Инвитро в Истанбул-тема 11

• 98 308
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета, Д-р Кахраман ми препоръча операция, след която резервът ми ще е още по-намален. Забравих при прегледа да й задам един важен за мен въпрос. Как се процедура в този случай? Дали мога да им пиша допълнително или ще се изтълкува прекалено нахално?

# 586
SAB-f, пиши смело, не се притеснявай  Peace

# 587
  • При вещиците
SAB-f  каква операция ти е препоръчана?

# 588
Лапароскопия, но вече имам 2 такива.

# 589
Честито на всички бременелки и лека до финала  Hug
На мен ми трансферираха 1 ембрион, тогава бях на 33г първо инвитро и проблема при нас беше само хидросалпингс, заради който се оперирах и ми махнаха и двете тръби. Но на др бг двойки, които бяха в процедура тогава различно- 1, 2 и един случай с 3. Ще видим сега 2 години по-късно, как ще процедират при мен.

# 590
Здравейте  Hug
Следим ви отдавна и най-накрая мога кажа че и ние сме на път да планираме опит в Турция, но не зная от къде да започна. Като за начало бих искала да си запиша час и в двете клиника, за да преценим коя ни допада. Ние нямаме брак и както чета от постовете във форума евентуално при Д-р Карликая може да минем без брачно свидетелство.Преглед около 300 ТЛ ? Харесва ми и идеята за трансфер след няколко цикъла, когато се е изчистил организма, само такъв не сме пробвали досега, защото не оцеляват ембрионите. Чудя се ако се види че ембрионите се бавят в развитие още на втори и трети ден дали ще ни кажат това или пак ще ги замразят??? Ако все пак ни хареса в Мемориал където прегледа е безплатен (?) има ли някакъв шанс да направим опита без брак?
И още нещо ориентирала съм се същия ден когато уговоря прегледи в двете  клиники да направя и цветната снимка рано сутринта в echomar? Мислите ли че е възможно да успея с трите неща в един ден. Цветна снимка и два прегледа. Цветната снимка ще получа веднага нали? Говорят ли там на английски и на коя клиника трябва да съм пациент за да ми излезе по - евтино, чук че е 300тл?
И последен въпрос чрез имейл на българските сестри ли да зи запазя час? Трябва ли в първия имейл да обяснявам на дълго и широко историята ни?
Много ще съм благодарна на кратък отговор

# 591
  • При вещиците
САБ чета те и в една друга тема. Само искам да ти дам един съвет-избери си твоя Доктор, довери му се и действай. Не знам на колко години си, но не губи време. Недей да очакваш отговор от някоя от нас във форума. Ние само споделяме през какво сме минали, но всеки случай е различен.
Аз съм с 4 лапароскопии. Напълно отстранени тръби, с ИР, не от най-младите  Wink.  Но слава на Господ и благодарение на правилната преценка на моята лекарка, аз направих 17 годни, от 19 извадени яйцеклетки.
Извинявай, че съч остра, но стига си се лутала.

# 592
Напълно си права, няма нужда да ми се извиняваш. Аз по-скоро търся мнение от вас доколко да бъда нахална в лутането си между двете клиники и желанието си в крайна сметка вече да направя избор, защото наистина става все по-зле колкото повече отлагам. Даваш ми надежда, че и с 4 лапароскопии има шанс! С ендометриоза ли си или нещо друго е бил проблемът? Коя е твоята лекарка? На 26 г. съм, но това при тежка ендометриоза няма чак такова значение.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 17:47 от SAB-f

# 593
Знаете ли..писах в една друга тема..мислех си,че ще предпазя други от БГ немърливостта...но срещнах Война..Те незнаят все още като се обърнеш назад колко боли дългият път..Звучат ми като от онази безумна реклама за киселините от 10 г и содата..и те така -настървени-"аз от две години ходя там и съм много доволна.." Тъжно ми е за тях..И съм щастлива,че открих Мемориал!

# 594
  • При вещиците
lorika baby, всеки да преценява и решава. Аз съм щастлива,  че от този форум научих много и се реших да отида в Турция. А преди това само дочувах за успехите в медицината в Турция и всички познати, които ми знаят проблемите ме убеждаваха да отида там. А аз бях заслепена от така наречените безплатни опити в България. И някой да не си мисли, че пиша така защото имам + резултат !?

# 595
Честито Puket!
SAB-f,какво ти каза проф. Кахраман-трябва ли да махнеш тръбите?
Аз когато бях при нея ме посъветва също да махна и другата тръба. Мнението на Стаменов беше да не се маха-е да ама опита след кламбирането на тръбата беше успешен. Аз реших че "има тръба има проблем".
Но моята грешка беше, че отидох в болница Доверие и там при Новачков спрях тръбата/там ме удариха и направих фистула,последваха две много тежки операции и трудно затваряне на фистулата/. Хиляди пъти съжалявам, че не събрах пари и не заминах при проф.Кахраман-спестих но с цената на какво...
Прецени си и ако имаш възможност направи лапарото в Турция, аз също имам 3 лапароскопии.
lorika baby,права си и аз доста писах по въпроса,но като са решили да продължат да си чакат в бълг. клиники си е техен избор. Аз имах да ползвам безплатен опит от фонда, но след като отидох при турците повече не се върнах тук. И там има неуспешни опити и понякога неправилен подход, затова се отказах от проф. и успях при д-р Карликая. Успех на всички тръгнали към Истанбул! Peace

# 596
  • При вещиците
....
Но моята грешка беше, че отидох в болница Доверие и там при Новачков спрях тръбата/там ме удариха и направих фистула,последваха две много тежки операции и трудно затваряне на фистулата/. Хиляди пъти съжалявам...
Какво съвпадение! Мислех, че съм била изключение.

# 597
при мен проблемът е и в двете тръби. интересно е, че проф. кахраман препоръча да ги прекъсна, а стаменов да ги махна. явно стаменов се е поучил от предните опити и вече счита, че ако има запушена тръба, има и проблем след това. тоест в моя случай мненията на докторите са разменени!

# 598
Здравейте,
Като стана въпрос за успешни опити в Турция, реших и аз да споделя моя опит и да дам кураж на всички борбени момичета тук. Забременях от първия път, и съм на финалната права в очакване на моето Истанбулско бебе. Пациентка съм на друга клиника, която не е обсъждана до момента в тази тема, но е важен крайния резултат, и това доказва професионализма на тамошните специалисти. Бях стимулирана с Елонва, Менопур и Фостимон. Изкарахме оптимален брой яйцеклетки за моя поизчерпващ се яйчников резерв.

Желая успех на всички. Не губете надежда! Дано 2015 се отличи с голям истанбулски бебевалеж. Имате силно стиснати палци от мен.

# 599
Здравейте  Hug
Следим ви отдавна и най-накрая мога кажа че и ние сме на път да планираме опит в Турция, но не зная от къде да започна. Като за начало бих искала да си запиша час и в двете клиника, за да преценим коя ни допада. Ние нямаме брак и както чета от постовете във форума евентуално при Д-р Карликая може да минем без брачно свидетелство.Преглед около 300 ТЛ ? Харесва ми и идеята за трансфер след няколко цикъла, когато се е изчистил организма, само такъв не сме пробвали досега, защото не оцеляват ембрионите. Чудя се ако се види че ембрионите се бавят в развитие още на втори и трети ден дали ще ни кажат това или пак ще ги замразят??? Ако все пак ни хареса в Мемориал където прегледа е безплатен (?) има ли някакъв шанс да направим опита без брак?
И още нещо ориентирала съм се същия ден когато уговоря прегледи в двете  клиники да направя и цветната снимка рано сутринта в echomar? Мислите ли че е възможно да успея с трите неща в един ден. Цветна снимка и два прегледа. Цветната снимка ще получа веднага нали? Говорят ли там на английски и на коя клиника трябва да съм пациент за да ми излезе по - евтино, чук че е 300тл?
И последен въпрос чрез имейл на българските сестри ли да зи запазя час? Трябва ли в първия имейл да обяснявам на дълго и широко историята ни?
Много ще съм благодарна на кратък отговор

май ме забравихте  Sad

Общи условия

Активация на акаунт