По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

  • 154 412
  • 921
  •   1
Отговори
# 615
  • и тук и там :)
  • Мнения: 628
Да се запиша и аз - от вчера собственик на мултикукър Филипс  Simple Smile
Днес готвихме задушено телешко месо (по рецепта от книжката), стана перфектно - крехко и вкусно   chef

# 616
  • Мнения: 33 531
Аз не съм японка  Laughing, а нормална практична жена. И аз също нямам причина да прехвалвам,или да оплювам. На мен не ми е подарен уреда, а съм го закупила. Доволна съм на този етап само от киселото мляко.И определено смея да твърдя, че съм доста добра готвачка, но приятелят ми е нация техническа и се заинати, че до сега компютър не му е отказвал, щял да се занимава и с това нещо, преди окончателно да го дам на мама....., или да последва в мазата доста други уреди-паметници.
Скъпа моя ако ще го джаскаш в мазата давай го на мен! Simple Smile Hug Аз страшно го харесвам! Ризотото върти черти мила Hug, защото в книжката ясно пише, че брои само последните десет минути от програмата т.е. когато останат десет минути до края започва обратно броене 10, 9, 8, 7. важна е и водата, малко над ориза и когато свикнеш на пропорциите не го отваряш... ако сложиш много вода времето за готвене се удължава и оризът става кашнат, ако сложиш малко остава твърд! Трябва да прецениш течността според вашия вкус. Обикновено на чашка ориз, чашка и половина или две вода! Мерителната чашка имам предвид! Кекса е с грешна рецепта, няма кекс с 60 грама брашно, логично е, че захарта не може да е драстично повече от брашното! Ако се усъмниш в някоя от българските рецепти чети английските или питай, аз ще ти отговарям! Честно ти казвам откакто съм го взела не съм пипнала тенджера или тиган! Виж мляко не съм правила за него ще питам пък теб и така ще си помагаме, нали затова е форумът! Hug А ако все пак ще го хвърляш продай ми го на по ниска цена взимам го!

# 617
  • Мнения: 5 459
Че аз щолена си го опеках и стана супер..........а супите и манджите стават божествени в кукъра. Слагаш всички продукти, вода точно колкото да ги покрие и слагаш на 40 минутки............ако не ти се получи ще ти дам адреса ми д ме намериш и да ми я излееш на главата супата....  Wink
Сладуранка! Мила, аз и да искам супата не мога да я направя в кукъра,защото синковецът ми, макар и голям, хапва доста лакомо, та за да не се затъкне с някоя кост варя рибата в тензух, за да отделя по-лесно костите, но за щолена -много държа на формата му, но пък ако имаш някакви точни пропорции за кукъра, мога и да опитам.....и без това има време до Коледа, няколко проби няма да ми навредят. Аз ,обаче настоявам за рецепта за печена, или варена тиква, защото в петък, така, или иначе ще правя доста хелуински произведения, та ще ми дойде добре да включа и кукито в готвенето.
Сега съм настроена да гледам сеира на мама с хлебопекарната, щото съм наследила от нея липсата на технически нюх  Joy и милата така се бори и се кара с машинката, но пък установила, че и тя прави сладко като кукъра  Mr. Green

# 618
  • Мнения: 6 395
Когато готвя и за малката сварявам рибата първо , за 10 минути, обезкостявам и връщам заедно с всички зеленчуци и доварявам за още 35-40 на задушаване.

плодов коледен кекс
 
Необходими Продукти
череши - 3 ч.ч. червени и зелена захаросани череши
ананас - 2 ч.ч. захаросан
орехи - 100 г,
нарязани стафиди - 100 г златни
мазнина - 1 ч.ч. свинска мас или масло
захар - 1 ч.ч.
яйца - 5 броя
канела - 1/2 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л.
карамфил - 1/2 ч.л
смлянчерен пипер - 1 щипка
ванилия – екстракт
брашно - 3 ч.ч.
бакпулвер - 3 ч.л.
сол - 1 ч.л., равна
Приготвяне на Плодов коледен кекс
В голяма купа смесете черешите, ананаса, орехите и стафидите и оставете настрана.
 
В друга голяма купа разбийте мазнината и захарта до пухкава консистенция.
 
Добавете яйцата, ванилията и постепенно брашното, пресято предварително с бакпулвера и солта. Разбийте добре и объркайте с плодовете.
 
Прехвърлете сместа във форма за печене- силиконова е моята
 
Сложете да се пече в МУЛТИКУКЪРА В ОТДЕЛНА СИЛИКОНОВА ФОРМА на 150 градуса за около 2 часа-или докато клечката за зъби излезе чиста.
 
Готовия плодов коледен кейк охладете за 10 минути, преди да извадите от формата.
 
Оставете го да изстине напълно, увийте го хубаво с фолио и го съхранявайте на хладно място

# 619
  • Мнения: 5 459
Аз не съм японка  Laughing, а нормална практична жена. И аз също нямам причина да прехвалвам,или да оплювам. На мен не ми е подарен уреда, а съм го закупила. Доволна съм на този етап само от киселото мляко.И определено смея да твърдя, че съм доста добра готвачка, но приятелят ми е нация техническа и се заинати, че до сега компютър не му е отказвал, щял да се занимава и с това нещо, преди окончателно да го дам на мама....., или да последва в мазата доста други уреди-паметници.
Скъпа моя ако ще го джаскаш в мазата давай го на мен! Simple Smile Hug Аз страшно го харесвам! Ризотото върти черти мила Hug, защото в книжката ясно пише, че брои само последните десет минути от програмата т.е. когато останат десет минути до края започва обратно броене 10, 9, 8, 7. важна е и водата, малко над ориза и когато свикнеш на пропорциите не го отваряш... ако сложиш много вода времето за готвене се удължава и оризът става кашнат, ако сложиш малко остава твърд! Трябва да прецениш течността според вашия вкус. Обикновено на чашка ориз, чашка и половина или две вода! Мерителната чашка имам предвид! Кекса е с грешна рецепта, няма кекс с 60 грама брашно, логично е, че захарта не може да е драстично повече от брашното! Ако се усъмниш в някоя от българските рецепти чети английските или питай, аз ще ти отговарям! Честно ти казвам откакто съм го взела не съм пипнала тенджера или тиган! Виж мляко не съм правила за него ще питам пък теб и така ще си помагаме, нали затова е форумът! Hug А ако все пак ще го хвърляш продай ми го на по ниска цена взимам го!
Аааааа,споко за ризотото. Понеже го готви половинът, та  като котка на гърба си не пада,  каза,че станал превъзходен...ама тоочно по китайски и го изяде  Joy Обаче да си призная един грях.....там пише купички ориз....и аз понеже съм блонди му казах да сложи купички......човекът ми вика, абе това е тази мярка от кукъра.....ама не, аз му дадох купички  Joy но пък  обожавам черна дървесна гъбка  и си ги хапнах, а той си яде оризът........Дребничкий хич не изяви желание да се включи в яденето  Wink
За лякото няма проблем. То си е точно по книжка, но не сме търсили специална закваска......майка ми никога не купува мляко, използва за закваска само едно мляко, не смея да го спомена , да не стане реклама и после вече от нейното домашно мляко си слагаме закваска......но този път мисля, че приятелят ми разбърка от купено мляко с 0,1 % и пак се получи. Четох, че момичетата тук слагат лъжица, но ние сложихме 200 грама, както е по книжка.  За кекса се вбесих, защото като го обърнахме се пръсна....и на мен не ми се вярва, че 60 грама брашно е достатъчно......почти всичките ми рецепти са с две чаени чаши.....но не посмях да опитам с моя рецепта.

# 620
  • Мнения: 5 459
Когато готвя и за малката сварявам рибата първо , за 10 минути, обезкостявам и връщам заедно с всички зеленчуци и доварявам за още 35-40 на задушаване.

плодов коледен кекс
 
Необходими Продукти
череши - 3 ч.ч. червени и зелена захаросани череши
ананас - 2 ч.ч. захаросан
орехи - 100 г,
нарязани стафиди - 100 г златни
мазнина - 1 ч.ч. свинска мас или масло
захар - 1 ч.ч.
яйца - 5 броя
канела - 1/2 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л.
карамфил - 1/2 ч.л
смлянчерен пипер - 1 щипка
ванилия – екстракт
брашно - 3 ч.ч.
бакпулвер - 3 ч.л.
сол - 1 ч.л., равна
Приготвяне на Плодов коледен кекс
В голяма купа смесете черешите, ананаса, орехите и стафидите и оставете настрана.
 
В друга голяма купа разбийте мазнината и захарта до пухкава консистенция.
 
Добавете яйцата, ванилията и постепенно брашното, пресято предварително с бакпулвера и солта. Разбийте добре и объркайте с плодовете.
 
Прехвърлете сместа във форма за печене- силиконова е моята
 
Сложете да се пече в МУЛТИКУКЪРА В ОТДЕЛНА СИЛИКОНОВА ФОРМА на 150 градуса за около 2 часа-или докато клечката за зъби излезе чиста.
 
Готовия плодов коледен кейк охладете за 10 минути, преди да извадите от формата.
 
Оставете го да изстине напълно, увийте го хубаво с фолио и го съхранявайте на хладно място

Да, това с рибата е добра идея. А за плодовия кекс, задължително ще го опитам......иначе щоленът си играя да го меся, та да втасва-доста време отнема.

# 621
  • Мнения: 6 395
ааа тея с месенето не са по моята специалност. Коледният щолен между другото става перфектен, вече 3 година го правя, а миналата беше в кукъра. За Великден по същият начин правя кекс козуначен  Mr. Green Wink

# 622
  • София
  • Мнения: 15 844
  Ето, и аз вече мога да се оплача, но аз сама съм си виновна  Joy.Сложих да задуша праз с малко масло. Докато беше на задушаване , беше добре, но реших да го пусна да се запържи, заплеснах се в хола и го забравих и загорих.

# 623
  • Мнения: 5 459
ааа тея с месенето не са по моята специалност. Коледният щолен между другото става перфектен, вече 3 година го правя, а миналата беше в кукъра. За Великден по същият начин правя кекс козуначен  Mr. Green Wink

Ааааааа ,виж това с козуначния кекс, вече е страхотно. Направо подлудявам като се размеся.....чак до нощите отива печенето.
Ха ха, Тайна, това и аз бих го направила, добре, че на този етап само гледам как се готви, защото вчера като гледах как се прави ризото, ако аз запържвах лука,освен суров-оризът щеше да е с аромат на загоряло
 Mr. Green

# 624
  • Мнения: 33 531
  Ето, и аз вече мога да се оплача, но аз сама съм си виновна  Joy.Сложих да задуша праз с малко масло. Докато беше на задушаване , беше добре, но реших да го пусна да се запържи, заплеснах се в хола и го забравих и загорих.
Тайна ми не нагласяш ли таймера на пърженето! Аз вече като свикнах с таймер и въобще не мисля за яденето, като свирне тогава скачам!

# 625
  • София
  • Мнения: 15 844
  Ето, и аз вече мога да се оплача, но аз сама съм си виновна  Joy.Сложих да задуша праз с малко масло. Докато беше на задушаване , беше добре, но реших да го пусна да се запържи, заплеснах се в хола и го забравих и загорих.
Тайна ми не нагласяш ли таймера на пърженето! Аз вече като свикнах с таймер и въобще не мисля за яденето, като свирне тогава скачам!
Не ползвам таймера, наблюдавам си го,нали съм си в нас, но сега се отплеснах. Embarassed

# 626
  • Мнения: 5 459
Днес за първи път съм сама с кукито, с лееекичка навигация. Направих оранжева леща, обаче май сложих много леща с малко вода и с другите неща де, праз, лук, моркови, чесън........та стана пастет от леща, но половинката сега яде, че чак ушите му плющят....било много вкусно /аз не мога да я опитам, защото съм на Дюканска/. Обаче пък се сетих, че лятото в Мармарис хапнахме точно такава гъста леща с настъргано мешале отгоре. Беше невероятна. Това не означава, че и другият път ще постъпя така де. Другият път вместо 20, ще я задушавам 10 минути. След малко мисля да опитам пилешки воденички, обаче честно казано нямам идея как да постъпя........на задушаване лиииии  newsm78. А и още нещо-не знам дали постъпвам правилно, но направо от ел каната наливам вряла вода, за да избегна програмата boil, с която  ме сплашихте, като прочетох всички страници и видях какви красоти се вършат на тази програма  Grinning

# 627
  • Мнения: 6 395
Слагаш си нормална вода  Shocked  защо гореща. Програмата задушаване работи перфектно., Сега на обяд успях за 60 минути на нея да направя домашно пилешко с грах и царевица за бебето. Първо се слагат месата за 30 минутки с малко водичка да се посварят и след това се добавят зеленчуците. Защо слагаш топла вода? Не завира, но си се готви храната, това е и целта на тази програма- готви здравословно и бавно, но много вкусно, защото не се изпараява нищо и всички вкусове остават в храната.

Червената леща е такава- повече за пастет става, увира точно за 15-20 минути на задушаване и омеква и се разкашква почти винаги, но това е от лещата.   Нормалната леща са и необходими, както на повечето зеленчуци 40 минутки на тази програма.

Според мен ти не готвиш много много като цяло и от там идва проблема. Опитай като за начало една по една рецептите, точно както са дадени по книжката, след което и написаните от момичетата, но пак както са дадени и се предполага ще свикнеш с уреда и ще спреш да правиш подобни ненужни наистина гимнастики


УРЕДА ЗАПОЧВА ОТБРОЯВАНЕ НА ВРЕМЕТО ЗА ПРОГРАМАТА, СЛЕД КАТО ДОСТИГНЕ ОПРЕДЕЛЕНА ТЕМП И ХРАНАТА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ГОТВИ.

# 628
  • Мнения: 5 459
Напротив, много готвя и обожавам да готвя, но съм малко консервативна и трудно приемам нововъведения....а и да си призная, малко ме е страх, че съм профан с техниката, да не направя някоя бела.
А за лещата, аз на всичко отгоре и запържих зеленчуците преди да мина на задушаване  Embarassed-нещо, което никога не правя когато си готвя леща на котлон.
Аха, значи и сега направо да сложа пилешките мелнички със зеленчуците и да включа на задушаване. Мазнина не мога да използвам заради диетата. Затова готвим по няколко неща.

# 629
  • Мнения: 6 395
Слагаш ги , тях зеленчуците и подправките плюс течност, точно толкова, колкото искаш накрая-малко. Около 40-50 минути, смятам ще са им достатъчни.Сложи ги на 50 и провери към 40-ата Може да отваряш капака спокойно и да проверяваш , докато свикнеш с уреда. Той ще  започне да отброява време, чак след като започнат да се готвят.

Общи условия

Активация на акаунт