Злояди деца

• 22 652
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
Mysti, познати до болка са ми таблиците за ръст и тегло. Отдавна ги цитирам на ЛЛ.
Относно храненето. Като видя, че нещо му харесва, му го правя честичко, то се знае и се радвам, че съм улучила нещо по вкуса му. Нооо бързо разлюбва нещо, което яде 2-3 пъти седмично. Така започвам да търся нещо ново любимо. С боклучавата храна внимаваме, защото заради едно тежко боледуване миналата пролет беше на  6 АБ за месец. Сдобихме се с кандида в червата и нулев имунитет. Уж се избавихме, но... не бързам да се радвам.  Всъшност яде си всичко,  ограничаваме пърженото и боклуци от магазина. Имаме си село - домашно мляко, домашно месо,  сезонни плодове и    зеленчуци. Като казвам, че избягваме пържено да не помислите, че не яде мазничко. Напротив - обича краве масло с лъжичка да си хапва,  добавяме го на всичко. Между другото от снощи си хапва доста добре, ще се похваля, ако наддаде  300 г за седмица. От половин година се целим в 13 - те кг, дано успеем.
Лека нощ на всички!  Здраве на децата

# 76
Ходим на частна педиатърка-хомеопат,която казва,че от глад няма да умрат стига да им се предлага в определени часове храна.Когато реши детето да си хапва,но в никакъв случай със залъгване.1 год го залъгвах и сега стана по-зле.Аз вярвам,че наистина някой деца ядат по-малко и по-претенциозно,а други повече.А в яслата наистина синът ми яде неща които в къщи не поглежда,но пак в минимални количества.Вчера даже  в яслата ме питаха да ли пие мляко през нощта,защото никога не искал да закусва Sick SickАми КАПРИЗ си е човека.
Лесно или трудно,така ще е,ще си ги гледаме и ще стискаме палци.

ПС Изследвания на кръвта(пълна кръвна),частната педи пуска на малкия редовно и когато е болен задължително --  винаги са ИДЕАЛНИ.

# 77
Здравейте и аз имам едно такова детенце и незнам какво да правя... Rolling Eyes  
Иска бисквити,крем,солети.Хляб яде много рядко и не трябва да е намазан с нищо и нищо друго.Ако пусна детско може да яде супа ако аз и я натикам в устата Confused Сутрин яде попара лека подсладена и това е не иска и да опитва нищо нито плодове,зеленчуци,закуски Crossing ArmsВече е на 2г и 10м,ако имате идеи  baby_neutralbaby_neutralОт няколко дена и казвам,има супа и ако изяде супата тогава ще има десерт,като не давам никакви буклуци...незнам.... Stop

# 78
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако пусна детско може да яде супа ако аз и я натикам в устата Confused

От няколко дена и казвам,има супа и ако изяде супата тогава ще има десерт,като не давам никакви буклуци...незнам.... Stop

недей да я залъгваш и недей да я насилваш.
строги часове за хранене, за да има рутина. предлагай 2 неща да си избере: попара ли искаш или филия с нещо; супа или макарони и т.н.
можеш да й даваш да ти помага да слага масата - прибори, пластмасова чаша и т.н., т.е. да я въвличаш в процеса. ако имаш време и желание, можеш и в процеса на готвене.
аз казвам, че ще има десрт, ако поне опита. т.е. може една лъжица да изяде, давам десерт. обаче до следващото ядене давам само плодове, нищо за засищане.
аз пасирам банан с мляко, слагам какао и давам да пие. ако обича и други плодове, става и със замразени малини.
правя и разни сладки с настъргани ябълки, или моркови, но и тях не яде. само като идея...

моето дете от началото на януари не е хапвало плод или зеленчук. яде точно 5 неща. Rolling Eyes

# 79
Тя постоянно ми помага във всичко не я насилвам,но не мога да я оставя да яде крем нишесте или плодови млекца постоянно  Cry ходи на ясла и там не яде нищо само кремчета,а сокове пиеше но вече не желае... Twisted Evilнито сокове,нито фрешове... ако пасирам плодове яде ...явно ги мисли за крем Thinking закуски кроасани сандвичи пица е не иска и да опита  Sad от 4 дни не и давам бисквити, солети или снакс. Давам супа и казвам :'Първо малко супа, за да станеш голяма и силна и после ще има десерт.' Давам първата лъжичка и оставям ако хапне давам десерт, ако не прибирам и след два часа пак пробвам с ' Искаш ли филийка хляб?' Отговорът е почти винаги НЕ

# 80
  • Куциндрел
Може да не иска супа или супата, която й даваш.
Освен джънк храни какво обича да яде?

# 81
Ами това което казах нищо Sad боб обича,крем супа от моркови,зелен боб ако няма лика естествено и май това  Thinking а и супа топчета ама не винаги   Confused Тези нещо задължително се готвят   chefдруго не се сещам

# 82
Аааа и пържени картофи опитва понякога Shocked

# 83
  • Куциндрел
Че добре си е. Не очаквай да яде всичко. Към крем супата слагай и други зеленчуци по мъничко като начало.
Казваш, че яде пасирани плодове - пасирай й.
Пресни зеленчуци обича ли? Примерно да гризе моркови?
Месо яде ли и в какъв вид?
Млечни храни какви яде?
Сега идва лято може и да й харесат сезонните зеленчуци.
Моето дете лятото яде от един определен вид домати, ама те са и много вкусни. Другите не ги яде.

Както каза по-нагоре - децата трябва да ядат основните групи храни, а не всичките им подвидове.
Т.е. щом яде пасирани плодове, всичко е наред. Пасирай й, предлагай й периодично и непасирани. В един момент ще прояде. Децата си сменят вкусовете.
Яде и зеленчукова супа като гледам, боб яде.
Това, че готвиш еднообразно, е проблем само за теб. Прави й любимите неща и покрай тях слагай и нещо ново.

Хляб не е задължително да яде на всяко хранене.
Моето почти не яде хляб, но преди 3-4 месеца беше в хлебен период и ядеше основно хляб. Crazy
Пържени картофи моето прояде чак към 3-тата си година по малко, напоследък си хапва по повече.
Кюфтета яде ли?

# 84
Значи не яде зеленчуци освен като супа или ядене.Млечните храни са кисело мляко.-плодово,със сладка или леко подсладено за пиене . Месо в някоя манджа или супа ако е по но дребно и  не в огромно количество.Хляб яде само в попарота и ако аз и сложа малко към по редки супи.Така филийка няколко хапки веднъж седмично и това е Thinking а картофките само ги опитва  Naughtyкюфтета или кебапчета не иска

# 85
  • Куциндрел
Ами, значи зеленчуци в ядене с или без месо.
Явно си пада по сладките неща, за това и яде крем супа моркови.
Риба яде ли? На супа примерно?
С попарата яде сирене и масло, значи приема млечни, не знам колко на пазара плодовите млека са добри, но можеш да й слага кисело мляко по мъничко към плодовете, може и малко мед, за да стане сладичко.
Щом има любими ястия, а не да яде само сухоежбина и боклуци, всичко е наред.
Сега моето е на вълна риба. Та яде риба с някакво зеленчуково пюре.
А и на вълна пилешка супа е. Кудкудякам вече. Mr. Green

# 86
Здравейте! И аз съм мама на много капризно дете по отошение на храната. Синът ми е на 2 години и 9 месеца и от два месеца насам не яде почти нищо.  Когато започвахме захранване нямаше проблем, хапваше си. Към годинка искаше само месни пюрета, и никаква кухня. Готвех домашно, вземах частна кухня какво ли не. После прояде, но само пасирано или намачкано. Проблемът е, че спазвах стриктно въвеждането на храните и   май просто не му пробудих интереса към храна. До година и половина ядеше банан, ябълка, грозде и други плодове - цели или пасирани с кисело мляко. После спря тотално. Манджи ядеше домашно готвени, но пасирани. Може да дъвче, но май го мързи. Дразнеше се дори на най-малкото парченце в манджата. Поне ядеше де. Тръгна на ясла на 2 години и 3 месеца. Мислех, че там ще прояде - но уви точно обратното. Отказа да се храни от раз - точно на 8 декември спря да яде или поне неща с лъжица. Точно тогава имаше червено гърло и реших, че е от това. Пробемът обаче си остана. Яде само филия с  нещо, кисело мляко,  плодово мляко, прясно мляко, баница, макарони, домашни кексове и мъфини, пържени картофи рядко  и от боклуците също де - солети, бисквити и подобни неща. Гледам да ограничавам  по отншение на тях. От зеленчуци яде само моркови и пие фрешове чат пат. Вече съм се предала, какво ли не опитвах, готвя много и разнообразно, но нищо. Даже и не опитва. Ако го насила по-зле става.  Правя кексове с ябълки, моркови и прочее, за да приема поне нещо. Пробвах всякакви подходи и начини на хранене, но нищо. Незнам вече как да предизвикам интерес към храната. Проблема идва от това, че като види лъжицата и започва да реве.

# 87
  • Северозапада
Дали не го насилват в яслата  Thinking Поинтересувайте се там как стоят нещата. Иначе щом яде макарони, можете да ги предложите с различни сосове, солени кексове и мъфини със сирене, кашкавал, колбас, ако давата, кисело мляко с плодове, шейкове с прясно мляко и плодове. За филиите може да правите домашни пастети от месо, яйца, сирене или запечени (принцеси) с кайма, кашкавал, яйце и сирене, яйце и кашкавал. Да не е съвсем сухо може да предложите айран, фреш или чай, ако обича, пр. мляко с какао. Смятам, че имате доста варианти.

# 88
Така да хване да гризе нещо бисквита,солети,снакс и това е Sadна другото казва не и това е

# 89
Уж не го насилват, но знам ли. Там си гладува по цял ден. На обяд яде само сух хляб, а следобед яде ако има бутерки, пирожки и прочее. Иначе за шейковете правя с банан авокадо и други плодове. И това не иска вече. Инат голям е! Принцеси яде, но с моленне и уговорки. Пробвах със сос макароните - яде, но ако усети нещо е като хората бута и спира. Понякога мачкам кюфтенце или месо от манджа и го слагам в садвич тостер - за да не види какво има. Яден, но не виднаги. Имам чувството, че от инат не яде.

Общи условия

Активация на акаунт