За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 310
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Аз ползвам този разтвор за инхалации
:http://www.apteka24.bg/inhalatori/1025-rinoflux-5-ml.html

Във Варна го има в аптека "Валя Дечева",срещу централния вход Окръжна болница.

# 106
  • в огледалото на живота
Мегле,изобщо нямам намерение да споря с теб  Peace
В темата за боледуване на децата има доста майки със 'стаж' относно инхалаторите и употребата на ФР от банка.
Задай въпроса си там,ако смяташ,че моя отговор е неправилен и съм убедена на 100%,че ще потвърдят написаното от мен.
Със здраве  Hug

# 107
  • София
~Dev~ не ме разбирай погрешно, нито споря, нито се заяждам, за съжаление се наложи да се сблъскам с инхалациите с бебе на 4 месеца, за първи път ми е и е нормално да повярвам на това, което ми казва педиатъра и фармацевта. Поста ми беше насочен към това, защо ми казват да ползвам банката и да си я имам неопределено време, като всъщност излиза, че това е неправилно. Това е! Аз, както казах, си купих еднократни дози, заради удобството на ползването им, изобщо дори не съм знаела колко е вредно и опасно да се ползва отворена банка с физ. р-р повече от два дни  Peace

# 108
Ние имаме същия проблем с повръщането, предполагам се дължи на коликите.
През деня спи и не мога да я събудя, а през нощта по 9-10плаче и не може да заспи.
Пробвах с шише с топла вода,по корем я държа, люшкане и инфакол, колииф, абоколикен и сега сме на еспомизан и на Хип Конфорт и ефект няма все още Sad някой ако има други предложения ще съм благодарна.

# 109
През деня спи и не мога да я събудя, а през нощта по 9-10плаче и не може да заспи.
Пробвах с шише с топла вода,по корем я държа, люшкане и инфакол, колииф, абоколикен и сега сме на еспомизан и на Хип Конфорт и ефект няма все още Sad някой ако има други предложения ще съм благодарна.
Пробвай със сешоар.Шумът може и да я успокои.

# 110
  • Sofia
Да се включа за физиологичния разтвор. Банките действително са стерилни 48 часа. Друг е въпросът, че просто не мога да го спазвам това изискване. Синът ми е на постоянни инхалации вече 8 месеца , първо бяхме на ампули, но взе да излиза много скъпо. После се оказа, че въпреки непрекъснатите питания на фармацевтите дали ампулите са подходящи за инхалации, те са ми давали обикновени за нос. Така че отвсякъде съм правила грешки за този период. Но не мога да съветвам и други да правят като мен.

# 111
Пробвай със сешоар.Шумът може и да я успокои.

Има ефект
Благодаря    bouquet !

# 112
  • Русе
В Лидл тия дни мярнах възглавници с черешови костилки. Бяха ми казали, че помагали. Аз давах само Еспумизан и я разнасяхме на ръце докато бяха коликите. То си е период и трябва да се премине. При някои е по-леко, при други - не толкова.

# 113
  • София
Ние имахме и с костилки, и със спелта. Задържат топлината повече време, обаче от друга страна се нагряват много странно, в повечето случаи е много трудно до се прецени правилната температура. Лично аз слагах затоплени с ютия кърпи, вършат абсолютно същата работа.

# 114
  • Пловдив/София
Имам въпрос към майките с опит...
От известно време моят бебо (3.5 месеца) реве истерично като му се доспи. Едвам го приспивам, ако сме вкъщи. Познавам го кога е рев за сън, но понякога нито един метод за приспиване не работи. Вчера му изпуснах с малко режима и беше ужас- на ръце, в кошара с люшкане, сешоар, биберон, в шезлонг с люлеене, с гушкане- нищо не можа да го успокои и приспи. Накрая пак навън в количка се принудих, но не мога винаги така.
В нета има доста по въпроса, но все е за по-големи бебета. Някой с опит с малък незаспиващ терорист?

По принцип е ревливо бебе, първите 2 месеца ни побърка, после малко се кротна, но пак реве за внимание, като се намокри, от 100 неща. Но е и много усмихнат, смее с глас от 2 месечен, говори ни с дтлги диалози с всякакви звуци, усмихва се и на непознати хора (вкъщи). Притеснявам се да не стане от хиперактивните деца с този зов за внимание и като нищо не му задържа вниманието над 5 минути- активна гимнастика, шезлонг с мелодии и вибрации, всичко е до 5 минути, после иска човек да си го гледа и да му говори...Нали е рано да се говори за хиперактивност?

и основно как да решим въпроса със спането? Той като по-малък спеше супер малко, сега малко повече, но докато заспи е някакъв ужас...

# 115
Здравейте,
на нас най-много ни помогна Colief и масажите на коремчето. Истината обаче е, че бебчето ще трябва да си ги изтърпи, препаратите само леко облекчават... Confused #Cussing out #Cussing out ooooh! ooooh!

# 116
Пипи 2013 на нас само излизането на вън ни помагаше.И в това време
на 6мес. беше го повивах в одяла и на вън-на терасата ,пред блока ..
Винаги е спал малко и заспивал трудно.Не е хиперактивен.Но е палав и буен.
Говори от 1.4 мес.Никога не е имал страх от нищо.Страшно контактен.Не е
ревал от чужди хора.

# 117
Мами, някоя от вас давала ли е на бебчето си Фризовом? Въпроса ми е с какво АМ сте продължили, лекарката на малкия каза, че трябва да го сменим с 2-ка, купих му Фризолак 2-ка, така се разпищя, пи няколко глътки и повърна. Преди 2-3 месеца пробвах да му дам Аптамил като отшумя рефлукса, не искаше да го пие и си караме на Фризовом. Някаква идея за мляко, което евентуално ще пие? Знам, че всяко дете е индивидуално, но ми се струва ъпсурдно да купя от всички марки млека и да правя експерименти кое ще хареса. На 7м е бебо.

# 118
Ние го пиехме за няма и месец.Но за мен е доста "капризно" мляко.И след това минахме на Лактана.Малко беше зор 1-2 дни докато свикне с новото мляко,че Фризавом-а е по-гъст.НАН също и харесваше и не сме имали проблеми с него.

# 119
  • София
Ние го пиехме от втори месец, заради повръщането и запека. Като направи 6 месеца заедно с педи и ние решихме да го махнем (принципно може до 12м.)
Имахме четири хранения с мляко и постепенно започнах да ги замествам с Хип Комбиотик. Първо замених в 10:00 няколко дни, после в 17:00, после сутрешното и накрая вечерното приблизително за 2 седмици стана всичко.
Може да не е правилно, но моя го прие добре, не е имал и колики дори  Peace

Общи условия

Активация на акаунт