Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 422
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм спала с пухени завивки, май баш американски, от онова време, през 80-те купувани от бившата ми свекърва. Няма друго такова топлещо нещо. Много хубави бяха, от тогава и аз мечтая за пухена завивка.

Гемавар, ти ме уби! Как ще чакам 12- 13 години, аз се надявам за втория ѝ рожден ден да не е бузеста вече  Laughing  Тя много прилича на мъжа ми и той е бил такова, даже още по- бузесто бебе. Май някъде на 2-3 години има едни снимки, на които няма никакви бузи. Е каквото- такова де, не е чак толкова важно. Все пак да уточня, че избрах снимка, на която не е усмихната, защото там бузите са около 3 пъти по- големи!  Mr. Green

# 526
Бемол hahaha hahaha голяма сага с тоз юрган.То ние не сме на парно, а на климатици, но не бих си взела пухена завивка, при положение, че в стаята е около 20-21 градуса. Ами на детето, което е в същата стая какво да му сложа, спален чувал с гъши пух  newsm78 Ако ти дойдат гости зимата, може да ги сложиш на студено, спри им радиатора и им дай юргана  Laughing
Пине сподели как е бюбхена после, че трябва и аз да купувам шампоан, досега сме с мустела, откак се е родила 3 броя съм купила, но и третият свършва до седмица и мисля да взема нещо по-евтинко, но не знам какво. Снощи я къпах с една мостра на нивеа, не е толкова зле, но май люти, щото едното й око се зачерви, и не мисля да повтарям.
Мъхче  Hug
Аз също нямам спомен кога я заобичах. В родилното като я видях за пръв път, си помислих, че е много бяла. После една мацка идваше да ми обяснява как моето е най-красивото в отделението, а аз не я бях огледала отблизо, щото първите 24ч нали не дават да мръднеш. Като ме раздвижиха отидох при бебетата да си я искам, но нямаше никой имаше две бебета и я обърках  Embarassed реших, че моето е спящото, пък то било ревящото. Май като поседя при мен първият ден я заобичах, щото вечерта като реши че трябва да реве я гушках, и я разнасях, а ме болеше операцията. Иначе сигурно щяла съм да я оставя да си реве  newsm78

# 527
И аз мисля, че заобичах първото доста късно. В началото го гледах като мое задължение - да е нахранено, чисто, да не плаче, абе бебе. Хубаво е човек да има второ дете, защото тогава всичко е по-осъзнато. Цялата бременност нямах време да се сетя че съм бременна или да мисля за него, но като се роди и веднага можех да го гушна, да му се радвам, не да го гледам като някакво си там бебе. Сега съм вече толкова превъртяла, че и чуждите бебета ме умиляват, преди това не можеше да ми се случи.

В тази връзка се сетих да кажа един виц на Хера.
Каква е приликата между децата и мръсните чорапи?
Скрит текст:
Всеки може да понесе само неговите собствени.

Пина, добре че са бузите на Ю. иначе ще намериш нещо по-стряскащо да смущава съня ти  Wink
Аз съм дебела и винаги съм била такава. И един от основните ми страхове беше, че децата ще приличат на мен. Като се роди дъщеря ми и умирах от яд някой като кажеше какви хубави бузки има. А тя се роди над 4 кг и си хапваше прилично. На година и нещо ядеше с всеки и всичко. Даже ходеше да си проси от хората по улицата. Сега отказва половината храни и нашите само ме преследват, че нищо не яде и не расте. Слабичка е, няма бузи и не спира да се движи. Сега понеже не може да тича навън, вечер прави по над 100 кълбета напред и назад, чак свят ми се завива. (Определено не прилича на мен, аз си спомням, че се научих да правя кълбо назад в четвърти клас с голям зор  Laughing )

Хе хе, Бемол  hahaha  hahaha  hahaha

# 528
  • varna
Бемоли, уби ме! Умрях от хилеж Joy Аз си имам мое си юрганче от мама дето цял живот спя с него, ама сега събира прах под леглото, защото ММ не дава да се завиваме с него - голямо било и тежко, имали сме били олекотени. Еми те пък не топлят така, бе, да му се не види Close
Мъхи, понякога си мисля, че ми четеш мислите, честно. При мен е същата работа дословно.
Дейзи, забавно  Hug И аз съм цял живот дебела и за мое щастие, поне засега, Емито се е метнала тотално на баща си - яде като разпрана, а е слаба-слаба. Дано така да си остане, че иначе не ми се мисли.

# 529
Мисти, ние една опаковка Бюбхен вече сме използвали, подарък ни беше, но беше бебешки с невен. Много ми харесваше как мирише и косата ѝ ставаше хубава с него. Сега от един български, забравих му точното име, не съм доволна, твърд е някакси. Та, айде да взема Бюбхен и с невен исках, но нямало от една година..., та с лайка... кой да ти зацепи, че това е детски, не бебешки... Освен това нали гледам Бюбхен, в моя ум това си е бебешка козметика и не знам, не съм била с умната глава вчера явно... Оф, пак ме хвана яд! Една работа като хората не можах да свърша.

Аз, пък, моята си я харесах веднага като се роди. На секундата като ми я показаха и толкова красива ми се видя. Да, беше синьо- лилава...., ама хубава беше. Толкова красиво бебе не бях виждала  Mr. Green  И до сега все така си я харесвам. Не знам дали съм я обичала първия ден, не съм мислила по въпроса.

# 530
Изръшках нета с тоя детски шампоан на бебешка марка продукти.... Тъй де, добре, че са рускините и пишат твърде богато подробни отзиви. Ползват си го хората от новородени, много са доволни, най- хубавия шампоан бил. Щото в немските сайтове нищо не намерих, както и на турски и английски. Само разбрах, че е продукт на Нестле, а не го знаех.

# 531
Пак съм аз...  Mr. Green  и аз като Мъхчето.

Дейзи, прочетох те и се замислих даже, но забравих да коментирам, сигурно излиза, че не съм те отразила, а не е така. Аз много пъти чета, мислено отговарям и после забравям да пиша.
И аз съм си го мислила това, как сега иска да изяде света, а след някоя година ще започнат капризи. Те даже сега започват. Едната вечер яде печени моркови, на следващата задушени не щя. Ама не ги близна, не ги погледна даже. Добре, бе джанъм, откъде знаеш, че не ти харесва, като не го опита дори?! Хем обича морков, яде, ама нея вечер реши, че няма да яде такова нещо и туй то. Хем се тъпче като прасе, хем от време на време ми погоди някой такъв номер. Иначе не е дебела, е не е и кльощава, в никакъв случай. Сутрин даже е слаба, без корем, но бузите са си бузи, да  Laughing

# 532
Подаръче, честито първо вълнуващо ритниче Simple Smile Скоро ще се открие юначе ли е или още една беладжийка  Grinning (ха, дано е юначе, нали така искаш ти?)

Мъхче, за мен проговорило е, когато му се понапълне речника с повечко думички (не само стандартните мама, тати, баба, амам) и почне да построява прости изречения, било то и само от 2 думи. Моето още казва само отделни думички и наборът му е ограничен.

Пине, аз много харесвам измивните продукти на Бюбхен. Не виждам никакъв проблем да къпеш Ю. с детския им шампоан. В момента малкото мия с този.

Бемоли, благодаря за разказа ти  bouquet Ама, че хубаво си го написала! Харесват ми  пухените завивки, но т.к. обичам да спя в топла стая се завивам и зима, и лято с тънка олекотена  завивка. И в този ред на мисли у нас този скъп подарък би останал неизползваем, за  съжаление...

И двете си деца заобичах истински, с цяло сърце не веднага след раждането. Знам ли, сигурно след  някакви дни.

Чета ви постоянно, но ми е голяма мъка писането при липсващи няколко клавиша от клавиатурата (вкл. Space!). Веднъж вече сменяхме клавиатура заради голямото, скоро пак нова.

# 533
Абе,Пине,чакай,че забравих да отговоря вчера.Споко с този шампоан!Ние ползваме душ-гелчето,което е за коса и тяло от самото раждане.Друга козметика не сме ползвали.Много го харесвам.

# 534
Мъхче за мен проговорило е, когато не само мама и близките може да разберат какво говори детето. А като го спре примерно някой на улицата и му разбере какво говори. Защото моята е точно по нормите в статията дето я пусна Ники, от думите избира само една сричка и си я повтаря, но вече сме се научили кое с каква интонация какво е. Но ако вика на някой " гагага" че това чувам в момента няма как да я разберат.

# 535
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
На Бюбхен нещата са много хубави, поне според мен. Баткото само с това го къпех и мажех. Сега не знам дали го има, но бях много доволна от това.

И двете си деца ги обичах още, докато ги създавахме  Laughing А като видях двете чертички вече нямах търпение да ги гушна  Heart Eyes

За мен проговаряне е, когато започне да говори повече думи целенасочено и разбираемо.

# 536
За мен проговаряне е когато можем да водим диалог. До тогава си е бебешки някакъв неисвестен език бърборен ей така без определена цел. Аз задавам въпрос и получавам отговор. Независимо дали е на бебешки или китайско/арменско/патагонски. Важното е диалог да има.

-Агугу гага?
-Бейкролс!

# 537
Пица?? Crazy

# 538
Да помрънкам малко, че ми се реве, това дете ме побърква. Откакто стана точно на 1г и 4м промени, да от зле, стана по-зле. Днес пак спа точно 50мин на обяд, и от 1ч и 15мин вече се опитвам да я накарам да си легне. Две разходки без количка, по време на които търча, не се спря, и не се умори явно. Не стига че през нощта не спи като хората, сега пак почна със старите номера дето не иска да заспива Писна ми вече, имам чувството, че съм в някакъв омагьосан кръг, който ще продължи до първи клас, когато ще вдигна ръце и ще й кажа играй си на компютъра докогато искаш и после лягай ако искаш. #Cussing out
ПС Снощи е спала от 0ч до 9 с няколко пробуждания, не е като да е преспала.

# 539
  • София
Мисти, много ми е мъчно, че така се получава при вас. Струва ми се, че Вики не умее да се отпуска, твърде превъзбудена и активна е. Нощем се събужда явно между фазите на съня и не умее да се отпусне сама и да заспи отново. Защо не опиташ да изработиш някакъв ритуал за заспиване, нещо, което повтаряш всеки път преди сън. Също така, една идея е да я подготвяш по-отрано за спането, т.е. играйте нещо спокойно и тихо, бъдете заедно, не прави нищо друго, а бъди с нея. Говори й, че сега ще поспи, че всичко е наред, че нищо няма да изпусне, тя разбира повече, отколкото предполагаш. Като я слагаш в креватчето за обеден сън даваш ли й нещо вътре да се занимава? Каква ти е сегашната процедура по заспиването на обяд и вечер?

Общи условия

Активация на акаунт