За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 281
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
До пубертета имах неустановена алергия. Правиха ми изследвания, но не помня (бях малка) да са ми казвали към какво е била алергията. В повечето случаи началото започваше от устата и очите и меките части по тялото.

# 661
  И аз получавах алергия,но така и не се разбра към какво.По думи на майка ми за първи път се появили обриви към 2 годишна възраст.После всяка година по 2-3 пъти,обикновено през пролетта.Обривът при мен беше по коленете и лактите,дланите,стъпалата и клепачите.ЛЛ казваше,че е уртикария спомням си,че на изследванията беше излязла реакция към протеини,но все пак е странно,че ги ядях целогодишно,пък се обривах само през пролетта.След пубертета всичко спря,докато не забременях,тогава пак получих обрив.Появява се за няколко аса и изчезва от само себе си.След като родих не съм имала.Някъде четох,че може да се дължи на авитаминоза.

# 662
Хей,мами да ви питам имало ли е някое от вашите бебета шум в сърцето.и наистина ли се израства? На бебка й откриха шум в сърцето на 3 седмици,а вече е на 4ри месеца още не са я прегледали на ехограф.Доста ми е притеснено,а не може да се отиде на частно в детската болница(не живеем в Бг.)правиха й кардиограма и рентгенова снимка и казаха че е добре и ни прехвърлиха към детска болница,но за нея ако не е спешно се чака доста  Cry

# 663
  • София
Galina28, на моята дъщеря ѝ откриха шум на сърцето на 7месечна възраст. Ходихме на преглед в 3та градска и всичко беше ок. Няма сърдечни проблеми.

Майка ми беше казвала, че аз съм имала шум на сърцето като малка. Нямам сърдечни проблеми.

# 664
Аз съм била с шум на сърцето до 4 кл.После е отшумял.Ако е това не е притеснително.Даже спортувах.

# 665
И аз съм била с шум като бебе и аз съм спортувала цял живот Simple Smile

# 666
 Моето дете е с шум.Откриха го на третия ден след раждането.Като беше на два месеца ходихме в трета градска и ни казаха,че е физиологичен и по принцип не е опасно,израства се,но все пак да отидем отново на годинка.И сега пак ще ходим към края на месеца.ЛЛ все още го чува на консултациите.

# 667
Този шум е статичен и го има при повечето бебета. Най-често отшумява до първата годинка, но понякога продължава и аз напред. Ние също имаме шум, ходихме на кардиолог и ни казаха, че е напълно безопасен, статичен шум  Simple Smile

# 668
  • София
Аз съм била с шум на сърцето до 1ви клас. Спортувах непрекъснато.

# 669
  • София
Този шум го има при 90% от бебетата. Просто при някои някаква си клапичка се затваря по-бавно.

Деси, свещичките защо в хладилник? Така ли трябва? Че нашите са в шкафа...

# 670
  • Шумен
Там ги държа целогодишно, знам че не е оказано като място за съхранение. Преди и аз ги държах в шкафа, докато един хубав топъл летен ден не ми се наложи да сложа и бяха разтопени (без форма в годност). Питах в аптеката и жената ми каза, че не било грешно да ги съхранявам в хладилника на вратата и там си седи кутията. Проверявам и периодично само дали са в годност (тъй като рядко допирахме до тях последните години).

# 671
  • София
Мерси Simple Smile. То и аз досега съм опирала само два пъти и не съм се замисляла особено.

# 672
Аз съм със шум в сърцето от малка. Ниско кръвно си имам и до днес/не зная дали е свързано/. Иначе ЕКГ не ми беше хубаво преди секциото, но нищо ми няма. Е, по някога ми по прескача сърцето... Мислех, че е от цигарите, но ги спрях преди повече от година и пак така си прави... Кой знае.
Аз имам друг въпрос: Бебето ми в началото много харесваше къпането. След като му падна пъпа, си му беше добре във ваната, но в един момент нещо се стресна, подхлъзна се с едното краче и от тогава банята ни е кошмар. Реве, пищи, става винено червен, захласва се... Някой да е имал такъв проблем и знае ли как да направим банята приятно нещо? Разменях многократно часовете за къпане, къпем се през ден, за да не се изсушава много кожата, сменях и позицията - ефект няма!

# 673
Аз съм със шум в сърцето от малка. Ниско кръвно си имам и до днес/не зная дали е свързано/. Иначе ЕКГ не ми беше хубаво преди секциото, но нищо ми няма. Е, по някога ми по прескача сърцето... Мислех, че е от цигарите, но ги спрях преди повече от година и пак така си прави... Кой знае.
Аз имам друг въпрос: Бебето ми в началото много харесваше къпането. След като му падна пъпа, си му беше добре във ваната, но в един момент нещо се стресна, подхлъзна се с едното краче и от тогава банята ни е кошмар. Реве, пищи, става винено червен, захласва се... Някой да е имал такъв проблем и знае ли как да направим банята приятно нещо? Разменях многократно часовете за къпане, къпем се през ден, за да не се изсушава много кожата, сменях и позицията - ефект няма!
Ние имахме. Точно както го описваш. От родилното се беше наплашила и като я съблечахме и усетеше водата почваше адския рев. Просто максимално бързо я къпехме и като я завиех в хавлията се успокояваше. В един момент спря. Ще го израсте, не се притеснявай Simple Smile

# 674
Благодаря! И ние гледаме да сме макс. бързи, просто е адски изнервящо, тези писъци, все бързане, нерви, треперене... Дано мине в близките месеци, че една колежка на мъжът ми го наплаши, че пък нейният син бил така до 2 г.  Shocked #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт