По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 259
  • 921
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! От снощи имам мултикукъра - първото, което сготвих беше гювеч със свинско - следвах стриктно всичко от книгата , но не стана - месото си остана супер твърдо, а картофите се развряха ужасно... Викам си айде-първи опит - неуспешен  Sad Тази сутрин реших да направя млякото с грис - пак спънка - следвайки инструкцийте menu-stew-cooking time за 15мин - е да, ама неее. Не ми дава да задам 15мин - изписва ми 20мин, или час и 15 или 20мин.... #Crazy newsm78 newsm78 Мъжът ми и той се включи в разучаването, но и той не се справи с таймера......Сега съм го оставила на 20мин......Ще съм благодарна, ако някой помогне защо така не ми се получава.....

Не въм погледнала рецептата но на тази програма минимума е 20 мин.

Както и единствено на ппечене може да се задава температура, на никоя др програма. На мен лично вс манджи от книжката са ми се получавали, само печивата пека на по ниска течп и ги въртя

# 181
Така.....на фона на всички положителни коментари тук, благодарение на които реших да си купя мултикукъра /че готвенето не ми е силната страна / аз ставам все по-скепчитно настроена....  Thinking Млякото с грис също не се получи - тоест стана, но в течно състояние - на малката й го сипах в чашка и го изпи #Crazy / подчертавам, че стриктно спазвах инструкцийте в книжката с рецепти... / Не се отказах обаче... На бабата направих овесена каша с ябълки и канела - стана много безвкусно и на дъното беше позалепнало доста от овесените ядки.......Тъй като все пак ината ми е голям реших да продължа....сега готвя пилешка супа / тъй като съм начинаеща, избирам възможно най-лесните и бързи неща - 1ч и 45мин....../Останаха ми последни 15мин от супата - никакъв вкус няма-честно....... Sad Sad  До момента не виждам нищо , което да прави този уред
по -различен от обикновена тенджера.... Ще съм благодарна,ако някой ми каже къде точно бъркам,защото наистина имам огромно желание да сготвя нещо вкусно, но  до момента нищо не се получава според очакванията ми  Praynig

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 13:07 от anito1232

# 182
  • София
   На мен ми става всичко перфектно, нямам представа къде бъркаш. Явно проблема е в  "готвенето не ми е силната страна".Кукъра не е магически уред, който мери, добавя, бърка сам всичко необходимо, както и всеки друг уред.Каквото сложиш в печката или в тенджерата,в тавата, в тигана, в блендера, в хлебопекарната,в гювеча... това и вадиш.Всичко зависи от предкуърното опериращо устройство Simple Smile. На кукъра това му е хубавото,че може да работи без наблюдение, да се програмира с отложен старт, че не кипи, може да задушава,че не цапа,че държи храната топла,че можеш да го местиш където пожелаеш,че не загаря.

Млякото с грис е станало течно, защото е имало малко грис.Кашата на варене ли я прави, там извира бързо водата,колко вода сложи, предвиди ли,че овесените ядки попиват .Вкуса на всяко готвено,даже и супата, зависи от теб, а не от тенджерата.Зависи какво и колко слагаш вътре.Не готви по рецепти.Аз никога не готвя по рецепти, винаги по усет.В редките случаи в които опитах да правя нещо спазвайки рецепта, нищо не ми се е получавало.

# 183
Само да уточня, че аз не очаквам мултикукъра да прави всичко сам....И млякото с грис и кашата ги правих точно по начина описан в книжката с рецепти. Ако не бях добавила някой друга подправка от себе си и фиде/ което дори не фигурираше в рецептата / супата наистина нямаше никакъв вкус - готвила съм многократно пилешка супа в обикновена тенджера и става в пъти по вкусна... Моля не ме разбирайте погрешно - аз НАИСТИНА  искам да сготвя нещо хубаво.  Rolling Eyes А това, че предкукърното опериращо устройство не става е повече от ясно... Grinning  Laughing Затова продължавам да чета рецепти и да пробвам...

# 184
И аз хапвам редовно кашата, става ми мн вкусна. Меда обаче не го слагам в кукъра, а после в купичката. Манджи и супи правя всякакви, едстствено не следвам мн очно рецептите, слагам си повече подпрвки, бульончета ит.н.

Спагетите и ориза стават сууупер   Peace

Тази книжка е оринтировъчна, не е нужно да се спазват точно рецептите , готвенето от уреда, рецептите от готвача

# 185
  • София
    Чети рецепти и си ги нагаждай по свой вкус. Виж в ютуб как се готвят разни неща, има клипчета на различни езици и показват хубави неща.Аз например пилешката супа я правя с картофи, повече я обичат у нас!Дори не знам къде е книжката с рецептите, не съм ги чела, само пълнените чушки прочетох и се убедих,че са писани наизуст.

# 186
Тази книжка е оринтировъчна, не е нужно да се спазват точно рецептите , готвенето от уреда, рецептите от готвача

Имаше и някои неточности в книжката дори, но в момента не се сещам какво бях намерила като разминаване.
А иначе съм много доволна от уреда, всичко ми се получава много вкусно. Днес съм правила пилешки бутчета за децата. След малко ще правя и спагети - но постен вариант с домати и гъби.
Слагам си подправките, които харесвам и аз като Тайна готвя по усет. Не следя и точно време  - отварям и проследявам нещата  Grinning

# 187
Благодаря момичета  Hug - надявам се мъжът ми като се върне другата седмица от командировка да съм успяла да сготвя нещо наистина вкусно   chef

# 188
  • София
Ами, аз го казах в предишния си пост,че трябва да има човек основни познания и усет! Казвам пак за всички, които ще четат преди да си го купят - Когато не можеш да шофираш и най- скъпата кола да си купиш пак няма да започнеш да шофираш! Simple Smile
Практика трябва,а и не само! Моят мъж беше много скептичен към уреда и като ядеше след това храната с огромно удоволствие, му казах - "Видя лиии,страхотна е машинката?",а той каза - "Не е от уреда,а просто се готви с желание! Някакви други уреди,които те стимулират така да готвиш,има ли?"  Laughing
Няма ядене до сега,което да не ми се е получило!

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 14:51 от Lucky@Mamma

# 189
  • плевен
Дълго се колебах преди да си купя кукъра на Филипс.Съпругът ми беше много екзалтиран от рекламата и накрая за Коледа-речено сторено.Подарък за къщата- мултикукър.И не толкова впечатлена от телевизионната реклама ,а от блоговете на дами,на които имам доверие, и за мен са отлични кулинарки.Започнах да следя темата тук и разбрах едно основно нещо:
Мултикукъра е идеален помощник,но трябва да го нагодиш към вкуса на семейството и да приложиш своя усет за готвене.
Правя редовно:
пилешка супа,готвени кюфтета,мляко с ориз,мляко с грис,различни яхнии,квасено мляко,хляб,кекс,
палачинки,дроб,задушени картофи,спагети,кук-кус-всичко става идеално.
Не станаха мекици,но това не е болка за умиране.
Снощи правих пържоли със сметана на програма пилаф и не се смейте-тази програма ми се стори най-удачна след като на програма печене ги бях запечатала само за коричка.Станаха идеални и не въртях 1 час фурна от 67 л обем и да притичвам на терасата да ги наблюдавам.
Не искам да бъда разбрана погрешно-не агитирвам никого.Това е мое мнение и последно само ще кажа,че отначало бях готова да го върна,но бързо свикнах с програмите и вече го експлоатирам докрай.

# 190
Дълго се колебах преди да си купя кукъра на Филипс.Съпругът ми беше много екзалтиран от рекламата и накрая за Коледа-речено сторено.Подарък за къщата- мултикукър.И не толкова впечатлена от телевизионната реклама ,а от блоговете на дами,на които имам доверие, и за мен са отлични кулинарки.Започнах да следя темата тук и разбрах едно основно нещо:
Мултикукъра е идеален помощник,но трябва да го нагодиш към вкуса на семейството и да приложиш своя усет за готвене.
Правя редовно:
пилешка супа,готвени кюфтета,мляко с ориз,мляко с грис,различни яхнии,квасено мляко,хляб,кекс,
палачинки,дроб,задушени картофи,спагети,кук-кус-всичко става идеално.
Не станаха мекици,но това не е болка за умиране.
Снощи правих пържоли със сметана на програма пилаф и не се смейте-тази програма ми се стори най-удачна след като на програма печене ги бях запечатала само за коричка.Станаха идеални и не въртях 1 час фурна от 67 л обем и да притичвам на терасата да ги наблюдавам.
Не искам да бъда разбрана погрешно-не агитирвам никого.Това е мое мнение и последно само ще кажа,че отначало бях готова да го върна,но бързо свикнах с програмите и вече го експлоатирам докрай.
И аз ката теб Мама Тини! Много съм доволна и улеснена,  ето сега си пиша тук а кукъра готви кисело зеле с ориз, ще кажа как го готвя аз-слагам олио и киселото зеле и малко вода или зелев сок на програма стю за един час, като свърши добавям оризедна мерителна чашка, две чашки вода и червен пипер, бахар и дафинов лист, прграма раис и старт, става перфектно!!

# 191
От няколко дни съм с тази машиника и като цяло всичко става много добре. Не мога да разбера нещо с тази функция за варене. Логично е при варене машината да работи на най-висока температура за да може водата да заври бързо, но на практика не се получава така. Загрява много по-бавно от функция печене и дори задушаване.
Слагам вода, избирам варене и нагласям примерно 30 мин. Индикацията започва да се върти и така минават сигурно 20мин без да брои. Водата е завряла отдавна а то продължава да не брои.
Днес слагам да се вари нахут, нагласям на 30мин и след като отидох да видя какво става беше изписало - 29 минути (т.е. отброяваше от едва 1 мин) и водата вътре беше извряла а нахута тръгваше да загаря.
Извинявам се ако е обсъждано вече.

# 192
  • София
Варене показва само  последните минути  до края.Не го ползвам и не знам колко бяха точно.Иначе върти чертички. Слагай на задушаване, не извира водата толкова бързо, а си се сготвя добре.

# 193
Варене показва само  последните минути  до края.Не го ползвам и не знам колко бяха точно.Иначе върти чертички. Слагай на задушаване, не извира водата толкова бързо, а си се сготвя добре.

не е верно показва пълното време

# 194
  • София
Варене показва само  последните минути  до края.Не го ползвам и не знам колко бяха точно.Иначе върти чертички. Слагай на задушаване, не извира водата толкова бързо, а си се сготвя добре.

не е верно показва пълното време
Добре.Казах,че не го ползвам и не знам.Поне при мен така показва.Щом не е така, обясни на момичето как е!

Общи условия

Активация на акаунт