За пюренца идва време вече, сладко да похапва ЮНСКОТО човече - 7

• 27 442
  • 697
  •   1
Отговори
# 105
  • в Кошера
Барбаронке, добре сме.  Hug (Барбароните ми беше една от най-любимите книжки като малка, наред с Работна мецана... ех, спомени  Heart Eyes)
Макар да не пиша всеки ден следя всичко изкъсо, хич не се и съмнявайте.  Naughty

Tyra, според мен при тези дълги паузи можеш да отложиш захранването за още 2 седмици, когато ще сте на пълни 6 месеца. Но все пак ти решаваш.

Аз и не бързам. Също мисля да започна след навършването на 6 месеца, може и мааалко по-късно.
Просто се чудя на какво може да се дължи промяната в храненията му. Стиковайки всичко прочетено и обсъдено по темата, както и опита ми, стигам до извода, че ужасно го мъчат зъбките в момента. Пък да видим.  Rolling Eyes

# 106
# 107
Тайра, сигурни сме. Big Sister is watching  us!  Sunglasses

musleto,   bouquet Обаче иска парола. Rolling Eyes

# 108
хммм..., аз като жена на компютърен инженер, се справям брилянтно  hahaha

# 109
mama Barba , аз таблицата я имам на листовка, отнася се за пюренцата на Хип. Опитах се да я снимам, но нищо не става. После видях, че я имат и на сайта им. Заповядай:

http://www.hipp.bg/dopulvashto_hranene/vsichki_produkti

Сега видях, че и musleto ги е дала.... Нищо де... Simple Smile

desi_yakova,  mama Barba, благодаря за честитките. Пожелавам здрави зъбки и на вашите бебоци.

Може ли линк към фейсбук групата?

И да се отчета - вчера бяхме на консултация, уж само за ваксина, но решихме да я прегледа. Та, 1 седмица преди 5 месеца Рая тежи 7,150 кг. и е 62 см. Биха й втори прием на Синфлорикс и Тетраксим и също втори прием на Ротарикс. Тази сутрин имаше към 38 градуса температура и малко зачервено до мястото на боцканото. Дадох ефералган и сложих кулпач. Да чукна на дърво сега е добре.

Докторката спомена нещо за единичен прием на липсващата ваксина (тази дето е в 6-валентната), но това било за по-нататък.

# 110
Здравейте,
Няколко дни не мога да ви следя и няма да се включа адекватно. Днес бяхме на консултация и вече сме 8200гр и 72см. Сложиха ни тетраксим и синфлорикс, за сега няма температура, но е малко кисела цял ден.

# 111
аз не можах да си редактирам поста, защото малкия тия дни е кисел, та кисел  ooooh! От вчера не иска изобщо да яде пюрета, после и сукането в 12.00 и в 15.00ч го е свел до минимум. 5мин не иска да седи сам, а и до него да съм..., то е ръмжене, нервно лапане на всичко което докопа, чак и биба засука ( а до сега я плюеше ), в раницата, в количката - никъде не иска  #Crazy Давах му Камилия и мажа с Дентинокс, но не виждам някво подобрение.

# 112
  • Пловдив
Мусле, и при нас кривотията е страшна тези дни, с тази разлика, че поне се хранят добре, обаче даже момченцето ми, което не е по принцип така ревливо, се скъсва да се тръшка, до спукване се дере, иска само на ръце, какво е това чудо просто не знам, ще посетим утре Молева да видим дали ще констатира нещо Rolling Eyes

# 113
Зъби ги мъчат децата,хич не им се притеснявайте  Hug

# 114
  • Пловдив
Мики, май, май, от това е драмата, само проверявам за нещо налично, ама - нищо Laughing уж имаше прогнози от педито от преди сума време, че ще изскочи нещо, ама йок Mr. Green мажа с гелове, пият дентокинд - ефект нулев Rolling Eyes

# 115
V.r.i. ние бяхме на ортопед при д-р Христов.Работи с здр.каса,но ехографа се заплаща допълнително.Доволни сме.Обстоен преглед и обяснява всичко подробно.
Мамчета нямам много време да пиша и чета,но хвърлям по едно око от време на време.
Ние май вървим доста дребнички,като чета колко са ви големи бебчетата.Но и с баща и не сме гиганти.Сега сме 6,200 и 63см.
Относно захранването мисля да започна като направи пълни 6м.От около 10дни дохранвам с АМ,кърмата ми намаля,независимо че направих всичко да я увелича.Но и аз и бебка се изнервихме и се примирих с дохранване.Исках да сме само на кърма,но не ми се получи.Колкото толкова.
И нас май ни мъчат зъбчета,от няколко дни отказва понякога да яде....и се криви....вечер спи малко неспокойно....всичко гризе....Венеца не е надут но белее......А аз се чудя какво може да е......
Сега на 17.11 сме на втори прием на Синфлорикс и Тетраксим.Слагаме ги в различни дни.Досега не е вдигала температура,само е малко крива.Ротарикса го направихме.

# 116
Муслето, дори мъжът ти да се е  дипломирал след брака, не ти се полага дори  и половината му диплома, така че не  си се изложила.   Нито пък него. Wink

Веселинаг, благодаря!!!  bouquet

Явно това със зъбите  е масово - много ниска форумна активност днес. Grinning

Катрин77, привет! Радвай се на компактния модел. Моята вече минава 8  кила. Откъсна ми  ръцете. Дано няма странични  ефекти от ваксината  и този път!

# 117
  • София
Ние бяхме на консултация вчера-6,400 и 67 см на 5 месеца и малко.Биха Синфлорикс,а пентаксим все още няма..Чудя се дали да не и сложим Ротарикс .Дайте мнения за ваксината.
Иначе за венчетата-и нейните са побелели,но педи каза ,че нямаме признаци за зъби.

# 118
Дравейте и от мен, нямам много време да ви пиша, едвам успявам да ви изчета. Малката не е нервна, нооо постоянно се врътка и чекне, и за секунда не мога да я оставя сама, освен в кошарата, където почва да реве и пак я взимам Tired. Май всички ги наляга зъбната драма ooooh!.
Иначе днес бяхме на ДК- 7.700 кг. И 69.5см. Височка върви моята мома  Crazy. Мамче, гледам вие даже сте по-високи, а по-малки на възраст  Blush. Живи и здрави да са  Heart Eyes. Пак не й биха ваксини- отново секрети   #Crazy. Не че толкова бързам, ама се бях настроила психически, нищо, до първи клас все ще й ги бият  Grinning.
А и Тедка е на ръба на подсичане, та ни дадоха рецепта за правен крем, дано помогне, ама то аз съм си виновна, хем знаех, че пуфис не й понасят, хем реших да ги изхабя, та да минем на 4ка. Е, не бях много сигурна, че миналия път се зачерви от тях, ама този път съм сигурна и никога повече Peace. Молфикс е нашия памперс Peace.
Мики, Маги оправи ли се? Казваше, че и тя подсечена и с разстройство? Как са многократните пелени? Иначе Тедито си хапва пюренце на обяд- по 150 мл, ако има тиква и повече може да изяде, но не й давам. Т.е. Имаме едно заместено хранене. Следващата стъпка педи ми каза кисел - кипвам вода, слагам малко царевично нишесте (не запомних пропорциите), после слагам плод и накрая 3 лъжици АМ, което ми звучи вкусно и се запазва млякото в храната. Но мисля да отложа кисела може би за след 2-3-4 седмици. Засега успявам да й осигурявам кърма за 3-4 яденета и плюс пюрето ме устройва. Налага се по веднъж-два пъти да дохранвам с АМ.
Ох, много дълго стана, спокойна нощ на всички мамита и бебоци  Hug

# 119
Здравейте.

Ние пък онзи ден бяхме на дерматолог, малката в Неделя се обрина около вратлето. Казаха ни, че било алергична реакция и ни изписаха Дактакорт, Фенистил капки и да мия с лайка. Тръгна да се оправя от крема и капките, обаче като започнах да мия с лайка от вчера следобед и сега пък е зачервена в зоната, където съм мила с лайката. Няма пъпчици, само зачервено, и не знам сега подсечено ли е или пак е някаква алергична реакция ама без пъпчици.  Confused Мажа със Судокрем от вчера и днес сутринта е значително по- добре.

И нас ни мъчат зъбките май, въпреки, че имаме 2 избили отпреди месец. Вечер особено става много кисела, през деня хапва по- малко и лапа всичко.

Лек ден засега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт