Парфюмни размисли и страсти - 185

• 67 478
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Moля за вашето компетентно мнение/препоръка, относно парфюм, подходящ за младеж на 19 г.
Искам да направя подарък за Коледа, но не съм на "ти" с мъжките аромати Blush

# 721
На 19 синовете ми ползваха това. поне 5 бутилки си заминаха. Биха го ползвали и сега.

# 722
И аз с въпрос - относно Шалимар Мексиканска ванилия-как е като трайност и по-добър ли е от класическия,води ли се ниш и наистина ли толко трудно се намира/Атти,ще ти бъда благодарна,ако споделиш  мнение,помня,че ти си една от обожаващите Шалимар Tired,дано не бъркам,де/

Ще си позволя да споделя моето мнение, тъй като си направих ранен коледен подарък Grinning точно с Мексиканската ванилия. Фен съм на Initial, подкарах вече втора стотица. Поръчах на сляпо Мексиканския Шалимар и да подчертая, очаквах го както с нетърпение,така и с притеснение да не би да доминира ВАНИЛИЯТА, тъй като не съм фен на сладките захаросани аромати. Не, няма ярка и сладкарска ванилия, за мен е по-скоро кожа, кожа и тамян. Откъде я извадих тази кожа, не знам, но аз правя такава асоциация. Бях много учудена, има я шалимарската нишка, но аз не отчитам и грам ванилия или поне ако я има, е майсторски маскирана и омесена с останалите съставки. Да подчертая, че не обичам аромати с ванилия, особено ако ми лъхне на сладкарска и в Initial я усещам, но единствено там не ме дразни. Друго какво - ароматът наистина няма мекота, поне в началото, може би защото съм привикнала с ириса в Initial. Липсва ми и пачулито и тонката. Всичко това така написан озвучи, че не харесвам аромата, но не е така. Просто е различен и се усещам, че постоянно правя сравенние с моя любимец Initial. Освен това всичко това е на база едно разносване, а аз обичам да изпробвам в различни условия, в различно време и разбира се, в различно настроение. Факт е, че е сложен и труден аромат и си заслужава усилията да се сприятелим /в което не се съмнявам/. Що се отнася до трайността му, за това нищичко не мога да кажа, защото не съм критерий - бързо преставам да усещам както Мексиканския Шалимар, така и Initial. Да не говорим пък че в един период не усещах нищо - дори Еликсира на чудесата, водата на чудесата, Амровото чудо или пък Градската кралица. Нещо се бях повредила, за сметка на това всички захаросани парфюми в обкръжението ми се навираха в носа, но това е друга тема Simple Smile. Дано съм помогнала, ще пиша пак след Коледа, когато дядо Коледа официално ми го поднесе Laughing         

# 723
Тъкмо мислех да се похваля с някои нови придобивки , но ще оставя за новата тема. Не мога да се пръскам с  лепкави ванилии само защото е уж  зима и си карам на летни аромати Crazy Миналата зима пръсках известно време ванилята на Серж която за мен е най-добрата несладкарска и небанална такава.
Честити нови придобивки на всички  bouquet

# 724
  • Sofia
   Момичета, извинете, че ще повторя питането си, но къде във физически магазин, за София става въпрос, бих могла да намеря аромати на Lalique? Simple Smile Нито в BeautyZone и Douglas, нито в Sephora се предлагат като марка, за съжаление. Има ли шанс някъде другаде да ги има или мисията е невъзможна?  bouquet

# 725
  • Germany
Лалик можеш да пробваш в Блик и в магазинчето на Красно село, за което често говорим тук  Peace

# 726
  • София
Скрит текст:
А другата седмица ще ходя знаете-къде, и съвсем случайно така имам път към Ермес.. Ама съвсем случайно, да не помисли някой, че ще купувам нещо  Laughing Та ако някой има някакви належащи щения за бебета Ермесанс, сега е моментът да ги сподели, да спретнем сетче  Peace
Каква цена излизат тези "бебета" и има ли определена бройка?

Сетчетата са 4, 8 или 12, като цената е 28 евро парчето (15мл). На мл излиза същата цена като 100мл-овата бутилка  Flutter

Искам официално да подканя всички парфюмни къщи - моля, много моля, да последват примера на Ермес в това отношение  bowuu Ако имаше такава опция, определено досега да съм се сдобила с 2/3 от частната колекция на Диор, такова някакво е положението и при Герлен, и дори 1-2 творения на Шанел (ето признах си, случва се и Шанел да ми хареса  Crazy )

зависи какво търсиш и харесваш.. за мен е акварелен - чист, прозрачен и красив по един особено изящен начин. Мисля, че е най-често носения от мен Ермесанс, а предвид, че харесвам почти всичките и имам (мисля) 7, това не е малко. На теб дали ще ти допадне обаче и как ще го усетиш - това само ти можеш да кажеш

Аз най-накрая се сдобих с Eau Noire и вече съм парфюмно спокойна - имам разни дребни парфюмни щения, всичко може да почака  Laughing

Въх, цената не е никак малка. Ирисът заслужава ли си?

през телефона пиша и съм забола коментара в скрития текст... и сега не мога да го преместя  ooooh!

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 16:02 от Elitsa_z

# 727
  • Sofia
   kovatcheva, много благодаря! Peace

# 728
Лалик търси и в Леро. Peace

# 729
  • Sofia
   densi, Hug  bouquet

# 730
  • София
Ковачева, разнежена, малко по-късно довечера/нощес ще пусна новата тема за равносметка, задръжте още мъничко  Hug За огромно съжаление и тази Коледа няма да имаме номинации на Мадам Оче  Tired много ми липсват.

qui sa, Мексиканската ванилия при мен е чудесна, несладкарска ванилия, подплатена с добра смола, пачули и ирисова пудра. Прекрасен, прекрасен, в уиш-листата ми е.

Иначе, и двете "златни" предложения намерих на много намалена цена, защото са единични бройки, и сега се чудя как да постъпя ...  Mr. Green
Когато намериш нещо изчезнало/изчезващо, при това на оферта, алгоритъмът е следният: 1. проба/справка във фрагрантика, 2. консултация в темата и 3. точен изстрел. Ако няма време за първите две, се пристъпва направо към третата фаза  Mr. Green Hug

# 731
  • Belgium
За огромно съжаление и тази Коледа няма да имаме номинации на Мадам Оче  Tired много ми липсват.

В тази връзка от известно време все се каня да попитам - какво стана с Натали Никол и най-вече защо не пише във форума?  Rolling Eyes

# 732
  • София
Днес бях в мол Сердика и влязох в Съркъл, за който разбрах от темата.
Самият магазин ме изненада, не особено приятно. Очаквах луксозен, лъскав магазин, а той е малко невзрачно магазинче. Продавачките не ми обърнаха никакво внимание, не че аз исках.  Simple Smile
Успях да се запозная с напръскване на кожа с Берличанката и Датура Ноар на Серж Лютенс. И двата не са мои парфюми, първият е много роза и само роза. Напомня ми на мускалче с българска роза. Харесвам роза, но да има и други съставки. Може би рядко бих го носила, но не бих го купила.
Датура Ноар за мен е много сладък, усещам ванилия и кокос, може би и бадеми. Тежък ми е.
Ще продължавам да тествам парфюмите на Серж, надявам се нещо да ми допадне много.  Simple Smile

# 733
  • София
На 19 синовете ми ползваха това. поне 5 бутилки си заминаха. Биха го ползвали и сега.
Подкрепям  newsm10 и добавям това като подходящ вариант http://www.parfum-bg.com/benetton-cold-toaletna-voda-za-maje-100-ml Peace

# 734
Deetron
Скрит текст:
да се отчета каква я свърших с диренето на мъжки аромати,Детето го уредихме с Bleu Chanel, но с бащата определено се затрудних.Сякаш се спирам на Guerlain Llnstant.Такъв един много гушлив ми се вижда .Идва ти да го прегърнеш дъртия и да си го ...удушиш накрая с кеф
.Момичета за всички фенки на Том Форд да издам една тайна ,която ми довериха в Дъглас.Имало вероятност другия петък да направят около 30% отстъпка на неговите парфюми ,а и на Е.Лодър и др.ама ги забравих вече другите.Кадифената орхидея ,която сега е 178 ще стъпи на 130 лв.(това по думите на представителката на Т.Ф.)

Общи условия

Активация на акаунт