Математически турнири - 29

• 78 293
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
Te ако стояха и проверяваха поне веднъж задачите ... Crazy
Моят хубосник на Салабашев след първия час си смигнали с приятелчето и решили да потичат в двора на МГ вместо да се мъчат още ..
Резултатът го очаквам с нетърпение, твърди че е решил 9 задачи .. За две чак той се ядоса на себе си, че не е дорешил .., но пуста гонешка в двора няма да го чака ..и въобще не проверил задачите.
Сега за КМС обещава, че няма да бърза  Whistling

# 676
Миналата година във 2-ро училище (София) малките не са ги пускали да излизат от училище преди казания час. Предполагам така е правилно, защото иначе няма как да се следи пуснатото дете чака ли го родител или не.

# 677
Тук ги пускат, но в определен периметър зад който стоят родителите .. Не виждам как ще удържат 100 второкласника на едно място  newsm78  + още поне 300 деца от други класове

# 678
В София 1-ви и 2-ри клас са от 8.30, а всички останали от 10.30, което ме навежда на мисълта, че наистина трябва да е само час и половина за малките, за да може да се изпразни училището за големите преди началния час.
Но по всички тестове от минали години първото изречение е: Време за работа 120 минути.

# 679
  • София
В София 1-ви и 2-ри клас са от 8.30, а всички останали от 10.30, което ме навежда на мисълта, че наистина трябва да е само час и половина за малките, за да може да се изпразни училището за големите преди началния час.
Но по всички тестове от минали години първото изречение е: Време за работа 120 минути.

Май 8 ми казаха в 125то... И малко по-рано там, щото не се знае кой къде ще е...

А, няколко въпроса:
1. Листа носят ли се?
2. С телефоните как стои въпроса? Ако нещо все пак му се налага да тръгне... трябва да ме извика все пак, аз не мога да стоя и да чакам в засада...

# 680
Сега погледнах на нашия талон за участие за ВТОРИ клас пише начален час 10:00, да се явим в 9:30 в сградата, продължителност 90 мин

# 681
  • София
В нашето училище си имаше госпожа, която ги извеждаше от коридора, до фоаето на училището и там чакаше с детето родителите. В повечето случаи, те си бяха там, но имаше едно дете, от класа на моето, на което баща му го нямаше и тя ни го предаде на отговорно пазене, като междувременно при всяко излизане проверяваше дали е дошъл баща му. Сега обаче сме в чуждо училище. Смятам да и дам телефона, като свърши да звънне от училище, аз ще съм в някое близко кафе. Изобщо не си представям с тези лесни задачи да седи два часа. И половин и е много. Още повече, че едва ли ще седне да ги проверява, колкото и да повтаряме, че трябва. Сега се надявам, че ще остане до края, защото ще ги водя двама от един клас, а другото дете си е бавничко и тя ще се наложи да го чака, за да може да ми се обади като излязат. Малко хитрост от моя страна, надявам се това да я накара да си гледа задачите докато чака Simple Smile

Май 8 ми казаха в 125то... И малко по-рано там, щото не се знае кой къде ще е...
т 2-ро специално ни казаха в 8.15 да сме там, макар че, ни дадоха в коя стая ще сме още при записването.

А, няколко въпроса:
1. Листа носят ли се? Миналия път не сме носили. Само несесер с моливи и химикалки
2. С телефоните как стои въпроса? Ако нещо все пак му се налага да тръгне... трябва да ме извика все пак, аз не мога да стоя и да чакам в засада...  Не са ни правили проблеми за телефон, та това са малки деца, нали трябва да имат връзка с нас

# 682
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Спомням си с умиление, коледното състезание в първи клас на сина ми. Седнахме с няколко майки в кафене да чакаме децата, сервитьорката не беше още донесла кафето, когато се обади, че е готов-има-няма 15 минути Joy.
 Имаше сгрешена задача, но забавата беше голяма. В първи клас гледайте на състезанието като подарък, забавление и като първи урок за състезанията. Успех на всички малки математици...

# 683
Понеже скоро сме го минавали, моя съвет е независимо колко часа е състезанието за децата в 1-ви и 2-ри ако не искат децата да висят във фоаето, да се върнат да ги чакат като минат 30-те минути за втори може и към 40-те.
Вече две години наблюдавам и в двете има първокласници които излизат на 10-та 15тата минута, някои са разплакани, без телефони и стоят и плачат по повече от половин час докато ги вземат, а наоколо чакащи родители се мъчат да ги успокоят.
Второкласниците като почнат да излизат масово към 40-тата поне телефони имат ама то майките докато дойдат си минава време и се гонят по коридорите и вдигат и шум става голяма глъч.
Най вече на Коледното, че е по масово, а за повечето първокласници е и първо състезание и не се знае как ще реагират.
Нас тук поне ни пускат във фоаето да чакаме на зимните състезания.
Тези които са пролетта си стоим отвън.   

# 684
  • Бургас
Салабашев - Бургас излязоха на сайта на ПМГ - http://pmgbs.com/

# 685
# 686
  • София, ж.к. Стрелбище
Момичета, имам един въпрос - има второкласници, които са с 57 точки. Как става това, при положение, че задачите се оценяват с 5 или 6 точки и максималния брой точки е 60?

# 687
  • Варна

Момичета, имам един въпрос - има второкласници, които са с 57 точки. Как става това, при положение, че задачите се оценяват с 5 или 6 точки и максималния брой точки е 60?
С 3 или 6 точки се оценяват задачите.

# 688
В един от по-малките градове имаше дете с 4 т. и дете с 10 т. - пълна загадка по каква математическа логика са калкулирали този резултат.

# 689
  • София
В един от по-малките градове имаше дете с 4 т. и дете с 10 т. - пълна загадка по каква математическа логика са калкулирали този резултат.
И в 125-то са публикували един резултат на дете от СМГ 32 точки. Сигурно е печатна грешка.

Общи условия

Активация на акаунт