Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 963
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Мнооого сте писали,ние си изкарахме деня навън.Направихме консултация с др педи и уж ще се местим,а пусто неудобство....знам,че детето е на първо място...Петя,добре сте си,ей ни нас с мерките,аз къде само ви тормозя Wink качили сме самооо 600 ( на фона на предния 1500) и сме +3 см т.е 67 см.Не ни дава да вдигаме от 180 повече,а й казвам ,че реве час преди храна и че не е качил толкова.Ми НЕ....да се научило детето.Той с тоя Аптамил АР където го водят диетичен нз....чудя се да му давам вечер пак хип ли,да е сито и да спи поврче от 5ч.Ваксини няма,били давали по една на педи,,шок просто..обеща на нас да е.нямам думи.мойто още спи,долу сме с почти час се успива.
за бюджета,аз ако имам толкова ще се оженя дет се вика...човек колкото има,толкова хсрчи.ние поне сме в собстеено жилище,а и покрай инвитрото се научихме да затягаме кранчето.добре сме си.айде лека,ще се качваме..дойде ми надстройка за гардероб,но мм ще си я оправя Simple Smile

# 226
И ние излезнахме за 2-3 часа, изглеждаше мрачно и гадно през прозореца, ама беше много приятно навън.
Ние сме в собствено жилище, бюджета ни е около 1500лв. макар, че сме в провинцията пак не ни стигат понякога, но и аз съм се отдала на онлайн пазаруване, де за бебка, де за мене или нещо за дома.
Започнахме с залагалките на нук, после минахме а авент и мисля с последните да продължа и занапред  Wink
Лаланце и на мене ми се доядоха меденки  Rolling Eyes

# 227
И ние сега се прибрахме. Цял следобяд навън с моия приятелка. Беше мнооооого приятно. Хич не съжалявам. Мрачното време само лъже. Иначе е топличко и приятно.

В крайна сметка взех каучуково на МАМ, защото ми се видя най-евтино, а тъй като нямам гаранция дали ще подейства и сме на кърма не ми се даваха много пари. Взех и пансорал, по препоръка на бебе2.

бебе2: Днес си мислих за теб, докато кървмих в коста кафе. Беше интересно, когато Виктор почна да крещи, както прави напоследък по време на кърмене  Mr. Green Laughing хората сигурно са си мислили, че го мъча нещо. Че му давам отрова и че го насилвам да яде хахаха.

Мерси още веднъж на всички за съветите. Ще видим как ще продължаваме.

Ние тази вечер с ММ сме на купон, та отивам да се приготвям лека полека, че после след като го приспим веднага да отпрашваме. Спокойна вечер и уикенд на всички  Hug

# 228
  • Пловдив
Да кажа и аз за шишетата Simple Smile
В началото бях с Авент,хранех по 1 час после ми дадоха съвет Авент да ги ползвам за вода,а да си взема на Нук от 0-6м,има голяма разлика дупката е по-голяма и да ви кажа по-лесно се храни и той.Преди се уморяваше от дърпане,а нищо не изяждаше.И аз си взех залъгалки на Нук и започнаха да му излизат пъпчици около устичката и бибата му се отбелязваше около устата.Смених ги с обикновени силикон на Камера 2.50лв,вече няма пъпки много хубави,а аз шматката уж за хубаво Нук взех.Уча се още че не винаги скъпото е хубаво. Laughing

# 229
Ние имаме собствено жилище ( майка ми имаше стара къща и на нейно място направиха блок, та се сдобихме с 2 апартамента, 1 за нея и 1 за мен), обаче ни е много тясно- около 55 квадрата, а и супер зле разпределени. Живяхме там 1,5 години когато Лео беше на към годинка. Обаче с Мм почнахме много да се караме, спяхме всички в 1 стая, няма къде човек да се завре като му кипнат лайната... Та след доста перипетии, в крайна сметка се нанесохме в жилище под наем, около 100 квадрата и всеки си намери кьошенце. След това се пренесохме още веднъж и от 2 години сме в сегашния апартамент, 110 квадрата. Аз съм за наемите. Жилището което искам да си купя не мога да си го позволя. Както и не ми харесва в най-хубавите ми годинки да ми висне 30 годишен кредит на врата. Освен това като сметна колко ще ми излезне апартамент с кредит, ми това ми осигурява наемите докато стана на 65... За какво ми е?

# 230
  • Телиш/Плевен
Моника, да си изкарате страхотно!!! Heart Eyes Hug

За залъгалките - по принцип още от родилното Елица е с каучукови на NUK, но преди време харесах една силиконова (с бухалче Laughing Embarassed ) на Canpol и я купих уж ей така. Обаче като й я пробутах, не я отказа и сега й я давам от време на време (главно по време на разходка, понеже самата залъгалка си има капаче и ми е по-удобно така, отколкото да нося тази на Нук, заедно с кутийката). Peace

# 231
Много сте писали. Темата се напълнила. Ние сме също в собствено жилище, т.е. на мъжа ми, но и аз си имам мое. Неговото той си го е купил, моето ми е подарък от родителите ми. Стои празно, защото не искам да го давам под наем. Чисто ново с обзавеждане, така че ми е жал да го дам на друг. Обзавеждах с голям мерак. Да си стои празно. Имам къде да отида, ако ММ ме изгони Laughing. Колкото до това дали да купуваш или да си под наем - не зная. Живях под наем и всеки месец по 500 лв много ми идваше. Като спрях да съм под наем и взеха да ми остават пари. Това обаче два месеца. После пак започнах да харча почти всичко. Човек живее с две и с двеста.
Като доходи сме добре, но сме с голям кредит. Оправяме се. Като си помисля, че има пенсионери, които живеят с по 300 лв на месец и по-малко, срам ме е да кажа каквото и да било.
Залъгалки ползваме основно на Нук. Малката им е фен. Иначе имаме и на Чико, Дисни и Авент. Последната ползвам само за излизане, заради капачето. Шишета ползвам за чайче. Ползвах едно на Чико и на Авент. Отново съм много по-доволна от Чико. Тези на Авент, ако им дръпнеш по-силно капачката и всичко се изсипало. Абе за мен Авент се излагат с тези шишета, а аз ги купих, че нали уж много хубави.
За мерки и теглилки няма да се включвам, че има доста време, докато идем на ДК.
Лаленце, какви са тези меденки newsm78. Аз май съм изпуснала нещо?

# 232
Благодаря, момичета, ще пробвам и аз да взема каучокова биба, може пък да ми върже  Praynig
За шишетата - няма да бързам - първо да видя колко е качил като е основно на кърма + пюре на обяд и колкото иска АМ вечер. Тази вечер не му дадох да спи след 17,30 - забавлявахме се, кърмихме се и пак играхме, и като го искъпах в 20 ч, в 20,30 си изпи 100 мл NAN H.A. 1 и заспа... Пу - пу...Може да стане скоро и за малко кърма, но е едно добро начало - че тия дни не се издържаше - вечер до 23, снощи би рекорда до 0 ч.няма спане. Е, стана - хайде лека вечер! Simple Smile

# 233
  • Варна
Освен това като сметна колко ще ми излезне апартамент с кредит, ми това ми осигурява наемите докато стана на 65... За какво ми е?

За след като чукнеш 65г.  hahaha Майтапа настрани мислила съм си то хубаво сега сме млади можем да си позволим да плащаме наеми, ами ако доживеем пенсия, тогава какво правим?!  Confused Пък ако си с кредит, поне се очаква нейде там да приключва. Тъжна е реалността в България.

Впрочем след като се заприказваме за мерки и теглилки, викам чакай да тегля моята мома - тази вечер по боди и сух памперс бе 6,1кг, а преди 2 седмици беше 5,5кг. Решила да догонва бебоците от темата.  Laughing

Ние ползвам каучукови залъгалки на Canpol.

# 234
Здравейте мами да ви питам вие забелвате ли пишката на бебчо,че нашата педи каза да не пипаме нищо за сега, но аз се притеснявам.

# 235
  • София
Лаленце, имаме залъгалка с бухалче на канпо и точно като теб я ползвам за навън, заради капачето. Simple Smile Знаеш ли, че фосфоресцира в тъмното? иначе от както Борко се научи да смуче биба, не подбира, имаме каучукови на Нук и силиконови с бухалчета на Канпол.

# 236
ninka_76- аз също се бях притеснила,защото вече наближавахме 4-тия месец и нашата педиатърка ни беше казала също да не пипаме,докато миналия петък го забели малко и ми показа докъде да го  забелвам-съвсем леко,детенцето нищо не усети.Сигурно скоро и вашата ще направи така.

# 237
Здравейте мамчета. Ние вчера изкарахме деня навън или почти де Simple Smile. Реших да не ме плаши дъжда и метнах баткото на бъги борда облицован в неорикаемо яке и панталон (над джинсите)  и гумени ботуши-  въоръжихме се с чадъри и айде през парка и до мол парадаис. Там махнах покривния панталон и ботушите,сложих му маратонките и малкия много се забавлява, малката пък чешейки бъдещите зъбки пя в bakers.. та събрахме сумата и усмивки .Е купихме и храна все пак за това уж отидохме хи хи.После пак пеша през парка -и ем разходка ем веселба.Днес планувам да му направя ново приключение и да го повозя на тролей до баба му и да идем в Заимовата. Домъчняло ми е за стария квартал Sad.Само дето баба му е от поспаливите та аз ще се стегна и после ще и звънна.Ей колко е хубаво да са ти здрави децата волен си като птичка,те са щастливи, усмихнати -с тези два месеца болести бях забравила колко е хубаво Simple SmileА забравих вчера ни дойде и активната гимнастика -много съм доволна -голямичка е метър на метър е и много занимателна на tinylove kick & play взех я втора ръка и то без пари Simple Smile и съм хипер доволна- сега ще я сглобявам- айде аз отивам да пия кафе и после пак ще ви проверя Simple Smile

# 238
  • Пловдив
Добро утро
И аз не забелвам на мен педи ми каза също да не пипам само като го къпя леко я дърпам за да почистя с вода Simple Smile

# 239
  • София
цоп пак Simple Smile
много благодаря за милите думи моника, бебе2 елфитка мама сънчо    Hug bouquet доста често се сещам ама нещо не остава време. докато баткото беше болен се занимавах с него да му "предавам" пропуснатия материал докато бебе спи, а после с бебе и така една врътня.
сега като си беше на училище се впрегнах в разни битовизми от сорта да купим нов гардероб, да го наредя, да измия прозорците, което им се случва 2-3 пъти в годината, просто нямам време за повече пъти и прочие домакинстване. гледам и да използвам момента мъж ми като е вкъщи аз да щипна да се видя я с колежки я с приятелки, нещо не мога да вдена разговорите по градинките с това кой колко изакал и т.н. не са ми били по вкуса и с баткото. нормално е да споделиш ама само за това да говориш ми е малко в повече Rolling Eyes
захраних малкия с оризовата каша на нестле с рожкови, много е смешен понеже още не вдява механизма на ядене с лъжичка и хем му се иска, хем през повечето време обирам от покрай устата и тикам в нея  Laughing трябва да видя какви бяха примерните количества, ако някоя мама си спомня, да каже, за тяхната възраст приблизително колко от нещото трябва да яде принципно. той варира доста и в АМа, затова ми трябват примерни само Simple Smile
за поредността на захранване, според мен ще си го зададе самото дете, стига мама да се усети какво да предлага. какво имам предвид- при баткото "мина номера" с тази оризова каша и после картоф морков и тогава сладички пюрета. но около мен доста бебчета не искаха изобщо този картоф в началото а сладички - тиква за начако и впоследствие не беше проблем да им се даде вместо самостоятелно картоф или морков, в комбинация с друго дадено или между тях. това само като пример, не искам да г натрапвам, всяка може да си прецени Wink друг подходящ начин е както бебе2 беше описала с храната на масата в малки количества да тества всичко. много държахме и ние баткото да е с нас на масата и като цяло поне вечер винаги сме хапвали заедно, това си е нашето малко време да се видим след изминалия ден и да си говорим, като той и до ден днешен повтаря че семейството вечеря заедно и си споделя как е минал деня  Simple Smile

за забелването - тема спорна доста, само искам да си маркирам практическия опит с две бебета момчета. не съм сигурна кой какво влага в това понятие, но това което правихме и с двата е при къпане кожичката да се дръпва леко надолу за да се измие това което се събира, и зада е по-образно, бяло и миризливо, което ми беше много нечистоплътно. с баткото крайното положение стигнахме до 6 м, а с бебе до 3тия. това което правим след това е да не допускаме повторното "залепяне" което след това и с нарастване на върастта им, става болезнено да се прави отново. ако не се пипа нищо както някой писа, се опасявам че от самосебе си не може да се получи. имам 2 примера в семейството на момчета на които това е правен в сънзнателна възраст което няма да забравят никога и е било доста болезнено. пак казвам, това е само личен опит, не го натрапвам Simple Smile

не помня дали ви писах че ми омръзна да наливам сумай ти пари по клиники за изследвания и прегледи и взех че си направих едно проучване за допълнително здравно осигуряване за двете деца. накрая сключих такова, като за 1 година за 2те деца дадох 318 лв. за пакети болнично и доболнично лечение и медицински средства. намирам го за идеално понеже само през май месец от някаквата екзотика която баткото беше лепнал наляхме близо 400 лв за прегледи изследвания и лекарства.  Rolling Eyes имаме нормален доход, не свръх и това ми е доста.... та така.
ох имаше и друго ама изкуфях....
пак поздрави, сега ви следя по-изкъсо  Laughing

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 10:19 от elpet

Общи условия

Активация на акаунт