Изпитани сайтове за парфюми-7

• 149 320
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Именно - как се доказва, че стоката е менте? С изискване на документи - не. Обществена тайна е, че много от бг сайтовете зареждат от паралелен внос, тоест от други чужди сайтове, от които и ние самите пазаруваме (който може де, който не - пазарува от бг сайтове Simple Smile ). Там се правят доста сериозни намаления, след които дори и нашия търговец като си начисли печалба, пак цената за клиента остава чудесна. Е, менте ли са такива парфюми - не са. Обаче са евтини. Обаче пък нямат официални документи, не са минали митници, нямат стикери, холограми, име на вносител и не знам си какво още.

От друга страна сигурно има и търговци, които се опитват да пробутват покрай читавото и нечитаво, на принципа "ако мине номера", пък ако не мине, си взема обратно стоката, връща парите и пито-платено.

Въпросът е, че не се сещам за законова мярка, която да отсее едните от другите.

# 571
Сложен казус. А защо не попита някой от официалните вносители / дистрибутори / представители на марката. Те би трябвало да помогнат в случая, тъй като ментетата нарушават правата и интересите на самата марка / производител. Мисля, че тези представители на марката имат някакъв бърз начин да проверят дали е менте като примерно напръскат някаква специална лентичка и проверят дали се оцветява в правилната гама от цветове. Така чух веднъж, но не знам доколко е вярно и за кои марки важи този тест.

От един друг форум има следната информация за фалшиви аромати, но не знам дали е вярна:
http://spisania.rozali.com/ot-harpersbazaar/p13163.html
"На страницата на Агенция Митници може да подадете сигнал при съмнения за нелегално внесени фалшиви стоки: www.customs.bg . Ако имате съмнения, че дадена стока или услуга е опасна, може да сигнализирате на www.kzp.bg . На сайта на РИОКОЗ към Министерство на Здравеопазването – www.riokoz-sfo.com може да подадете оплакване при опасен за здравето продукт."
В крайна сметка не разбрах, кое от трите е най-правилното място Wink

# 572
Продаването на фалшиви стоки е престъпление, съответно винаги може да пуснеш сигнала в полицията. Оттам нататък разследващите органи ще преценят основателността на сигнала, но за мен мерките на наказателното право са най-добрия начин бързо да се извадят от играта некоректни продавачи.

# 573
Миналото лято бях на Слънчев Бряг. Там на сергиите зад цялата плажна ивица продаваха Арманита, Гучита и Шанелита за по 10 лева. Имаше много такива сергии за парфюми с долнопробни ментета. А това на толкова видно място, не скришно. Е как така тази родна полиция не ги е разкарала от курорта тези улични продавачи... Проверяват ли ги въобще, не ги ли глобяват достатъчно не знам. Определено създават и лош имидж на България така.

# 574
Права си. И все пак, при достатъчно сигнали, предполагам някой ще се задейства дори от кумува срама.

# 575
Парфимо била Сливенска фирма, аз мислех, че някъде в София се помещават, на 29.03 поръчах парфюм, надявах се утре да дойде, но може и да не дойде утре  Crossing Arms

# 576
  • Велико Търново
Аз поръчах оттам на 02.04 и ми се обадиха да ме предупредят, че парфюмът ще пристигне след Великден Confused

# 577
На парфимо идват или от Чехия или от Полша и наистина се бавят, но си струва чакането.
Правя вече трета поръчка и съм много доволна. И винаги има мострички за разлика от парфюми шоп нет.

# 578
мен ми се обадиха, че ще дойде началото на идната седмица и се надявам да е така, защото до вторник съм тук и после ще бъде извън града, където съм поръчала, за празниците  Tired

# 579
пращат мострички с поръчката ли?

# 580
Да, винаги има по една мостричка. Елементарно, но все пак е уважение към клиента, възможност да пробваш нещо ново. Толкова поръчки направих от парфюми шоп и нищо. Пращаха в началото мостра на някакъв глупав мъжки парфюм и после спряха.

# 581
Току що ми се обадиха, парфюма щял да бъде утре в офиса, където съм го поръчала. Значи поръчан на 29.03, ще дойде на 07.04.

# 582
  • Бургас
Ухааа, бавно. Мен това по принцип не ме притеснява , важното е да дойде това което съм поръчала .
Мисля скоро да направя поръчка от парфимо, доста пъти съм разглеждала сайта и съм набелязала някои неща.

# 583
Здравейте, от няколко дни Ивис рекламират намаления на парфюми. Скоро нищо не съм купувала онлайн от тях. Вече си харесах 2 аромата, но се колебая ... Някой скоро да се поръчвал от там? Благодаря Peace

# 584
feria99, за сайта им не знам, но съм била в реалните им парфюмерии в няколко града и много ме съмняваха парфюмите им. При някои парфюми на Bvlgari, които добре познавам, дори опаковката беше с видимо друг цвят -  малко по тъмен или светъл - и шрифт. Тестерите им не ми миришеха добре. Не съм и не бих си купила от тях нищо.

Общи условия

Активация на акаунт