По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 327
  • 921
  •   1
Отговори
# 120
Последно правих грис халва  Peace Запържих гриса с масло, сложих орехи и залях с горещ захарен сироп и сложих на стю за 30 минути  Peace

# 121
Правих и кус-кус, макарони, спагети и много други неща. Готвя почти всеки ден. Сега ще правя пилешки бутчета с грах.

# 122
  • плевен
Готвим,готвим и още как.Нагаждам вкусовете на семейството към мултито.
Снощи правих: св.месо с картофи
0.800 кг св.месо
1.700 кг картофи
1 морков
1 глава лук
1 шепа лук арпаджик
1-2 с.л. целина на кубчета /имам замразена /
1 ч.л.червен пипер
сол на вкус
черен пипер,чубрица
Започнах с програма "пържене" .Най-напред месото,след това прибавих морковите,лука,арпаджика,
целината.Сложих подправките,солта,червения пипер и картофите нарязани на по-едри парчета и тъй като месото беше пуснало водичка не се наложи да слагам допълнително.Пуснах програма "задушава-
не" за един час,затворих и зачаках.След като изтече времето,сори ми се ,че месото не е съвсем крехко и пуснах още 20 мин.Стана идеално.Като екстра /не е задължително,но сина ми обича препечено/,прехвърлих в тавата на фурната и за кратко запекох.
Това е .

Имах от Коледа тиква и за десерт направих крем карамел с тиква.Нарязах тиквата на едри парчета,наредих я на два реда в кукъра като между първия и втория и отгоре наръсих захар,защото тиквата не беше сладка.И отново програма "задушаване".Времеееее,!?
отварях няколко пъти и когато омекна,превключих на програма печене,защото имаше много вода.
Тази програма я правих на отворен капак,за да изври по-бързо водата.През това време разбих 5 яйца
1/2 л пр.мляко и 1 ч.ч. захар.Охладих малко кукъра с тиквата,изсипах млечно-яйчената смес и пуснах програма е коя друга Laughing "задушаване".Време : 40 мин,но когато е стегнало по краищата,а само  в средата още се тресе като желе,вадете.След изстиване се стяга.Аз реших дори да пусна и малко "печене" и стана попрепечено по краищата,но не си мислете,че вече не е почти изядено.
Другия път ще си налея в стъклени купички/ било то с тиква или чиста смес/ и ще си го направя на водна баня т.е. в основното тяло на кукъра ще налея вода.Трябва да стане.

Момичета не спирайте да експерементирате.Не бива да се отчайваме.Не всяка рецепта показана в книжката е по моя вкус,но се оправя.Аз днес реших да сваря най-обикновени макарони.По рецепта от книжката на една чашка макарони се слага половин чашка вода.Аз сложих целия пакет и водата беше  4 чашки,но когато програмата от 20 мин "Задушаване" свърши,на мене макароните не ми бяха достатъчно сварени и се наложи на два пъти да доливам вода,докато стане на вкуса ми.Освен това
като завря,се наложи да отворя капака за малко,защото се вдигна пяна и от капачето малко изкипя.
Стига да досаждам вече.Ще чакам и вие да пишете.    

# 123
Браво poli1.
това е още една идея за кус кус.Елементарно но все пак е добре че има пропорции
Поздрави

# 124
Здрасти mama tini.
Благодаря за точната рецепта.Още утре в нас сме на свинска с картофи

# 125
  • София
В много ли мазнина пържихте картофите или?
Сложих половин литър. Сега ще долея съвсем малко и ще ми е достатъчно за днешното пържене. След това смятам да изхвърля олиото.

# 126
В много ли мазнина пържихте картофите или?
Сложих половин литър. Сега ще долея съвсем малко и ще ми е достатъчно за днешното пържене. След това смятам да изхвърля олиото.
Благодаря,непременно ще пробвам,защото обожавам пържени картофки.
Правих свинско с гъби и праз
не пиша грамажи,тъй като слагам всичко на око или според зависи колко и какво имам налично
На дъното сложих праза нарязан на кръгчета,отгоре гъбите нарязани на филийки и малко сол.Програма задушаване-30мин бяха достатъчни.
Месото нарязах на хапки,овкусих със сол,черен пипер и чесън на прах и олио,запържих го в тиган(обичам месото да ми е запържено с коричка),добавих го в кукъра с малко дом.пюре и 2-3 дафинови листа.Пуснах програма програма печене на 180С май за около 20мин.Стана превъзходно,мисля да гарнирам с картофено пюре.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 18:50 от poli1

# 127
ОУУУУ вкусно звучи poli1
Копирах си го веднага в отделна папка.Ще му дойде и на това ястие реда.
Поздрави

# 128
Грах със свинско
На програма Фри за 10мин запържих месеото,след 8-та мин добавих лука,когато свърши програмата добавих моркова нарязан на полумесеци и програма Стю за 20мин.След това добавих грахта от консервата(отцедена),сложих дом.пюре,сол,чубрица,червен и черен пипер и сух копър.Сипах вода на око,в зависимост как го обичате,програма варене за 20мин  и манджичката готова.
Когато искам да ми е по гъста,тип яхния,размивам брашно във вода и варя още 5мин.Запръжки аз не правя.
Хубав ден!

# 129
Здравейте момичета,

много хубави рецепти споделяте.
Включвам се с рецепта за здравословни и много вкусни Кюфтенца с броколи и пармезан, които изпекох в мултикукъра на два пъти. Стават много бързо, наистина. Една салатка и ето ви полезен обяд Simple Smile

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-F6lp2khbW8s/Ute1-FEVGHI/AAAAAAAADuM/dc8iP__EVmw/w417-h553-no/PC310387-1.jpg[img]

Рецептата е тук:
http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/01/blog-post_14.html

Направих и видео за домашно печен хляб в мултикукъра.
Ето линк, може да ви бъде полезно:
http://www.youtube.com/watch?v=ViN7ZugW2as

# 130
Ммммммммммммм вкусно звучи
Браво

# 131
Здравейте на всички и аз да се включа като горда собственичка на този наистина мултифункционален уред.Изпробвала съм почти всичко като:
-Супи;Паста болонезе;Сърми;Картофи с месо;Кисело зеле с месо;Леща;Боб;Ориз със зеленчуци и др.
-Кекс(както директно в купата на уреда,така и в силиконова форма) и Кисело мляко

Всичко става невероятно вкусно и много бързо,не е необходимо постоянно да го наблюдаваш,както е с тенджерата на котлона.

newsm10

# 132
Здравейте с днешна дата,
И аз изпробвах доста от гозбите тук с вашите рецепти момичета.За сега няма нещо което да не се е получило.Която изпробва нещо нова да пие тук и ние останалите да го сготвим.
Поздрави   chef

# 133
Ето и моя хляб по клипчето на Ани от Вкуснотеката, дадено по-горе. Heart Eyes

# 134
Страхотни неща се готвят с този Мултикукър и най-хубавото е,че не висиш на котлона докато не стане манджичката.
Кюфтета с доматен сос
мъжа ми ги готви
кайма омеси със ситно нарязан лук,настърган морков,магданоз и черен пипер(всеки може да си я омеси както предпочита).Пиша общо взето програмите които използваме при готвене.
В купа обърка домати на кубчета от консерва,подправени с босилек,сол,малко олио,черен пипер и сол.
Сипа 3 мерителни чашки вода в кукъра,кюфтетата нареди на допълнителното ниво за задушаване.Програма стю за 30мин,извади кюфтетата,изсипа водата.Сложи доматите и пак програма стю за 40мин.След 20-та мин сложи вътре и кюфтетата и 2-3 пъти ги разбърква докато приключи програмата.Сервирахме поръсени с пресен магданоз.
Да добавя,че когато готвя с домати от консерва винаги им добавям 1ч.л. захар на консерва да убие киселото.

Общи условия

Активация на акаунт