Изпитани сайтове за парфюми-7

• 147 496
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Би ли споделила къде проверяваш баркодовете? Hug

# 721
  • София
С удоволствие, something new  Hug

Има много сайтове, но за себе си лично смятам занапред да ползвам такива, които не просто идентифицират самия артикул (т.е. че баркодът съответства на даден парфюм), защото така лесно можеш да се заблудиш, а такива, които указват и от коя компания се притежава съответният баркод.  

Ползвах базата данни на GEPIR (Global Electronic Party Information Registry) за тази цел. В момента на .org версията на сайта явно текат някакви реконструкции (успешно го ползвах преди ден за 20 проверки) и дава грешки, но спокойно могат да се ползват немската версия (http://www.gepir.de/v31/v31_client/gtin.aspx?Lang=de-DE), швейцарската (http://www.gepir.ch/v3/ch/gtin.aspx?Lang=en-US) и т.н. - преди малко тествах.

Въвежда се баркодът в полето GTIN (Global Trade Item Number) и се търси срещу Trade Item Ownership (в швейцарската версия) или Hersteller (в немската), за да се види коя компания притежава баркода. Тук е ключът от палатката, защото другото поле (Тrade Item Info/Artikelinformationen и пр.) съвсем вероятно ще генерира правдоподбен резултат - т.е., че баркодът съответства на парфюм еди-кой си в определени милилитри.

Една особеност, която забелязах на всички версии на страницата - по-добре е да се ползва бутонът Search на самата страница, защото ако се натисне Enter на клавиатурата, може да не излязат резултати.  Peace

NB! За американски, канадски, австралийски, новозеландски и някои UK продукти, може да е използвана система за кодиране, която се нарича UPC. Би трябвало UPC методът да е интегриран в горната система за баркодове, която се води глобална, но се оказва, че не важи за всички продукти. Т.е. възможно е да намерите резултати за даден продукт само в UPC база данни, но не и в GEPIR например, както и обратно. Така че, ако имате продукт, който не намирате в GEPIR и е американски, канадски и т.н. от гореизброените, проверете кода в база данни за проверка на UPC кодове, например http://www.upcchecker.com/ (има и други сайтове). Ако номерът започва с 0, пробвайте всички търсения с нея и без нея, за да сте сигурни, че сте проверили всички опции.

Това е от мен, надявам се да е полезно на потребителите, които често поръчват онлайн.  Wink

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 20:54 от Klodilia

# 722
Хиляди благодарности!  bouquet Веднага почвах да тествам. Laughing

# 723
Супер си, Klodilia. Много хубав баркод-чекер. Върши работа не само за парфюми.

# 724
  • София
Супер си, Klodilia. Много хубав баркод-чекер. Върши работа не само за парфюми.
+1 newsm10  smile3501 newsm51

# 725
  • София
Ще се радвам да ви е полезен, дами.  Hug

Да, върши работа за всички по-големи компании - проверявах продукти на Нивеа, ДМ, Speedo, Макадамия Ойл и т.н. големи международни конгломерати.

Е, не разпозна книга, издадена от Жанет-45, обаче мисля, че това е нормално.  Mr. Green

Хубав неделен ден!   bouquet

# 726
Между другото и аз да споделя, за този сайт - доста е богат на продукти и доста информация има. И парфюми, и почти всичко от бялата може да се открие  Hug

https://www.barcodelookup.com/

Скрит текст:
Тези дни ще напиша един чаршаф тук, че за първи път поръчах онлайн парфюм от тукашните сайтове и ще споделя впечатления   bouquet

# 727
  • София
Holly Pink, този сайт тествах и аз, и при тази проверка си излезе редовен моят фалшив парфюм, защото тя разпознава само артикула като име, милилитри и т.н.

За съжаление, ако става дума за менте, е важно не само да се разпознае продуктът, а и компанията, която е собственик на дадения баркод.  Peace

За силно съмняващи се като мен  Mr. Green , препоръчвам GEPIR базата данни.

Ще ми е интересно да споделиш опит от твоята поръчка.   bouquet

# 728
Имам втора поръчка от енцо , сега проверих излиза всичко наред аз и нямах съмнение де.
Klodilia , благодаря и от мен за линка  Hug. Съжалявам за ментето дано всичко мине гладко с връщането. Безкрайно доверие нямам на никой сайт дори да съм доволна винаги може да има издънка в бъдеще в това съм убедена. 

# 729
Значи го сменям този сайт с твоите  Mr. Green
Mежду другото има и лекарства и храни - реших максимално да го пробвам GEPIR-a.

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 14:09 от Holly Pink

# 730
  • София
Благодарение на интересна дискусия с Holly Pink на лични за един крем на Шисейдо, намерих още информация, която е полезна и редактирах първоначалния пост за GEPIR, като добавих информация относно UPC системата за генериране на баркодове (общо инфо може да се види в Уикипедия - http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Product_Code).

Holly Pink, благодаря за интереса и тестването на GEPIR от твоя страна, така хвърлихме допълнителна светлина върху казуса с баркодовете.  Hug

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 21:21 от Klodilia

# 731
# 732
Време и аз да се разпиша  Mr. Green

Следя ви и ви чета от много време, но досега не бях поръчвала от сайтовете тук. Онлайн почти никога не купувам парфюми или ако го правя, то е от чужбина и достоверни, реномирани такива.
Реших да направя експеримент с може би най-хваленият тук сайт - Парфимо.

Поръчах аромат, на който бях видяла менте от Ензо, а именно Femme на Лейди Гага. (+ един на Кейти Пери).
След обстойна проверка смело мога да кажа, че и двата аромата бяха напълно оригинални, макар супер ниските цени. Никаква забележка!
Както ви и казах, бях видяла менте от Ензо, затова и очаквах такова от Парфимо, но не.

Тук идва и едно но...

Поръчах и комплект на аромат, който вече не е наличен в сайта и по-добре - баркода му не беше разпознат. Снощи проверих и в сайта, който Klodilia беше дала - и там нещо не е наред. Не смятам да го връщам, затова и го отворих - ароматът си беше наред, но капачката не се затваряше като хората.
Не бих могла да кажа на 100%, че е менте, но баркода на комплекта не беше разпознат правилно в 3 системи  Peace

Това ми е първият опит с парфюми от тези сайтове, това са и впечатленията ми.   bouquet

# 733
  • В най - голямото село
Klodilia    bouquet
Днес поръчах 3 парфюма от Венера козметикс. Като дойдат веднага ще тествам.

# 734
  • София
Да си призная не виждам логиката от тези проверки на баркода? Аз лично менте на парфюм със сгрешен бар код не съм виждала.Ако баркода е едно към едно с този на оригинал какво значение има кой е собственика на баркода?Проверих няколко аромата, купувани от официален магазин, от английския амазон и от този варненски сайт,че не го запомних.Резултатите лично за мен са странни, в сайтовете на Klodilia показва коя фирма е държател на съответния баркод, но при търсене на информация за самия артикул не генерира такава за нито един.В сайта на Holly Pink по баркода резултатите отговаряха на съответните разфасовки от различните аромати.

П.С. Поличих си Azzura на Azzaro и не мисля,че е менте.Проверих баркода в тези системи всичките,които сте посочили.Разпозна в едната артикула,а в другата че собственик е Кларънс Груп, ама какво от това, нали трябва да е съвсем,съвсем кофти менте,че да не напишат и верен бар код.

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 12:46 от veka

Общи условия

Активация на акаунт