За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 278
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Моля за съвет. Аз не планирам да използвам обиколници, тъй като четох, че е опасно в началото. Ако някоя от вас има опит в това отношение, нека сподели откога започна да ги ползва и въобще стигна ли до тях?

Бебето смятам да спи в чувалче, но попаднах на съвети, в които се споменава, че е добре крачетата му да са опрени в долната част на леглото.

В такъв случай как се процедира с чувалчето - то винаги е по-дълго от телцето на бебето, подгъва ли се или...? Ако не го подгъна, как крачетата му ще се опират в креватчето? Съвсем не ми е ясно и съм тотално объркана. 

# 706
  • София
За първи път чувам, че крачетата трябва да опират в леглото.

Леглото на сина ми беше дървено. Не съм използвала обиколници. Спеше със спални чували (зимен и летен).

Има активни гимнастики, при които крачетата на бебето опират в нея. Но активните гимнастики са за по-големи деца.

# 707
Обиколници ползвах няколко месеца.Като взе да се върти и да ги дърпа ги махнах.На 3-4 месеца беше.Чувалче се опитах да ползвам първата зима.Беше на 7 месеца.почваше да реве и да рита.Той беше много шавливо и подвижно бебе.И беше абсурдно да стои затворен да не може да се завърти или рита свободно.Пробвах ,като заспи да го пъхна.При първото събуждане почваше да реве.Ползвах много дебела пижама,като космонафт с цип отпред ,но без ританка за краката.

# 708

Леглото на сина ми беше дървено. Не съм използвала обиколници. Спеше със спални чували (зимен и летен).

Идеята била уж да не се смъкне вътре в чувалчето, а и със завивка да е, това някаква застраховка един вид. Не знам дали обясних добре.

Вие притеснявахте ли се да не слезе надолу в чувалчето? То горе е с копченца, но все пак няма как да е по абсолютна мярка и да го държи стегнато... 

# 709
И аз за първи път чувам крачетата да опират в леглото. Обиколници не ползвах защото ги дърпаше и все ги намирах върху нея и ги махнах, страшно неудобни ни дойдоха Simple Smile Завивам си я с олекотена завивка или одеялце зависи от сезона , не съм ползвала чували, но тя като спи не се върти или пък отвива.

За ваксините ми стана странно, не ви ли дадоха картонче на което ви пишат кога какво е сложено, както и в него се пише кг и см на бебето та се чудите какво му е поставено?

# 710
Кошарата ни е дървена. Обиколник сложих само на решетката, когато стана на 6-7 месеца. Причината беше, че започна да си пъха ръцете и краката между решетките и се притеснявах, че ще се нарани. За мен обиколник за новородено е напълно излишен. Бебето не мърда, не може да се удари в таблите на кошарата. Чувал за спане не съм ползвала. Като се роди спеше с олекотена завивка, лятото с памучна пелена.

# 711
  • София
Идеята била уж да не се смъкне вътре в чувалчето, а и със завивка да е, това някаква застраховка един вид. Не знам дали обясних добре.

Вие притеснявахте ли се да не слезе надолу в чувалчето? То горе е с копченца, но все пак няма как да е по абсолютна мярка и да го държи стегнато... 
Не мисля, че чувалчето трябва да е стегнато. Чувалчетата на моя син му бяха големи, не съм подгъвала. Единствено съм подгъвала ръкавите на зимното чувалче.

Лятното чувалче беше подобно - http://bebeshkidreshki.com/userfiles/productlargeimages/product_45520.jpg - с копчета на раменете и цип отстрани.
Не се е случвало да се смъква.

# 712
  • София
Аз съм го чела това с краката да опират, когато се надигне целия матрак или леглото на 30-тина градуса, да са не се пързаля бебето по наклона.

# 713
  • Шумен
Новородено в чувал не съм слагала, чак след годинката с цип отпред, подобно на показаното по-горе без ръкави. Въпреки че като умаляха първите нямахме 80 см. още взех 110 см чувал, никога не са се смъквали и им бяха достатъчно широки да си ритат вътре. Изоставихме ги, когато хитрушите им хванаха цаката да си ги отварят една на друга и да се измъкват от тях (много за кратко ги закопчавах отпред поради същите причини, после им ги слагах на обратно и закопчавах на гърба  Rolling Eyes )

# 714
Ние спим без обиколник, с одеалце или със памучната пелена за изписване, когато е по-студено, някак не съм фен на тия чувалчета, а пък за обиколника, не знам, не ми харесва. Аз му подпъхвам одеалцето между пречките на кошарата и така няма опасност някой крайник да попадне там.  Heart Eyes

# 715
Съгласна съм с Radeva87, ние сме с дървена и сгъваема кошара, повече използваме сгъваемата, но скоро се наложи да спи в дървената и въпреки, че съм сложила обиколника само на решетката го беше избутала и си беше показала двата крака през решетката, за това и помага, но ме е страх и да не се увие в него. А като беше бебе беше с обиколници от всички страни, защото според мен предпазват и от течение например като се отваря вратата и да не се оглежда, като заспива пък и кошарата стои доста красиво с тях Simple Smile Сега съм ги махнала и когато се наложи да спи в дървената постоянно си удря главата в решетките и таблата.

# 716
 И аз сложих обиколник на решетката като стана на 5-6 месеца,че започна да си пъха ръжете и краката.Намирала съм го през деня с два крака висящи през решетката.Нощем спи в чувалче,така е свикнал и му е по-спокойно,ако го оставя без много се върти нощем не мога да разбера къде са му краката и къде главата,а с чувалчето си остава почти така както съм го сложила.На мен също ми е по-спокойно,че не му е студено като се отвие.Нашите са подобни на показаното отгоре като елечета - зимните по-дебели,летните бяха съвсем тънки,няма как да се смъква в тях.Да опират краката в леглото не съм чувала.Моето дете по едно време правеше нещо много странно докато спи - вдигаше си и двата крака едновременно и после ги пускаше с всичка сила на леглото - и това без да се събужда,а аз все гледах да го слагам по-далече от долната табла,за да не се удари.

# 717
На нас в родилното специално ни дадоха брошури как да спи бебето и беше показано да спи с крачета опрени в долната табла на леглото идеята била,че ако му се случи нещо на бебо да се изтласка с краката.Обаче новородено няма как според мен.Аз в началото я слагах така обаче сега не й опират крачетата,защото много рита.Увивалник имаме и ми харесва как стои,а и сигурно пази от течение и да не се разсейва.

# 718
  • София
Те задължителните ваксини не са за грип, настинка и сополи и затова няма как да се направи връзка между тях и заболяването и антибиотика.
А антипневмококовата е за оределени щамове водещи към усложнения.Сега едно на четири деца се разболява тежко.И се предпазват деца до 2г да не боледуват тежко клонящо към смъртоносно.
Едва ли някои си мисли, че е за грип и сополи  Wink
За пневмококовата специално пак казвам - ако е поставена, децата могат да се разминат с отити, по мнение на лекар, не мое. Peace И това го обсъждахме по повод големите ни деца, за които ни е предлагана ваксината, когато вече са били на навършени 2 години (в нашия случаи и навършени 3, така че говорим за различни неща).

Говорих с докторката.Обясни ми,че постоянно има промени.Най-новото е,че се бият 1ви,2ри,3ти месец ваксините.Преди това са били 2ри,4ти,6ти месец.
Така или иначе по новия календар само хепатит трябва да ви сложат първия месец, другата ваксина (синфлорикс) пак си е втория. Peace
Мен сега друго ми е интересно - моето дете е родено края на юни, докато ни изпишат от БОлницата влезе в сила новия календар за имунизации, който беше от юли 2017 и според който през втория месец се бие синфлорикс и новата шествалентна ваксина (която включва и хепатит). Добре обаче всички знаем, че шествалентната я нямаше и на детето ми е сложена само синфлорикс, следващия месец същата работа. После се разболя и така до сега няма повече ваксини, но по новия календар от м.01 вече е пак пет валентна ваксина и отделно се бие първия месец хепатит. На детето ми хепатит освен в болницата след раждането не е поставяна. Т.е. сега тя трябва да е с новата 5 компонентна и отделно хепатит или 6 валентната?
ЕГати ненормалната работа. ooooh!

# 719
  • Sofia
На нас в родилното специално ни дадоха брошури как да спи бебето и беше показано да спи с крачета опрени в долната табла на леглото идеята била,че ако му се случи нещо на бебо да се изтласка с краката.Обаче новородено няма как според мен.Аз в началото я слагах така обаче сега не й опират крачетата,защото много рита.Увивалник имаме и ми харесва как стои,а и сигурно пази от течение и да не се разсейва.

Интересно, за първи път чувам. А какво точно може да се случи, че да се наложи да се оттласне и с какво ще помогне това на бебето newsm78 Нашата кошара е с решетки отвсякъде, както предполагам и много други.....

Общи условия

Активация на акаунт