Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 924
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Не знам как е при вас, ама дам ли съвет или мнение и айде връща ми се ама веднага  Thinking И да, пак сме като дупе и гащи и ние

hahaha Има такава закономерност.

Юлианката си има много сладко меченце, бре  Heart Eyes

Ние днес се завърнахме към гимнастиката с кратко включване, вече е по-спокойна. Тези зъбки ни разказаха играта няколко дни. Много ми е сладка като се усмихне и като се белнат двете зъбчета, като зайче е.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 11:10 от sweetpie

# 151
  • Бургас
Ама мнооого сте изписали  Mr. Green да не Ви изпусне човек за два дни.
Пу,пу много хубави снимчици на бебоците сте качили.
Аааа на ден не знам колко бодита сменям с тези лиги  ooooh!, то като гейзер това дете. Ръцете са и постоянно в устата, пък зъби още йок, не са избили.
Столче още не съм взела, храня в шезлонга само повдигам нивото. Една приятелка ми обеща столче от нейното детенце, така че ще спестя пари за тази екстра.
yulianka това е любимият ми сайт за пазаруване, имам доста неща и за беба купени от там. Насреща съм ако имаш въпроси  Simple Smile

# 152
Здравейте, навън вали бавно, но напоително. Досега не съм я извеждала на такова време, само ни е заварвало наблизо и беж към вкъщи. Може да се пробвам за навън  Thinking

Юлианка и Пайче, големи сладурчета си имате.

Вие слагате ли в седящо положение вече, или полуседнало?

За столчета още не мисля, ползвала съм преди количката, но сега няма да я цапам я, пък и нямам място. Ще ви следя и събирам съвети и идеи.

# 153
  • гр. Тутракан
Момичета, и аз да си помрънкам малко от свекито. Държа да отбележа , че с нея много се разбираме говорим си на всякакви теми,но вчера ме ядоса за пръв път.
Оставала съм Борис до ден днешен 3 пъти за по 2-3 часа и то на майка ми. Защо на майка ми ли? Ами защото знам, че ако имам някакви забележки мога да и кажа в прав текст без да се притеснявам как ще го приеме а и дори да се обиди от думите ми знам как да постъпя за да се извиня, докато на свекито малко или много не смея да критикувам.
та ... вчера ми се наложи да отида до счетоводната къща за да се подпиша на въпросната декларация за майчинството, и ММ имаше работа в него район и отидохме двамата, като му казах, че ще вземем БОРИС с нас. Да, обаче свекито каза, че ще дойде да го гледа за да не го изкарваме понеже е студено и има вирус сега. Аз си познавам " стоката" и знам, че ще реве като ме няма, а и той много дели хората и плаче от нея и от свекъра. Дойде тя трябваше да тръгваме с ММ и и казах, че ако зареве да ми се обади. Както и да е... тръгнахме, върнахме се след 30 мин,( ММ искаше да отидем на кафе но отказах понеже като оставя Борис имам чувство че ми липсва нещо, не ми е спокойно а ММ ми вика че съм психясъла и се побърквам ... пляяяс два шамара) качвам се нагоре по стълбите ( живеем на 4ет без асансьор сме) стигам до 2ет и чувам един писък, рев ... нагоре на бяг, влизам и Борис чак син от рев. Взех го и нямаше и 30 сек и се успокои. Питам свекито от кога реве, " От както тръгнахте" ... откачих. Питам я защо не се обади "да не ви притесня" ....  Twisted Evil Е, как друг път да ги о оставя, питам аз? като тя не ме чува като и говоря. Ами ако бяхме отишли на кафе или бяхме се забавили още? Когато бях оставила Борис на майка ми последния път тя все ми звънеше на 10-15 мин да ми каже сега яде, спи еди си какво, реве и т.н. защото аз исках така ( по добре да ме притеснява отколкото да съм в неведение какво става) и последния път като беше ми звъннала ми каза да се прибирам, че плачел ...
А за вчерашната случка ММ ми вика че аз така съм го научила Борис.
Не знам може и аз да съм виновна, но според мен трябваше да ми се обади ...
Това исках да споделя
Хайде хубав ден на всички

# 154
Привет!
Да ви попитам, има ли мами, които се притесняват да излизат сами с количките - щото аз съм такава! Embarassed Моята мома ако не заспи в количката започва да мрънка, което мрънкане преминава в рев, и си мисля, че ако съм сама няма да се справя с бебе в едната ръка, а с другата бутаща количка! Друг въпрос е, че ми е сложно свалянето и качването на количката по стълбите от асансьора до вратата на входа на блока! Вие как се справяте? Като чета как ходите по магазини с бебоците искрено ви завиждам и си мисля, че това няма да ми се получи скоро май! Rolling Eyes

# 155
Мимчето и Бебе 2, мерси, ще пробвам. На моята хубавица и се приспива на около час и 15 мин., но хич не иска да е повита. Ще спретна и аз един ритуал, ама да помисля какъв, че да става и за нейното легло.

# 156
  • Бургас
блускай когато държа беборанка в мен е почти седнала, но я оставям за около минута седнала и подпряна на дивана. Определено и харесва, прави ми впечатление, че от известно време хич не ще да стои легнала. започва едно повдигане на краката нагоре, въртене, мрънкане.
NikolS 1989 децата също имат избирателна способност, като не си харесат някой си плачат. Сина ми вече на 9 и още не изгаря от желание да ходи при свекърите  Whistling. Пък и подхода към децата също е важен. Как ще плаче бебчо половин час и тази жена няма да се опита да го успокои  ooooh!
demaji все сама се справям, то като магарица съм  Laughing все съм натоварена. При нас асансьора спира на етажа, както и на входа, така че нямам стълби. Оооообаче, когато някой ръб не си затвори врата на етажа ела да видиш....първо нося беба, втори курс -торбите с покупките, през това време входа е озвучен от рев премесен с крясъци.  И трети курс, пък може и да е четвърти, в зависимост от покупките, идва ред на количката.  

# 157
Никол, сори за екшъна. При мен също майка ми ми удря рамо, рядко е, по-скоро понякога й ходим на гости, и свеки само три пъти досега я е гледала с помощ от каката. После от голямата разбирам, че е имало рев и при двете, но бебчетата буквално ни надушват когато сме там и когато ни няма. Решение е по-често да се виждате (поне веднъж седмично), за да свикват и с други хора, все пак са им баби, пък и ние майките имаме нужда от разнообразие и да си свършим нещо по работа, че ще луднеме иначе #Crazy. Една приятелка две години вече сама си гледа дечка и тя не признава никой друг, майката се притеснява да я оставя съответно на бабите и то става един омагьосан кръг.
Demaji, ами аз и досега съм навън с бебето в ръце и количката бутам, или зарязвам количката някъде наоколо и я нося да разглежда. Като преценя, че мозъка й е обработил доста информация и се поумори (това колкото на майтам, толкова е и истината), я слагам в количката с биберона и не след дълго се унася. ММ е до вечерта на работа, сама съм си с бубата, а с първото дете съм мъкнала и количка по стълбите барабар с бебето. Не може да живеем в изолация, то е освен бебе и домакински задължения. Помоли някой от съседите да ти помогне, етърва ми си е оставяла количката във входа, но са малка кооперация и никой не пипал. Пък и помисли за кенгуру или слинг , те все повече ще искат да наблюдават какво се случва около тях и легнали няма много да стоят.

миси77, тенкю. Още сме клтушковци, но за малко я слагам.

# 158
fuzzy: по принцип въздушна акробатика, но в момента имам забрана до НГ,заради секциото, защото този спорт е изключително натоварващ. Иначе в момента под спортувам имам предвид - вкъщи (150 коремни, 50 предни и странични клека и разни други за талия, бедра, дупе и т.н.) Иначе и на салса ходя от скоро, а сега си търся и някакъв по-натоварващ(но не прекалено) спорт около нас.

Никол: Както някой беше постнал във фейса преди малко:
"Човек се учи докато е жив само свекървата знае всичко"  Mr. Green

Пайче: Адашката е великолепна  Heart Eyes

demaji: На мен пък не ми пука, ако се разреве. Бебетата реват и тва е положението  Crossing Arms А иначе аз съм на 4ти етаж без асансьор и затова държим количката в колата. Слизам с бебо на ръце, оставям го в столчето му в колата.Вадя количката, слагам бебо и готово. Ако имате кола може да пробваш.

Аз съм на мнение, че бебетата не трябва да сядат преди 6ти навършен месец. Всъщност това ми каза и ортопеда. Каза, че ще искат да сядат от по-рано, но в никакъв случай да не го правим дори за малко, защото си натоварват ставите и може да получат изкривяване. Каза, че това постоянно водене по бебето е пълно безумие, защото бебето не знае какво е добро за него и съм абсолютно съгласна с това - било то за сядане или друго.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:08 от Monik@

# 159
  • Пловдив
yulianka ,сладко мече си имаш

Elika,повече такива нощи да имате

Привет!
Да ви попитам, има ли мами, които се притесняват да излизат сами с количките - щото аз съм такава! Embarassed Моята мома ако не заспи в количката започва да мрънка, което мрънкане преминава в рев, и си мисля, че ако съм сама няма да се справя с бебе в едната ръка, а с другата бутаща количка! Друг въпрос е, че ми е сложно свалянето и качването на количката по стълбите от асансьора до вратата на входа на блока! Вие как се справяте? Като чета как ходите по магазини с бебоците искрено ви завиждам и си мисля, че това няма да ми се получи скоро май! Rolling Eyes

Не мога да си представя да не изляза.Сама съм си по цял ден или с по-голямото ни дете.Но тя не може и кой знае с какво да ми помага.Имам 6 стъпала до асансьора,които взимам на задни гуми на количката.Не я вдигам.Случвало се е да я държа с едната ръка,а с другата да бутам.Не е невъзможно.Също имай предвид,че тя ще помрънка и има голяма вероятност да заспи навън.Обичат на хладно и на свежо да си спинкат.Според мен не трябва да се отказваш да опитваш да излизаш.Помисли и за слинг.И него го ползвам.Удобно е много.

NikolS 1989 ,чак виновна,че реве на свеки не си.Сега са в период такъв,да реват от хора,които са им чужди и не познават.Като не сте го оставяли на нея е нормално да реве при нея.Ще се променят нещата.И при нас е така.Не реве само от мен и баща си.При всички други се скъсва,но това е защото не ги вижда и познава.Вчера след срещата скокнахме до свеки да й дам едни неща и моята Василена се съдра да реве в ръцете й.Вземам я аз спира,давам й я и се почва пак.До засиняване.Само че аз не се разтройвам,а ми е смешно.Гледката на препотена и претеснена свекърва,друсаща ревящо бебе,си е комична.Оставих нещата и си тръгнахме,че беболина беше разстроена
Щом обаче ти не искаш детето да реве и си искала да ти се обади,е трябвало да го направи.

Вие слагате ли в седящо положение вече, или полуседнало?

Още не.Тя се опитва да се надига,но аз предпочитам да задържа нещата още.

sweetpiе,малееее,одрала е кожата на баща си
Браво за патицата.Може да се готви и с бебе,но си иска организация

misi77 ,и ние имаме такива ръбове във входа  Mr. Green .А мъжът ти да пазарува?При нас той пазарува вечер.Аз мога да вляза за нещо дребно в магазина,за което съм се присетила

Ние не можахме днес да си направим кое знае каква разходка,че заваля.Но с колата отскочих до ДМ за памперси и разни други джунджурийки.За щастие тя заспа и можах на спокойствие да си разгледам,че там има много неща,които ми харесват

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:09 от ♥Elfita♥

# 160
misi77, блускай, Monik@, ♥Elfita♥ - благодаря Ви, вдъхнахте ми кураж и май още утре ще се пробвам да изляза сама!
блускай, Никол от легнала по гръб я изправям до седнало положение, но това трае секунди все пак!
ЛЛ на последната консултация ми каза да и показвам как да се обръща от гръб по корем и обратно. та това упражнение май го правим преди всяко кърмене!

# 161
  • Телиш/Плевен
Отчет от днешната консултация:
Хиенка е цели 61 см и 6,5 кг. Биха й за трети път Синфлорикс и Тетраксим и сега следващата ваксина е чааак догодина. Laughing Така де, през януари. Mr. Green И като цяло почват вече по-нарядко, което ме радва много.

Гледам, че активността расте ли, расте, а аз не мога да се включвам така често както преди, че гледам да обръщам повече внимание на ММ. Heart Eyes Другата седмица той пак заминава, та тогава ще наваксвам пропуснатото. Иначе всяка вечер си ви чета от таблета преди лягане, а също и през деня като си открадна малко време за мен, ви наблюдавам.  Heart Eyes Hug Надявам се само хубави новини да чета и все така хубави снимки на прекрасни бебоци да виждам. Heart Eyes Не, че са си наши, ама наистина са много хубави. И по другите отчетни се вясвам и не съм виждала толкова хубави бебчета на едно място. Да са ни живи и здрави! Hug

demaji, аз основно сама излизам, защото ми е по-приятно така, но моята Еличка е спокойна и не плаче или поне не много. С количката се справям, единият от критериите ми беше да мога да я вдигам, защото от много години насам изпитвам смъртен ужас от асансьори (а и слава Богу в нашия блок няма, както и в бъдещия ни също). Е, като ходя на консултация, страх не страх, ама се качвам, защото нямам много избор. Rolling Eyes Но навсякъде другаде ги избягвам. Ааа и от тия в моловете не ме е страх,  hahaha защото са прозрачни. Отплеснах се... Thinking Та свалям първо количката, после бебето. На връщане е обратното - първо качвам Елица горе и после слизам за количката. Peace

Не знам за вас, ама аз следя темата на бъдещите юлски мами и ми е толкова мило всичко... Heart Eyes Сякаш довчера споделяхме с вас същите трепети и тревоги. Направо лети това време!!! Heart Eyes

Някой питаше за лентички - ето ги. Grinning

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:40 от Лале в дъжда

# 162
  • Бургас
Елфита хич не мога да разчитам на ММ да напазарува каквото ми трябва. Виж ще влезе в магазина, ще си избере едно хубаво винце и дотам  Mr. Green Аз предпочитам да се развихря сама, тъкмо обирам и промоциите, не че всичко ми трябва, ама да има...
Браво за мерките Лаленце все така да я карате. За протокола вече и по ескалаторите У МОЛА-а на две гуми се качваме  Mr. Green

# 163
Здрвейте мили мами, надявам се да ме приемете във вашата групичка,аз също съм юлска мама  Simple Smile . Следя с интерес вече една година темите, но не съм се включвала до сега, имах много лека бременност ( за разлика от раждането ) и не съм имала въпроси, но сега с малчо вече не е така, имам много такива и смятам, че можем взаимно да си помагаме. На днешния ден преди една година видях  EFP , а вече сме на 4 месеца, колко бързо минава времето, родих на 03,07, момченце.

# 164
Здравей, sany_sun!
И аз като теб следях форумът през цялата бременност, а се включих едва вчера! Laughing
Аз пък имах лека бременност и за щастие леко раждане, благодарение на д-р Галя Богданова, за което ще съм и благодарна винаги!

Общи условия

Активация на акаунт