За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 271
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!Има ли проблем ,че давам и Еспумизан комфорт (вечер) и Колийф(през деня) т.е. че ги комбинирам.Така ми е най-спокоен бебока.Първо давах само на Еспузана, но през деня е голям рев,а вечер е спокоен,спи си.Затова включих Колийф-а през деня,а Еспумизана оставих вечерта,щом е спокоен.

И още един въпрос.На 40 дена е бебока,преди 3 дена бяхме на първа консултация и биха две имунизации в двете крачета.Сега чета ,че се биели от 2ри месец.Да не е объркала лекарката нещо  Shocked
Детето предполагам има имунизационен паспорт, на последната страница има таблица със задължителните и препоръчителни ваксини и кога се поставят.
Дъщеря ми е родена март 2014 и на 2,3 и 4 навършени месеца имаше по 2 ваксини, които поставяха заедно (Синфлорикс и Пентаксим).

# 691
  • София
http://www.ncipd.org/?page=16 това е новия имунизационен календар  от 27.1. 2015 прочетох някъде като дата, че е в сила.

Вие не си ли говорите с лекарите, какво и защо му бият точно...

# 692
Ами заведохме я на лекаря и той каза че е вирус и антибиотиците няма да помогнат за това повече да хапва и да си почиваме дано не се стига до бронхолит,че веднъж вече го изкарахме...

# 693
http://www.ncipd.org/?page=16 това е новия имунизационен календар  от 27.1. 2015 прочетох някъде като дата, че е в сила.

Вие не си ли говорите с лекарите, какво и защо му бият точно...
Не може това да е новия. В новия няма хепатитна на 1 мес, защото е включен в 6 валентната, която заменя Пентаксима.

# 694
  • София
http://maimunka.org/2015/01/nov-imunizatcionen-kalendar-2015/
Явно я има и в първия месец и после в 6 валентната се продължават приемите.
Вярно, че в горния линк(би следвало да е най-точен) още пише 5 валентна.

Много объркана история, вероятно това е вярния календар...
http://www.loramed.com/bg/Imunizatsionen-kalendar-v-sila-ot-012015-g-p331.html
Но тогава защо и какво е поставяла докторката на 40-дневно бебе (2бр ваксини), освен да го е брояла за двумесечно... абе как може нещо да инжектират в бебето ви и да не знаете защо и какво.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 15:41 от Angel_Dust

# 695
За мен лекарката да обърка бебето с двумесечно е недопустимо. Аз не бих поверила грижата за детето ми на такъв специалист.  Не стига, че не е обяснила за какво я имунизира, но я е имунизирала и на 40 дни. Помислете дали ще и се доверявате и занапред.

# 696
  • Бургас
Големият ми син,който вече е на 3год.,е при същата лекарка.Имам и доверие,минала съм през това и затова не помислих на момента.Иначе малко поплака бебока,после се успокои,заспа.Не е вдигал темп.,вечерта си спа добре.И на големия са му били 2 едновренно като беше бебче.

# 697
  • София
Добре де, вдигни телефона и питай какво и защо е направила, да си наясно... не че ще върнеш вече направеното, но това вероятно ще се отрази и на по-нататъчните имунизации по един или др начин.

# 698
На моето бебе на 40 дни му биха една ваксина, мисля че от втория започват по 2

# 699
  • София
Значи - ваксината се бие на ДВА НАВЪРШЕНИ МЕСЕЦА! Изрично ми го каза педиатърката, даже ми се обади да ме предупреди, да си знам, че като стане на 2 месеца са новата 6 валентна и синфлорикс. Обаче новата 6 валентна тогава точно имаше проблеми с доставките (беше голяма история) и точно когато моето бебе беше на 2 месеца и беше влязъл в сила новия календар тогава нямаше и варианта с пентаксима и отделно хепатитната, но и да го имаше щях да откажа, че тогава стават 3 ваксини. И в крайна сметка моето дете е с две поставени синфлорикс ваксини и това е, защото пък се разболя и така не успяхме да сложим третата, а до 6 валентната не сме стигнали изобщо, и не знам кога и как ще наваксам  ooooh!

# 700
  • Шумен
Детето да е здраво ще ги наваксате ваксините  Peace Ние по нашия календар Синфлорикс изобщо нямаме, имаше опция пожелание да си я закупим така и не стигнахме до нея купувахме Пентаксим за 2 бебета.

# 701
  • София
И аз с голямата така  Wink И не знам съвпадение ли е, ама много отити много нещо кара голямата, а уж синфлорикса бил да се предотвратяват и те, до колкото помня (не само пневмониите), но малката с два поставени синфлорикса - 2 бронхиолита, единия влачен 2 месеца.

Ами заведохме я на лекаря и той каза че е вирус и антибиотиците няма да помогнат за това повече да хапва и да си почиваме дано не се стига до бронхолит,че веднъж вече го изкарахме...
То и при нас така започна, 2 месеца се влачи, антибиотика не беше в началото, след усложненията от вируса беше.

# 702
  • Шумен
Не съм много запозната за какво точно е тази ваксина, като цяло хич не съм фен на тези ваксини. Поставяме само задължителните по календар и толкова. Връзка ваксини-заболяваемост аз не мога да направя. Моите боледуваха много често в яслата, тогава и до АБ стигахме всеки път. После се разредиха болестите, едната ми близначка от яслата не е стигала до АБ а другата вече повече от година. Карат леко вирусчетата и дано да е все така  Praynig

# 703
  • Бургас
Говорих с докторката.Обясни ми,че постоянно има промени.Най-новото е,че се бият 1ви,2ри,3ти месец ваксините.Преди това са били 2ри,4ти,6ти месец.

# 704
Те задължителните ваксини не са за грип, настинка и сополи и затова няма как да се направи връзка между тях и заболяването и антибиотика.
А антипневмококовата е за оределени щамове водещи към усложнения.Сега едно на четири деца се разболява тежко.И се предпазват деца до 2г да не боледуват тежко клонящо към смъртоносно.

Общи условия

Активация на акаунт