Инвитро в Истанбул-тема 11

• 98 306
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Момичета и ние сме пресни след петия не успешен опит в Бг  Sad
На кратко нещата изглеждат така
Тежък мъжки фактор - 3 опита с наш материал 1 една инсеминация - никаква бременност
                                   - 2 опита с донорски материал + 2 донорски инсеминации - никаква бременност
Последния 5 опит /донорски/приключи буквално преди седмица -  върнахме един бластоцист на 5 ден и една кавидираща марула - пак никаква имплантация. преди това вляхме 50 апмули имуновенин + интралипид, взимах и по една таблетка 5мг преднизолон. Това са налага заради завишени антитела срещу двойноверижната днк и ана клтки както и НК клетки - имам някакво автоимунно заболяване!
Лигавица трислойна 12мм, прогестерона беше до 1 преди пункция, бластоциста прекрасен - всичко супер и пак нищо.
Единственото, което никой доктор при тези опити не ме е съветвал да правя е именно цветна снимка и лапароскопия. Последно преди 4 години ми правиха цветна снимка със заключение двете тръби са пропускливи, дясната силно нагъната и разширена в ампилаторния си край. каквото и да означава това го приех за добре щом са пропускливи и щом никой лекар нищо повече не ми е споменавал по въпроса мислих че е добре. Но сега все повече се замислям за този хидросалпингит, който евентуално не се вижда със цветна снимка....да  не би това да е проблема?
Мисля че единствената ни надежда остана Турция, но разбирам че ще е добре да отида там с цветна снимка. Искам да направя нещо актуално,но не зная какво точно и къде?
Моля дайте съвет какво точно искат от Мемориал и къде в Бг мога да го направя в добри ръце и  на каква цена? Каква е алтернативата да го направя в Турция

# 91
  Аз направих моята във Вита, трябва да си запишеш час за преглед при някой от лекарите и да се разбереш с него за снимката, прави се първите чисти дни след цикъл. Успех

# 92
  • Живее на Луната
Fish79, това разширение май много лекари го тълкуват като хидросалпингс, именно там се задържала токсичната течност. Задължително направи нова снимка преди да отидеш в Турция. Успех  Hug

# 93
Да но аз точно това не зная, проф. Кахраман какво точно иска: цветна снимка, хистероскопия, хистеросалпингографията или лапароскопия и изобщо каква е разликата между тях и кое е по-добре?
 В Мемориал май са доста скъпи, но някой беше споменал че някъде около клиниката има някаква друга клиника, където е по-евтина цветната снимка.
А във Варна някой да знае къде? Аз правих първата си цветна снимка в АГ-то при Ковачев, таква болка няма, щях да умра. Shocked Сега ако правя със сигурност с упойка.
Да попитам все още ли са безпалтни първичните прегледи и консултации в Мемориал и ако да ще бъда ли прегледана от професорката?

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 14:18 от Fish79

# 94
Fish79, ако приемаш съвет - отиди първо на преглед и след това направи каквото ви поискат. Септември все още бяха безплатни прегледите. Първо преглежда един доктор и след това професорката, но си поискай изрично да те прегледа и тя, защото има моменти, в които не е в болницата.

Имаше подробно описано в края на предишната тема къде може да направиш цветна снимка в Истанбул. Аз мога да похваля клиника Малинов в София - отлично отношение и професионализъм  Peace

# 95
Здравейте,момичета Hug
Някоя от вас ще пътува ли скоро до Истанбул?
Необходими са ми някои лекарства,и ако може да ми ги купи ще съм му много благодарна Heart Eyes

# 96
Първичния преглед е безплатен.
Ако носите снимки,няма какво да описвате,на изследванията всичко е на латиница ,с изключение на имената.Ако описвате предишни опити,направете едно резюме на английски или турски.
За цената на опита е много относително.Цените на първа страница са валидни в момента.
Примерно:
2300 евро е процедурата
1000-1300 тл лекарства
1000 евро нощувки
500 лв.храна
тотал:8000 лв.
Но ако има допълнителни изследвания или тесе при мъжа или генетичен анализ на ембрионите е съвсем друго.

# 97
Благодаря ти kasti71 за включването, за "прохождащите" в темата всяка информация е важна Wink

# 98
благодаря  Hug

# 99
...Аз правих първата си цветна снимка в АГ-то при Ковачев, таква болка няма, щях да умра. Shocked Сега ако правя със сигурност с упойка.

Цветни снимки в Истанбул се правят в ECHOMAR. И преди е обсъждано в темата. Близо е до ин-витро болниците. Процедурата трае 5-10 мин, струва 400 лири и е АБСОЛЮТНО БЕЗБОЛЕЗНЕНА. После ми изписаха антибиотик. Не си струва да слагаш упойка. Повярвай ми. На мен даже ми правиха ЦС на 6 ден след старта на стимулацията, защото се съмняваха в предишната ми ЦС.

# 100
Момичета, понеже тук се включиха много хора, които са правили опити с донорски материал ви напомням, че в Турция няма донорско ин витро. Успех на всички  Peace

# 101
"Dokato ima i edna jaicekletka i edin spermatozoid-nie shte se borim za vasheto bebe...." prof. Kahraman
Izgubih mechtite si v Bg...suzdadoh novi v Memorial. Pochti vsichki dvoiki ot oktomvri ochakvat svoite bebeta. i na nas shte se sluchi...tam znajat kak....  bouquet

# 102
Здравейте момичета!Не съм писала отдавна,но докато се подготвяхме за инвитротоо в Мемориал ни се случи чудото!Забременях по естествен път!Вече съм 12 г.с. И 2 дена.Засета всичко с бебчо е иделно.Дай Боже така да е за напред!
Професор Кахраман и Севда много се зарадваха.Simple Smile
Пожелавам на всяка една от Вас да и се случи такова чудо!Ние бяхме с мъжки фактор,а аз една запушена тръба,но след 3 г. И половина Господ и Богородица чуха нашите молби!
Успех момичета¡Дано на всяка се случи това чудо по един или друг начин¡

# 103
Big_hope толкова се развълнувах, като прочетох за чудото ти. ЧЕСТИТО   bouquet
Точно вчера видях, че си писала за Горни Воден и коланчето Wink
Май наистина е помогнало а Wink
Боже, толкова се радвам, от вторник и аз съм с коланче Wink
Как ми се иска и аз да си остана само с  нагласата за Турция.
Още довечера ще покажа поста ти на съпруга ми, за да му вдъхна кураж, ние сме с мъжки фактор. От както се върнахме от Горни Воден на 25.11. съм се заредила с надеждата, че може да стане и по естествен път, а той ми вика "Да бе да". Еее сега ще му докажа, че се случват чудеса. Наистина много се зарадвах, браво, браво...има Господ  Praynig

п.п. А сега още носиш ли си коланчето, отчето ми каза "до родилното ще го носиш".

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 15:23 от d_ivanova

# 104
  • Живее на Луната
Big Hope, честито и благодаря че вдъхваш кураж на всички ни, че чудеса се случват.   bouquet

Момичета, искам да попитам тези от вас които са били по пач протокол, как се сменят лепенките - всеки ден или през ден  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт