По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

  • 154 325
  • 921
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 472
Аз пробвах да ги правя спагетите от рецептата,но не ми харесаха така! За това сега соса го правя в кукъра,а спагетите варя отделно в тенджера!Като си купя още една тенджера за кукъра ще ми е по лесно.  Simple Smile

Хора,не ползвайте програма BOIL на затворен капак за дълго време!!!

# 526
  • Варна
  • Мнения: 486
Това с boil и при мен стана грешка. Реших да правя боб яхния и както винаги първо да го заваря с малко хлебна сода. И опа на 10 минута нямаше никаква вода, а боба започнал да се запича. Ще го имам на предвид вече. Но да питам - ВИЕ как правите боб, варите ли го първоначално, или всичко вътре и да се готви на едно на програма STEW?
Иначе аз след като го изкарах позапечен, запържих морковче и лук за 5 минути и после на STEW заедно с боба, доматено пюре, вода и подправки за 1 час. Получи се  Laughing

# 527
  • Мнения: 33 513
Това с boil и при мен стана грешка. Реших да правя боб яхния и както винаги първо да го заваря с малко хлебна сода. И опа на 10 минута нямаше никаква вода, а боба започнал да се запича. Ще го имам на предвид вече. Но да питам - ВИЕ как правите боб, варите ли го първоначално, или всичко вътре и да се готви на едно на програма STEW?
Иначе аз след като го изкарах позапечен, запържих морковче и лук за 5 минути и после на STEW заедно с боба, доматено пюре, вода и подправки за 1 час. Получи се  Laughing
Аз слагам всичко и наккрая закашвам с една лъжичка брашно, ноооооо винаги всичко варя на стю Naughty

# 528
  • Мнения: 6 395
Всичко на стю и най упоритият боб завира за 30-40 минутки и омеква/естествено накисвам предната вечер/.  Ако го искаме по гъст, вадя малко боб, пасирам и връщам за още 10 минутки да поври.....не ми се нравят пръжки и брашна лично на мен  Rolling Eyes

# 529
  • Мнения: 2
Аз слагам всичко в купата - и боба (без предварително накисване), и зеленчуците (лук, чушка, морков, целина), и солта. Всичко това варя на стю за 2 часа (може и повече, ако бобът е стар). Ако има кокали, слагам и тях (пастърма, суджук). Получава се прекрасно, много, много вкусно. Никакви запръжки! От приятелка научих да смесвам в купичка лъжица червен пипер с предпочитаната мазнина и просто да ги разбърквам и изсипвам най-накрая, когато слагам и джоджена. Повярвайте, няма абсолютно никаква разлика във вкуса, а се избягват вредните за стомаха запръжки! Опитайте и ще се убедите! Готвенето на боб с кукърчето е удоволствие!

# 530
  • София
  • Мнения: 15 844
Аз слагам сол винаги накрая.Солта забавя сваряването.От баба го знам.Леща и боб - сол накрая.

# 531
  • Мнения: 33 513
Аз също не пържа, просто слагам по накрая лъжичка брашно размито във водичка, винаги вкусно се получава!

# 532
  • Мнения: 2 152
Аз слагам сол винаги накрая.Солта забавя сваряването.От баба го знам.Леща и боб - сол накрая.

абсолютно си права - и не само солта, ами и подправките се слагат на края.
и по-добрият вариант за сгъстяване е този на Звезден прах - за предпочитане е пред слагането на брашно;
а и всеки си има негов начин
важното е, че уредчето си върши идеално работата
вчера правих червен боб за салата - за два пъти по 30 мин стана перфектен

# 533
  • София
  • Мнения: 15 844
Аз също не пържа, просто слагам по накрая лъжичка брашно размито във водичка, винаги вкусно се получава!
Дъщерята я хваща рядкото щастие ,когато добавям сурово брашно.А и аз не запържвам дълго,минута-две, но си е съвсем друг аромата на ястието, когато лука и червения пипер си пуснат аромата.Но всеки има право на избор.

# 534
  • Мнения: 6 395
Вкусно, вкусно.........ама не е здравословно изобщо. Не знам дали гледахте съдби на кръстопът снощи, но доста български семейства са в подобна ситуация от зор да е вкусно, традиции в готвенето и лакомия...... Confused

За съжаление децата най много страдат- все по малко се движат и все повече ядат и все по големи боклуци  Sad

# 535
  • София
  • Мнения: 15 844
 Гледах го. Всъщност хората дебелеят, не от запръжките или пърженето, а от всички въглехидрати с които се тъпчат- пици, торти, сандвичи, картофи,бял хляб,всякакви сладкиши и бисквити и като добавиш и купешките с е-тата и обездвижването, става страшно.Едно време хората с мас и лой са готвили, пък дебели не е имало, защото са яли и черен хляб, и плодове и зеленчуци,движили са се, защото са работили на полето, неща, които днешните деца отказват.Също така важно е и поеманото количество.Но това е за друга тема, не за тук.

# 536
  • Мнения: 8 698
Боб правя честп,оърво му сменям две води заради ММ,на микровълновата.После на стю,но става бистър и го пускам на бойл,та да... как да кажа се 'разкашка"  .

# 537
  • Варна
  • Мнения: 486
Благодаря за споделеното. Аз по принцип не обичам да сгъстявам с брашно - каквото се получило, такова. Също не запържвам винаги в началото, просто сега реших така. Скоро ще направя леща да видим как ще се получи.

# 538
  • Мнения: 2 152
Благодаря за споделеното. Аз по принцип не обичам да сгъстявам с брашно - каквото се получило, такова. Също не запържвам винаги в началото, просто сега реших така. Скоро ще направя леща да видим как ще се получи.


в мултито, лещата става страшно бързо и лесно;
лично аз я правя по следния начин - на стю за 10 мин запържвам скилидките чесън, след това лука, нарязан на ситно, добавям ситно нарязани моркови и ситно нарязан картоф. Доливам топла вода, слагам лещата и превключвам на ризото (не на бойл) - така се вари по-бавно.  Подправките и солта на края ... Ако искам да е по-гъста, вадя една чаша от лещата, намачквам я и обратно в купата...
червената леща става за 10-15 минутки ....

# 539
  • Мнения: 33 513
Благодаря за споделеното. Аз по принцип не обичам да сгъстявам с брашно - каквото се получило, такова. Също не запържвам винаги в началото, просто сега реших така. Скоро ще направя леща да видим как ще се получи.


в мултито, лещата става страшно бързо и лесно;
лично аз я правя по следния начин - на стю за 10 мин запържвам скилидките чесън, след това лука, нарязан на ситно, добавям ситно нарязани моркови и ситно нарязан картоф. Доливам топла вода, слагам лещата и превключвам на ризото (не на бойл) - така се вари по-бавно.  Подправките и солта на края ... Ако искам да е по-гъста, вадя една чаша от лещата, намачквам я и обратно в купата...
червената леща става за 10-15 минутки ....

На лещата картоф newsm78. Никога не съм яла леща с картоф newsm78

Общи условия

Активация на акаунт