По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

  • 154 250
  • 921
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 8 697
Точно заек правих с гъби,моркови лук,соев сос,олио,масло и пидправки по избор.На стю за 2или 3 часа и после малко на бейк.Стана хубав.Така го обича моят мъж,аз повече на попска яхния .Редовно готвя в моя кукър днес на стю боба, отгоре решетката за пара с зеленчуци за пюрета.Обикновените нишестета ги правя на бойл.Общо взето благодарение на този уред мога да готвя редовно у дома и за всички едновременно!

# 496
  • Мнения: 3 211
Точно заек правих с гъби,моркови лук,соев сос,олио,масло и пидправки по избор.
Първо не го запържваш, слагаш всичко наведнъж, така ли?

# 497
  • Мнения: 8 697
Не го запържих.Simple Smile то има варианти,аз просто гледам по-експресно да го правя.

# 498
  • Мнения: 2 152
Не го запържих.Simple Smile то има варианти,аз просто гледам по-експресно да го правя.

Доста често запържвам продуктите в съда - на режим пържене, след това слагам останалите продукти и преминавам на режим яхния. Нищо не се цапа, пиготвя се лесно и не го мислиш...
Последното, което правих беше свинско с прясно зеле.
На режим пържене за 10 мин. сложих нарязаното месо, след това добавих зелето, превключих на режим подгряване и хукнах по задачи. Чак вечерта се прибрах, т.е. след около 8 часа. Беше се сготвило, само добавих солта и подправките и готово.

# 499
  • Мнения: 544
Имам мултикукъра от Великден и не съм спряла да готвя в него, по-точно готвя само в него. В началото бях малко несигурна, търсех рецепти в книжката, в интернет, сега вече карам по интуиция и няма грешка - всичко се получава и е много вкусно. Преди два дни готвих мусака (без заливка отгоре, но в нас не държим особено на нея), вчера - тиквички с ориз. Готвих ги толкова на магия, защото трябваше да тръгваме за тренировка по футбол, но в крайна сметка уреда не ме предаде Simple Smile
Рецептата (моя измислица):
1 глава лук
2-3 скилидки чесън (може и повече според вкуса)
3 средни тиквички
3 моркова
1 ч.ч. ориз
Сол, черен пипер, червен пипер, риган
Олио, зехтин, аз ползвах шарлан

Нарязах всичко предварително. В мазнината запържих лука и чесъна. Обикновено настройвам времето за запържване на 15 мин. След това добавих тиквичките и морковите, като долях малко гореща вода. След още малко време добавих ориза, след още малко подправките, при непрекъснато разбъркване.
След това превключих на STEW за 20 мин, добавих вода като гледах да спазвам съотношение вода ориз 3:1 и затворих.
Преди да излезем за тренировка проверих, оставаха около 6 мин. и реших да го изключа напълно.
Когато се прибрахме след 3,5 часа ни чакаше сготвеното ястие и топло! без да е бил на режим поддържане на температура.

# 500
  • Мнения: 164
Искам да споделя една рецепта за един много вкусен сладкиш,който приготвих в Мултикукърчето.

Пандишпанов сладкиш с круши

http://vkusnosbobi.blogspot.com/2014/09/blog-post_14.html?spref=fb



# 501
  • Мнения: 7
Искам да споделя една рецепта за един много вкусен сладкиш,който приготвих в Мултикукърчето.

Пандишпанов сладкиш с круши



Здравей! Супер сладкиш, снощи щом го видях ходих за яйца назаем (само това ми липсваше Simple Smile ) , но нещо е пропуснато, кога слагаш маслото? Аз го смесих със жълтъците? А когато опекох сладкиша, го обърнах за 10 мин да го запека и от другата страна, защото ми се стори малко суров , а така стана по-добре Simple Smile  Wink

# 502
  • Мнения: 164
С маслото се маже формата.Не се слага в жълтъците.Тях и белтъците ги разбивам на хубава пяна със захарта.На мен ми хареса самото тесто много. Grinning.Прегледах пак,но нищо не съм пропуснала..

# 503
  • Мнения: 7
ЕЕЕ значи съм объркала, защото пише 40гр масло, което не е малко, а е много за мазане (просто използвам кантарче и гледам всичко да е точно и реших, че всичкото това масло няма как да мажа с него Grinning ) Добре, благодаря, другият път ще го направя така, но и сега стана вкусно Wink А Като съм почнала да питам, нали само жълтъците и после белтъците разбиваш с миксера, а после само смесваш ?

# 504
  • Мнения: 164
Еми ,намали масло ,то наистина май доста го писах,ще го намаля.да хубаво ги разбивам и после бавно ги смесвам.Да си остане пухкава сместа.Мама ми каза,че на кофата ще ходи,ама после изяде 3 парчета  Grinning

# 505
  • Мнения: 2 152
Няма начин да не стане в мултитенджурата. Действително 40 гр- масло са много за намазване, но при мене за последния сладкиш си отиде горе доле толкова.
Защото наредих плодовете върху маслото, посипах със захар и отгоре излях тестото .... и с едно шишче леко поразместих ....
Като поизстина, го обърнах в чиния и поръсих с пудра захар .... Плодовете се бяха карамелизирали ...
Когато ме домързи, разбивам яйцата направо със захарта, но в тези случаи в брашното слагам и малко бакпулвер - около 1/2 ч.л.
Днеска пак ще го правя, но със сини сливи

# 506
  • Мнения: 164
Ами то и аз така направих,втория път.Масло,бисквити и крушите и после тестото.И също стана,ама малко ми прегоря маслото

# 507
  • Обетованата земя
  • Мнения: 459
Хайде и аз с Error 1, след програма boil на затворен капак...  Crossing Arms 

# 508
  • Мнения: 469
Здравейте!
От няколко часа притежавам тази чудесна машинка!
Имам няколко въпроса.
Каква е разликата между режимите "ориз" и "ризото"?
В руския вариант има режим "каша". Използват я за млечни каши от различни видове зърнени култури. Коя програма е това в нашият модел?

# 509
  • Мнения: 469
И ето първото сготвено нещо в мултикукера!
Омлетче /само 3 яйца/.
Страхотно и много лесно.

Общи условия

Активация на акаунт