По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 281
  • 921
  •   1
Отговори
# 255
  Никога не ми се е потил дисплея, как го докара така?

И на мен!  Rolling Eyes

От няколко дни съм се замислила за Великден и за яйцата.Мисля да ги варя в кукъра,но се чудя каква програма да ползвам? На варене май няма да стане,защото ври много и ще се изпочупят,дали да пробвам на задушаване? Вие как мислите?

Правих крем карамел, но сега ще ви кажа какво направих а вие ми кажете къде сгрешил напълних половината термоустойчива купа с вода отгоре сложих бялата купичка която е за готвене на пара сложих и алуминиево фолио и там излях сместа за крем карамела, като отворих излизаше пара и вода от страницата на бялата купа там където е широката дупка за вдигането и... (Мъж съм не ме съдете, студент съм и се опитвам да си готвя разни работи, а не само ориз, пърж. картофи, месо)

Относно яйцата както ми беше казала Звезден^Прах сложих яйцата покрити с вода и нагласих на Boil за 7 минути и станаха просто перфектни! (Сварих 5 яйца ако някои се интересува)

# 256
  • София
Не съм сигурна , че разбрах точно какво си направил, но мисля,че се запушил отвора отгоре за излизане на парата и тя се е върнала обратно в кукъра. Поне така си го представих с това фолио!

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 23:30 от Lucky@Mamma

# 257
Ето как го бях направил и там излях сместа за крем карамела.. през отвора обаче не излизаше само пара а и направо вода не знам защо така се получи следвах стъпките от книжката, а иначе крем карамела стана супер

# 258
Здравейте,дами!Имам въпрос  Simple SmileКак точно да си направя ориз с пилешко филе...От  1 ден съм с това чудо и все още говорим на различни езици Simple Smile

# 259
Здравейте,дами!Имам въпрос  Simple SmileКак точно да си направя ориз с пилешко филе...От  1 ден съм с това чудо и все още говорим на различни езици Simple Smile
Здравей и да ти е честито и у нас се готви оризът с пилешка филе. Първо можеш да запечаташ месото за 10 мин на програма фрай/пържене и след това добавяш ориз, морковче или там каквото слагаш, подправки, пропорцита  вода и натискаш програма за ориз. Аз го готвя в съотношение една чашка мерителна ориз и две чашки вода, защото го обичаме по разварен.... Simple Smile, но ти го направи както го харесвате. ...успех!

# 260
Аз го правя на програма и по рецептата за ризото

# 261
Аз го правя на програма и по рецептата за ризото
Да смятам че и порецептата на Звезден прах ще стане, и аз ще опитам, а весото добре ли се сварява Звезден прах?

# 262
  • София
  Сваряваш месото с вода и сол и пресипваш в друг съд.Правиш запръжка от кромид лук, може да сложиш и ситно нарязани чушка и морков, добавяш ориза да се запържи докато стане прозрачен, пускаш на задушаване, добавяш месото с водата, черен пипер и затваряш.

Това са обезкостени пилешки бутчета.Не ги варих, даже ги сложих при ориза замразени и пак се свари месото.На задушаване 1 час.

Скрит текст:

# 263
 Сваряваш месото с вода и сол и пресипваш в друг съд.Правиш запръжка от кромид лук, може да сложиш и ситно нарязани чушка и морков, добавяш ориза да се запържи докато стане прозрачен, пускаш на задушаване, добавяш месото с водата, черен пипер и затваряш.

Това са обезкостени пилешки бутчета.Не ги варих, даже ги сложих при ориза замразени и пак се свари месото.На задушаване 1 час.

Скрит текст:
Тайна няма смисъл да вари месо да вади,пилешки бутчета с ориз става идеален така, нагласям кукъра на 10 минути фрай, пускам хубаво измитите бутчета, след 5 минути добавям лук, морков, чушка, и пържа още за останалите 5 минути, като свърши програма пържене добавям подправките, ориза и съответното количество вода, и включвам на програма ориз и забравям! Като свирне сипвам топла, вкусна манджа..... Simple Smile

# 264
  • София
  Разбрах,че няма смисъл, като видях как ми се развари ориза дори и без да варя предварително бутчетата.Замразени ги сложих.Аз написах рецептата за тава, но там пък си контролирам ориза и не ми се разварява.Затова му писах да ги свари предварително, после да може да изключи, щом се свари ориза.Да не чака цяла програма.

# 265
 Разбрах,че няма смисъл, като видях как ми се развари ориза дори и без да варя предварително бутчетата.Замразени ги сложих.Аз написах рецептата за тава, но там пък си контролирам ориза и не ми се разварява.Затова му писах да ги свари предварително, после да може да изключи, щом се свари ориза.Да не чака цяла програма.
Знаем вече разваряването зависи от водата, повече вода завира по бавно и готви ориза по дълго, защото то мери последните десет минути преди края на програмата, а колко вари преди това зависи от количеството вода...замразените са пуснали допълнително вода извън пропорциите и резултатат разварен ориз е налице Simple Smile

# 266
  • София
Варене само за едни пълнени чушки съм ползвала и не ми хареса.Само на задушаване готвя, а там и се настройва и се отчита времето.

# 267
Здравейте, Как мога да си направя пилешки филета в мултикукъра да са като пържоли или просто да си стават за ядене и картофи за салатка на варене или stew да ги пусна и на колко минути...
ПС:Сори за глупавите въпроси ама все още не мога се оправям много много с уреда...Ориз с пилешко го направих -първо 10 мин fry за месото и лука и после две купички ориз и вода до маркировката на уреда и пуснах на  rice,но се извари много или незнам какво,но е леко слепнат...

# 268
  • София
      Варила съм бутчета с картофи.Бутчетата отдолу, картофите цели, обелени, отгоре върху тях , малко сол,черен пипер, вода, масло и на задушаване.После от картофите правя пюре и сервирам с бутчета отгоре.

Скрит текст:

Отгоре не е черен пипер, а сол гомасио.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 14:12 от Тайна

# 269
     Варила съм бутчета с картофи.Бутчетата отдолу, картофите цели, обелени, отгоре върху тях , малко сол,черен пипер, вода, масло и на задушаване.После от картофите правя пюре и сервирам с бутчета отгоре.

Скрит текст:

Отгоре не е черен пипер, а сол гомасио.
На колко минути си пуснала програмата и картофите направо върху пилешкото или отгоре слагаш бялата тавичка и там слагаш картофите ?

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 15:46 от bufu

Общи условия

Активация на акаунт