По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 303
  • 921
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета  Grinning От неделя и аз съм горд собственик на кукъра Simple Smile четох една две странички назад че кекса по рецептата от книжката не ставал защото било малко брашното  Simple Smile първото нещо което направих беше точно кекса както е описано в книжката и искам да ви кажа че стана страхотен! Пропорциите спазих точно като само завиших малко количеството захар. Изчаках да изстине малко във съда на кукъра после го извадих без проблем върху решетка да се охлади и нито се е разпукал нито натрошил. Наистина беше идеален  Grinning Вчера правих и пилаф по книжката и се учудих колко вкусно се беше получило. Явно наистина храната запазва всичките си вкусови качества сготвена в кукъра  Grinning Днес щях да правя задушено пилешко със зеленчуци за детенце но за сега се отлага. Като го сготвя по моя рецепта ще пиша как се е получило.   bouquet

# 646
mimi.7299, обръщам се към теб по повод езика. Stuck Out Tongue За телешки език говорим, нали? След 40 мин. наистина ли е сварен? И кога го обелваш - преди или след запичането? И на какви градуси пускаш BAKE?
Просто много обичаме език у дома и, ако има как в кукъра да го правя по-лесно, ще бъде чудесно!
да телешки, но домашно младо животно.....купешкия иска повече...те са все от дърти крави....като свърши задушаването, но с много малко вода, тогава го беля.Смятам да направя и купешки и пак ще пиша, при него може би ще трябва около час. Запичам на 180 градуса, аз и котлетите и вратните така ги позапича, да изври водата и да останат на мазнина и да хванат тен!  chef

# 647
Здравейте дами,
от скоро съм собственичка на кукъра,изчетох всички странички на форума преди да си го закупя,и вече пробвах рецептите за спагети карбонара и задушено месо(само че аз използвах свинско джуланче вместо телешко),всичко стана превъзходно!С интерес ще следя рецептите ви!
Хубав ден от мен! Simple Smile

# 648
Здравейте! Имам мултикукъкъра от март месец тази година - беше ми подарен с идеята дано пък ми дойде желанието да готвя, но уви....не ми е силната страна това   chef И тъй като оттогава досега е използван едва няколко пъти стигнах до решението да го продам...Ако някой се интересува може да ми пишете на лични. Пуснала съм обява и в продавалник...Просто ми е жал да стои така и да прашасва...

# 649
Тази вечер мисля да направя пиле с ориз в кукъра.
Смятам първо да сваря пилето на boil за 30мин и после да прибавя ориз и на програмата за ориз да го направя. Но пък кога да запържа лука? Да споделите някакъв опит.
Искам класическо пиле (пил.бутчета) с ориз, а не ризото и т.н.

# 650
  • София
Смятам първо да сваря пилето на boil за 30мин и после да прибавя ориз и на програмата за ориз да го направя. Но пък кога да запържа лука? Да споделите някакъв опит.
Като свариш пилето, изсипи го в друга купа, запържи лука и ориза и върни пилето с бульона.

# 651
Като свариш пилето, изсипи го в друга купа, запържи лука и ориза и върни пилето с бульона.
Да, така ще направя. 30 мин дали ще са достатъчни да сваря пилето?
Четох сега в друга тема, че първо запържват лук, ориз, прибавят сурови бутчета и вода/бульон и на програма ориз. Чудя се обаче така дали ще се свари пилето?

# 652
  • София
Аз така го правих там.Първо сварих замразени пържоли от бут, със сол и черен пипер.После си запържих в тиган лук,морков,чушка и ориза и ги добавих.Като е сварено месото, не му трябва много на ориза.Сложи го на 20 минути на задушаване и е готово.Ако не е замразено месото 30 минути му стигат.

# 653
Пиле с ориз:
Запържвам пилето, след него и лука и морковчето на програма фрай за десет минути, слагам ориза и вода малко над ориза и подправки, затварям капака и пускам на програма ориз и това е! Нищо не вадя нищо не слагам, пилето си хваща коричка от пърженето, лукът и да не е толкова запържен важното е да си пусне аромата!Не обичам манджи, които изискват обикаляне около тенджерата. .....затова са уредите да ме отменят докато аз си почивам! Simple Smile Laughing
Програмата за ориз е четиредесет минути и пилето се сварява без проблем Hug

# 654
Муската на коя програма правите, ако може да споделите рецептатат.Аз лично я направих на бейк, ама не че не стана......ама нещо картофите се кьогнаха/може и да е от картофите, че бяха от ония френските митите.../

# 655
  • София
  Какво е кьогнаха? newsm78

# 656
Муската на коя програма правите, ако може да споделите рецептатат.Аз лично я направих на бейк, ама не че не стана......ама нещо картофите се кьогнаха/може и да е от картофите, че бяха от ония френските митите.../
Мусаката я готвя така
Запържвам каймата, после лука и морковчето за десет минути на фрай, после джаскам картофите, подправките, малко водица и на стю за 25 минути и това е! Hug

# 657
пиша от тел-а, сори. Кьофнаха исках да кажа, омекнаха много

# 658
  • Sofia
Понеже още се чудя дали си заслужава да заема последното ми останало място на кухненския плот с кукър, ако позволите ще задам един може би тъп въпрос. Обаче го задавах на няколко места и не ми отговориха. Четох, четох и не мога да си отговоря сама. А ми е важно.
Има ли такива рецепти за кукър, при които слагаш всички продукти наведнъж и го зарязваш да си ги готви? Щото аз така си го представям, ама като гледам рецептите май не са ми много реални представите... И ако не е така, ако за една манджа трябва да изцапам 3 купи, тенджера и тава, освен кукъра, да ползвам 3 различни програми и през 5 мин да добавям или вадя нещо от там... тогава какъв е смисълът на кукъра? Аз лично мусаката на обикновена фурна я правя по по-лесен начин от посочената малко по-горе рецепта.  А всички твърдят, че кукъра много улеснява. Каква е истината всъщност?  newsm78

# 659
  • София
  Много хора, които не ядат запръжки така готвят, слагат всичко,вода, подправки и пускат.Както се готви и в тенджера без запръжка, така и в кукъра.Аз не съм от тях и моите такива ястия не ядат, просто вкусът им е друг.Дори едни спагети да се сготвят, първо се готви соса - запържва се лука, каймата, слагат се доматеното пюре, солта,пипера,червения пипер, джоджена, чубрицата, после се добавят спагетите и малко вода.Нормално готвене си е, само където се задушава и става по-вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт