По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 302
  • 921
  •   1
Отговори
# 480
Просто нагласяш на програма Jam , след това натискаш Cooking time  и от Min. и  Hr. настройваш на 1 час и 30 мин Simple Smile След това Start  и очакваме да споделиш какво се е получило Simple Smile

# 481
Вече и аз в отбора Party Вчера го доставиха, а от днес започвам да го експлоатирам  Whistling
Записвам се за идеи и рецепти. И да попитам - слага се толкова вода, колкото искаме да има накрая в яденето, нали? Опитвам се да преценя с колко вода да сготвя бебешкото пюре newsm78

# 482
  • Русе, България
У дома си имаме мултикукър от миналата Коледа. Зарибих се, след като в няколко блога майки споделяха преживяванията си с уреда. Не съжалявам, макар че в началото се ползваше почти при всяко готвене, а сега - по-рядко. Готвила съм много неща и нито веднъж не съм била разочарована. Видях от предните страници, че имаше въпрос за варене на царевица - и такова правихме. Кочаните начупени на половина, вода да ги покрие (доста се пълни), не сме слагали листа от царевицата, както когато правим в обикновена тенджера; BOIL, докато заври, а после STEW за час и половина.
Пекла съм хляб, квасила съм мляко, яхнийките се подразбират, боб, заешко, овесената каша ни е любима, сладкишите от книжката...

Единственото, когато не ми сполучи, е ползването на надупчения съд за готвене на пара. Опитах само веднъж, но водата излизаше на пяна през отвора, а самият съд - от топлината вероятно? - се накриви и после не можах да го закрепя на ръба, както като е студен.

При мен също го има изкипяването - неприятен момент, но следя да не се случва. При задушаването също ми се събира вода между долната част и в гуменото уплътнение на капака. Когато го отворя (за да се порадвам на случващото се вътре), водата се стича и се случва струйка да мине между съда за готвене и нагряващата част. Последната вече е с няколко следи от прегаряне, но се опасявам да чистя с агресивен препарат там.

Въпреки всичко съм доволна. Не се поколебахме да вземем кукъра и на морето. Изхрани четирима възрастни и две деца. Hug

# 483
  • София
Вече и аз в отбора Party Вчера го доставиха, а от днес започвам да го експлоатирам  Whistling
Записвам се за идеи и рецепти. И да попитам - слага се толкова вода, колкото искаме да има накрая в яденето, нали? Опитвам се да преценя с колко вода да сготвя бебешкото пюре newsm78
Това е на задушаване.На варене ври силно и извира водата.А за пюрето мисля,че водата няма значение, нали е само за да се сварят зеленчуците или плодовете, после ги вадиш и пюрираш.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 13:28 от Тайна

# 484
Да, на стю гоп направих Simple Smile Много съм доволна Simple Smile
А дали може да пусна съда за готвене в миялната? Май не.

# 485
  • София
Да, на стю гоп направих Simple Smile Много съм доволна Simple Smile
А дали може да пусна съда за готвене в миялната? Май не.
Няма нужда от миялна, една гъба с капка препарат и топла вода са достатъчни.Мисля,че не се препоръчваше миялна.

# 486
Аз го пускам всеки ден в миялната. Може би година вече.

# 487
  • София
Какво толкова има да му се мие, та чак в миялна?

# 488

Пестя вода.

# 489

Пестя вода.
Съгласно упътването съдът става за миялна! Но наистина няма нужда, там нищо не залепва, но който няма време няма лошо и да си го пуска Simple Smile И аз го имам от предната Коледа, вече всичко правя там!

# 490
К'ва миялна, к'ви пет лева! newsm78
Малко топла водичка,капка препарат и забърсване.
Т'ва му е...

И моят кондензира парата и при отваряне ставаше чак гадно..., но му намерих цаката- сгъвам едно листче домакинска хартия и го слагам на края - под капака и съда - точно , където се отваря. Хартията поема тази течност и не попада в уреда. Сменя се на 10- а дни

# 491
К'ва миялна, к'ви пет лева! newsm78
Малко топла водичка,капка препарат и забърсване.
Т'ва му е...

И моят кондензира парата и при отваряне ставаше чак гадно..., но му намерих цаката- сгъвам едно листче домакинска хартия и го слагам на края - под капака и съда - точно , където се отваря. Хартията поема тази течност и не попада в уреда. Сменя се на 10- а дни

Ако се почешеш още малко, може и да схванеш идеята с пестенето на водата.
Имам достатъчно съдове и прибори за миене, за да ги пусна в съдомиялната.

# 492
От няколко дни имам Филипс мултикукър. Снощи готвих за пръв път-пиле с картофи и зеленчуци, ама нещо не се справих добре. Трябваше съвсем малко вода да сложа,  а пък то стана като супа, после махах с един черпак вода, че на stew не намаляваше течността, ама за следващия път ще знам.
Имам един заек и се чудя как да го наготвя.

# 493
На стю се слага по малко течност или точно токова колкото искаш да остане, когато си готвил с тенжера е трудно да се свикне, защото все си мислиш, че ще загори  Mr. Green

# 494
  • София
От няколко дни имам Филипс мултикукър. Снощи готвих за пръв път-пиле с картофи и зеленчуци, ама нещо не се справих добре. Трябваше съвсем малко вода да сложа,  а пък то стана като супа, после махах с един черпак вода, че на stew не намаляваше течността, ама за следващия път ще знам.
Имам един заек и се чудя как да го наготвя.

Или правиш запръжка с брашно.Или сгъстяваш с нишесте или брашно.

Общи условия

Активация на акаунт