Инвитро в Истанбул-тема 11

• 98 306
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
  • При вещиците
Ще успеят всички. Само се успокойте и вярвайте във всеки един момент, че ще успеете. Обяснете на половинката, че трябва да ви вдъхват много кураж и вяра.
Стискам палци на всички-за процедури, за бременеене, за раждане  Praynig Praynig Praynig

# 721
Здравейте, момичета! Как става резервиране на хотел чрез туристическа агенция и коя сте ползвали с добри отзиви? Аз ще бъда на преглед на 17.04 в Мемориал ако някой има нещо да поръча да казва.

# 722
Звъниш направо в избрания хотел-говорят перфектен английски-за нощуване за ден-два най-удобни и близо са-Биг Бокс и Темпо-като втория е доста по-ок!

# 723
  • От Луната
Привет, нахлувам малко изневиделица, но нямам много време да чета точно сега, а имам въпрос. С ММ опитваме за бебе от вече почти две години, от 6 месеца започнахме да търсим проблем и той лъсна със страшна сила - азооспермия. Вчера се потвърди диагнозата синдром на Клайнфелтър, само с една допълнителна У хромозома. Утре сме при д-р Куманов в МД, за хормонална диагностика и превенция за остеопороза. Според д-р Въжарова няма надежда за наше дете, но все пак смятам че не е чак толкова трагично положението, ще подадем документи за осиновяване, но искаме да направим и един опит в Турция. Според вас имаме ли шанс за успех? И как стоят нещата с ПИД там? Все пак този синдром не е наследствен на 100%, но има голям шанс за унаследяване ... Благодаря ви предварително!

# 724
  • При вещиците
Йоли, здравей. Съжалявам за диагнозата, но и не се знае какво може да се случи. Нищо няма да изгубите да отидете и да чуете още едно или две мнения в Истанбул. Направете си и там спермограма-не е евтина (85 евро), но странно излизат различни резултати от БГ клиниките. Знам, че много момичета успяха да забременеят там с много тежък мъжки фактор. Аз не мога да говоря за това. Но ПИД правят в Мемориал и се прави на всички ембриони, по 370 долара на ембрион. Ние имахме 10 ембриона на ден 3, по съвет на ембриолога изчакахме до ден 5. Имахме само 4 бластоциста. Прави се диагностиката и резултата е готов след 10 дни. Ако всичко е ОК се прави ЗЕТ. Ние се отказахме от ПИД и върнахме 2 бластоциста.
Но, ембриолога ни отдели 40 мин да ни обяснява и отговаря на въпросите ни.
Успех!

# 725
  • От Луната
Lili, благодаря за бързия отговор. Шанс да има сперматозоиди в еякулата клони към 0, затова направо сме си за биопсия. Аз мисля, че ПИД е задължителен в нашия случай, защото шанса за унаследяване не е малък!

# 726
Lili, благодаря за бързия отговор. Шанс да има сперматозоиди в еякулата клони към 0, затова направо сме си за биопсия. Аз мисля, че ПИД е задължителен в нашия случай, защото шанса за унаследяване не е малък!
[/quote

Ние имахме няколко спермограми в БГ, едната с диагноза азооспермия. При опит в БГ направиха биопсия на съпруга ми, след която положението беше отчайващо. В Турция правихме консултация и преглед при андролог. Откриха достатъчно бройки.  Казаха ни, че собствено дете е напълно възможно. Тук бяхме насочени за осиновяване или донорска програма. Съвета ми към теб е да не правите биопсия преди консултация в Турция. На нас ни казаха, че е била безмислена, увредила е много показателите. Стискам ти палци.

# 727
Йоли, тъй като този синдром се унаследява само от момчетата мисля, че ще е достатъчно да се определи пола на ембриона.

# 728
Здравей, Йоли, ние миналия месец в Мемориал правихме ПИД за генетични аномалии на ембриончетата. Един преглед и разговор с професор Кахраман ще ви бъде от полза. Все пак тя се води за един от най-добрите генетици в Европа Simple Smile
Друг вече е въпроса дали ще успеете да извадите добри сперматозоиди, защото този синдром е със стерилитет.

# 729
  • От Луната
Охх амини и аз така си мислех, докато не се сетих за кръстосването на мутациите. Аз имам папагали и за всяка мутация има определен процент. Не знам дали съм права, според мен има следните варианти на кариотипа м/у двама ни аз ХХ, той ХУУ: нормалните ХУ, ХХ, съответно и ХХУ (свръх мъж) и ХУУ (синдром на Клайнфелтър). Дали всичко това е възможно само при момче? Утре ще попитам!
Edilucky, според д-р Кацаров имаме около 20% шанс да намерим, аз мисля да изчакаме някоя и друга година, да си осиновим или да опитаме ИНСЕ с донорски материал, да се успокоим да се опитаме да подобрим начина си на живот и тогава да опитаме с биопсия!

# 730
Йоли, тежка Ви е диагнозата. Може да отидеш до Турция за консултация и да видиш те какво препоръчват и като подържаща терапия за мъжа ти.Подайте документи междувременно, а за успокояването то не вреди, но като има и сериозен проблем не помага много.

# 731
  • От Луната
Мила, документи за какво? Ние нямаме право на финансиране по цар. Няма открити сперматозоиди все още.
Утре ще видим каква да е поддържащата терапия. Реално той си е здрав човек и тази терапия ще е превантивна мярка.

# 732
не се доизказах - документи за осиновяване.ТОй ще има със сигурност някаква терапия, която ще вкарва изкуствено тестостерон - за да няма проблеми с костите нещо което се наблюдава при този синдром. Каквото ид а решите Ви желая успех.

# 733
  • От Луната
Благодаря!   bouquet

# 734
http://www.tupbebek-genetik.com/en/laboratory-procedures/embryology-laboratory

Една от причините да предпочета турските клиники е това че ембрионите се "отглеждат" в уред - ембриоскоп - от пункцията до трансфера, без да се вадят и оглеждат под микроскоп, което малко или много ги уврежда. През цялото време има едни камери, от които се вижда тяхното развитие, даже подочух че някои клиники дават линк да си ги гледаш как се развиват.

Общи условия

Активация на акаунт