За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 359
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Мами, някоя от вас давала ли е на бебчето си Фризовом? Въпроса ми е с какво АМ сте продължили, лекарката на малкия каза, че трябва да го сменим с 2-ка, купих му Фризолак 2-ка, така се разпищя, пи няколко глътки и повърна. Преди 2-3 месеца пробвах да му дам Аптамил като отшумя рефлукса, не искаше да го пие и си караме на Фризовом. Някаква идея за мляко, което евентуално ще пие? Знам, че всяко дете е индивидуално, но ми се струва ъпсурдно да купя от всички марки млека и да правя експерименти кое ще хареса. На 7м е бебо.

Фризолака май доста гаден на вкус ,защото и ние не го пиехме.Направо се отврати като го опита.След като я отбих минахме на Нестле НАН . Много и харесва и си го обича. Вече сме 1г.3м. и още и е сладко.

# 121
  • Северозапада
Според мен зависи с каква марка са свикнали. Малката е пила само Фризо. Почнахме с Фризопеп, мина през Фризо ХА, сега и давам Фризолак 2. Пие си го без проблем. Аз съм чела, че смесват Фризовом с Фризолак, съответен номер, и постепенно заместват млякото, а не от веднъж.

# 122
Според мен зависи с каква марка са свикнали. Малката е пила само Фризо. Почнахме с Фризопеп, мина през Фризо ХА, сега и давам Фризолак 2. Пие си го без проблем. Аз съм чела, че смесват Фризовом с Фризолак, съответен номер, и постепенно заместват млякото, а не от веднъж.

В това със смесването и постепенното заместване има логика, може да пробвам така. Честно казано той бойкотира всяко ново нещо, всяко мляко различно от това, с което е свикнал, така че едва ли има смисъл да пробвам второ, трето и т.н. Ако не стане, ще се купува нещо, то е ясно, благодаря на всички за отговорите   bouquet

# 123
Здравейте момичета!
Вчера нашата лл сложи на малкия ваксината за 1.6г. Снощи всичко беше добре. Когато се прибрахме му сложих лепнка КУУЛ ПАЧ на едното краче и след 6 часа я махнах и сложих друга на другото. Дадох му и МИГ за температура два пъти. Легна и всичко беше ОК. Сутринта обаче се събуди с обилна хрема и температура. Дали това е реакция от ваксината и за колко време отшумява?
п.п Сега пак му дадох сироп за да спадне температурата и когато заспи ще му капна винатин Ц в нослето. Какво друго мога да направя за да отмине това? Много съм притеснена.

# 124
  • в огледалото на живота
Здравейте момичета!
Вчера нашата лл сложи на малкия ваксината за 1.6г. Снощи всичко беше добре. Когато се прибрахме му сложих лепнка КУУЛ ПАЧ на едното краче и след 6 часа я махнах и сложих друга на другото. Дадох му и МИГ за температура два пъти. Легна и всичко беше ОК. Сутринта обаче се събуди с обилна хрема и температура. Дали това е реакция от ваксината и за колко време отшумява?
п.п Сега пак му дадох сироп за да спадне температурата и когато заспи ще му капна винатин Ц в нослето. Какво друго мога да направя за да отмине това? Много съм притеснена.

Едва ли е от ваксината.
По скоро е прихванало нещо детето и сега реагира организма  Peace
Като изключим разбира се,че е била здрав за вакасината/предполагам/
Колко висока е Т?

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 10:10 от ~Dev~

# 125
Да, вчера беше напълно здрав, нищо му нямаше. Температурата е 37.7

# 126
  • в огледалото на живота
Моето дете е подържало фебрилна Т в  този порядък при ваксина,но без изявени други признаци/например хрема/
До 24 часа отшумяваше.
Следи детето и давай темепратуропонижаващи на определен период.
Това мога да споделя  Peace

# 127
Т под 38 не се сваля с лекарства,това е признак,че организмът се опитва да се пребори сам с инфекцията.А и когато се мери ректална Т на дете винаги се маха половин градус.

# 128
  • в огледалото на живота
Т под 38 не се сваля с лекарства,това е признак,че организмът се опитва да се пребори сам с инфекцията.А и когато се мери ректална Т на дете винаги се маха половин градус.
Случая е съвсем друг  Peace
Състоянието на детето съвпада с имунизацията,това е тревогата на майката.

Останалото го знае всеки  Wink

# 129

Случая е съвсем друг  Peace
Състоянието на детето съвпада с имунизацията,това е тревогата на майката.

Останалото го знае всеки  Wink
Да се обади на ЛЛ и ще и кажат същото и ние сме имали такъв случай.

# 130
В случая и аз бих дала нещо за понижаване на температурата.То ако се
разболява реално ще продължи да вдига и ще се наложи лечение.Ако е от
ваксината ще се облекчи общото състояние и до ден ще отшуми.

# 131
Тревогата ми е от това , че по думите на много майки , а и лл тази ваксина , която е последна била най-опасна и до 10 дни организмът може да покаже реакция.
Така ли е всъщност?

# 132
  • Шумен
При нас реакции не е имало при нито една ваксина, превантивно съм давала само Панадол. И мен ме беше страх от тази ваксина, бях се налушала добре за възможните реакции от нея и бях доста наплашена.

# 133
Колко струват тези прахосмукачки за сополи, каква марка е и може ли линк? Мерси   bouquet

# 134

Общи условия

Активация на акаунт