Ebay 94

• 53 841
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
И аз с молба за помощ  Praynig
Имам проблем с плащането на фактурата за таксите дължими към Ибей. До скоро при мен това ставаше автоматично, но след като ми лимитираха профила (за доказване на адрес и преминаване в бизнес акаунт в Пей Пал)  сметката ми е неплатена, въпреки, че вече не съм лимитирана.
От Ибей ми пращат съобщение за незабавно плащане, но след опита ми да го направя ръчно ми изписва това - ,, Sorry, we only support USD,EUR currency for one time PayPal payment. "
В сметката си имам долари ( колкото за едната фактура) и паунди.
Не успявам да намеря и чата в хелпа, има само телефон.
Някакви идеи?
Ето го чата:
http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/cusr?query=1455

# 631
Aia', хиляди благодарности!!! Hug
Цял ден се мъча да го намеря, бях се отказала вече. 

# 632
  • София
Здравейте,
Моля за малко помощ.

С доставка до БГ ли го получи?Продавачът британец ли е?
Да, британец е и да - с доставка до тук. Получих го по пощата.

# 633
  • Пловдив
Хм..значи може да го получиш, а не може да го върнеш.А той беше ли описал, че пратката съдържа сребро или беше просто обикновена поща?

# 634
  • София
Ами пишеше бижу, в пощата ми казаха, че мога да получавам, но не мога да изпращам. Така било по закон. И не знам какво да права сега.
Иначе съм получавала всякакви бижута от английския Амазон, на тях си е пишело сребро, ча даже и с диамант имаше, без проблем. За първи път ми се налага да връщам...

# 635
  • София
   Иди в друга поща, напиши бижу и кажи, че не е сребро ако те питат. Ако видят печат кажи, че е посребрена баня и толкова.

# 636
  • Където е сърцето
Искам да попитам ,играх за един продукт на търг и ползвах снайпера.Понеже нямаше други желаещи се оказа че аз го спечелих за 0,99 цента.Не разбрах много относно доставката и писах няколко пъти на продавача,който 3 дни не ми отговори.Получих известяване от Пейпал да направя плащане,пак писах на продавача,защото не съм много добре с английския и останах с впечатлението че стоката трябва да се вземе от адрес.Попитах дали може да ми изпрати до Бг или да дам адрес в Англия и той ми отговори,че не изпраща до Бг.След това получавам от продавача писмо,че е станала някаква грешка и той преди седмица е продал артикула и няма как да ми го изпрати ,а за тази цена още по-малко ,бил на загуба и ще ми върне парите.Според мен той не искаше да ми го даде на тази цена.Сега в пейпал срещу платената сума имам -0,99,ама в баланса ми пише 0.Преди време от Китай ми врящаха 4 долара и ми взеха някаква такса и накрая мисля ми останаха към 2 долара.Дали и сега са ми взели парите за такса,не съм за 2.70 лв ама нали го попитах дали да дам анг.адрес и тогава платих ,а той се отметна.Сега след като той е затворил поръчката,може ли да му поставя отрицателен коментар?

# 637
  • Пловдив
Искам да попитам ,играх за един продукт на търг и ползвах снайпера.Понеже нямаше други желаещи се оказа че аз го спечелих за 0,99 цента.Не разбрах много относно доставката и писах няколко пъти на продавача,който 3 дни не ми отговори.Получих известяване от Пейпал да направя плащане,пак писах на продавача,защото не съм много добре с английския и останах с впечатлението че стоката трябва да се вземе от адрес.Попитах дали може да ми изпрати до Бг или да дам адрес в Англия и той ми отговори,че не изпраща до Бг.След това получавам от продавача писмо,че е станала някаква грешка и той преди седмица е продал артикула и няма как да ми го изпрати ,а за тази цена още по-малко ,бил на загуба и ще ми върне парите.Според мен той не искаше да ми го даде на тази цена.Сега в пейпал срещу платената сума имам -0,99,ама в баланса ми пише 0.Преди време от Китай ми врящаха 4 долара и ми взеха някаква такса и накрая мисля ми останаха към 2 долара.Дали и сега са ми взели парите за такса,не съм за 2.70 лв ама нали го попитах дали да дам анг.адрес и тогава платих ,а той се отметна.Сега след като той е затворил поръчката,може ли да му поставя отрицателен коментар?

Щом ти е върнал парите-не е редно да поставяш негативен, но е въвъзможно.Когато играеш на търг, значи, че си наясно с условията му и видът доставка.Често се случва да откажат продажба за минимален бид, но и ти не си съвсем права.

# 638
Скрит текст:
Искам да попитам ,играх за един продукт на търг и ползвах снайпера.Понеже нямаше други желаещи се оказа че аз го спечелих за 0,99 цента.Не разбрах много относно доставката и писах няколко пъти на продавача,който 3 дни не ми отговори.Получих известяване от Пейпал да направя плащане,пак писах на продавача,защото не съм много добре с английския и останах с впечатлението че стоката трябва да се вземе от адрес.Попитах дали може да ми изпрати до Бг или да дам адрес в Англия и той ми отговори,че не изпраща до Бг.След това получавам от продавача писмо,че е станала някаква грешка и той преди седмица е продал артикула и няма как да ми го изпрати ,а за тази цена още по-малко ,бил на загуба и ще ми върне парите.Според мен той не искаше да ми го даде на тази цена.
Сега в пейпал срещу платената сума имам -0,99,ама в баланса ми пише 0.Преди време от Китай ми врящаха 4 долара и ми взеха някаква такса и накрая мисля ми останаха към 2 долара.Дали и сега са ми взели парите за такса,не съм за 2.70 лв ама нали го попитах дали да дам анг.адрес и тогава платих ,а той се отметна.Сега след като той е затворил поръчката,може ли да му поставя отрицателен коментар?
Aко е платено с карта, парите се връщат обратно в сметката, не остават в баланса. Не е ли така в този случай?
За отрицателния коментар - без коментар. Rolling Eyes

# 639
  • Пловдив
Да, така е, парите се връщат там, откъдето са дошли.За това такси не взимат.Таксува се само прехвърляне на сума от баланса в сметката - един път от ПП и един път от банката картоиздател.

# 640
  • Където е сърцето
Разбрах ,значи ще ги търся в баланса на картата.Не съм казала,че ще му поставя отрицателен коментар,просто попитах защото и от негова страна не е честно първо да ми каже ,че до Бг не изпраща и после се чудел как съм надавала като той бил продал продукта на 22 март.

# 641
В ПейПал би следвало да ги има веднъж като refund и втори път като трансферирани към картата. Peace

Аз исках да се включа за друго ooooh!
По повод случая с колието на desespere и правилата на Български пощи, а явно и не е само при тях.
Купих на три пъти естествени минерали и камъни, тоест висулки от такива. Получих първата без проблем, втората (с разлика от един ден) не дойде изобщо. По този повод се разрових и мисля, че е възможно такива изделия също да влизат в списъка на забранените. Някой знае ли дали е така? Ако сте поръчвали, имало ли е проблеми?
Четох правилника, но е доста объркано, има стойности, видове... Така и не разбрах. Ако някой е наясно, бих се радвала на малко яснота, защото искам да поръчам нанизи от естествени камъни, които ползвам за разни сувенири.

# 642
  • Пловдив
Разбрах ,значи ще ги търся в баланса на картата.Не съм казала,че ще му поставя отрицателен коментар,просто попитах защото и от негова страна не е честно първо да ми каже ,че до Бг не изпраща и после се чудел как съм надавала като той бил продал продукта на 22 март.

Ти сама писа, че продуктът е бил с взимане от място, затова и си го спечелила на минимална цена, та нямаш никакво право на претенции по отношение на доставката.С езика също каза, че ти е трудно, та изобщо не знам как сте се разбрали с такива подробности.
Когато спечелиш нещо на търг , никой не може да накара продавача да го изпрати, важното е ти да не си ощетена финансово.Ще си намериш друго, гледай внимателно и чети добре описанията.

# 643
  • София

Аз исках да се включа за друго ooooh!
По повод случая с колието на desespere и правилата на Български пощи, а явно и не е само при тях.
Влизат, влизат: http://www.bgpost.bg/?cid=190, т.7. Но доколкото разбрах аз, можеш да получаваш бижута, само не можеш да изпращаш. Което показва и моя опит до сега - получила съм си всичко поръчано, и от европейски държави, и от САЩ и Китай и другите подобни.
Честно да ви кажа, не смея да ходя да се обяснявам в друга поща. Жената от нашата ми каза, че ако хванат пратка, която съдържа забранени неща, ги кофискуват, а и наказват служителката, която е приела пратката. Колието не е от най-евтините и не ми се рискува. Също така ми каза, да пробвам в митницата на ул.Веслец, но и тя не беше на ясно мога ли да го изпратя от там и колко ще струва. Предполагам, че това са "пратки с обявена стойност" от закона за пощите.
За това реших да питам тук, но явно никой не се е занимавал с такова връщане.

# 644
Цитат
Влизат, влизат: http://www.bgpost.bg/?cid=190, т.7. Но доколкото разбрах аз, можеш да получаваш бижута, само не можеш да изпращаш. Което показва и моя опит до сега - получила съм си всичко поръчано, и от европейски държави, и от САЩ и Китай и другите подобни.
desespere, благодаря! Остава да се надявам, че е станала някаква грешка и пратката се е загубила. Ще чакам... И все пак ще поръчам, каквото съм си харесала.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт