По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 285
  • 921
  •   1
Отговори
# 150
Сьомга със заквасена сметана и топ.сирене
около 400-500гр сьомга я нарязах на хапки и в кукъра на програма Fry за 40мин.В купа разбих сметаната малка кофичка(не обърнах внимание колко грама е) с 1/2 ч.ч. вода и 1 с.л. брашно(не с връх).Разбърках сьомгата,добавих и копър,риган,сол и чесън на прах.След 20-та мин. сипах вътре сметаната и отгоре сложих 6-7резана топ.сирене.Разбърквах от време на време,докато свърши програмата.
Гарнирах със салата от  сварени намачкани картофи омешани със ситно нарязани кис.краставички и пресен лук,овкусени със сол и олио.(любимата ни гарнитура за риба)
Може да се гарнира и със спагети-става страхотно ястие.

# 151
Здравейте дами,
ето и една рецепта от мен която преправих за кукъра и се получи нещо много вкусно.

КЮФТЕТА С БЯЛ СОС
За кюфтетата:
500гр. телешка кайма,
1 к.ч..ориз,
1 яйце,
ситно нарязан магданоз, чубрица, черен пипер /или както вие ги предпочитате/
Горе изброените продукти ги смесих много добре, оформих кръгли кюфтета, които овалях в брашно.Налях вода в кукъра , сложих 1  цял морков, 1 суп. л. сушени зеленчуци, сол. Програма BOIL за 10мин. След като водата завря добавих готовите набрашнени кюфтета. След края на програма BOIL пуснах на  програма STEW за още 10 мин. Като свърши извадих кюфтетата изсипах бульона в купа и го пасирах.
За соса:
80-90 г.- масло, или олио
4с.л. -брашно,
3- жълтъка,
400г.-кисело мляко,
лимон,
щипка сол
Пуснах на  програма Fry и  запържих  маслото /или олио които както предпочита/, прибавих 4 с.л. брашно/без връх/ и долях от бульона  до необходимата гъстота и сложих щипка сол.  Отделно разбих 3 жълтъка с 400г. кисело мляко, и го прибвах  при постоянно разбъркване към брашнения сос. Накрая се подправя с лимон и лимонова кора.Ако нямате лимон /както при мен се случи/, може да се сложи половин кафена лъжичка лимонтозу. След това върнах кюфтета към соса и на програма STEW за 10мин.

В съчетание с преди това приготвен в кукъра хляб по тази рецептата http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/11/blog-post_16.html се получи страхотна вечеря.

# 152
Аз имах подобен проблем с шоколадовия кекс, проблема се реши като го изпекох на 150 градуса за 60 минути. Така не прегаря отдолу и се изпича отлично, без да остава глетав.

opitah otnovo po tozi savet s gradusite i vremeto i mi se polu4i.
BLAGODARQ

# 153
Гъбена чорба с картофи и сметана

200 г гъби печурки
    1 глава лук
    1 к.ч. сметана
    1 морков
    1 картоф
    3 скилидки чесън
    куркума
    магданоз
    копър
    сол

Гъбите  се почистват и нарязват на средни по големина парчета. Лукът  се нарязва на ситно. Сложих ги на задушаване за 20мин. Добавят се морковът и картофът - цели, посолява се и сипах вода колкото почти да покрие картофа  и пак на задушаване,като проверявах кога моркова и картофа са омекнали. извадих ги и ги пасирах и върнах обратно в супата. Прибавят се куркумата и сметаната, след което супата отново ври 3-4 минути. Поднася се топла, поръсена със ситно нарязан копър и магданоз. По желание може да се сервират и крутони в отделна чинийка. Крутоните когато се изпекат аз ги слагам в тенджерка поръсвам шарена сол и слагам масло и хубаво раздрусвам докато маслото се разтопи.
ГАФ след като върнах пасираните зеленчуци и добавих сметаната включих на програма варене и исках да поврят 5-10мин,но след затваряне на капака и изминало време не повече от 2мин почна да извира супа от капачето,отворих и всичко стана Олелеееееееееееееееее  newsm09 Остана супа слава богу за вечеря и беше мноооого вкусна.Та съветвам за последните 5мин варене на отворен капак.
Не знам,защо стана така,дали от сметаната  newsm78
И сега малко ме е шубе да си пусна кукъра,да не е попаднало супа където не трябва,чудя се изобщо може ли...

# 154
Могат ли да се пържат картофи с него и с колко мазнина ?

# 155
  • София
Могат, в малко мазнина, около един пръст, стават разкошни.

# 156
Аз притежавам този уред от една седмица и вече съм очарована! Не съм си и представяла, че готвенето може да бъда толкова улеснено! След години, прекарани в кухнята, сега съм много щастлива! Някой готви вместо мен! А пък това с отложения старт...нямам думи просто! И не, не съм рекламен агент, наистина съм много, ама много доволна! Моля, кажете, продават ли се някъде резервни купи за мултикукър Филипс? Само седмица готвя в него, а вече ми се иска да извадя тази купа и да сложа друга за друго ястие!

# 157
Аз също притежавам уреда от седмица и съм безкрайно доволна. По принцип готвенето не е от любимите ми занимания, но с Multicooker е наистина много лесно, не изисква вниманието и времето ми и не мирише докато готви. Това е най- полезният кухненски уред, който някога съм притежавала!
P.S. В момента уредът се предлага на най-ниската цена (поне до момента) - от Техномаркет е на цена 189лв!!!
Мили дами, публикувайте рецепти за неуките като мен Simple Smile

# 158
Искам да питам не са ли прекалено дълги тези програми по 2 часа за ориз при положение че във фурната е готов за половин час newsm78
Не харчи ли и много ток този уред?

# 159
  • София
  Аз не ползвам цялата програма почти никога.Гледам кога е готово и изключвам от контакта.980 W е.

# 160
Колкото по бавно се готви , толкова по здравосовно и вкусно. Не харчи повече, защото загубата на топлина е минимална, како и изпарението на сосовете, което прави храната по сочна и вкусна,

# 161
Малко тъп въпрос, но в мултикукър мога ли да пържа картофи и тиквички с една лъжица мазнина и ако мога бавно ли става. Цялата работа е че се колебая между мултикукър и Тефал с една лъжичка мазнина. Моля помогнете ми в избора мисля го вече 3 месеца  newsm12  love001

# 162
  • София
Малко тъп въпрос, но в мултикукър мога ли да пържа картофи и тиквички с една лъжица мазнина и ако мога бавно ли става. Цялата работа е че се колебая между мултикукър и Тефал с една лъжичка мазнина. Моля помогнете ми в избора мисля го вече 3 месеца  newsm12  love001
С малко повече, но пък прави и други неща.

# 163
С малко повече, но пък прави и други неща.
Благодаря!

# 164
  • плевен
Могат, в малко мазнина, около един пръст, стават разкошни.

Аз също имам кукър,много съм доволна,но не съм пържила картофи и имам въпрос:? на коя програма пържиш и какви картофи т.е. пресни или от замразените.Аз по принцип ползвам програмата за печене,защото т* е по - висока и мазнината ми е ч.л.,но за картофи моля те сподели.

Общи условия

Активация на акаунт