За пюренца идва време вече, сладко да похапва ЮНСКОТО човече - 7

• 27 424
  • 697
  •   1
Отговори
# 90
Изобщо не съм смогнала да прочета всичките тези страници от новата тема, дано ми остане повечко време следобед.  Peace

Мами от Бургас, дадоха ни направление /изпросено направо  Confused/ за ортопед, та горещо моля, препоръчайте добър детски ортопед в Бургас? Предстои преглед на малката и се чудя при кой да я заведа, искам да е добър специалист?

# 91
vesselina_g, щом е запечено детето, добре e да се даде разхлабващо пюре. Според мен  Peace

# 92
В.Р.И. Ние ходихме при доктор Колев в клиника Лайф.Останах доволна от него и от вниманието му към Ивайло.Имаше обаче много заети часове , ако решите там се обадете предварително.  Hug

# 93
v.r.i., ние имаме записан час също за д-р Колев, за сряда. Ако искаш изчакай и моите впечатления, макар че вярвам, че ще останем доволни, тъй като го познавам лично Grinning Иначе информацията, която имам е, че за Бургас са само той и още един тесни специалисти детски ортопеди Peace

# 94
  • в Кошера
Ехоооо  Hug

Да попитам за мнения - от 2-3 дни дребсън яде мнооого бавно, прави паузи от по 5 часа  Shocked (досега максимум е бил на 4 часа). Изяжда си АМ-то както обикновено - 210 мл готов разтвор, но яде по 20-25 минути... Пълни пампата, веселушко е, спинка... от друга страна го съпровождат всички познати симптоми на зъбоникненето  Mr. Green. Питанката ми е дали е удачно да го захраня, ако продължи с дългите паузи м/у храненията? Има ли мама в темата с подобни терзания в момента?  Rolling Eyes
Не е истина как се забравя, а реално каката хич не ни е толкова голяма.  Crazy Ех, старост - нерадост...  Laughing

# 95
Защо,ако прави по-дълги паузи между храненията, да е нужо да се захранва  newsm78
Аз съм си мислила, че ако започне да яде на по-малки интервали, това е като сигнал, че не го засища и тогава може да се предложи друга храна.  newsm78

едит. - аа ти се чудиш дали изобщо да започваш захранване при положение, че прави така. Така ли Simple Smile

# 96
emeka, Miss Blondy, благодаря, момичета  Hug Блонди, ще изчакам и твоето мнение /направо ми драсни на лично тук или във фейсбук, където ти е удобно/, и ако е положително, ще запиша час при него за Дари  Peace Само да питам - работи ли със Здравната каса, че ние си имаме направление, както вече бях споменала  Wink

# 97
За пловдивските мами да споделя мнението си от прегледа при ортопед днес. Този път беше при д-р Хазбун, и аз лично останах много доволна, за разлика от първия при д-р Янакиев. За сравнение при Янакиев продължи около 4мин, а при Хазбун около 30мин. От прегледа стана ясно, че не го носим в много правилна поза. Всичко, което ми разясни е написано в тази статия
Скрит текст:

# 98
  • в Кошера
едит. - аа ти се чудиш дали изобщо да започваш захранване при положение, че прави така. Така ли Simple Smile

Именно.  Peace

# 99
Веселина, и аз бих  дала  разхлабващо. Може ли табличката. Praynig

Гуен, Проспан и  спрей за нос Куикс. Аз правя и  инхалация със сребърна вода и масажче с  мас. Не се потрисайте. Shocked

# 100
Musle благодаря за статията   bouquet
Мале ние Славчето бая си го мъкнем на една ръка, ама с гръб към нас - така май може  newsm78
А на нас ни казаха ортопед на 6-ти месец... тук пише на 5-ти  Thinking

# 101
Mama barba, според наш'то педи трябва да се внимава с Куикса, защото е хипертоничен разтвор. По-добре физ. р-р  Peace
А и на куикса пише за кърмачета над шест мес.

# 102
Tyra, според мен при тези дълги паузи можеш да отложиш захранването за още 2 седмици, когато ще сте на пълни 6 месеца. Но все пак ти решаваш.
Аз лично ще захраня на почти 6 месеца - бебо наддава добре, а паузите между кърменията са между 2-3 часа през деня и една 6-8 часа през нощта.

Момичета, и аз четох че най-новата тенденция на СЗО е да не се заместват кърмения до 1 година, но на мен малко не ми стана ясно дали това означава да давам:
1) 50гр чисто пюре от сварен зеленчук без да добавям кърма/АМ и после да кърмя
или
2) пюрето да е около 200гр, но задължително приготвено с кърма/АМ и след това бебчето да не се дохранва с кърма/АМ.
Леко се обърках от толкова четене, вие как го разбрахте?

# 103
За заместването на кърмене. Аз знам да се кърми първо детето, след това да се дава твърдата храна. Между двете се прави пауза от около час. Или половин час. Тук из форума съм го чела. Сега обаче я храня, когато мога, а кърмя на поискване. Почнах да й давам по мъничко сок от морков. Той не дразни стомахчето и мисля, че добре й понася. Иначе вече си е хапвала ориз, картофче, тиква. Днес сварих малко дюли да смеся с тиквата.

Някой се чудеше дали няма да намалее кърмата и да се изцежда. Мусле, ти ли беше? Нали като заместиш всички хранения, ще искаш да ти спре кърмата. В този ред на мисли за теб е добре да намалява постепенно. Wink

little afternoon, имам пълно доверие на нашия личен лекар. Щом го е предписал, пръскам смело. Wink

Тайра, как сте? Пускаш теми, споделяш по някой статус и после си мълчиш. Wink

веселина, имате си зъбче най-официално!!! Честито!

Мики, честитих ли ти рождения ден. Да си жива и здрава!!! И малко градивна критика. Ние жените не остаряваме, а помъдряваме или се разхубавяваме. А аз и двете.  Mr. Green

# 104
Здравейте!
vesselina_g честито зъбче.
На Надя венеца е леко подут и все по-настървено чеше с играчките и текат едни лиги...  Rolling Eyes
И малко градивна критика. Ние жените не остаряваме, а помъдряваме или се разхубавяваме. А аз и двете.  Mr. Green
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт