За пюренца идва време вече, сладко да похапва ЮНСКОТО човече - 7

• 27 449
  • 697
  •   1
Отговори
# 585
Честито, бебчета   bouquet времето хвърчиии!
Гуен,  hahaha представям си го  Crazy
И аз забелязах, че спи доста след вяксина.
За сядането, Елси, не мисля, че детето ще изостане, ако седне само 7-8 месец. Явно тогава му е дошло времето. Ние не го слагаме седнал. Само понякога го слагам на краката ми, когато аз съм легнала, със свити колене и той гледа към мен, излегнат върху бедрата. Нещо като полулегнал полуседнал.

# 586
Благодаря момичета, ще изчакаме и ние тогава да седне сама. Тя прави коремни преси, ама има още докато седне сама  Crazy. Щом всички ортопеди така препоръчват, има защо  Rolling Eyes. Ние още не сме сложили лятния вариант на количката. Още или само лежи в бебешкия кош или в столчето за кола. Ама то и в това време много не излизаме, тази седмица обаче задължително ще сложим другия вариант, зимния кош го е изпълнила на 120% и постоянно главата й е опряна в стената.
Гуги, ми ние нямаме сняг  newsm78.
Гуен, честито, вие до годинката ще сте изкарали всички зъби  Laughing.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 11:34 от Elsi86

# 587
В количката и в столчето за хранене е в седнало положение. Понякога го държим и в нас седнал, но не сме го подпирали с възглавници и т.н На рехабилитацията също го карат да седи седнал  Rolling Eyes

# 588
  • Пловдив
и на нас едната педиатърка ни каза да ги упражняваме да сядат, та за минутка примерно ги слагам и ги държа, то всеки различни съвети дава Rolling Eyes понякога за малко ги слагам поседнали и в скута ми и толкова Wink на нас ортопеда даже ни каза, че е нормално да започнат да сядат към 7-8 месец, но не знам за момиченцата дали не може и по-рано Thinking

# 589
Определено, момчетата са по-мързеливи  Laughing Аз доколкото разбрах не трябва да ги мъчим да седят на възглавници, за да не се натоварва гръбнака. За няколко минути в скута или на пода не е проблем, защото все пак го държиш. Ако седи е ок, ако се свлича значи още няма стабилна опора и няма смисъл да го тормозиш  Peace

# 590
  • Пловдив
да, нещо такова и аз разбрах в крайна сметка, струва ми се, че при нас има още доста време докато успеят да се държат стабилно седнали Mr. Green

# 591
Здравейте!
Честити месечинки на всички пораснали бебоци!
Ние днес - след 14,00 часа - сме на консултация и имунизация. Като си помисля и ми се свива сърцето. Не знам как ще успея да я удържа сама - като знам какво мятане и какъв рев пада.  Rolling Eyes
И да ви се оплача - снощи Надя падна от нашата спалня. Беше към 21,00 - тъкмо и гласях нещата за баня. Тя си играе по средата на спалнята - 2 на 2. Нещо се скарахме с баткото, че не си е научил 3 реда думички за коледното тържество, а днес ще имат репетиция и уж баща и беше при нея... Като влизам в спалнята и я виждам как буквално се "изсулва", превъртя се и си падна на дупето и гръбчето. Успях само да извикам, при което стреснах таткото - той си четеше неговите си форуми. Следващите 10-15 минути ми бяха като мъгла, защото ми причерня и ми забучаха ушите. Като се освестих - гледам дребното се смее на баща си и видимо нищо му няма. ММ каза, че не е плакала много - явно повече се е уплашила, отколкото да я е заболяло. Цяла нощ подскачах и през час ставах да я проверявам дали е добре.  Rolling Eyes

# 592
Честит празник на всички бебоци !!   bouquet Ние още нямаме зъби,а така ни мъчат..ужас направо  ooooh! ooooh!  докато спи и започва да плаче на сън.. .пък ММ вика,че сънувал как пада  ooooh!  Crossing Arms Ще го видим днес съм на зъболекар и ще останат сами с малкия.Момичета имате ли някаква схема за захранване,ще се радвам някой ако я сподели,че тази от  нашата педи хич не ми допада  newsm78  newsm78

# 593
Определено, момчетата са по-мързеливи

Изобщо не съм съгласна с това. Малкия е като луд - от 15-стия ден започна да се върти сам в кошарата от гръб на корем и да си държи главата изправена като костенурка.  Няколко дни след това започна да се придвижва сам от единия на другия край, а към 30-стия ден започна да се върти и от корем на гръб. На два месеца започна да прави стъпки - имаме и клипче как крачи на плажа, като го придържам. Изправя се почти сам - подавам му ръце, хваща се , натиска се на крачета и хоп вече е прав. Щом е буден е в непрестанно движение, даже падна на 2 пъти от дивана с пълзене.

# 594
Хайде да си сверя часовника с вашия- какви масажи и гимнастики правитена бебчо? Ние сме с поглаждане, почукване, разтриване, гимнастика на ръчички, колело на крачета, разтваряне и тупаница и масаж на стъпалата. Но разтварянето на краката като жабка упорито го съботира, а ортопеда каза, да се прави до 6ти месец, после вече нямало смисъл и много се радвам  Party.
Тя се врътка постоянно и пълзи назад най-вече. Но от корем по гръб още не може, чудя се дали да я упражнявам или да изчакам сама да се сети. Хем искам, хем не, че тогава ще стане суперрр опасна ooooh!. Вчера я сложих в кошарата и аз си върших малко моя работа, тя се врътнала и стигнала до края й - с пълзене като гъсеничка назад  Crazy. Още стои при нас на дивана и постоянно съм на щрек, скоро ще правим нещо и ще я слагам на пода  Whistling.

# 595
 Детето само ще си покаже, че му е дошло времето за сядане!

# 596
Здравейте ние вече сме добре миналата седмица се прибрахме от болницата,но не съм писала,ме от пране и работа нямах никакво време.Аз вече го слагам седнал за по няколко минути.Ортопеда каза,че щом детето само се изправя и се мъчи да стои седнало значи може.Даже от миналата седмица се храним в столчето за хранене.Вчера дадох за първи път пилешко с картоф и мляко на Виктор много му хареса.Педи каза през ден месни пюре като започна пилешко,пуешко и телешко.Със захранването за сега всичко върви добре,само дето това мойто дете не иска да погледне плодовите пюрета.Какво е това нещо незнам ooooh!?Яде само банан пасиран.От днес и ние минаваме на 2-ка мляко.За фотосесията и ние имаме запазен час при Вили Маринова.За 60лв двайсет кадара.

# 597
Нека не бъркаме нещата. Peace
Цитат
Рефлекс на пристъпване

Ако държите вашето бебе и поставите крачетата му на равна повърхност,
то ще „проходи”. Това е добър трик, но всъщност не става дума
за истинско ходене (затова не отпускайте захвата си!).
Този рефлекс продължава до 4-ия месец
Иначе съм съгласна,че е до дете.Моя батко проходи седмица преди да навърши 10м.Всъщност на 9м. седна,изправи се и в края проходи.

Аз съм гладна като вълк  Confused но през гърлото ми и кисело мляко едвам минава.Какво е това чудо не знам,а четох,че налепите при херпангината минават за 5-7 дни,дано не ми намалее кърмата  smile3506

# 598
Честити месечинки на бебоците Simple Smile

Почвам отзад напред, но първо това, което ми се струва най-важно:

Elsi86, забелязах, че си писала, че даваш по 130 мл. вода + 4 1/3 л. АМ. Аз доколкото знам, АМ не трябва да се разделя на части от лъжичката, т.е. трябва да се прави или 120 мл. с точно 4 лъжички или 150 мл. с точно 5 лъжички. Такива половинки и третинки не трябва да има. Това ми го каза педиатърката още на първото посещение, защото и аз така правих разтвора. Но не трябвало, защото се разваляла формулата. Ако искаш питай вашата лекарка, но понеже ми се стори много важно, реших да пиша (и то не на лични, за да го видят и други мами).  Peace

За сядането - слагам я от време на време в скута ми, обърната към телевизора Simple Smile и то за по-дълго време. Пробвала съм 3-4 пъти на дивана подпряна с възглавница, но се свлича.

И аз си мислех за гимнастиката - масаж докторката ми каза да не правя. Гимнастика почнахме от третия месец и то само 5 упражнения (ръцете в страни, ръцете нагоре и надолу, краката на жабка, краката на колело и крак в противоположна ръка. И набирането до полуседеж). Питах я на предната консултация дали трябва още да се добавят - тя каза не....

mama_na_andi, с какво долу-горе си решила да започнеш захранването? Тъй като има различни схеми. Аз започнах с зеленчуци (пащърнак), въвеждам 3-4, после плодове 3-4, после каша и после продължавам ту зеленчук, ту плод. По някое време ще дам месо и до там съм го измислила Simple Smile

# 599

Аз съм гладна като вълк  Confused но през гърлото ми и кисело мляко едвам минава.Какво е това чудо не знам,а четох,че налепите при херпангината минават за 5-7 дни,дано не ми намалее кърмата  smile3506
Последния път борихме херпангина около месец със смяна на 3 антибиотика,голяма е гад. Много помогна Алоклаир(мисля че така се казва) спрей за афтите,но накрая намерихме гранофурин,от ветеринарна аптека и на 3-тото намазване нещата започнаха да отшумяват.
Аз пък се прехапах преди дни и на мястото на прехапаното стана афта,много щипе и нищо не мога да ям,даже едвам си мия зъбите.Идея с какво да я намажа,пробвах йод,но не помогна?

Общи условия

Активация на акаунт