По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 217
  • 921
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И въобще това тема за хвалене на уреда ли е или за неговото обсъждане?

То не е ли едно и също "хвалене" и "обсъждане"?След като някой е много доволен (а,не е един в случая),защо да не го хвали,не е ли пак вид обсъждане?

# 211
Здравейте, купих си Мултикукър, все още съм в процес на проучване, първото нещо, което сготвих е ориз със зеленчуци, времето за което пише,че се приготвя е 40мин, но като засекох реланото време беше повече от 50 мин, ако някой знае каква е причината, моля да сподели. Времето, което е посочено в меню" rice" е 40 мин и не може да се променя, но реалано е много повече

# 212
  • София
Здравейте, купих си Мултикукър, все още съм в процес на проучване, първото нещо, което сготвих е ориз със зеленчуци, времето за което пише,че се приготвя е 40мин, но като засекох реланото време беше повече от 50 мин, ако някой знае каква е причината, моля да сподели. Времето, което е посочено в меню" rice" е 40 мин и не може да се променя, но реалано е много повече
Има технологично време за загряване.

# 213
Да около 50 минути е и аз го забелязах, това ме пдразни защото оризът става кашнат #Cussing out

# 214
  • София
  Аз не разчитам на времето, което е дадено, поглеждам и спирам ,когато е готово, не изчаквам докрай...

# 215
Благодаря много за бързите отговори, а по отношение на другите програми също ли има такива разминавания Simple Smile

# 216
Благодаря много за бързите отговори, а по отношение на другите програми също ли има такива разминавания Simple Smile
Общо взето другите са добре, на времето няма как да не се разчита особено ако готви кукъ
ра когато не си у дома, защото като правиш ориз и скаш да излезеш или да ползваш отложен старт няма как да си в къщи и да следиш кога да изключиш и щеш нещеш оризът ще е кашнат, то се губи смисъла ако постоянно я наглеждям исе въртя около нея, мога да си купя и обикновена тенджера зя достя по малко пари Simple Smile

# 217
Ориз става кашнат когато се сложи повече от написаната вода. 53 пъти обсъждам е едно и също с това време , уредът си има термометър, веднъж, достигнала температура на парите определени градуси се включва таймера и старитра готвенето на съответната програма. Тоя въпрос го коментирахме 2 поста по нагоре  #Cussing out hahaha  newsm78

# 218
Но Звезден прах първият път сложих вода както е по книжката и оризът се захвана по дъното, смея ли да сложа малко вода и да си изляза, ми като се върна всичко може да е изгоряло. Освен това в другите марки виждав време за ориз от порядъка на 30 минути, което и според мен е правилното! Кажи ти в какво съотношение готвиш ориз вода, налипишем тук да сиомагаме Simple Smile, не да се ядосваме Simple Smile, тябва да победим умните машинки и да ги пригодим в наша полза Peace

# 219
  • Стара Загора
Снощи правих ориз със зеленчуци. Бланширан ориз около 200-220 гр. Една тиквичка, 4 гъби, по 1 червена и зелена чушка., 1 гл. лук. Домати от бутилка( настъргани) изсипах половината от 1 л. мисля. Вода 400 мл. Идеален стана ориза нито слепен, нито кашнат до края на програма ориз . След 40 мин готвене по часовника на фурната ми,  леко хрупаше ориза и имаше малко вода.

# 220
Снощи правих ориз със зеленчуци. Бланширан ориз около 200-220 гр. Една тиквичка, 4 гъби, по 1 червена и зелена чушка., 1 гл. лук. Домати от бутилка( настъргани) изсипах половината от 1 л. мисля. Вода 400 мл. Идеален стана ориза нито слепен, нито кашнат до края на програма ориз . След 40 мин готвене по часовника на фурната ми,  леко хрупаше ориза и имаше малко вода.
Така казана рецептата пак не дава точно съотношението ориз/вода, защото и доматите са течни ( дето са изсипани от буркана) и те допълнително дават мокрота и необходими минути до завиране. Освен това различните оризи искат различно вода, едни поемат много и увират бързо други не, така че и едно към две да сложа ориз/вода пак си зависи от ориза и не мога да разчитам че ще включа уред, ще изляза и всичко ще е наред Simple Smile

# 221
Аз ползвам Крина ориз, слагам точно да покрие оризакакто е написано/....перфектен ми става

# 222
Аз ползвам Крина ориз, слагам точно да покрие оризакакто е написано/....перфектен ми става
И аз ще пробвам с Крина, в оригиналната рецепта на английски пише две чашки ориз и вода до марката на купата съответстваща на две чашки ориз, а на български са го превели докато оризът се покрие, малко относително е това! Ще пиша за резултата Simple Smile.Момичета а кекс пробвахте ли? Дъното му все изгаря Sad.Пекох и на 150градуса, но тогава пък ябълките пропаднаха в тестото, а не както е по рецептата от книжката да са на повърхността като украса Simple Smile newsm78

# 223
сложи ги като леко се постегне и леко се позапече

# 224
И въобще това тема за хвалене на уреда ли е или за неговото обсъждане?

То не е ли едно и също "хвалене" и "обсъждане"?След като някой е много доволен (а,не е един в случая),защо да не го хвали,не е ли пак вид обсъждане?

Не е едно и също. Остава се с впечатлението, че в темата всяко мнение различно от възхвала се посреща на нож. Едва ли не с наглия си въпрос "как работи функцията варене" руша целенасочена добрия имидж на машината.
За протокола - вече окончателно мога да потвърдя, че на функция варене не може да се разчита и не трябва да се оставя без надзор. Водата ми вреше с пълна сила над 30мин и таймера въобще не се включи та го спрях ръчно. По рано днес направих експеримент като не сложих вода в купата и пуснах на варене. Таймера взе, че се включи след минута. След това сложих вряща вода и отново включих програмата за варене и пак се включи след минута. Сега слагам студена вода и не иска. Другите програми също може да имат такива бъгове но за момента ми се налага да използвам само варене и печене.

Общи условия

Активация на акаунт