнах СЗ, просто това което съм предвидила, го давам на вечеря. Направо си направих 3 кратно хранене, не изяжда порцията, даже има дни в които пропуска 1 от 3. За момента не изявява никакво желание да яде сама. Мисля, че е защото се цапа, забелязах, че ако ръцете са и нацапани почва да хленчи и да иска да ги бърше, обикновено в дрехите, нещо много гнуслива ще излезе. Опитах да дам яденето с лъжица да яде сама, но тя вместо това ми го бута в устата ам-ам, и иска аз да ям  ooooh!
Бемол виж в алиекспрес, при китайците имаше такива лампи.
Аз пък ще украсявам пластмасова елха, да не се изсичат дръвчета, миналата година взехме много сполучлива, не може да я различиш от истинска отдалеко. А и не пуска бодлички. Купихме пластмасови играчки, защото ме е страх от инциденти с диването, и стъклените ще останат за друга година, когато по-ще й имам доверие. Сламени не съм виждала, странно.
дидито дано те зарадват с каквото си пожелаеш, и да се похвалиш. А ти откъде си?

# 416
Аз отдавна съм екологично чиста и елхата ми стои в мазето. Меко казано, перфектна. Всичко друго е суета.

Мисти, ама аз точно в али-то ги гледах и после същите - в амазон, където англичаните са пуснали коментари, че за нищо не стават. Ники, изкажи се ти, моля те. Да не би да си имала такава лампа? На мен часовник/будилник ми трябва за подарък на ММ, че сутрин се събужда на магия и колко пари за скоби е дал, изгубила съм им края. Пък ми се струва готино часът да се прожектира на тавана.

Мисти, аха-аха да направя извода, че децата са или злояди или караконджули и се сетих за твоята Вики.

Диди, ама ти и на работа ходиш! Боже, трета героиня сред нас... Възхищавам ви се!

# 417
Да се оплача и допитам до вас Simple Smile
Та според вас трябва ли да се караме на децата като правят тъпотии.
Историята е следната - днес се качила на стола, взела химикалка и надраскала коженият стол в кухнята. Моята реакция - скарах й се без да изпадам в истерия, но й се поскарах. Нейната реакция беше обяснение, че не го е направила нарочно ( има едни моменти, когато точно това имам чувството, че иска да ми каже с нейният бебешки). Последва обяснение от моя страна защо не е ок. За мен драскането по стени, мебели и тн е прегрешение и не мисля да я оставям ей така.
ММ - ето тук започва интересното - според него не е трябвало да й се карам, а със спокоен тон да й обясня защо не е ок. Пробвала съм за незначителни неща, които не са ок да й говоря със този спокоен тон и да й обяснявам - реакцията е - кикот и после отново същото.
Та вие на какво мнение сте, дали трябва да се поскарваме за по-значителните неща на децата?

# 418
Мисти, старите хора казват, че децата започват да спят истински като направят 2 години. С голямото не се получи, но стана една идея по-спокойно. И моето лично мнение е, че всички тези магарии престават след изникването на зъбките.

Кирил спи прилично от 21 до полунощ. Останалата част от нощта я изкарваме на интервали от един час сън и един час приспиване. Но поне не става да играе (засега), само се тръшка върху мен и ме скубе. Сега сме ги оставили за няколко дни при баба им, а аз продължавам да се будя с неговия ритъм и пак не се наспивам. ММ и той се е побъркал (нали у нас спи с голямата). Само да се обърна и скача и ме хваща. Вече десет пъти му обещах тържествено, че няма да падна от леглото, но той продължава.

Жива елха не си вземаме, защото не ми се чистят иглички из цялата къща. Да кажа, че мисля за дръвчето си е живо лицемерие, защото се отопляваме с дърва.
А празник/обичай/действие, което кара децата да се забавляват, не може да е лош, ако ще и патагонски да е.

# 419
  • София
След всичко прочетено днес тук и във ФБ, мога с голяма доза сигурност да заключа, че това да имаш деца си е жива инквизиция и ако не бяха моментите, в които ме карат да се чувствам на седмото небе, че съм им майка, сигурно щях да се чудя къде ми е бил умът... Значи, имаме събуждане на родители през невъзможни интервали, извеждане на родители в студ, дъжд, вятър, мъгла и досадни съседи само за отиване до детската кухня, измъчване с храненето, цапане, чистене на къщата ежедневно, смяна на мокри/накаляни/наакани/наповръщани дрехи на деца/майки/бащи/козина на кучета и котки, преследване на деца из стаите, заключване на врати, криене на саксии, затваряне в кошари, стрест от високите децибели на реването, стрес да не падне и да не се убие, стрес ако е болно, стрес ако не е болно (защо?! това е много подозрително), колко зъби има, колко коса има, защо има/няма толкова (?!), стрес за ваксини, идеологически скандали с половинката за основни въпроси, касаещи възпитанието, липса на нормално уединение и изобщо човешки условия на труд и не на последно място душевни терзания дали се справяме добре като родители... Еми, извинете...

ПП. Ж., аз съм за карането (умерено) и поставянето на ясни граници, в които детето може да действа свободно. Ти най-добре си познаваш детето и сама си видяла, че от кротък тон не разбира. Аз първо действам кротко, но ако видя, че не работи, твърдо и високодецибелно си заявявам позицията. Иначе у нас ще е някаква пародия просто.   

Общи условия

Активация на акаунт