Имам новина голяма- през АВГУСТ ставам мама!

• 35 942
  • 714
  •   1
Отговори
# 465
Миналата бременност се мазах с маслото на Икаров и имам малко стрии на паласките, които почти не се забелязват.
Този път може би ще пробвам на крема на Мустела. Около мен има доста доволни майки от него. И все пак си е до кожа...някои колкото и да се мажат се нацепват много, други и без да се мажат нямат стрии.

Честито и от мен за всички, които са чули сърчица Simple Smile

# 466
  • Sofia
Момичета, благодаря за разбирането. По-чувствителна съм напоследък..особено към най-близките.
Истината е, че не бях на 100 процента сигурна, че искам трето дете сега ooooh!
Говоря за първия момент, изплаших се. Вече няма и помен от несигурността. Тъй като първото ми дете е родено със секцио, с втората бременност много се притеснявах как ще родя. Естествено всички лекари бяха за секцио отново, но аз намерих моя лекар и жената се съгласи поне да пробваме...Родих Калоян нормално, без епизиотомия, шевове:) голям мъж 4220 гр Joy не можело, а? И сега пак се притеснявам за раждането, за нищо друго. Но знам, че с подкрепата на всички, ще се справя!
Мойта гинеколожка е убедена, че и този път ще е нормално и даже ще е по-лесно ( не че се оплаквам от първото)...

# 467
janin4eto_87 , и аз първия път родих секцио по спешност. Много ми се иска втория път да родя нормално, но не знам дали ще намеря лекар, който да се съгласи.
Ти при кой ражда?

# 468
  • Sofia
Аз родих при др Жекова в окръжна болница. Гледат се много фактори - големина на бебето, дали е слязло с добра позиция в малкия таз, дали цикатрикса на мястото на разреза е достатъчно плътен..може да се реши в последния момент как ще раждаш. Но е грехота, ако всички тези условия са изпълнени да се прави второ секцио

# 469
janin4eto_87, благодаря за информацията  Hug

# 470
Здравейте момичета! Престраших се и аз да се включа.На 29 години съм, първа бременност с термин 20.08.2015.Малко съм притеснена,защото имам киста на жълтото тяло, която нарастна до 7.7 см.и доктора ми каза много да внимавам да не се спука.Срещала ли се е някоя от вас с подобно нещо?

# 471
  • Sofia
Знам, че е нормално до 3 месец да има такава киста, защото след това плацентата започва да изхранва бебето и жълтото тяло губи свойте функции, но какво значи да внимаваш да не я спукаш?? Какво трябва или не трябва да правиш...

# 472
Здравейте,да се похваля и аз .Днес бях на първи преглед след 23 дни закъснение и се оказа че вече си имаме и сърчице,бебе расте нормално и всичко е в границите,отговаря си точно на седмицит7с2д.Само с гаденето ми е трудно да справя,помагайте че има дни в който не се издържа.

# 473
Каза ми без резки движения и натоварване, защото била много силно кръвоснабдена и ако де спука мога да направя перитонит и да станат доста сериозни нещата.Иначе днес в 6 седмица и 4 дни видяхме пулсации.Много искам да си задържа бебчето и съм толкова изплашена.

# 474
  • Бургас
Здравейте,да се похваля и аз .Днес бях на първи преглед след 23 дни закъснение и се оказа че вече си имаме и сърчице,бебе расте нормално и всичко е в границите,отговаря си точно на седмицит7с2д.Само с гаденето ми е трудно да справя,помагайте че има дни в който не се издържа.
На мен ми помагат цитрусови плодове и много студена вода на малки глътки Peace
Най-ефикасно ми е парченца лимон поръсени с малко сол.
И през целият ден имам до себе си пакетче солети....

# 475
Здравейте   bouquet Чета си ви всеки ден, но не пиша  Laughing
При мен новото е, че се засилва гаденето даже и през нощта се събуждам и единственото което ми помага е кисели краставички.Момичета при вас има ли лека болка, тежест или издърпване в корема за кратко  Naughty ?

# 476
Здравейте,
малко ми е много мързеливо тези дни и затова не пиша... Да ви разкажа малко за мен. На 30 години съм, това ми е втора бременност. Имам момченце на 3,8 год. Първата бременност я изкарах без проблеми, без симптоми, само по корема и килограмите разбирах , че съм бременна. Но сега с втората ми се гади, уморено ми е , постоянно ми се спи и имам болки постоянно в матката.
Утре мисля да отида на първият преглед при АГ за да видя дали всичко е ОК.
Писането в такъв форум много ми помогна през първата бременност, надявам се да си помагаме взаимно тук. Пожелавам ви една прекрасна и спокойна нощ момичета.  Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet

# 477
  • Sofia
Каза ми без резки движения и натоварване, защото била много силно кръвоснабдена и ако де спука мога да направя перитонит и да станат доста сериозни нещата.Иначе днес в 6 седмица и 4 дни видяхме пулсации.Много искам да си задържа бебчето и съм толкова изплашена.
Дано всичко е наред Hug

# 478
Здравейте, момичета
Аз още не смея да кажа на никой за двете чертички, поне докато не мина през лекаря. Запазих си час за 07.01. Знам че в чужбина отиват много по-късно на лекар. В случея аз ще съм в 6=та седмица. Какво да очаквам от прегледа. Някакви изследвания? Витамини? Ако можете да ми подскажете?
 Благодаря Simple Smile))

# 479
Благодаря ви момичета  Hug
Относно гаденето и при мен вече е всекидневно, но на фона на някой познати които повръщат и т.н. съм добре .....помага ми като хапна нещо, наистина цитруси или нещо различно от сладко......а в най-лошите дни една дъвка и колкото и изтъркано да звучи - спокойствието и опитите да мислиш за друго също ..... Rolling Eyes Да видим като не може да се търпи колко ще ми помага  hahaha
Мен също много ме е страх от сега още от раждането и не съм решила как .....клоня към секцио понякога се навивам за нормално.....объркана съм и не мога да спра да го мисля, но се успокоявам че има още много време  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт