Злояди деца

• 22 641
  • 239
  •   1
Отговори
# 60
Sta_di мислех, че само моята претенция не яде, картофи и ориз, за останалото ясно. Обаче има и друг проблем яде само ако е пасирана храна с лъжица. Иначе хляб, бисквити, ябълка неща без лъжица ако е на кеф яде, но манджи не иска, понякога яде пасирано, понякога и така отказва. Не знам вече какво да я правя. Странното е, че не огладнява. Ако не я подсетя няма да се сети цял ден да яде. Опитвала съм да я оставя сама да се храни, само рови в чинията и нищо. От два дена яде само хляб, направо съм бясна, правя си закуска, обяд и т.н и само дето хвърлям ядене.

# 61
Mysti, моят син яде едри парчета. С това няма проблем. Явно не му харесва вкуса им. 2 пъти съм успяла да му дам ориз от сърми добре разбъркан с кисело мляко.
Не мога да го накарам по никакъв начин да опита мандарина и портокал. Всякакви други плодове много обича, но тези двата не и не. Нарочно му режа в чиния различни плодове- ябълка, круша, банан и пускам и парченца мандарина/портокал. Взема ги и ми ги носи, хич и не ги опитва. И никога не ги е опитвал.

# 62
Моето диване не яде и КМ. С мандарина и портокала ако са сладки ги яде, ако са малко по-кисели не ги иска.

# 63
И ние минахме през не ядене на кисело мляко. Прояде го по странен начин. Бяхме на почивка и всяка сутрин ни сервираха айран във висока чаша със сламка. Естествено беше нещо ново и много интересно. След това започна и да яде в купичка с лъжичка. Беше на 1г. и 5 м.

# 64
  • Куциндрел
Моето не яде кисело мляко, не пие прясно мляко, като малък ядеше кашкавал, а сега не. Но много обича сирене. Давам му да яде колкото си иска сирене, а останалите млечни продукти периодично му ги предлагам
Мандарина и портокал яде само в градината, вкъщи не иска. Но отскоро пие фреш от тях. На мен ми е все едно дали ще ги пие на сок или ще ги яде на парчета, правя му сок.

# 65
Моят негодуванко не яде никакви плодове и зеленчуци освен много рядко банан.Пиеше фреш от всичко,а сега само натурален сок от магазина:)Сирене-НЕ,Кашкавал-НЕ,Кисело и прясно мляко по малко и рядко.
В яслата също не яде.Не мога да разбера как може да се наяде с 4-5 лъжички храна.И не поисква повече с часове.

# 66
  • Куциндрел
При моето дете, като беше бебе, установих, че не иска да яде, защото не му е вкусно.
Не знам дали бебетата се раждат с вкус, но моето прояде чак като започнах да готвя храната както то я иска - със сол, с подправки и с месо. Crazy Разбира се по мъничко.
И сега е така - ако не му е вкусно или няма да яде, или ще яде колкото да си засити глада.

# 67
И аз съм на мнение, че не му харесва вкусът и затова не иска да яде някои неща. Както и написах по- рано.

# 68
Да ви кажа май откакто почнах да слагам сол и подправки почна да предявява претенции. Когато я захранвах като бебе, си ядеше като човек, и аз се радвах, че нямам злоядо дете. Така че при мис претенция това не важи. Яде избирателно, леща, грах и понякога броколи, но оттам насетне не иска нищо. Но само грах и леща не може да се яде и то пасирани  #Crazy Аиран съм пробвала пак не иска, ако на нещо изобщо сложа КМ го отказва, прясно мляко не пие, само адаптирано. Сокове също не пие - никакви, опитвала съм фреш от какво ли не, готови бебешки пак не, та ми улеснява живота  Mr. Green Ако види, че даваме от нашата храна поне да опита, почва един рев, и едно тръшкане и въртене на стола, да не би случайно да опита. То сега не ми пречи, но ме притеснява какво ще я правят в яслата наесен.

# 69
  • Куциндрел
Щом пие АМ, значи всичко е наред. Peace Все пак приема някакъв млечен продукт.
Слагай по малко мляно месо на граха и лещата, в началото по малко.
В яслата ще се оправи, моето ядеше какво ли не в яслата, чай пиеше, мялко също. Вкъщи не искаше.
В градината е същата работа, яде и пие неща, които вкъщи не иска. Mr. Green
Учителката каза - много обича мюсли и сушени плодове. Купих и познайте дали ги яде?!? hahaha hahaha hahaha
Диня ядеше есента в градината и т.н. ред храни, които вкъщи не иска.

Общо взето децата трябва да приемат съответните групи храни, а не да ядат всичките им подвидове.
Моето много обича месо, та яде всичко с месо. Обича сирене, та хапва моите странни крем супи с много сирене. Яде ябълки и моркови. За мен са достатъчни като източник на витамини, за това уикенда му давам от тях. Чат-пат купувам плодови пюрета, лятото му мачкам кайсии и праскови.

mysti, щом не харесва детето ти с подправки, може да му готвиш без тях или с малко от тях.
Моето фрешове пропи на около 2 години и половина и то малко по малко. В началото не ги искаше заради пулпата.

# 70
Майчета на злояди деца, не разбрахте ли, че за всичко вие сте виновни, вие сте си направили децата такива! Моля да ме извините за дебелашката шега. Разбирам ви и се боря със същия проблем.
Да си кажа и моето мнение. Според мен има деца, които се хранят малко по представите на родителите си, но в действителност си наддават на ръст и тегло в рамките на приетите норми. Пример е детенцето на моя позната, с която не спираме да се оплакваме и да обясняваме какви манджи спрятаме на децата си и те пак не ядат, та не ядат. Да, но нейното момиченце е по-малко от сина ми с месеци, но е по-високо и доста по-тежко. Добре, приемам, че може би синът ми ще се метне на мама, която хич не е висока. Но не мога да приема дете на 3 години в момента да не може да наддаде с 200 грама за половин година и е пораснал със 1 см за 10 м.
До ре ми фа, твоята ЛЛ ли беше препоръчала глюкоза, не помня. Може би иска да види дали ще се повлияе детенце за известно време и да те насочи след това към специалист. При моето се съмняват за проблем с глутена, но кой знае какво ще излезе от изследванията.
Към мамите, които осъждат методите за залъгване - по принцип съм абсолютно съгласна! И да се оправдая защо прилагам различни грешни подходи - нямам време за експерименти, до средата на март имам срок, в който трябва да следя постоянно теглото на детето. Скоро ще разбера дали детето не наддава заради органичен проблем или заради липса на апетит /а може второто да се дължи на първото/
Често сама си го повтарям, а и съвети получавам - да го оставя да гладува и сам щял да огладнее. Извинете, при някои деца не действа. И не знам коя майка ще издържи да гледа как детето й слабее, щото майка му се е заинатила да го научи на нейния си ред. За статистиката - 3г и 2м - 12,6кг.
И последно да споделя какво хапна малкия за подкрепителна закуска - настъргах на ситно сварено яйце, бучица сирене и разбърках всичко с лъжичка масло. От тази смес сложих по кафена лъжичка върху малки крекерчета. Изяде си ги, докато редеше пъзелите си. Много съм доволна!

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 15:44 от a_hamdieva

# 71
  • София
Струва ми се, че и вкусовете се наследяват. Слава Богу, моят син яде плодове като баща си, аз не се сещам за тях, но пък обичам зеленчуци всякакви. Случва се да изяде по 3 кивита на ден, които със семенцата си водят до известно напрежение и последващо изпразване от другия край на тунела  Grinning

Не се притеснявайте много за прясното мляко, аз самата не обичах, но пиех промишлени количества айрян. Слава Богу, майка ми не ме е насилвала, защото самата тя има непоносимост към ПМ.
Моят щиглец е в норма, но близо до долната граница. Лошото е, че май не харесва особено яденетата в ДГ и когато го вземам - веднага наваксва със здравословно Орео.  Laughing Иначе през целия път до нас се тръшка, че е гладен. А гладен мъж - чума вкъщи.

# 72
Хамдиева трябва да е между 13,7 и 18,3 кг, ако му се отвори апетита може лесно да навакса един килограм за месец. Моята мома, беше болна и не яде нищо освен отвреме на време АМ цяла седмица, и след това за около седмица и се отвори апетита постоянно нещо й се ядеше, а ние повече от доволни давахме винаги когато си поиска, качи 0,500 за една седмица, та вече сме на долната граница. Е след това й мина вълчият глад, и пак сме с молби, лъжи, тв, играчки, но това е друг въпрос. Опитай да даваш любимите му храни, пък били те и не толкова добри.
Дали след време няма да пишем в тема "Не може да спре да яде в пубертета"  Mr. Green

# 73
  • София
Дали след време няма да пишем в тема "Не може да спре да яде в пубертета"  Mr. Green

Или "Помощ, моят пубер ще ми изяде ушите"  Grinning През пубертета и камъни да им даваш - ще ги смелят.

# 74
Моят син е с великолепни мерки за възрастта си. Аз не се притеснявам, че е слаб или нещо подобно. Просто е кошмар всяко хранене. А предполагам, че сте го изпитали- готвиш с нещо с любов, а то стиснало устата и даже не опитва. И като гледам как ядат с апетит другите деца  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт