По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 229
  • 921
  •   1
Отговори
# 195
Ен казах, че показва пълното зададено време и отброява оставащото до привършване на програмата  newsm78 Само на ориз и пилаф не показва времето изобщо

Машината е умна, започва да отброява времето след достигане на определена температура на манджата и започване на готвенето и  и тъй като грее бавно, а не като котлона/ и за това не може да се прегори нищо/ има време докато заври манджата, водата, кекса и .н......  Нарочно е направено така и ма своят смисъл и функционалност. Реално таймера отброява времето за печене на зададената температура и програма, не отброява времето за достигането и

# 196
Не мога да се съглася с това, поне при мен не е така.
Ето сега тръгнах да правя супа.
Първоначално машината мина през печене т.е. вече беше загрята.
Сложих водата за супата, вреше си поне 20мин на максимума и отброяването изобщо не започна. Спрях го и преминах на задушаване. Оставих го отново поне 20мин и таймера отново не отброяваше а индикацията само се въртеше. Отворих го а водата вътре не вреше. Въпреки, че това е задушаване предполагам трябва да ври слабо. Тук не можем да говорим за достигане на температура, защото водата вече е била завряла и просто програмата е сменена.
Пробвах с друга програма за ориз и паста - отново 20мин нищо, само се върти.
Пуснах отново да ври и вече поне 20мин ври и се отделя пара като от тенджера под налягане а таймера го няма никакъв. След 10 мин може и да се включи и чак тогава да започне да брои въпросните 30мин а докато приключи водата да е извряла и всичко вътре загоряло.
Не мога да разбера аз ли бъркам нещо или машината не е наред.

# 197
Машината е ок, остави си я а готви, принципа и е малко като на слоукукърите, не сравнявай изобщо с фурна и печка. За сметка на това ястията става мн по вкусни и здравословни именно зари принципа и на работа. Не съм засичала колко време и отнема докато започне да отброява таймера, но е горе долу-- толкова -15 минути.

Ако не се нрави бавното приготвяне на храната, може да купиш фритютник, там всиччко е бързо.... друг е въпроса колко е здравословно

# 198
Машината е ок, остави си я а готви, принципа и е малко като на слоукукърите, не сравнявай изобщо с фурна и печка. За сметка на това ястията става мн по вкусни и здравословни именно зари принципа и на работа. Не съм засичала колко време и отнема докато започне да отброява таймера, но е горе долу-- толкова -15 минути.

Ако не се нрави бавното приготвяне на храната, може да купиш фритютник, там всиччко е бързо.... друг е въпроса колко е здравословно
Звезден Прах пак ме загложди за здравословното, здравословно ли у това готвене в тефлонов съд, единстмено товя не ми дава мира. Чудя се дали и това покритие е тефлоново, гледах тази на Тефал, които са основниту проицводители на тефлон и тенджерката им изглежда от съвем друг материал, на Филипса пък може дане е тефлонова,а? Все се надявам да не е! Да взема да се обадя до представитулиту на Филипс и да питам?

# 199
  • София
На Филипса със сигурност е Тефлон.  Човекът от Филипс който пишеше в темата го каза.
Тефала и аз му гледах покритието, според мен е по ниско качество купата сравнено с Филипс примерно. Но това си е лично мое мнение, и аз за себе си съм решили, никого не ангажирам с него.

# 200
Покритието е много стабилно и качествено, поне по мое виждане. Мие се изключитлно лесно и ако се спазват условията да не се бърка с меал,няма махане. Естествено като всеки друг тефлонов уред ще бъде подменен след известен период от време. Аз лично не държа ястията в него, а след готвенето пресипвам веднага. Спазвайки тези простички неща не смятам, че ще има проблем с покритието и дали е здравословно или не.  Peace Проблема на тефлона е ако е некачествен материала или не се експлоатира правилно  Peace

# 201
Покритието е много стабилно и качествено, поне по мое виждане. Мие се изключитлно лесно и ако се спазват условията да не се бърка с меал,няма махане. Естествено като всеки друг тефлонов уред ще бъде подменен след известен период от време. Аз лично не държа ястията в него, а след готвенето пресипвам веднага. Спазвайки тези простички неща не смятам, че ще има проблем с покритието и дали е здравословно или не.  Peace Проблема на тефлона е ако е некачествен материала или не се експлоатира правилно  Peace
Това вече малко ме успокои, разбира се че като се издраска ще купим нови, казаха че скоро ще пуснат купите, за цена около 35 лв. бих пожертвала за здравето...

# 202
Аз се чудя как да си изчистя дъното и то такова ситно набраздено...... А има тук-там позагоряла  Rolling Eyes откъде не знам!

# 203
Аз се чудя как да си изчистя дъното и то такова ситно набраздено...... А има тук-там позагоряла  Rolling Eyes откъде не знам!
и при мен така потъмня под купата хем всеки пт я слагам идеално измита и подсушена еее хайде няма да ги имаме до пенсия...ще купим нов след някоя година, нека сме живи издрави!

# 204
  • София
и при мен така потъмня под купата хем всеки пт я слагам идеално измита и подсушена еее хайде няма да ги имаме до пенсия...ще купим нов след някоя година, нека сме живи издрави!

И моето лееко пооранжевя, като ръжда сякаш. Търнах с ония магически гъби от нещо като пореста пяна, забърсах с влажна кърпа, подсуших, и се изчистти за около месец. Сега е пак в подобно състояние, явно ще чистя пак  newsm78 Доколко е правилно така, не съм сигурна, но ме дразни да ми  изглежда мръсно.

# 205
Цитат
слягай по добре всичко на стю джаскай старт и отивай да си вършеш работата, машинката си знае своята!

Машината не е толкова умна, не може да мисли вместо нас, тя нито знае какво, нито колко слагам.
Това е просто един нагревател, който се включва и изключва според предварително зададени параметри. Не е нещо революционно, нито е изкуствен интелект Simple Smile 3D и подобни са чисто маркетингови глупости, то дори е 5D понеже мирише и пръска вода  Laughing
Сега сериозно, това, което искам да разбера е принципа на работа за да мога да си правя нещата по мой вкус.
Искам, когато наглася нещо да ври 30 мин, то да ври толкова, а не като го наглася 30мин да ми ври 1 час, водата да изкипи и каквото има вътре да загори. Дори и най-простата кана за вода от 20лв си има датчик и се изключва при завиране а тук аз го виждам, че ври но си нямам представа, кога ще започне да брои 30мин. Съответно не мога да го оставя без надзор.
С някои от другите програми е същата работа. Слагаш ориз а не ти казва колко време остава.
Аз няма да го ползвам като слоу кукър, това все пак не е слоу кукър.

# 206
За варенето не мога да помогна, аз тази програма почти нея ползвам, готвя основно на стю и бейк, на принципа на Госпожа Стихийно бедствие, слагам всичко и старт. Печенето на кексове също не се получава, дъното им почернява повече от необхоимот, така че за кукър оставям манджи които стават на него-основно яхнии и задушено. Днес ще имаме джолан със картофи, в момента снинския джолан се задушава за 2 часа с вино и подправки, после ще добавя картофки на едро и морков и още 20 минути на стю. Опааааа, няма да пишем тук рецепти, за тях си има отделна тема Simple Smile

# 207
Има термометър който отчита тепературата, колко пъти да го пиша, същият е принципа на каната , дори нагревателя за шишета на бебето.....веднъж достигнала определена температура, зададена като стартова за програмата с включва таймера....който не го кефи - връщ уреда, има такава опция. Аз лично  съм много доволна, нямам изкипяло, загоряло не сготвено и най важното не седя да го пазя. Слагам вътре квото реша, пускам програмата и отивам да се къпя, чиста, дондуркам бебето и т.н и забравям , че готвя, за мен това е основното, че с това малко бебее.....никъв шанс за готвене, ако трябва да следя и манджата

# 208
Има термометър който отчита тепературата, колко пъти да го пиша, същият е принципа на каната , дори нагревателя за шишета на бебето.....веднъж достигнала определена температура, зададена като стартова за програмата с включва таймера....който не го кефи - връщ уреда, има такава опция. Аз лично  съм много доволна, нямам изкипяло, загоряло не сготвено и най важното не седя да го пазя. Слагам вътре квото реша, пускам програмата и отивам да се къпя, чиста, дондуркам бебето и т.н и забравям , че готвя, за мен това е основното, че с това малко бебее.....никъв шанс за готвене, ако трябва да следя и манджата
Звезден Прах аз не казвам, че не ъм доволна, напротив, но наистина трябва да му хванеш цакат, истина е че като отваряш уреда температурата пада и съответно докато я достигне пак готвенето се удължава! Мен основно ми харесва, че не бъраш, не пазиш да не изкипи или загори и най вече......ЛЕСНО СЕ МИЕ! Grinning

# 209
Никой не говори за връщане. И въобще това тема за хвалене на уреда ли е или за неговото обсъждане?

Общи условия

Активация на акаунт