Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 988
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Добро утро  Hug
Аз нямам стрии от бременността и мисля че е генетично.И майка ми е нямала и сестра ми,но пък ме намериха ........... срам ме е да кажа Simple Smile

# 466
  • Варна
Привет и от мен! Хубав и усмихнат уикенд ви желая.
MAMA_SANCHO виж сега, не че да те разубеждавам, ама децата в градина и в къщи са различни. Нищо чудно даже в градината да яде повече. Моя батко често у дома става бяга, пак сяда, не искал, не бил гладен, така в градината госпожата ми вика "хапва детето, ама така сладко сладко, че чак ми прави кеф да го гледам". Отделно единия ден като го взимам ми казва "мамо, аз ядох 3 закуски " и аз така  Shocked И да, госпожата потвърди, че след сън е изял 3 закуски.  #Crazy Това да е. Дано всичко останало покрай адаптацията ви мине гладко, пък с яденето ще се наредят нещата.  Wink
sweetpie аз не мога да кажа, че така съм захранила баткото, но факт, че редовно му се предлагаха цели парченца храна. Давала съм и пюренца обаче. Като цяло до годинка си изкара главно на кърма и нейде там прояде, пък като се отбихме в чудо се видях колко можело да яде това дете.  Laughing
Относно ФБ и без друго напоследък само се товарих там.. Обаче пък ми беше някаква краста. Хем знам, че няма да прочета кой знае какво ново за мен, ама пък ей така все да видя какво става в групата. Сега промених настройките си на фейса, поне да не ми излизат постовете на стената и смятам по-рядко да ги посещавам. Тука ще си сверявам часовника.  Hug
1905vv много полезно инфо си споделила. И аз ще поотърся една схема по която доста мами захраниха предния път. Наистина трябва да се внимава много, че с тия алергии страшна работа. На моя позната детенцето направи алергия чак на година и половина след поставена ваксина. Дотогава си ядеше глутен без проблем.. Ние също имахме доста непоносимости и аз съм минала по един трънлив път, та ще има малко страх лозе пази.

# 467
Привет в тази мрачна съботна утрин!

С ММ сме се разбрали всеки да се наспива по един ден уикенда. В събота аз го взимам в хола, докато ММ си доспива в спалнята, а неделя той го взима или обратното. Е днес е мой ден  smile3541

Аз също нямам стрии и си мисля, че е до кожа. Знам само, че е хубаво да се третират, докато са още лилави/сини. Бях чувала, че можело с крем против белези.

За ЗВБ си мислих и аз по едно време, докато не се наплаших от една приятелка, чието бебе се задавило  Rolling Eyes Каза, че колкото и да седиш до него и да го пазиш и гледаш една трохичка да се отчупи и се дави(като в нейния случай).

Хубав ден мили момичета  Hug

# 468
  • Телиш/Плевен
Добро утро! Hug

Стрии нямам...нови. Laughing

Радвам се да видя отново тук момичета, които липсваха в последно време. Hug

Мен обаче нещо ме мързи да пиша, то май и няма нищо ново покрай нас... newsm78 А и ММ заминава утре, та ще гледам да му обърна повечко внимание и днес (откакто се е прибрал и е не-мрънкащ, се опитвам да го глезя още повече, за да се запази това му състояние Laughing ). Пък от утре пак вие ще сте ми утехата. Hug

Хубав ден, мамчета! Hug Hug Hug

# 469
Привет съботно:) За захранване водене от бебето научих от вас и това, което чета ми допада. Аз обаче, както и първия път, няма да следвам някаква строга схема на захранване - ще е нещо комбинирано между класически, педагогическо и захранване водено от бебето:) Графиците и правилата ме изнервят.
За злоядите деца - аз като едно пораснало злоядо дете мога да кажа, че непрестанното дуднене да ям ме беше отвратило направо от храната. Лека полека през пубертета проядох, пък сега на почти 33 г., смея да кажа, че се радвам на сравнително добър метаболизъм. Сега голямата не я натискам да яде - колкото иска, но я пазя от джънк фууд.

# 470
Днес моя мъник става на 4 месеца   ura

6600 е и 64см. този месец е качил само 600гр. ама то май вече е нормално по  малко да качват.
Сутринта още от рано искаше да си говорим но аз не бях готова и майка ми го взе та поспах още може би час. Много ми е счупено напоследък като пребита се чувствам всяка сутрин   341uu

Забравих да кажа че точно преди една година на тази дата видях  EFP беше през нощта и се обадих на мм да му кажа ама той нещо ме издразни и аз го лиших от това да е първия разбрал. Обадих се на моята дружка в Лондон и да другата ми дружка която скоро беше рабрала че и тя е бременна. И понеже бях на работа и колегата разбра  Joy

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 13:06 от Avencis

# 471
  • Там някъде
1905vv, много благодаря за подробното инфо за захранването! Определено ми помогна много да се ориентирам!
Ние днес бяхме на пазар за коледни подаръци и почти сме готови с покупките, а и аз се накиприх с две нови рокли  Grinning 
Avencis, честита ви месечинка  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 21:33 от Mrs Raven

# 472
Честит ден-ден, Avencis!  Tada
Къде сте, мамчетааа?  no

# 473
Честита Ви месечинка,Avensis  Simple Smile Утре ще разказвам за перипетиите със свекърва ми,днес нямам сили....лека,момичета!

# 474
Аз май все по нощите пиша, но няма как... Simple Smile
Прах за пране - Тео - бебе.
Физ. разтвор - всеки ден и то сутрин и вечер и вадя едни сополета от време на време, мани-мани. В петък не успях - но вторник отивам да ни вземат секрет, че се притеснявам вече. Crazy
За големите деца и неяденето - моят син няма ли мръвка, не го търси, зорлем прокарвам крем-супа от картофи, боб, леща, зеле. Иначе тия зелените - забрави... Както ги обичаше като бебе, сега не мога да го накарам да ги пробва даже  hahaha
Относно захранването и записките на 1905 vv - чудесни са! Аз моите не мога да намеря и ще карам по спомени. А иамх толкова рецепти за без глутенови и безмлечни манджи - не е истина, пак ще ги търся...
За алергиите -тук съм препатил по неволя спец. Големият ми син направи алергия на 40 дни към АМ, с което дохранвах, защото качи само 400 гр първия месец и послушах педи - грешка, но както и да е. Това дето може след 6 месеца да направи алергия към нещо, хапвано и приемано добре преди е защото отключи ли се веднъж алергия към нещо - примерно да кажем се появи алергия към глутен , може да се отключи - и почти винаги става - и алергия към други неща, които са вече въведени, но сами по себе си са алерген.

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 01:39 от julkata81

# 475
Оффф - малчо пак се събуди - тая вечер сме през час... И не мисля, че е гладен, по-скоро си иска неговата биба, сиреч - мен.  Crazy , защото суче 2-3 мин и заспива... След час - час и малко пак... Побърквам се вече... Та не успях одеве да ви пусна един линк - има доста полезни неща в него: http://---reklamen-spam---/category/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0% … %B5/#.VHEaEdKUfuR
Съжалявам, че късно го открих, както и съжалявам, че късно се включих във форума, и че не потърсих още 1-я месец помощ от ЛЛЛ за кърменето, а се поддадох на стрес, проблеми и нерви и се наложи да се дохранваме. Според мен за това и не ми се е урегулирала кърмата и не му стига, а бебо си иска само нея и последният месец отказва и АМ, че и биберона - залъгалка даже. Много рядко като е доста гладен вечер или полу-сънен мога дама малко АМ.
За захранването - и аз съм за след 6 месец. В моят случай обаче няма как да стане, вече работя от вкъщи, а шефа иска след Н.Г. да съм в офиса - Алекс ще е на 5,5 месеца - не виждам как ще стане, ще говоря с него да е поне от март и да съм заместила 2 хранения. Основно за това, а и че бебчо все гладен горкия, а е наддал доволно последния месец - започнах ранно захранване на 4 месеца. Но независимо дали на 4 или 6 мес. - важното е да е бавно и поне 5 дена да има между различните храни, най- добре 7 - и да се следи за реакция - и то за слабо алергенните храни, и поне 10 за средно алергенните и 14-15 за същинския бич - сиреч: глутен, млечни и бобови. Иначе реално алергична реакция може да се види както същия ден, так и след месец. Но най-често до седмица. За това пазете си дечицата!
Във фейса качих снимки, ще се пробвам и тук , дано да стане Simple Smile   

# 476
Е, не става, ако може да ме светнете как се качва снимка, май писахте, ама кой да помни - ще се радвам да ви покажа и моето слънчице Simple Smile

# 477
Добро утро!  bouquet

Фейсбук-няма да се откажа от групата.Подминавам постове,които преценявам,че ще ме натоварят или че не са състоятелни един вид.

1905vv-и аз да поднеса благодарности наред с останалите!На мен ми е първо дете и сега ако знаете каква чуденка пада....По ЗВБ мисля,че дълго време ядене не се замества,което автоматично ме отказа от тази схема.Ще му давам и пюрета,и цели парчета.Лошото е,че обичам да разполагам с времето си и съм привърженик на някакъв вид режим  Whistling Мисля да захраня към 5 месеца и половина,не бързам много...

Физиологичен разтвор слагам,когато усетя че нослето е леко запушено и след няколко минутки дърпам с онова чудо за прахосмукачката.Където и да кажа за него ме мислят за луда Mr. Green

Avensis-честита ви месечинка!!! Heart Eyes

Стрии-За жалост засегнатите ми места са бедрата,корема и маааалко на гърдите  Cry
Мазах се с 2-3 мазила,ноооо.....и аз винаги съм казвала,че е ген.Понеже по телосложение съм се метнала на леля ми,попитах майка ми дали е виждала стрии по нейното тяло-е,каза ми точно бедрата(и то до чатала) и корема.

Прах за пране-карам със Сано максима,бях взела и Бочко-ми не е лош!

Monik@-браво на твоя мъж!Моя спи и въобще не чува нищо,а камо ли да го накарам да стане някоя сутрин вместо мен-никакъв шанс  Tired

Бях спряла да гладя и вчера каква муха ми се врътна и поднових гладенето!То било много хубаво,дано не ми омръзне пак!

julkata81,аз правя така: копирам адреса на снимката в интернет,слагам го тук,след това го маркирам и над текста,който пишеш,има иконки-втори ред,втората цъкаш и би трябвало да е ок.Дано ме разбра,че и аз така го написах  ooooh!

Ето го и моя малчо:
Скрит текст:

# 478
  • Бургас
Добро утро !
Ние вчера овършахме Джъмбо. Сдобихме се с нова голяма елха  Mr. Green, лампички, топки и др. коледни щуротии. Елхата е сглобена и украсена и сега чакаме подаръци  hahaha Исках някаква коледна одежда да взема на малката Джуджанка, ама то само едни размндени роклички с качулки  Shocked Ако някоя мама е срещала интересни неща в нета моля да пусне линк   bouquet
fuzzyblue много сладък малък сладурчо си имаш

# 479
Здравейте, майчета,

доживях ММ сам да разходи тази седмица бебока в количката, дори успя да го опази от силния вятър, а дестинацията - в квартала  Simple Smile най-интересното е, че той сам се сети, а аз месеци по-рано само това натяквах, че искам още и още да помага. и колкото повече ми помага, толкова повече искам  Joy

измислих си каква ли не причина, за да остана вкъщи. и трудно се хвана: да се епилирам, ама нали нямам и косми много, пък и те руси, номерът мина този път.

освен това в другия му почивен ден през седмицата ММ ме води на кино - ей, бях забравила какво е това. филмът бе готин. а бебо го гледа приятелка-поетеса. видимо зареден ми върнаха малчо, от емоции и вълнения трудно заспа, но заспи ли - спи 11 часа без прекъсване. вече и се приспива сам. следобед дреме в количката с кърпичка на главата. тя действа като че магически - за минута се е приспал сам. сигурно сте я виждали вече във фб. 1stroller

Общи условия

Активация на акаунт