За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 271
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Шумен
Ами децата са различни, най-често е известен период след като се изплашат. Минахме го и ние, израства се. То по тази логика може и в банята да се стресне детето под душа и с години да реве (сестра ми беше така между 2 и 3-4 годишна) така и не разбрахме причината, но в един момента спря и явно забрави  Peace

# 676
доктора каза  че било пъпна херния  и за да избегнем операция да го прибираме с лепенки ставало по бавно така  но се избягва операция .
Моето бебе беше с пъпна херния, когато се напънеше пъпчето се издуваше. Нашето педи също каза да слагаме лепенки, но се консултирахме и с много добър детски хирург,за да ни каже дали правилно слагам лепенките и дали има оправяне. Оправяне има да нашето маниче се оправи, но се иска постоянство около 3 месеца беше постоянно с лепенка през 2/3 дни е сменяхме и се прибра напълно, но става бавно. Има един друг вид хернии  ингвинални май се наричаха те се оперират. Има специални лепенки с марличка, мъжът ми събираше двата края на пъпчето и натискаше за да се пребере, образуваше се като цепка и аз слагах лепенката- бебето не го боли . Дори скоро пак сложих лепенка като беше болна и кашляше за всеки случай. В момента сме на 8 месеца и няма проблеми

# 677
  • Berlin
При нас с баткото имаме проблем с банята от известно време - не иска да си мие косата.Според мен се е наплашил от вода в очите и мисля, че знам защо е станало, нооо сега е голяма борба и чакам да мине просто. Косата я мия с големи трудности, и то не винаги дори.

А иначе аз да си се оплача - вместо днес да ни е последен ден на инхалации вкъщи, ние почваме отначалото с бебето, просто на някои лекари им липсва опит и си патим от това. Добре, че нашата педиатърка не е от тях и се надявам и двете деца да се оправят този месец. Simple Smile А и аз също, че вече 4та седмица боледувам с тях. Имам чувство, че сме в някакъв затворен кръг и си предаваме болести един на друг, всички сме на антибиотик и пак не можем да се излекуваме.

# 678
  • София
Моят по едно време имаше проблеми с къпането, взех му козирка за къпане по-големичка, ча да му става и проблема се реши : )

abc - време ви е вече да оздравявате всички...много се измъчихте Sad

# 679
  • София
abs  Hug Била съм в тази схема и знам какво е. Дано наистина да минава вече и е вярно това, че се заразявате един друг. Tired
И при нас не е розово, да ви попитам знаете ли добър детски стоматолог и изобщо как стоят нещата там? Досега каката сме я водили при нашата зъболекарка за прегледи, и досега нещата бяха ок. Но преди дни видях дупка между двата кътника, обадх се на нашата си зъболекарка и съм записала час за другата седмица, но към момента се е разранил и венеца между тях и казва, че я боли и си мисля, като ще е първо работене на зъб дали да не отидем при детски специалсит?
Приемам съвети!

# 680
  • София
meggle - не го водя при детски, а при нашия. Ако ти е удобно на Дойран мога да ти дам координати. От по-малък от кака ви ходи, пращали сме и други познати дечица,  доволни са. Но не виждам защо да не си я заведеш при твоята, ако жената има подход, трябва да нямате проблеми, а и детето не е чак толкова малко.
1 път го водих при спец. детски, докато се ориентираме, ами даже не пожела на стола да седне(беше съвсем малък тогава). После  при една друга пак не детска, но накрая този "батко" го омая, влиза си, сяда си сам, иска да го чакаме в чакалнята, щом се заклати зъб, заявява желание да ходи той да му го вади и т.н.

# 681
  • София
Моето дете сега е на 2 години и 4 месеца, къпането от бебе е кошмар! Максимално бързо, не всеки ден. Към 1 годинка нещата поотшумяха до степен седи спокойно във ваната, но само докато не види шампоана. Рев, писъци, излизане от банята. Коса да измием е абсурд - не спасява нито козирка, нито кърпа на лицето. В интерес на истината, не го и насилвам - колкото успея да го измия, докато се разсейва с играчки - толкова.
Не знам от какво зависи,но още докато бях бременна,при шума на течаща вода започваше да се бунтува неистово и то до такава степен, че престанах да мия съдове, а къпането ми беше по-бързо от светкавично.
За сметка на това обожава всякакъв друг вид вода - първа писта е в локвите, пере в легенче, пръска с пистолет и разлива бутилки.

# 682
  • София
Angel мерси, не ми е удобно, но ти благодаря, ако не се сработим с нашата, ще ти пиша  Hug
Педиатърката ни е на другия край на София, но не я сменям, така че Дойран ми е по-близко  Laughing
Днес ще я заведем да й сложат поне лекарство на зъба, че се разболя, кашля, температура, вече е на антибиотик, но зъба си боли и изобщо като се струпа всичко наведнъж  ooooh!
Бях писала преди време за слузта в акото на малката - да ви кажа за пореден път се убеждавам, че няма такова нещо, като слуз от слюнка или от зъбоникнене. Peace ОКаза се, че лактозната непоносимост не е преодоляна, а се завърна с пълна сила, в момента е на безлактозно мляко отново, като преминаването от едното към другото беше придружено с 3 дневно неспане, реване, свиване на крачета, разтройство, слуз, абе един ужас. Но докато минем на безлактозното нещата с акането бяха станали нетърпими. Снощи за първи път от много време спа спокойно и става само в 2ч. за ядене, което на някакъв последващ етап трябва да се опитам да премахна.
Искам да благодаря за споделеното за пиоктанина - само той успя да се справи с подсеченото дупе. Peace

# 683
Момичета имам голяма нужда от съвет.бебка е на 4,5 месеца тече и носа и от време на време покашля чудя се дали да я заведа на личния лекар,защото има обявена грипа епидемия и ме е страх да не хване нещо по-страшно .Ние бяхме преди седмица и лекаря я преслуша и каза че трябва само да се наблюдава за сега и ако се влоши да отида пак.притеснявам се да не развие бронхолит обаче само покашля може и да си чисти гърлото...мислите ли че си заслужава риска да отида.

# 684
  • София
Моето дете на 4 м. направи бронхиолит точно по този начин. Така че, след това, което преживях, двумесечно лекуване, антибиотици, инхалации с вентолин и пулмикорт и после повтаряне на същото, отново с инхалации и сУМЕТРОЛИМ изобщо нямаше да се чудя, ами вече щях да съм пред кабинета. Сега в момента, ако се появи пак същото бих започнала веднага с капки за нос и ако подкашля инхалации с физ.р-р и може малко да се забавя с посещението при педи, но вече знам как да действам.

# 685
Момичета имам голяма нужда от съвет.бебка е на 4,5 месеца тече и носа и от време на време покашля чудя се дали да я заведа на личния лекар,защото има обявена грипа епидемия и ме е страх да не хване нещо по-страшно .Ние бяхме преди седмица и лекаря я преслуша и каза че трябва само да се наблюдава за сега и ако се влоши да отида пак.притеснявам се да не развие бронхолит обаче само покашля може и да си чисти гърлото...мислите ли че си заслужава риска да отида.

Аз бих я завела като кашля веднага, че после да не се усложни.

# 686
  • Бургас
Здравейте!Има ли проблем ,че давам и Еспумизан комфорт (вечер) и Колийф(през деня) т.е. че ги комбинирам.Така ми е най-спокоен бебока.Първо давах само на Еспузана, но през деня е голям рев,а вечер е спокоен,спи си.Затова включих Колийф-а през деня,а Еспумизана оставих вечерта,щом е спокоен.

И още един въпрос.На 40 дена е бебока,преди 3 дена бяхме на първа консултация и биха две имунизации в двете крачета.Сега чета ,че се биели от 2ри месец.Да не е объркала лекарката нещо  Shocked

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 14:53 от rissse

# 687
  • Sofia
Не се е объркала. Макар че аз не бих дала да му ги направят в един ден. Побъркали са се вече.

# 688
Здравейте!Има ли проблем ,че давам и Еспумизан комфорт (вечер) и Колийф(през деня) т.е. че ги комбинирам.Така ми е най-спокоен бебока.Първо давах само на Еспузана, но през деня е голям рев,а вечер е спокоен,спи си.Затова включих Колийф-а през деня,а Еспумизана оставих вечерта,щом е спокоен.

И още един въпрос.На 40 дена е бебока,преди 3 дена бяхме на първа консултация и биха две имунизации в двете крачета.Сега чета ,че се биели от 2ри месец.Да не е объркала лекарката нещо  Shocked

Аз също съм ги комбинирала, само че еспумизан и абоколикен, макар че на нас май само еспумизан са ни действали добре. Ние вече почти сме минали коликите. Но не позволявай две ваксини в един ден. То къде една е такъв шок за организма и му трябва ден, два да влезе отново в строя, те пък две. Що за лекари са се навъдили...  Tired

# 689
Няма проблем да ги комбинираш. На много бебета комбинациите действат по-добре.

Ако не се лъжа според новия имунизационен календар (от 01.2015г.) първия месец няма ваксина, а втория са 2.  newsm78  странно защо са ви ги сложили на 40 дни ..... Аз също не бих дала в един ден да сложат на детето 2 ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт